milan je napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme vam bom kar v tej temi zastavil eno vprašanje v zvezi z ET-jem. Kupujem namreč alu platišča za na Fiat Punto letnik.2000 dimenzije 195/45 R16, ker pa sem ob zgoraj prebranih postih še bolj zbegan kot sem bil, bi prosil enga stručkota, da mi pove kakšen je idelen ET za že prej omenjeni avto.
Jaz mislim, da je to ET 35 vsaj tako se mi zdi!? Če se motim naj me kdo prosim popravi!
Za vaše odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!
Za platišča 6,5x16 ali 7x16 so za tvojega Puntota homologirali ET35 - ET27, za platisca 7,5x16 pa ET27 - ET25.
Madona, kaksne neumnosti nekateri pisete semle gor. Tista polovica od vas, ki pojma nimate, kaj je ET platisca in ste pisali v to temo, dajte si malo na netu prebrat, kaj to sploh je, ce pa ne najdete razlage pa povejte, da bom jest poiskal za vas.
Ne mores primerjat ETja navadne plehnate feltne z ETjem lite feltne, lahko ga iz tega kvecjemu izracunas, vendar s tem se zdalec ne bos dobil optimuma. Zato pa proizvajalci felten homologirajo vsako feltno za vsak tip avta posebej. In ce je za nek tip homologirana dimenzija, potem ne mores napisat: (citiram) Če ti pa homologiran ET drajsa, pa pač daš distančnike (konec citata)