Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jul 05, 2005 11:49 am

CockroaC je napisal/-a:Poklici na zastavo naj ti dajo homologacijski kartoncek, dalje pa tak sam ves :EE

hehe, moj jugo ma kartoncek :D sej mam apex homologirane.

Gre se za unota ;)
Res nima noben pojma kak je z tem? :roll:

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe To jul 05, 2005 12:30 pm

to homologiraš dimenzijo gum tooorej 185/60 ali 195/50... in širino felne 7,5X16 ali 5,5X14... itd. :D kapiš :D :D

Salieri
Stalni uporabnik

Napisal/-a Salieri To jul 05, 2005 12:30 pm

Monster:

Jaz na tvojem mestu nebi delal nič homologacije!

Jaz se vozim tudi z širšimi kot so vpisane pa me noben nič ne vpraša. ... (cola je pa vpisana)

lp BoŠko

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To jul 05, 2005 1:18 pm

pi je napisal/-a:Monster:

Jaz na tvojem mestu nebi delal nič homologacije!

Jaz se vozim tudi z širšimi kot so vpisane pa me noben nič ne vpraša. ... (cola je pa vpisana)

lp BoŠko

sem mel ze dober mesec probleme ko so mi modri tezili da nesmem met 165gor ker je v homologaciji napisano 155.
Skratka raje bi pohomologiral ce gre.

fora je da so felge 5,5jX13 in homologirane dimenzije 175/60 R13 .
Cola bi isto ostala 13.
V tem je malo problem.
@ Base nem mel 14 in ne 15 :P

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To jul 05, 2005 7:42 pm

ziv.
Moje izkušnjes homologacijo -1.) pri avtu sem homologiral feltne in znizanje, za vabilo sem čakal 3 tedne, vračilo kartončka pa skor dva meseca. (to je bilo 9 mesecev nazaj)
2) samo mesec kasneje (in ni bilo nikjer oznanjeno, da so se spremenili kakšni zakoni) peljem avto od punce na homologacijo - za feltne- dam vlogo in takrat sem dal 3 jurje več.
Zdej ne vem kako je sedaj, ampak za ta denar ti oni resno avta ne pregledajo, ampak samo kasirajo.
Tebi bodo homoogirali vsako velikost feltne,, samo da ne gleda iz blatnikov in ne šara znotraj blatnikov, potem prepisejo stevilke, malo porukajo avto in potem cakas "strokovem " pregled, kjer ti "en gospod " najprej pregleda TUV in reče - V redu je.
Ne preverijo nč druzga...... :roll:
Po pravic povedan so taksni pregledi buv bav in ne resne homologacije...resne homologacije bi ti mel kartonček vsaj v enem tednu, preveriti bi morali bremze, podvozje,...in sele potem ti dati potrdilo.
Drugace je pa res, da se poslovis od zavarovalničnega denarja v primeru nesreče , če nimas zadev homologiranih.
Država hoče narediti red, ampak trenutno je to eno veliko sranje!!! :twisted:

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To jul 05, 2005 7:44 pm

se nekaj.....
imej sabo vse feltne in sraufej gor pa dol, ker na lepe oči nebo slo .....razen ce si tak sarmer..... 8)

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To jul 05, 2005 10:32 pm

se vedno cakam ce ma kdo kako idejo :?

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr jul 06, 2005 5:47 am

Živ.
Monster_d ti na feltno, ki ima 5,5j ne morešdat gor gume 195. Za too dienzijo gum moras imeti vsaj 6,5 , večinq feltn pa ima 7...ž
če ne gre, ne gre 8)

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Sr jul 06, 2005 10:08 am

No naj ti powem da sm js mel uceri homologacijo za sipe + lita platisca...in je bil tehnicni dodobra opravljen.....bremze, luci, se prvo pomoc so mi gledal, trikotnik, hupo, izpuh itd... tko da je blo kr pestro...je pa avto star eno leto , plaču sm pa za dve stvari 9400 (karton ze imam) ;) Na konc je pa sam TUV-e vzeu jih mal pogledu in reku adijo dobis po posti ;) Prejsnic ko sm biu pa za spojlerje sm pa plaču 6400 (nov karton ze imam) in mi nc ni pogledu, sam papirje uzeu pa cao.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr jul 06, 2005 10:26 am

Clio_16V je napisal/-a:No naj ti powem da sm js mel uceri homologacijo za sipe + lita platisca...in je bil tehnicni dodobra opravljen.....bremze, luci, se prvo pomoc so mi gledal, trikotnik, hupo, izpuh itd... tko da je blo kr pestro...je pa avto star eno leto , plaču sm pa za dve stvari 9400 (karton ze imam) ;) Na konc je pa sam TUV-e vzeu jih mal pogledu in reku adijo dobis po posti ;) Prejsnic ko sm biu pa za spojlerje sm pa plaču 6400 (nov karton ze imam) in mi nc ni pogledu, sam papirje uzeu pa cao.

A so ti že poslal karton :shock: ,jest sem včeraj klical,pa je rekla do konca tedna. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Napisal/-a BaSe Sr jul 06, 2005 2:10 pm

hmmm avspuh tudi gledajo, torej moram met katalizator nazaj gor na avto :o

aj pa minilo je že več ko 1tedn in pol pa še vedno ni vabila, drugi petek 15-tega pa grem na morje :( :(

aja pa naj mi nekdo pove kaj naj naredim, zadi so blatniki poširjeni in guma ne gleda čez, spredaj pa je točno na mejo mogoče 0,05 milimetra gleda ven izpod blatnika, kaj naj naredim, kje se te dobijo oni plastični blatniki? :(

aja pa še to, za izpuh mam TUV + račun + potrdilo o vgradnji, vse original in vse legalno nič preurejeno.., problem ja samo, ko ni na izpuhu številk :( kaj se da zgodit, da kaj težijo zaradi tega? :? :(

LP

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Sr jul 06, 2005 2:42 pm

killah bee je napisal/-a:
Clio_16V je napisal/-a:No naj ti powem da sm js mel uceri homologacijo za sipe + lita platisca...in je bil tehnicni dodobra opravljen.....bremze, luci, se prvo pomoc so mi gledal, trikotnik, hupo, izpuh itd... tko da je blo kr pestro...je pa avto star eno leto , plaču sm pa za dve stvari 9400 (karton ze imam) ;) Na konc je pa sam TUV-e vzeu jih mal pogledu in reku adijo dobis po posti ;) Prejsnic ko sm biu pa za spojlerje sm pa plaču 6400 (nov karton ze imam) in mi nc ni pogledu, sam papirje uzeu pa cao.

A so ti že poslal karton :shock: ,jest sem včeraj klical,pa je rekla do konca tedna. :roll:

Karton sem dons dobil domov, ampak sem ga neseu nazaj ker mi morjo vpisat notr se tistu od uceri...tko da verjetno bom spet caku neki casa...rekla je 14 dni...mal sm se zbunil pa bomo vidl kaj bo ;) ;) ;)

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Sr jul 06, 2005 6:14 pm

radar je napisal/-a:Živ.
Monster_d ti na feltno, ki ima 5,5j ne morešdat gor gume 195. Za too dienzijo gum moras imeti vsaj 6,5 , večinq feltn pa ima 7...ž
če ne gre, ne gre 8)

jas mam 195 na 6 jodih ... pa je cist vredu guma je poravnana z felno ne pride nic balonasto ...
Slika

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Napisal/-a BaSe Če jul 07, 2005 4:52 pm

JUPII danes dobil VABILO na LPP za 14.7.2005 ob 8.00 :D :D 15-tega pa grem na morje :lol:

Torej še vedno je odprto vprašanje spodaj ;) :

BaSe je napisal/-a:hmmm avspuh tudi gledajo, torej moram met katalizator nazaj gor na avto :o

aja pa naj mi nekdo pove kaj naj naredim, zadi so blatniki poširjeni in guma ne gleda čez, spredaj pa je točno na mejo mogoče 0,05 milimetra gleda ven izpod blatnika, kaj naj naredim, kje se te dobijo oni plastični blatniki? :(

aja pa še to, za izpuh mam TUV + račun + potrdilo o vgradnji, vse original in vse legalno nič preurejeno.., problem ja samo, ko ni na izpuhu številk :( kaj se da zgodit, da kaj težijo zaradi tega? :? :(

LP

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Pe jul 08, 2005 10:58 am

Tudi jaz bi nekaj vprašal...
Moj avto je letnik 1997 in kot tak nima homo kartončka spljoh. Sedaj imam gor fabrške 13'' feltne, pa me zanima, kaj moram narediti v primeru, da jih menjam za 14''? Če ima isti model avta letnik '99 naprimer v kartončku vpisane tudi 14'' feltne, a jih lahko preprosto zamenjam brez komplikacij? Ali pa si moram potem zrihtat kartonček od takega '99 avta in kje bi to dobil?
Gre za Ford Ka, 1.3, l. '97. Če morda kdo ve, katere dimenzije so še dovoljene, pa kar na plan z besedo. ;)

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Pe jul 08, 2005 11:03 am

Kartonček sem jas dobil za svoj avto pri avtohiši v kateri je bil kupljen, če je bil uvožen pa ga dobiš tam kjer je bil homologiran.Rabiš pa pa kartonček za svoj avto in ne od enega istega l.99.
Aja pa če boš šel iz 13 na 14" neboš nič nardil .. če se ti gre za izgled seveda ..
Slika

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Pe jul 08, 2005 11:08 pm

A je tak kartonček đabe al je treba kaj plačat?

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe jul 08, 2005 11:10 pm

dunker je napisal/-a:A je tak kartonček đabe al je treba kaj plačat?

Kaj je še danes zastonj,tako,da ni potrebno takih vprašanj ;)
Slika

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz So jul 09, 2005 1:57 am

BaSe je napisal/-a:JUPII danes dobil VABILO na LPP za 14.7.2005 ob 8.00 :D :D 15-tega pa grem na morje :lol:

Torej še vedno je odprto vprašanje spodaj ;) :

BaSe je napisal/-a:hmmm avspuh tudi gledajo, torej moram met katalizator nazaj gor na avto :o

LP

Zdi se mi da sem tukaj nekje prebral da gledajo samo stvari ki si jih peljal homologirati drugih ne.Torej pomoje nima veze, pa vprasaj spotoma ko bos ravno tam kako je z tem.Samo upaj da te 200m stran ne bo cakala milica ;)
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC So jul 09, 2005 2:54 pm

dunker je napisal/-a:A je tak kartonček đabe al je treba kaj plačat?

Jas sem dal 8 tisoč na AH kolmanič
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov