Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe avg 05, 2005 3:16 pm

Povprašaj pri IUVju (industrija usnja vrhnika). Mogoče ti lahko tam oblečejo sedeže.
www.iuv.si
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Pe avg 05, 2005 4:00 pm

uf...to bi blo pa drago!!! :?

Uporabniški avatar
PriSon
Novinec

Napisal/-a PriSon Pe avg 05, 2005 8:08 pm

Samo to bi še dodal, da imajo v AstraChemo po mojih pomij kar zelo kvaliteten skaj oz. umteno usnje! Da se ne boš kje zašil pa "škrta" kupil :? ... Tam je tudi na mero 1.4 metra * X metra---->ampak je cena na kvadratni meter, ne pa na 1 meter...se pravi če vzameš 1 meter imaš 1.4m2 :P , ker je 1.4metra*1meter=1.4m2 :P 8) :lol: ! Vem ja da vemo to vsi, samo pač da ne bo kake pomote!
Slika

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker So avg 06, 2005 1:23 pm

Krasno.

Zaenkrat se vse bolj nagibam v smer, da si naredim take "preobleke". Torej, usnje si sešijem točno tako, kot gredo tovarniški šivi - kar se tiče sprednje strani. Na zadnjem delu sedeža pa všijem elastiko. Tako bi lepo "oblekel" sedež kot froca (pač nanj poveznem tole usnjeno preobleko) in elastika zadaj bo poskrbela, da bo usnje lepo napeto stalo na sedežu.

Zanima me še, s katero rečjo bi lahko še malo okrepil bočni oprijem... S čim naj na določenih mestih še podložim mojo "preobleko"?

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani So avg 06, 2005 2:51 pm

Jaz vem za enga privatnika v vrhniki ki ima delavnico v stavbi iuv vrhnika in sicer žane-tapetniško in avtotapetniško podjetje.Vodja proizvodnje je Miha Mivšek in še naslov Usnje eksport stara vrhnika 66 1360 vrhnika tel.00386 1 755 8848 fax.ista št. kot tel. GSM 031 803 269.Ima tudi svojo stran www.zaneusnje.com .Sm bil pri njemu lani novembra in za cel avto preobleč v usnje računa cca 250k.Se mi zdi da pa ima novembra in decembra popust in ti računa samo 180k.Se pravi sprednji in zadnji sedeži plus volan in vratne obloge in kak logotip na sedežu.Prevleke naredi po želji (materijal barve kombinacije materjalov in barv),pripelješ avto k njemu in stvar opravi v nekaj dneh.Naroćiš se kak teden prej.Sam sem se zanimal za kombinacijo črnega in modrega usnja z nekim drugim materjalom ki je perforiran in ni gladek in preprečuje drsenje iz sedeža kar pripomore k boljšemu oprijemu.Ima pa ta materijal neko čudno ime in se ne spomnim kako se imenuje.Da pa ne bo pomote prevleke iz usnja ki jih izdeluje niso z elastikamo pripete na sedež ampak on original prevleke dobesdno strga iz sedeža in usnjene prišije na sedež ker drugače ne bi stale gor, bi drsele.Lahko pa jih tudi samo pripne vrh starih ampak to je slabša opcija.Sam pa se ne bi kaj takega lotu ker nimam nobenih izkušenj s tem.Bi blo škoda da bi dobr avto skazil z amatersko oblečenimi sedeži poceni gor dol.Mislim da se bolj splača dat mal več dnarja pa da ti delo naredi profi in se lahko pritožiš če je kaj narobe.Omenjeni so bili tudi šivi za airbage v sedežih.Kjer je airbag on naredi poseben šiv ki poči če je treba.Menda ti nudi tudi nekaj garancije za svoje delo.Dajte se še malo pozanimat.Jaz bom dal avto prebleč verjetno kar njemu. :D 8)
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker So avg 06, 2005 3:20 pm

Hm, meni pa kot študentu ni ravno kul vržt stran 200 tisočakov, čas imam, voljo imam, stvar lahko opravim z minimalnimi stroški in se ob tem še kaj naučim... Jest bom šel sam v tale projekt, če pa bom 20 tisočakov stran zagnal, jih pa bom - ne bo ne prvič, ne zadnjič. ;)

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani So avg 06, 2005 3:36 pm

Kakšen avto pa imaš?Če ti ne bo ratal kot treba ne boš zagonu sam 20k ampak boš tudi avto skazu.Ti svetujem da počakaš na ugodnejše finančne razmere.Moj moto je:naredi prav če že delaš,če pa ne moreš,ne znaš,se ti noče,nimaš denarja pa raje pusti kot je.Zaprav ali nič.Nekaj vmes ni nič.Drugače se pa sam odloči. :lol:
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So avg 06, 2005 4:33 pm

sam, da ti povem, da je sedet na umetnem usnju najbrž zlo neprijetno.. sm nosu enkat hlače iz umetnga usnja (na enmu partiju za maškare :D) pa ti lohk povem da je tok švicaš, da boš konstantno moker po hrbtu pa po riti.. Če že, dej po sred en drug materjal pa bo takoj v redu. je pa tut tko, da lohk umetno usnje pušča barve, kar pa tut ni glih fajn ane ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So avg 06, 2005 5:04 pm

pa saj naravno je tudi barvano, kaj ni?
edino če misliš kako cheap varianto umetnega....enako se lahko zgodi pri cheap obdelanem pravem usnju....
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm So avg 06, 2005 5:57 pm

umetnega usnja ne dajaj na sedeže, je res kaj piše zgoraj.Drugače pa menei usnje ni všeč na zicih.Poleti so vroči zici, pozimi pa mrzli.Drugače pa tu okrog nas je en tapetnik(oblači kište za zvočnike ,zice,.....) in računa okrog 20k da ti preobleče zice.Maš različne barvne kombinacije, pač po želji.Samo ne dela iz usnja , ampak iz nekega platna( dober materijal, bolj debel).Če te zanima ti lahko dam e-mail od kolega ,on ga bolje pozna in ti lahko naredi to.Mogoče muj lahko prineseš usnje in ti on zašije z strojem.

Če te zanima , daj na PM.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So avg 06, 2005 6:25 pm

mene zanima :D za uno opcijo ,če prnesem usnje!

pliz PM

lp
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So avg 06, 2005 8:03 pm

Jaz se nebi lotil tega oz. bi prej probal na kakšnem drugem starem zicu, če bo res ratalo vse skupaj, ker se mi zdi neumno razrezat original zice in potem ugotoviš da mogoče pa le ni tako lahko.kakorkoli pa samo izogibaj se skaja, ker osebno raje sedim na dilah kot na skajo.en kolega je imel včasih sedežno iz skaja in je živa groza.mene začne rit pečt na unem jebenem skaju da švicanja niti ne omenjam.najprej s skajem probaj na enem zicu potem pa če ugotoviš da bo šlo si pa kar privošči eno kvalitetno kravo in naredi kot se spodobi ;)
lp ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So avg 06, 2005 9:41 pm

Vuso je napisal/-a:Jaz se nebi lotil tega oz. bi prej probal na kakšnem drugem starem zicu, če bo res ratalo vse skupaj, ker se mi zdi neumno razrezat original zice in potem ugotoviš da mogoče pa le ni tako lahko.kakorkoli pa samo izogibaj se skaja, ker osebno raje sedim na dilah kot na skajo.en kolega je imel včasih sedežno iz skaja in je živa groza.mene začne rit pečt na unem jebenem skaju da švicanja niti ne omenjam.najprej s skajem probaj na enem zicu potem pa če ugotoviš da bo šlo si pa kar privošči eno kvalitetno kravo in naredi kot se spodobi ;)
lp ;)

e, točn tko jst mislm

lp
Slika

Uporabniški avatar
PriSon
Novinec

Napisal/-a PriSon So avg 06, 2005 11:28 pm

Saj pravim...jaz imam delno usnjenena sedežih (skaj) ...do zdaj ni bilo blema glede vročine, saj tam ko je ta zadnja ni usnja :lol: !
Morda se splača v tej smeri razmišljati...pa si daš tam kjer je ta zadnja kako kvalitetni blago ali ne vem kaj...da si česa ne skuhaš :x !

Zavedat se je potrebno, da se cena pravega usnja suče okoli 6000-7000 sit/m2, če ne več! 180ksit? Če je pravo usnje morda niti ni tako dosti, če je res vse kompleto z delom! :? :roll:
Slika

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Ne avg 07, 2005 12:02 pm

Mhm. :D
Ravno zato sem omenjal, da bi naredil prevleke, ker nočem fentat originalnih sedežev, brez da bi vedel, če mi bo uspelo.
Bom zdaj še malo pretehtal razne možnosti... hvala vsem za odgovore.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne avg 07, 2005 12:34 pm

pa če boš delou prevelek tko k si ti reku, se ne bojo lepo prilegale pa premikale se bojo..

lp
Slika

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po avg 08, 2005 10:45 pm

eclipse_R je napisal/-a:pa če boš delou prevelek tko k si ti reku, se ne bojo lepo prilegale pa premikale se bojo..

lp

ni panike glede premikanja, samo moraš prevleke ročno začit na sedež pa je.
drugače pa obstaja več vrst umetnega usnja tako da ne posploševat. v mojem avtu imam ob straneh umetno usnje v sredini pa mikrovlakna pa je dosti boljše sedet kot pa v usnjenih sedežih.

lp robi

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po avg 08, 2005 10:48 pm

sej, mau bl nazaj sm napisou, da eno blago po sred pa bo. Pa on ni govoru nč o šivanju na sedež, zato sm pa reku, da se ne bo prilegal.. Če pa šivaš je pa druga stvar..

lp
Slika

Robi LJ
Nov uporabnik

Glede usnjenih zicov .....

Napisal/-a Robi LJ Sr avg 10, 2005 7:10 pm

Priporočam ti, da pokličeš in se zmeniš z mojim kolegom Alešem.

041 632 960

Naredi zelo kvalitetno in ugodno. Ze že dalj časa ukvarja s tem in ima zeloooo veliko izkušenj.

LP
Robi

Uporabniški avatar
PriSon
Novinec

Napisal/-a PriSon To sep 13, 2005 3:08 pm

Kako zdaj tale projekt napreduje? Samo iz firbca me zanima!

LP
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov