Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo To apr 25, 2006 3:40 pm

ne vem kaj bi vam reku, kaj takega še nism slišal, niti videl.
:shock:

pa sploh, da se ni bi kdo milsil nism nben teoretik, v familji mam tok štroamrjev in vsi so zelo aktivni, tako da dosti stvari o štromu vem iz prakse, iz teorije lahko rečem da nič.

uglavnem jst še kr trdim da ne sme kablov spalit, lahko pa sprobamo, edin če je že tovarniška greška pri Fiatu da dajo 5x premočne varovalke za svojo inštalacijo, tega pa nebi vedel.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To apr 25, 2006 6:45 pm

in še nekaj ste pozabili VSI!!!

če pogledaš lenivčeve slike, vidiš da je MASA (-) skurjen!!
in masa NI VAROVANA z varovalko!!!

zakaj masa???
--ker na žarnico pride en + za kratko luč
--ker na žarnico pride en + za dolga luč
--ker na žarnico pride en + za pozicijo

--ker na žarnico pride en - za VSA PORABNIKE SKUPAJ!!! žica pa ima isti preseko kot za +
torej če imaš kratke luči in hkrati držiš še stikalo za blendat (dolge) po masi teče 2x toliko toka kot po + veji!

sicer pa so ponavadi žice 1,5mm2 kar naj bi po standardu držalo 16A brez problema, tudi več, vendar ni garantirano....obstaja pa nepisano pravilo....večji presek , boljše je (pa dražje tudi)

in kot so že rekli...problem so stiki/spoji in konektorji za nevarna stvar!!
sploh ker se žarnica večkrat menja, ščasoma konektor rata bol ohlapn...to pelje do "šmelcanja" ko pa začne enkrat šmelcat pa gre vse še veliko hitreje navzdol!!

PS: dosti avtov ima 100W žarnice pa ni problema....da bi dal v svoj avto to, pa nisem sigurn
:?

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti To apr 25, 2006 7:53 pm

Lahko pa to tak rešiš kot jaz. Ker imam seveda na vsaki strani po dve H1 žarnici, sem si dal samo za dolge luči 100W noter, ki pa so res samo na neosvetljenih predelih vklopljene. Mislim, da se mi tu ne more nič pregret, ker jih nimam non-stop vklopljene. Se motim???
Slika

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo To apr 25, 2006 8:40 pm

lenivec je napisal/-a:ajde tešo gremo probat na tvojem avtu 100w žarnice če tolk zaupaš v varovalke :)

Nni problema lahko. sam jst pravim da inštalaciji zagotovo ne bo nič.

za fokuse pa ne vem, :roll:

pa se zmnmo če mi bo stopilo žice al pa stikalo preden bo šla varovlka se ga nažremo na moj račun, v nasprotnem primeru, na tvoj račun ;)

deal :?:
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

_Diablo_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Diablo_ So apr 29, 2006 9:31 pm

lenivec je napisal/-a:
tešo je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:ajde tešo gremo probat na tvojem avtu 100w žarnice če tolk zaupaš v varovalke :)

Nni problema lahko. sam jst pravim da inštalaciji zagotovo ne bo nič.

za fokuse pa ne vem, :roll:

pa se zmnmo če mi bo stopilo žice al pa stikalo preden bo šla varovlka se ga nažremo na moj račun, v nasprotnem primeru, na tvoj račun ;)

deal :?:

ne pijem več tak da ... hehe

drugač pa bi šel komot to "stavit" ker ni bil samo en primer da bi se to zgosilo, ampak je že dosti folku odkurlo žice, rele kurlo, stikala kurlo. varovalke pa ne

Lenivec naj ne probam ane? :P :D
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost