Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Re: Distančniki za kolesa

Napisal/-a WhiteCell So sep 21, 2002 7:32 am

a je ze kdo probal 3 distancnike po 5mm skupaj dat pa se okrog vozil ? ker u principu nebi smelo bit kej narobe
V8 POWER

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Ne sep 22, 2002 10:44 pm

Ce ima avto sirso feltno bi po mojem moral imet tudi daljse vijake. Zdaj mam na avtu J5.5 feltne, tak da ce bi sel menjat bi sel na odpad iskat od kakega s J6 feltnami. Ne vem no. Bi moralo it tako.

LP

Miki

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po sep 23, 2002 2:52 pm

Ja tako se tud meni zdi.Bom pa moral res zaviti na kaksen odpad!!!

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Napisal/-a mmiki Po sep 23, 2002 9:53 pm

Ja bi bilo se najboljse. Pa precej ceneje kot pa kupovat nove vijake (kakih 10K ce se ne motim) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po sep 23, 2002 10:51 pm

Vijaki pa bi vsi morali bit enaki, mislim enakega premera in enakih navojev!!!
Kaj pravis mmiki???

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 Po sep 23, 2002 11:24 pm

4sale---kako je z lego na cesti???

enemu frendu je na 206 prijemalo v ovinku v blatnik---!!!!!!!!kako se sploh temu ogniš oz. ugotoviš kateri so primerni??
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale To sep 24, 2002 7:45 am

Če ne pretiravaš z debelino distančnikov se lega načeloma lahko izboljša (najboljši efekt je po moje v kombinaciji s prilagojenim podvozjem in seveda dobrimi gumami).

Guma pa hitro začne drgnit ob blatnik - odvisno od avta in dimenzij gum. Da se temu izogneš ti pomaga trše vzmetenje al pa da potolčeš tist zavihan rob z notranje strani blatniki (pazi, da ne poči lak). Kako bi pa to zanesljivo izmeru pa težko rečem; tko na približno se da ocenit če izmeriš zdajšnjo razdaljo zunanjega roba gume do roba blatnika.

Tolk bi jst vedu povedat o tem. Aja, fantje nisem glih prepričan, da se splača ne vem kolk šparat pri vijakih, kaj pa vem - jst sem se takrat udal v usodo in izpljunu tistih 11 čukov ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Napisal/-a mmiki To sep 24, 2002 1:03 pm

Monster_d!

Ja, saj verjetno so vijaki standardiziranih dimenzij, se pravi za vse avtomobile enaki. Kar pa se blatnikov tice pa so distancniki 10mm se vredu za vecino blatnikov, za vse vecje pa je najbolje pred tem preveriti oddaljenost kolesa od blatnikov. Ce bi bilo potrebno prestavljeti (razsiriti) blatnike, ti to toplo odsvetujem, ker je to zelo zapleten proces (kolega ki se na to spozna je porabil 7 ur da si jih je na Golfu II razsiril. Poleg tega pa jih je na koncu potrebno se na novo prebarvati, kar pomeni, da stroski niso prav zanemarljivi (barvanje celega blatnika po komadu od 10-17K sit). Sem pa v nemciji na sejmu predelovalcev videl plasticni kit v stilu obrob za blatnike na Golf II ali AX GT. Najprej odrezes rob blatnika za kaki cm, ga po robu prebarvas s temeljno barvo da ne rjavi, nato pa privijes nanj plasticno obrobo, ki razsiri blatnike. Zelo koristno in tudi cenovno ugodno (ze za okoli 70€, kar je se vedno precej ceneje od ostalih stroskov, ki bi nastali pri drugem nacinu). Vidis, da stroski niso prav zanemarljivi. Zato ti lahko samo priporocam razsiritev za kaksen cm, kjer podvozje ne bo kaj prevec trpelo, lega na cesti se bo izboljsala pa se stroski ne bodo preveliki. Za material pa poglej na www.a3m.si

LP

Miki

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Napisal/-a mmiki To sep 24, 2002 1:18 pm

Aja... da ne bo pomote.. Ko sem govoril o razsiritvi sem mislil razsiritev kolotaka za kaksen cm.

Pa lep pozdrav

Miki

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To sep 24, 2002 1:38 pm

Hvala ti za koristne informacije!!!
Blatnikov se nimam namena razsiriti, sam ene distancnice bom na zadnih kolesih gor dal, ker so ta bolj noter potegnjena kot sprednja.
Tako da 10mm ali 15mm distancniki da bobo kolesa enako ven potegnjena...
Lp monster_d
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov