AVX je napisal/-a:vsak drgač pravi, noben pa ne ve točno.
Tipično za Slovenijo, zakoni in razne odredbe so vse nedorečeni. Vsak dela po svoje! Živimo pač v državi kjer so sami "šerifi"!

Alle Leuchten bei uns sind TÜV geprüft und mit einem E-Prüfzeichen versehen. Dadurch können die Leuchten in ganz Europa ohne weitere Prüfung oder Eintragung eingebaut werden. Das gleiche Zeichen finden Sie auch auf den Originalleuchten.
Okram je napisal/-a:lexuss; čisto tako, kot si ti zadeve predstvaljaš ni. Nikogar ne briga kaj s tvoje strani kaj pomeni.
Ne vem v katero to pišem. E oznaka pomeni naslednje:
e oznaka - meritve izvedene po zahtevah direktive ES.
E oznaka - meritve izdelane po mednarodnih zahtevah UN/ECE.
Proizvajalec izda TUV certifikat. Tudi naročniku ga mora priložiti. Ne pa izdati nekega potrdila o ustreznosti.
Na LPP-ju želijo imeti samo tisto, kar piše v zakonu. Iz tega razloga se mora pač kupec obremenjevati s pridobivanjem določene dokumentacije.
Glede filtrov. Tudi filtri (K&N, tipski, zunanji) imajo TUV certifikat.
Kolikor so stvari znane, zračni filter ni predmet homologacije. Zaradi tega, ga tudi
ne vpisujejo v kartonček. To je zadnja dobljena informacija.
Nemški zastopnik filtrov K&N Racimex GmbH, ima narejene vse TUV-e za omenjene filtre. Nekaj certfikatov (kolikor jih je lahko dobil) pa ob nakupu priloži tudi SLO zastopnik za filtre K&N.
levak1 je napisal/-a:ma rabiš nujno tuv no.JSt sm bil na lpp zaradi sprednjih in pa tudi zadnjih luči. Sprednje mi je pogledal in videl E gor in je prebral še ostale cifre in me prašal za tuv in ko sem mu ga dal je obkrožil tiste cifre na tuvu in je rekel v redu. Čez tri tedne sem dobil kartonček in pisalo mi je v njem da so homologirane sprednje luči(nič angel eyes ali kaj podobnega).
. Res pa je da tuv sploh ne obstaja za te luči, tko da nebi smeli tega zahtevat da jim pokažem, ker pač tuv sploh ne obstaja;)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov