Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Če maj 18, 2006 8:04 am

AVX je napisal/-a:vsak drgač pravi, noben pa ne ve točno.

Tipično za Slovenijo, zakoni in razne odredbe so vse nedorečeni. Vsak dela po svoje! Živimo pač v državi kjer so sami "šerifi"! :evil:
Slika

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Če maj 18, 2006 8:20 am

Na LPP-ju se lahko na glavo postavijo glede Tüv-ov za luči z e-oznako........za luči z e-oznako sploh ne delajo extra Tüv-ov, ker to pomeni,da je del z odtisnjenim e-znakom enakovreden serijski opremi in če se karkoli zgodi in si zaradi take luči oškodovan bolj kot bi bil, če bi imel serijsko luč, to odgovornost prevzame proizvajalec.

Pa še citat:
Alle Leuchten bei uns sind TÜV geprüft und mit einem E-Prüfzeichen versehen. Dadurch können die Leuchten in ganz Europa ohne weitere Prüfung oder Eintragung eingebaut werden. Das gleiche Zeichen finden Sie auch auf den Originalleuchten.

Mislm,da dost razumete nemško, daveste kaj to pomeni.

Uporabniški avatar
wild_one
Nov uporabnik

Napisal/-a wild_one Če maj 18, 2006 3:44 pm

ja v sloveniji zgleda da se nimajo dorecen kako pa kaj vrjetno odvisno na kaksnga policaja naletis en ti bo pisal kazen drugi ne..na lpp pravjo eni tko drugi tko...kaj pol ne rabim tuv za upisat v kartoncek se pravi da se prijavim za homologacijo in ko mi sporocijo kdaj naj pridem.pridem ke in potem oni upisejo une stevilke z luci v kartoncek.sem prav razumel?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe maj 26, 2006 10:59 pm

Okram ne sekiraj se, enim pač ne kapne da visiš vsak tedn tam. Jebemo še zmer nisva skompletirala naročila. Pomoje bova rekort postavla v dogovarjanju na 4 mesce.
Slika

Uporabniški avatar
wild_one
Nov uporabnik

Napisal/-a wild_one So maj 27, 2006 5:49 am

kaj pol se samo prijavim za homologacijo in ko me poklicejo na tehnicni samo pridem ke. nerabim nobenih papirjev za luci?

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi So maj 27, 2006 8:15 am

wild_one je napisal/-a:kaj pol se samo prijavim za homologacijo in ko me poklicejo na tehnicni samo pridem ke. nerabim nobenih papirjev za luci?

točno tako......pač na podlagi E-prüfzeichen ti bojo vpisali luči v homologacijski kartonček.

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss So maj 27, 2006 9:49 am

mislm da je treba une k delajo na lpp-ju zares nadret in jih poslt h nadrejenim ker tko nau šlo več naprej če bojo govoril usak po svoje. js mam luči za homoligrat in č mi bo kdo od unih cepcou težiu za kšne certifikate ga bom sam pretepu k zajca.
z moje strani pa pomen E oznaka določeno svetilnost svetlobnega telesa k ga eu dovoljuje, certifikat tuv ma izdelovalec svetlobnih teles, naročniku pa izda potrdilo o ustreznosti. in to je use!! pika. zto na lpp-ju č hočjo met tuv od česarkoli nej si sami zrihtajo. mi smo le kupci in ne bomo se zdej še obremenjeval z dodatnimi papirji katerih sploh nisi dubu ob nakupu razen tistih k ti pripadajo. pa še o homologaciji športnih filtrou bi neki dodau. namreč s tem se ubadam že 2 mesca in usi prodajalci mi zatrjujejo da o tem sploh ni nibenih papirjev. na internetu tut ne zasledim nč u tej smeri. torej potem sklepam da filtri so le filtri takšni in drugačni, in o tem sploh ni zakona k bi kej prepovedovou in po domač pulcaji nimajo kej težit niti na lpp-ju ne
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX So maj 27, 2006 11:32 am

mene so ustavili, policaji pa sem mel športen filter noter, pa je reku se niste vi malo prehitro pripeljali, sem rekel ne to je samo športen filter naredu, pa sem mu ga pokazu pa je blo vse vredu.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX So maj 27, 2006 11:42 am

če pa ti kaj tečnarijo pa ustyle rečeš taglavnemu ko ma pogodbo z lpp pa ti uredi stvar.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
AlexS
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a AlexS So maj 27, 2006 1:05 pm

No sam nekej bi dodal, športni filter ti vpišejo če imaš TUV, jz sm ga mel in so mi vpisali, če pa je to res potrebno pa ne bi znal povedat.
Samo tako v vednost, da tud na LPP vpišejo šp.filter če maš TUV.

LP

Uporabniški avatar
d3jAnTDI
Nov uporabnik

Napisal/-a d3jAnTDI So maj 27, 2006 1:47 pm

js sm homologiru zadne lexus luci brez kakrsnih koli papirjev pa tuv-ov..sam vpisal so mi cifro u kartoncek, tako k je na luceh..pa je to to..brez problema so vpisal..na LPP-ju!

LP 8)

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss So maj 27, 2006 1:50 pm

Okram je napisal/-a:lexuss; čisto tako, kot si ti zadeve predstvaljaš ni. Nikogar ne briga kaj s tvoje strani kaj pomeni.

Ne vem v katero to pišem. E oznaka pomeni naslednje:
e oznaka - meritve izvedene po zahtevah direktive ES.
E oznaka - meritve izdelane po mednarodnih zahtevah UN/ECE.

Proizvajalec izda TUV certifikat. Tudi naročniku ga mora priložiti. Ne pa izdati nekega potrdila o ustreznosti.

Na LPP-ju želijo imeti samo tisto, kar piše v zakonu. Iz tega razloga se mora pač kupec obremenjevati s pridobivanjem določene dokumentacije.

Glede filtrov. Tudi filtri (K&N, tipski, zunanji) imajo TUV certifikat.
Kolikor so stvari znane, zračni filter ni predmet homologacije. Zaradi tega, ga tudi
ne vpisujejo v kartonček. To je zadnja dobljena informacija.
Nemški zastopnik filtrov K&N Racimex GmbH, ima narejene vse TUV-e za omenjene filtre. Nekaj certfikatov (kolikor jih je lahko dobil) pa ob nakupu priloži tudi SLO zastopnik za filtre K&N.

ja pa no sej to je to matr sej prepisvt zna usak razumet pa ne, drgač pa sam povem svoje mnenje in ni se ti treba ponaulat 100x
no pol mi pa ti povej za te k&n filtre ke se jih prodaja in jih prec kupt. use za papirje.
opažam pa da zlo rd žalš ludi naokol in si zlo brihtn kar se tega tiče. men je useen vem kar vem če pa ti delaš na lpp-ju in pišeš kle folku pa komej čakam da te bo kdo na gobc mahnu
sam tok sm hotu
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
wild_one
Nov uporabnik

Napisal/-a wild_one So maj 27, 2006 1:56 pm

na lpp se sami nevejo kaj delajo pa kaj govorijo.gres dopoldne pa prav en tko pa pol prides popoldne pa drug prav cis drugac..

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY So maj 27, 2006 2:08 pm

zadnč je biu frend na lpp-ju pred tem jih je kontaktiral pa povedal katere papirje ima pa so rekli naj pride da drugega ne rabi! Dobil je datum in uro, ko pa se je pojavu tam so mu pa rekli da še potrebuje neki certifikat! Zakaj tega niso prej povedali? Oni j***jo folk u glavo!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss So maj 27, 2006 2:50 pm

točn tko
pa zakva a samo na lpp-ju delajo homologacije??
more bit še kej druzga, k lpp je gniu
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
levak1
Novinec

Napisal/-a levak1 So maj 27, 2006 2:52 pm

ma rabiš nujno tuv no. ;) JSt sm bil na lpp zaradi sprednjih in pa tudi zadnjih luči. Sprednje mi je pogledal in videl E gor in je prebral še ostale cifre in me prašal za tuv in ko sem mu ga dal je obkrožil tiste cifre na tuvu in je rekel v redu. Čez tri tedne sem dobil kartonček in pisalo mi je v njem da so homologirane sprednje luči(nič angel eyes ali kaj podobnega). :D. Res pa je da tuv sploh ne obstaja za te luči, tko da nebi smeli tega zahtevat da jim pokažem, ker pač tuv sploh ne obstaja;)

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar So maj 27, 2006 3:25 pm

levak1 je napisal/-a:ma rabiš nujno tuv no. ;) JSt sm bil na lpp zaradi sprednjih in pa tudi zadnjih luči. Sprednje mi je pogledal in videl E gor in je prebral še ostale cifre in me prašal za tuv in ko sem mu ga dal je obkrožil tiste cifre na tuvu in je rekel v redu. Čez tri tedne sem dobil kartonček in pisalo mi je v njem da so homologirane sprednje luči(nič angel eyes ali kaj podobnega). :D. Res pa je da tuv sploh ne obstaja za te luči, tko da nebi smeli tega zahtevat da jim pokažem, ker pač tuv sploh ne obstaja;)

in kak tüv si mu pokazal, če praviš da sploh ne obstaja :?:
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov