Sh3bO je napisal/-a:Moby je napisal/-a:Vidim, da je debata o xenon prav zanimiva zato pa imam tudi jaz eno vprašanje za majstre. Namreč zanima me če kdo pozna sistem balansiranja žarometov se pravi avtomatski način uravnavanja kota svetilnosti xenon žarometa. Je ta sistem del avtomobila (njegovega ECU-ja) ali je to sistem žarometa, ki v bistvu deluje samo z njim. Da ne bom kompliciral bom povedal primer. Avto, ki je imel prej navadne žaromete ima zdaj xenon (original tovarniške) vendar nima avtomatske regulacije snopa ampak ročne kaj predvsem pa kako je zadeva vezana ?
Hvala za odgovor !
Moby
Predvidevam, da govoriš za Focusa (glede na to, da nisi posebno omenjal nobenega drugega avtomobila). Kako ima Ford to narejeno, ne vem točno vendar predvidevam, da ima podobno kot VW. Pri VW moraš kupit dva višinomera, ki ju montiraš enega na prednjo premo, drugega pa na zadnjo. Potem pa malo morje kablov in pizdarij da se to priklopi. To je za VW, če ima pa Ford drugače pa ne vem.
Ja za Ford Focusa govorim. Do sedaj sem ugotovil naslednje: res je da ima focus na prvi ter zadnji premi neko pumpico (verjetno je to potenciometer), ki naj bi bil vezan na GEM modul v avtu ( to sem imel na prejšnjem focusu, ki je imel tovarniško xenone). Nekje pa sem zasledil, da je prvi potenciometer vezan na master žaromet v mojem primeru mislim, da je to desni žaromet in ta baje ima vezje, ki bere podatke iz obeh balanserjev in pošilja signale na motorčke za pomik kota sistema žarometa. Levi žaromet pa je sao vezan iz desnega. Zadeva me zanima iz tega vidika ker bi to rad imel kajti moj model focusa v osnovi nikoli ni bil opremljen z xenon žarometi kaj še le z avtomatskim pomikom. Spraševal sem določene Ford serviserje pa so me samo debelo gledali češ, da se to ne splača in ne da sicer pa da mi tudi xenoni ne bodo delali (pa mi

). Iščem ljudi, ki vedno natančno kako je to zvezano in kaj je vse potrebno nabaviti. Osnovno mi je jasno kako deluje potrebujem samo nekoga, ki bi mi točno specificiral določene stvari.
Hvala za odogovor.