Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So feb 18, 2006 6:43 pm

Ja jst sm dau silikonski kit spod in ko jih je bilo treba snet, sm šou samo z izolirano tanko žico, lahko tudi laks spodi in tablica je šla dol, dela je bilo za 1 minuto

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani So feb 18, 2006 7:46 pm

Mene pa bolj zanima kako bi se dalo na tablico nekako ne vem če se pravilno izražam privarit štiri aluminijaste vijake da bi potem lahko zvrtal luknje na spojlerjih in tablice privil gor.To vem da se da naredit vprašanje je samo kolikšno temperaturo prenese barva na tablici?Ali kdo ve?
Ker če barva potemni ali se celo zažge je uničena.Vzdolž tablice bi spodaj podložil kako tanko gumo ali tesnilo in tako bi tablica lahko trdno stala gor nič ne bi ropotalo ko bi pribil muziko,lepo bi zgledalo pa še ukrast ti je ne morejo in izgubil je tudi ne bi.
Če gre tablica z avtom ko ga prodaš lahko samo porežeš vijake dol in je.Meni se zdi to idealna rešitev.
Kaj pravite?
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 So feb 18, 2006 8:15 pm

Pa zakaj bi kompliciral vzameš tiste obojestranske trakove ali silikon in nalimaš pa je, pa malo več daš ne samo par kaplic silikona ali pa dva pet centimeterska trakca obojestranskega traku (pa ta trak ima v sredini še nekaj pene ki ti tudi amortizira tablico)

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So feb 18, 2006 10:22 pm

Mislim da je tablica prevlecena z plasticno folijo tisto odsevno .. tak da dvomim da bo preživela če boš švasal po njej.
Slika

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc So feb 18, 2006 11:18 pm

mislim kera logika ti da idejo da bi sel svasat tablice jaooo

ali pripopas z 2 stranskim
ali pa uporabis kovice

mislim da to ni ne vem kok tezko pogruntat

ce bi pa rad varil bi mel nesteto problemov :)

ful mi je zanimivo brati kako preprosti problem resis na cim bolj zakompliceran nacin
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Napisal/-a tuscani Po feb 20, 2006 10:02 pm

Ja je preprost problem ampak ker ima aluminij nizko tališče in ker v firmi kjer dela brat kupujejo nov stroj ki minimalno segreje material se mi zdi čist ok.
Saj vem da je najlažje prilepit tablico s trakom ali silikonom,lahko prime dobro lahko tudi ne,da bi jo prinetal ali kar skoznjo zašraufal ne bi ker je grdo videt nete ali vijake.
Rešitev ki sem jo omenil je estetsko sprejemljiva in drži 100% in če je treba dat dol ni nobenega problema.
Bo treba na eni odpisani tablici probat pa bomo vidli kaj bo ratalo.

Mihc včasih so za preproste probleme potrebne komplicirane rešitve ;)

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Po feb 20, 2006 11:18 pm

ka pa ce na tablco prlimas 4 vijake s predelanim glavam (odrezes orginal pa prsvasas kovinsko ploscico), pol pa lepo podlozis s filcem al pa gumo pa prsraufas na spojler al pa prmagnetis na pleh.

bi pa resu preprosto odstranjevanje pa se estetsko bi blo sprejemljiv.

dejmo mal komplicirat
:lol: :lol:
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To feb 21, 2006 12:19 am

|kr_en| je napisal/-a:ka pa ce na tablco prlimas 4 vijake s predelanim glavam (odrezes orginal pa prsvasas kovinsko ploscico), pol pa lepo podlozis s filcem al pa gumo pa prsraufas na spojler al pa prmagnetis na pleh.

dejmo mal komplicirat

1. Če maš vijake prilimane na tablco, kako jih boš potem vrtel in prišraufau na odbijač?
2. Če bi prmagnetil na pleh...zakaj potem rabiš vijake?

:roll:

Tuscani vsaj smiselno komplicira in išče še kakšen drug način... :P

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Napisal/-a tuscani To feb 21, 2006 8:30 pm

W|zz je napisal/-a:
|kr_en| je napisal/-a:ka pa ce na tablco prlimas 4 vijake s predelanim glavam (odrezes orginal pa prsvasas kovinsko ploscico), pol pa lepo podlozis s filcem al pa gumo pa prsraufas na spojler al pa prmagnetis na pleh.

dejmo mal komplicirat

1. Če maš vijake prilimane na tablco, kako jih boš potem vrtel in prišraufau na odbijač?
2. Če bi prmagnetil na pleh...zakaj potem rabiš vijake?

:roll:

Tuscani vsaj smiselno komplicira in išče še kakšen drug način... :P

Verjetno je mislu navadne vijake se pravi na matico ne pa vijake za pleh in plastiko ali les in te sem mislu tudi jaz.
Se pravi da bi bilo na tablico pritrjeno samo aluminijasto steblo vijaka,v spojler bi zavrtal štiri luknje in zašraufal z notranje strani in je.
V mojem primeru magnetenje ne pride v poštev ker spredaj in zadaj tablica stoji na plastiki.
Zdaj sem se spomnil da bi lahko te vijake "privaril"na en drug aluminjast pleh in tega pol prlimal na tablico s silikonom in vse skupi na spojler.Mislim da se to ne bi dalo kar tako odtrgat če je zlepljeno po celi površini tablice.
Za to dat narazen se pa ne sekiram ker bom imel custom tablico,če pa bo to treba narest bom pa s kako trdno tanko nitko prerezal kot to nekateri delajo ko odstranjujejo značko z avta.
Neki bom naredu da bo trdno in lepo :D

Uporabniški avatar
Dj_Gregy
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a Dj_Gregy Če feb 23, 2006 12:06 pm

Zaka bi sravfo tablco mi povej :?:
Kup 3M obojestranski trak tist ko je 2 mm debel,pa jih gor prlimaš pa drži d jih ne boš kr tak dol vtrgo,pa še ful dober izolator je za musko d ti tablco ne trese :!:
Js ko sm mel prej okvir tablc gor mi je tak grd ropotala tablca da :evil:
Tko da 3M obojstranski lepilni trak ;)
Slika

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Napisal/-a tuscani Če feb 23, 2006 6:30 pm

Dj_Gregy je napisal/-a:Zaka bi sravfo tablco mi povej :?:
Kup 3M obojestranski trak tist ko je 2 mm debel,pa jih gor prlimaš pa drži d jih ne boš kr tak dol vtrgo,pa še ful dober izolator je za musko d ti tablco ne trese :!:

Zašravfal bi jo zato ker je potem kraja zelo otežena,če bi jo nekdo hotel ukrast bi moral prežagat vijake sam to bi blo mal nerodno in dolgotrajno tako da težko verjamem da bi se komu dalo to delat se pa vse sort folka najde.
Če je pa prilepljena s 3M trakom verjam da dobro drži sam če se mal potrudiš se da odtrgat pa če tudi se tablica morda zvije jo pač zravnaš.
Sicer mi je še niso ukradli ampak previdnost ni nikoli odveč.
In če bi jo šravfal bi podnjo podložil kak pas gume ali kaj podobnega da ne trese in je.
Tablica po naročilu pa stane cca 40k.Je za premislit.

changer
Novinec

Napisal/-a changer Če feb 23, 2006 9:03 pm

sem naredu to s tistim 3M trakom, k je tut za letvice limat. in je na popolnoma novem avtu in popolnoma novih tablicah delovala porazno. po dveh urah sem tablice potegnil dol z enim prstom...
ne vem no, bom razmislil, preden bom naslednic to počenjal...

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Če feb 23, 2006 9:17 pm

tablice moraš fejst zbrisat pa avto mora biti čist in suh. jaz sem ga tudi prvič u*ral ker nisem dobro tabilc zbrisal. drugič sem napopal na ta 3m(zgleda kot kit) in drži za ponort. ampak je res, da rabiš za dve tablici dva metra. na vsako 2x0,5m in drži.
v novem mestu greš kar v trgovino z laki pa z vsem mogočim in rečeš za kolko tablic rabiš in ti ta trak odreže na mero.

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Marko_mx-3 Če feb 23, 2006 10:52 pm

Površine na katere lepiš morajo biti suhe in razmaščene.
Pa temperatura mora biti nad 20 stopinj, tem več tem bolj.
Najlažje je da najprej nalepiš na tablico potem pa na avto.
Pa če si kaj prebral kaj piše na škatlici od traku,
imaš napisano da traja cca 24 ur da lim prime tako kot je treba.

Kolega ima na polotu nalimano že več kot eno leto in mu drži tako da je veselje

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Če feb 23, 2006 11:26 pm

tuscani je napisal/-a:Verjetno je mislu navadne vijake se pravi na matico ne pa vijake za pleh in plastiko ali les in te sem mislu tudi jaz.
Se pravi da bi bilo na tablico pritrjeno samo aluminijasto steblo vijaka,v spojler bi zavrtal štiri luknje in zašraufal z notranje strani in je.
V mojem primeru magnetenje ne pride v poštev ker spredaj in zadaj tablica stoji na plastiki.
Zdaj sem se spomnil da bi lahko te vijake "privaril"na en drug aluminjast pleh in tega pol prlimal na tablico s silikonom in vse skupi na spojler.Mislim da se to ne bi dalo kar tako odtrgat če je zlepljeno po celi površini tablice.
Za to dat narazen se pa ne sekiram ker bom imel custom tablico,če pa bo to treba narest bom pa s kako trdno tanko nitko prerezal kot to nekateri delajo ko odstranjujejo značko z avta.

Pa dajte že enkrat ločit spojlerje od odbijačev! A si predstavljaš imprezo s tablico na spojlerju?

edit: mactron (daj se nauci pravilno objavljat quote)

Uporabniški avatar
Dj_Gregy
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a Dj_Gregy Pe feb 24, 2006 1:39 pm

changer je napisal/-a:

sem naredu to s tistim 3M trakom, k je tut za letvice limat. in je na popolnoma novem avtu in popolnoma novih tablicah delovala porazno. po dveh urah sem tablice potegnil dol z enim prstom...
ne vem no, bom razmislil, preden bom naslednic to počenjal...

Ta lepilni trak je čist odvisn kirga kupiš,vzami kakga obojestranskega ko je bolj debel 1mm-2mm,ne kakega ko je ko selotejp tanek to je zanič!
Js ga mam od firme TESA,je pa debeline okol 1.5mm,pa drzi ko da bi s 4 knipingim gor butno. Res pa da se ti splača na ploletje počakat da gor limaš,al pa garaza da je vsaj enih 20 stopinj not pa da ga pol pustiš 24 ur v garazi,res pa da moras prej avto oprat,pa najbols z razrecilom mesto lepljenja pa tablco fajn spucas,tablco se pa s finim smirgl papirjem mal posmirgli prej,pa to kul.
Js sm jo limo ko je blo zuni 3 stopinje plusa (ni priporočeno),pa sm se takoj eno uro po lepljenju ze vozo z avtom tut do 120 km/h,pa se vseen drzi ko ubito,recimo zadaj ko je na haubo nalimana drzi tak da jo z roko ne mors skor premaknat,utrgat dol z roko ni šans. Ko pa lepite pa lepite trak na tablico,js sm lepo vodoravno 3 trake cez celo tablco.
Skratka kupo sm trak v merkurju,firma je TESA,je pa debeline 1,5mm,širok je cca 2 cm,stane pa 1800 sit/5m
Tko da če ga najdete v merkurju takega, se ga splača kupt. Garantirano :!:
LP ;)
Slika

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Napisal/-a tuscani Pe feb 24, 2006 10:32 pm

martk je napisal/-a:
tuscani je napisal/-a:Verjetno je mislu navadne vijake se pravi na matico ne pa vijake za pleh in plastiko ali les in te sem mislu tudi jaz.

Pa dajte že enkrat ločit spojlerje od odbijačev! A si predstavljaš imprezo s tablico na spojlerju?

edit: mactron (daj se nauci pravilno objavljat quote)

Martk to dvoje ločim sam eni pravijo odbijačem in spojlerjem spojlerji in zato sem tudi tako napisal.
Morda sem preveč potujčen ali pošvedran pa mi je beseda spojler bolj pri srcu :P
Odbijač mi deluje nakako preveč okorno slovensko ;)

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Marko_mx-3 Pe feb 24, 2006 10:59 pm

A ni po slovensko odbijač - branik

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo To mar 14, 2006 6:58 pm

A udzadii ti ni treba met uokvirjene tablce?k za udpredi vem,da jih mors met.

H5N1
Nov uporabnik

Napisal/-a H5N1 To mar 14, 2006 8:05 pm

Marko_mx-3 je napisal/-a:A ni po slovensko odbijač - branik

Po slovensko ni, je pa po stajersko.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost