Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr okt 04, 2006 6:27 am

Tommo je napisal/-a:Je pa res da nimam gum 225/45/17 pumpanih na 2 bara kot vas ima večina ampak imam prve na 2.7 bar-a zadnje pa 2.5 bar-a

Tako da pri velikih primerih zvite feltne pa naj bo to bilo katera firma je glavni vzrok zvitja po večini nepravilno oziroma premalo pumpana guma in ne vedno slab oziroma mehek material feltne!

ne mi pametovat z 2 baroma, ker mam zimske na 15kah na 2.2/2.3, letne pa 2.6/2.7, (oboje pri praznem avtu)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Sr okt 04, 2006 7:45 am

dobek je napisal/-a:ah ja, da ne bo kdo mislil, da se je zgodilo pri ne vem kaki hitrosti...trija avti v koloni, ponoci, ozka cesta med hisami in nasprotivozeci, ki smo se mu umikali. ker sem bil v sredini, nisem videl, da manjka kos asfalta ob robu...
in seveda, ker sem take srece (to je bilo v soboto zvecer), so v ponedeljek zjutraj je*eno cesto razrezali in na novo asfaltirali :evil: :x

dost je če se 50,60 pelješ...
misliš če bi imel kakšno drugo znamko felten se ti pa ne bi zvila pri tem udarcu?

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr okt 04, 2006 7:48 am

Z millemiglia evo sem v par udarnih jam prletu pri še večjih hitrostih in ni bilo ene poškodbe. Čisto odvisno, igra pa tudi velikost feltne oz. profil.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tommo Sr okt 04, 2006 5:51 pm

dobek je napisal/-a:
Tommo je napisal/-a:Je pa res da nimam gum 225/45/17 pumpanih na 2 bara kot vas ima večina ampak imam prve na 2.7 bar-a zadnje pa 2.5 bar-a

Tako da pri velikih primerih zvite feltne pa naj bo to bilo katera firma je glavni vzrok zvitja po večini nepravilno oziroma premalo pumpana guma in ne vedno slab oziroma mehek material feltne!

ne mi pametovat z 2 baroma, ker mam zimske na 15kah na 2.2/2.3, letne pa 2.6/2.7, (oboje pri praznem avtu)

no, nisem reku zate, se pa zihr kdo najde ki ima malo pumpane gume
..::::..SEAT..::::..POWER..::::..

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Napisal/-a Tommo Sr okt 04, 2006 5:51 pm

ice je napisal/-a:Z millemiglia evo sem v par udarnih jam prletu pri še večjih hitrostih in ni bilo ene poškodbe. Čisto odvisno, igra pa tudi velikost feltne oz. profil.

se popolnoma strinjam s tabo :!:

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a alien-w Sr okt 04, 2006 7:49 pm

Kakorkoli se boš že odločil, predlagam ti, da greš feltne naročit oziroma iskat na zastopništvo Alessia v Ljubljani (zravn Kolinske) in jih tam nabaviš, ker ti bojo zihr zrihtal ful ceneje.

Uf, še neki. Kako veš kdaj si skrivu feltno? Se začne volan trest pa to al kako?
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr okt 04, 2006 8:01 pm

jap, volan trese... sem jaz že tud zafural v lukno z enimi... pa so se mi tri naenkrat povile, četrta pa čudežno ostala cela (ne rezerva :rofl ) pa ne alessio
Slika

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Sr okt 04, 2006 8:46 pm

Glede Alessio - niso ravno najboljše pa tudi ne najslabše. Pred leti so Imeli problem z odstopanjem barve, katerega upam da so sedaj odpravili. Vzrok je bil slab aluminij...

Kar se tiče pa krivih platišč - platišče je lahko navaden aluminij, kovan aluminij, vlečen / valčkan / aluminij, magnezij....kar sem naštela je ogromna razlika v izdelavi , kakovosti, vzdržljivosti in navsezadnje ceni...vsa ta platišča pa lahko tudi skrivimo..

Vsi gledate samo na to, da se je platišče skrivilo in seveda je zato slabe kakovosti..nihče pa se ne vpraša, kakšni so bili pogoji uporabe. Večina nas ima vozila spuščena seveda samo na športnih vzmeteh - blažilci ostanejo original, nizkopresečne pnevmatike, neredna kontrola pritiska v le teh, slabe / Slo / ceste... Zavedati se morate da pnevmatika na platišču ni samo pnevmatika temveč je tudi del amortizerja in seveda s tem ko ji zmanjšamo višino bočnice pride do večjega prenosa oz. obremenitve na platišče ....

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr okt 04, 2006 9:42 pm

Stvar je taka; sm meu Alessio Turbo 16 col in gor gume 195/45.Zvil sem jih na tak način, da sm v desnem ovinku šel s polovico feltne po asfaltu, polovica pa je bila v zraku, v bistvu makadam zraven ceste, no in sred ovinka "zelo lepo hinavsko" odšrbljen asfalt (luknja cca 7 cm), guma napumpana na 2.4 bara no in grem lepo na izi, tolk, da je feltno udarlo na notranjo stran, kjer sploh ni opore in jo zvilo, seveda sem se z njo normalno peljal naprej. Čutit skoraj ni bilo nič, vendar sem jo kasneje dal zravnati. Avto je pa spuščen 6.5 cm in stršan pri Vugatu. (Amortizerja ni zabilo, ker je skrajšan)
Kasneje sm zvil drugo mau bl oreng in sicer zjutraj, ko je bila tema, pa še dež in smo vozili v koloni in kar naenkrat se pojavi skala pred menoj (visoka cca 15 cm); me je tolk vrglo u luft, sam to je blo pa oreng čutit kasneje, volan tresu, u glavnem, kot bi se fural po jajcih. Ker se mi jo ni dalo vozit ravnat, sem jo zravnav kar z macolo, pa neko plastiko sm dau spod, da ni bla cela potoučena, pa scentrirati sm jo dau, vam povem, da pri 200 ni čisto nič treslo, PRISEŽEM pr Titotu! No zdej pa mam Alessio F1 205/40 R17 in so "zaenkrat"(trkam po mizi-miza lesena) še cele in sm prevozu že nešteto lukenj. Podvozje enako, kot pri prejšnjih, le gume so napumpane na 2.6 bara.
No, upam, da sem kaj pomagal, tistemu, ki pa se zdi, predolgo, pa ni treba brat.

PS: Alessio feltne so bile res ful mehke 10 let nazaj, pri prejšnjih modelih!
Te nove so dosti bolj trše!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če okt 05, 2006 6:33 am

ne vem, kako se je izslo, oz. koliko je bilo res na informacijah, ki sem jih dobil, ko sem nove dve platisci iskal - o menjavi lastnikov doticne in se nekaterih drugih znamk. ampak dejansko je bil problem te dve kurcevi felni dobit in sem dober mesec cakal na njih :?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Napisal/-a Tommo Če okt 05, 2006 4:05 pm

alien-w je napisal/-a:Kakorkoli se boš že odločil, predlagam ti, da greš feltne naročit oziroma iskat na zastopništvo Alessia v Ljubljani (zravn Kolinske) in jih tam nabaviš, ker ti bojo zihr zrihtal ful ceneje.

Uf, še neki. Kako veš kdaj si skrivu feltno? Se začne volan trest pa to al kako?

felttne v zastopništvu so zeloooo drage, sem šel tudi jaz pogledat pa sem se kar za glavo prijel

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Če okt 05, 2006 5:17 pm

kokr jaz vem jih itak ne moreš kupit na primer pri ALESSIOALU zastopniku v lj...
oni jih dobavljajo samo za dobavitelje...
vsaj tako so men rekli da moram k enemu vulkanizerju...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če okt 05, 2006 7:35 pm

Jih bomo imeli spomladi tudi na mimovrste. Do takrat pa še sklepamo pogodbe z dobavitelji (domači+tujina).
IceBreakr

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Napisal/-a Tommo Če okt 05, 2006 9:46 pm

shaq32 je napisal/-a:kokr jaz vem jih itak ne moreš kupit na primer pri ALESSIOALU zastopniku v lj...
oni jih dobavljajo samo za dobavitelje...
vsaj tako so men rekli da moram k enemu vulkanizerju...

se da kupit pri njih ker ko sem jaz kupoval moje sem šel najprej k njim ampak imajo ceno mnogo višjo kot vulkanizerji, tko da jih nisem vzel pri njih!

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Napisal/-a Tommo Če okt 05, 2006 9:47 pm

ice je napisal/-a:Jih bomo imeli spomladi tudi na mimovrste. Do takrat pa še sklepamo pogodbe z dobavitelji (domači+tujina).

hmmm ampak kar malo dvomim da boste najcenejši pri nas :roll:

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm So okt 07, 2006 9:54 am

Tommo je napisal/-a:felttne v zastopništvu so zeloooo drage, sem šel tudi jaz pogledat pa sem se kar za glavo prijel

To je itak logično, ker ti prideš tja po 4 kose, vulkanizer pa jim na leto proda (torej od njih kupi) recimo 400 kosov z lahkoto. Valda ne bojo šli sami seb v skledo pluvat. Mogoče dobiš popust, ampak zihr bo vulkanizer dobil večji rabat. Drugač lah kr zaprejo firmo, če nimajo tko poštiman.

Kukr jst vem, so se popravl, kar se tiče trdote, še vedno so pa kukr tok ugodni. Men edin noben njihov model feltn ni ne vem kok ušeč. Iz lastnih izkušenj pa vem, da pri feltnah ni pametno šparat, ker imajo določeni proizvajalci boljše tehnologije proizvodnje, kakor je napisala Anjci. Se splača stisnt še tistih 100 evrov več, pa maš ornk kolesa in lahko tud kej povoziš, kakšno jamo spregledaš, na kakšen pločnik splezaš, mirne duše.
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice So okt 07, 2006 4:03 pm

Tommo: vse se da, če si močno želiš ;)
IceBreakr

macek9
Novinec

Kraj: metlika

Napisal/-a macek9 So okt 07, 2006 4:52 pm

ice je napisal/-a:Tommo: vse se da, če si močno želiš ;)

he...ja jaz si bom zdaj kr začel MOČNO ŽELET, pa bo vse poceni.... :roll:
MOŠKI KI ZANIMAJO GA JOŠKI!!

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Napisal/-a Tommo So okt 07, 2006 9:46 pm

ice je napisal/-a:Tommo: vse se da, če si močno želiš ;)

Ice to se pa popolnoma strinjam s tabo, ker če si tega nebi žele tudi v to nebi šel

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Ne okt 08, 2006 12:08 am

Glede kupovanja na zastopništvu: jest sm bil tam večkrat ko sem še razmišljal o nakupu alessio. Punce tam so res fejst in so mi probale zadevo zrihtat, sam se pol ni izslo neki zaradi dimenzij. Drgac ti jih pa oni direkt ne morjo prodat, se pa z veseljem pozanimajo pri vulkanizerjih po sloveniji kamor felge dobavljajo in pr njih kot zastopniki zate izprosjo se dodaten popust. Men so rekl, da bi jih sel v Brezice al kam ze iskat pa bi jih dubu za skor četrtino (al clo tretjino) cenej kot pri najcenejsemu v Ljubljani.
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov