Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Sr jun 18, 2003 10:41 pm

Schkorc je napisal/-a:Tile blatnki zgledajo kr hudo (sploh za valarje k so na avtih:), za moje 195 "gumice" so pa skor mal prešroki :) pa trenutno mal dinarja primankuje za "pravo" širjenje.

da bi pa pr kleparju to delal je pa trenutno mal predrag (sploh barvanje).

...oni na slikah nima nekih strašnih gum, ampak distančnike...

...dvomim, da bo pri fazanu, ups fazeru šlo brez barvanja...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
pro2c
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pro2c So jun 21, 2003 6:58 pm

btw: problem je pri novih avtih, ki imajo sprednje plastike iz umetne mase
SlikaRenault Klub Slovenija [http://rk.avtomobilizem.com]

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc So jun 21, 2003 9:33 pm

Tak jst sem zdej včeri šel k Frazerju širit blatnike.
Če se vam ne ljubi brat lahk skočte mal niži na povzetek.

Nahajajo se sicer na bolj odmaknjeni lokaciji, sam jih ni težko najti (no ja, tabla bi lohk bla mal pred odcepom postavljena ne pa za odcepom). Prvi vtisi, ko sma se s kolegom pripeljala tja so bli bolj slabi. Delavnica je sicer kar solidna no sej se jo vid tud na njihovi strani. Zunaj je bil parkiran en spedenan Audi 80 pa še ena rdeča (rjaveča) "pedenana" zadeva, zravn so stal trije ljudje (jst sam ugibam) šefe (pomojem je to un z očali pa bradico), njegova žena (sej nimam, pojma sam se mi zdi), pa kr en delavc (edini z kombinezonom). Vsi skup so se mi zdeli bolj taki amaterji. V delavnici je bil en moder Megan Coupe na kterga so lih montiral prage, pa letvice na luči. Ker sma mogla čakat sma si šla mal pogledat kao trgovino. Notr so mel kataloge, pa tri nastavke za auspuhe, pa kataloge, pa en par spojlerjev, pa kataloge, pa ene štiri nastavke za "šalthebl", aja pa kataloge so tud mel:) V glavnem nimajo na zalogi skor ničesar, tak da si ne morš nobene stvari ogledat, če bi si kaj rad kupil. Pa kaj nima ta človk nobenga prometa, da nima ničesar v trgovini za videt?! S tem sem bil jst še bolj prisiljen v tisto mojo mišlenje o njihovi amaterskosti. Zdej sem dobil tist odgovor, k ga po telefonu nisem, niso še nobenga tastarga Cliota širil (juhu pol pa sigurn obvladaš delat neki kar še nikol nisi, sem si mislu sam pr seb (to leti na tiste Cliotove ravne blatnike, ki jih na drugih avti nisem opazil). OK živčki delajo na polno, a ne bi raj odpelu avta, pa si raj druge fedre kupm, tak da bo avto mal višji, k pa da ga bi tuki rihtu, sem prašu kolega. Nekak sem se pol odloču, da pstim, kar bo pač bo. Končno je prišel čas, da je moj Clio prišel na vrsto. Tak fejst, ko sem se veselil, da bom vidu kaj bojo delal z mojimi blatniki, tak fejst sem bil razočaran. Zakaj, zato, ker sta naju s kolegom, šefe in njegova žena dobesedno nagnala. Šefe se je sicer ponudil, da naju zapelje, do najbližje na oko 1km oddaljene gostilne. Na poti tja mi je hotel dopovedati, da ne pusti gledati kak se blatniki širijo, ker je baje enmu k je zraven gledu enkrat valjček v glavo priletu??!! Tud prov mene to ne mot, sej k doma kej šraufaš tud kdaj kej v glavo dobiš, in sem ga na vsak način hotu prepričat, da bi jst rad gledu kak to on dela. Sicer na (res) zlo prijazen način me je nato pregovoril, da nej pridema s kolegom čez kakšno urco nazaj. Tako naju je prpelu do gostilne, kamor sma šla pol na Laško (brez zamer) pa na pico. Zdej sem bil pa totalno brez upanja, da bo iz Cliota še kej ratal. Končno je tista ura minila in midva sva odpeketala do Fazerja. Prijeva tja pa naju žena pred vhodom prestreže, še eno urco je rekla. Ker je blo zuni svinsko vroče sma šla v trgovino. Kolkr sem vidu delajo kr solidno plastiko za avte (od podaljškov, letvic, pragov,...), no samoumnevno je, da sam tiste bolj razširjene znamke. Cene so (tak k se je tud sam šefe pohvalil) visoke (za tistga megana recimo, k ga je lih rihtu, so prišli pragovi brez barvanja pa montaže 30k SIT), res pa je da je vse A-testirano in res vredu narejeno. Mal me je motil, da se tista teta ni in ni moglat oglašat na telefon, ko je zazvonil, no sej proti koncu zvonenja se sicer je ampak... Po dveh prelistanih katalogih (en je bil od Riegerja, en pa kr neki), so mi bila vrata odprta. Upanja, da bo stvar narejena vsaj približno, kaj šele vredu, itak že skor nisem več mel. Prvi pogled levega blatnika, hmm, zanimivo, nato desnega (tega so gume najbolj ogrožale oziroma lih obratno, ker je prejšni lastnik nekam ravsal z njim in je bil rahlo notr upognjen), še bolj zanimivo. Nej povem, da je zadeva zgledala res zlo simpatično (tk k pravjo, kamen se mi je odvalil iz srca) Vsi tist črni pogledi na Fazerja so kr izginl, kr naenkrat so mi bli vsi ful vredu pa najboljši:) Zdel se mi je tud, da so se pol vsi mal boljš obnašal. In nenazadnje kar sem najbolj čakal: probefart. Prvi ovinek 130km/h, drugi 190km/h, tretji 266km/h, :) mal nakladam, pa sej tist k tole bere me more met že itak poln k... Zdej pa zares, sej ne bo več dolg trajal. Problem pri testni vožnji je bil, ker jst bil v Srednjih Bitnjih sem sploh prvič, tak da zdej pa najd dobre ovinke za testirat, pa to sred belga dneva ob dveh popoldne. Odloču sem se za en điro kr po vasici (sej stare mame me itak ne poznajo, pa najbrž me tud zadnjič vidjo, sem si mislu :) ), ovinki so šli brez problemov, rausal ni nikjer (tud stare mame se niso kej preveč zame zmenle, k sem na dokaj blagih ovinkih cvilu, pa se matru, da bi ja čim kasnej začel zavijat), zadnji preizkus je bil parkir plac pred tisto gostilno k sma bla prej (tam so me še najbolj čudn gledal k sem cikcak med avti vozu), tud to je šlo brez večjih težav. Rausa sam še notranji blatnik, to je tist iz gume sam to itak ni panike. Račun smo poravnal (okroglih deset Prešernov) in odpeljala sma se domov.

V skrajšani verziji moram povedat, da je ta Fazer zadeva kr vredu (taka po domače varjanta, sicer pa so te ponavad med boljšimi), kar se pa širjenja blatnikov tiče v mojem primeru je lak počil, to poč sam tam, k je rob zavihan, tak da za tiste k jih ne mot neki ful sploh ni treba dat barvat, ker to ni tak hudo, ko si kdo misl (iz avijona se ziher ne vid :) ), jst bom vseen dal barvat, ker je desni blatnik že od prej poravsan, pa še ogledala bi barval, pa je cenej, če vse naenkrat.
Kaj čmo, lahk bi blo boljš, lahk bi blo slabš, jst sem vsekakor zadovoljen, sej se lahk zdej saj vozm (no ja auspuh bi blo še treba mal višji prestavt, ker potem krneki iskrce za menoj letijo :) ), poleg tega 10k SIT se za tak del men ne zdi velik, sploh in sploh pa se nobenmu kleparju tega ne da it delat, tak da bolj ali manj druge izbire itak nisem imel. Sicer zadeva pride na ostalih avtih čist na izi narjena, tak da jo sprostim očesom sploh ne opaziš, pr men pa pač ni več čist ravn blatnik. Pa če zadeva ni vredu, prideš nazaj in ti jo zastonj pošlihta tak k hočeš. Tak kot je že TechnoBOy povedu. Če bo kterga zanimal, bom poslikal zadevo, poskeniral pa dal na net (zakaj je mogu kolegu digitalc crknat:( ) Drgač pa to je to.

Mal kritike mora bit drgač pa še enkrat ponavljam, da so pr Fazerju kr vredu (zaenkrat) Ne me pojest, če se kdo ne bo strinju zmano. Aja, pa napak se mi tud ni lubl popravljat.

Zdej so pa blatniki tak fajn šroki, da bom najbrž kr distančike gor dal :)

Robi_M
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Robi_M So jun 21, 2003 10:09 pm

si si pa res čas vzel in vse napisal,to da v trgovini ni nič tudi mene mot,pa ne sam pr fazerju.Dj k boš mel fotoaparat mal posliki zadevo da vidmo če je kul :D

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen So jun 21, 2003 10:43 pm

...sem mel prav, da brez štrihanja nebo šlo...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Clio24v
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Clio24v Ne jun 22, 2003 1:20 am

Robi_M zihr bo dobr zgledalo.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Ne avg 03, 2003 3:28 pm

Hmm, glede na to, da je šlo s cliotom, bo šlo upam da tut s twingotom.

Zdej me pa zanima, kolk pride potem še lakiranje, če mi lak poč?

Razširu bi pa za kkšna 2 cm... A bi šlo?

BTW: Do kdaj majo odprto?

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Ne avg 03, 2003 4:32 pm

@ Schkorc - a kolega še ni popravu digitalca... :wink:
Slike so namreč dobrodošle :!:
8)
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To avg 05, 2003 2:11 am

Zdej nekak ni problem več v digitalcu, ampak je men mal (če po resnic povem ful)nerodn slikat pa dat slike teh obupnih blatnikov gor :oops: . Namreč, ko je barva pri širjenju počla, je tam pr Fazerju kr tak mal z eno modro pobarval, kao za prvo silo, sam se do zdej še ni nabral dost $ (oziroma zapravlam za druge bedarije :) ), da bi jst dal blatnike poštrihat. Pol pa k bi tle na forumu te slike vidl, bi pa itak mislil, da nism resn, kao kr en k neki na pol nardi :)
No ja glede na to, da si namerava Omelo širt blatnike, pa baje smo tu, da si pomagamo, rečmo da bodo slike najkasneje do konc tedna tle, ker sem si tud jst zlo želel, da bi vidu kak to širjenje v končni fazi zgleda (men rezultat ni glih neki ful všeč)...aja pa kolkr opažam majo nekteri probleme s slikami, ko jih hočjo gor dat, tak da bom po vsej verjetnosti še prej sprašval kak se to nardi :)

Omelo: glede tistga laka, morš pa pol cele blatnike dat barvat, jst se sicer še nisem pozanimal za ceno, računam pa na cca 20-30k SIT +-, če ve kdo bol točne cene pa nej pove. Mogoč bi se celo kak prehod dal nardit pr barvanju, da neb blo treba celga barvat ( če je kdo tle k barva avte ne se mi smejat, sam naglas premišjlujem :) ).

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo To avg 05, 2003 5:20 am

Hehe, hvala za trud. Sm se zmenu z njimi da pridem v sredo gor. Zdej mam kr ornk probleme... Jst resnično upam, da mi zarad dveh cm ne bo treba barvat... Ubistvu mam problem da mi po nosilcu drajsa. Mogoče se bo pa tut to dalo popravt. Ne vem.

Upam, da bo vse ok...

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex To avg 05, 2003 8:47 am

No lepo da bomo tut drugi vidli zadevo :-P
No, jaz bom pa mel samo rob blatnika za zavaljat, tu pa baje nebi smelo bit blemov.
8)
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Sr avg 06, 2003 6:27 pm

No zdej je tko. Jst sm bil tm. Računček 10k. Naredu mi je lepo. Sicer mi je pa samo nosilc za blatnik za 1,5 cm vn potegnu, pol pa še blatnik (ampk sm na enmu delu).

A sm na žalost na poti nazaj v Nm pogruntou, da mi še vedno šlajsa. No ja, bla sva dva + 4 gume not, pa je ene 5x pošlajsou, ko so kkšnu kucli na cesti.

Drgač pa... Je reku, ko bom šu homologacijo delat, naj preprosto pridem k njemu pa bo še za tistga 0,5 cm potegnu vn.

Je fajn člouk, sicr se mu skus nekam mudi... ampk naredu mi je pa lepo, in v 45 minutah. Lak ni napokou, tko da sm čist happy.

Če koga kej zanima. Ask :)

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To mar 02, 2004 3:49 pm

No zdej je že res ogromno časa preteklo odkar je bla tale debata aktualna, sam končn so blatniki porihtani (pobarvani), tak kot bi mogl bit že v začetku. Če še slučajn koga zanima ali ga bo zanimal kak zgleda končni izdelek so tukaj (končno) slike.

Tukaj je slikan, ko ni bilo nič barvano (direkt Fazerjevo delo), na robih se (bolj slab) vid, da je barva popokala in da je blatnik čist "zveglan"
Slika
Slika

No tako (obupno) je zadeva zgledala pred barvanjem, po barvanju pa je izdelek (kar okusen) nekak takle:
Slika

Oziroma, da se malo bolje vidi, primerjava neki kao before & after:
SlikaSlika

SlikaSlika

SlikaSlika

SlikaSlika

Avto kot celota: Slika

Aja pa še to, kolikor mi je pravil kolega (klepar), pri Fazerju (vsaj takrat), teh mojih blatnikov ni delal z nobenim valjem za širit blatnike, ampak jih kar enostavno poklepa (s kladivom stolče vn), ker kleparsko narejen izdelek zgleda približno tako kot so moji blatniki, zato tudi (po mojem), ne smeš bit zraven ko ti širi blatnike (vsaj jst nisem smel bit). Pa brez zamere ker je tolk dolg trajal.

LP, Primož
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
BTW: Avto se prodaja, info na: http://www.avto.net/rabljena2002/oglasP ... p?id=40387
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo To mar 02, 2004 4:08 pm

Hmm, kaj pa vem. Jst sm bil lahko zraven, pa me je lakota premagala - sm zavil v bližnjo picerijo.

Pr men je uporabljal nekakšno hidravljično zadevco (zarad katere sm mogu čakat eno uro da jo je dobil). Pol jo je pa upru na notranjo stran blatnika, pol sm pa lačn ratou :D:D

Tko da ne vem če je kej s kladvom tolku.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To mar 02, 2004 7:20 pm

Schkorc: No glavno, da si zadovoljen.Hja ker mam isti problem (preširoke gume oz. elge, ki jih poširijo iz 175 na 195) morem to tut nujno opraviti. In tut jaz nimam čisto poširjenih blatnikov v originalu. A 10.000 SIT si plačal za vse 4 al sam ena os? Ker razmišljam, da grem v roku parih dni. Koliko ti je pa razširil?
Aja pa še to: kolega se je ful zagrel za tvoj avto (že mesec nazaj) pa mi na PM pošlji za koliko ga prodajaš in to.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy To mar 02, 2004 7:43 pm

A zadi ti ni pa nič lak poču?

Pa kolk si ga zadi poširu.

Ker mene sam zadi malo škrbla, 195/50/15 na Cliotu.
Shit Happens

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To mar 02, 2004 10:58 pm

@Symon: 10k SIT me je prišlo širjenje (klepanje) samo sprednjih blatnikov. Kar se širitve tiče se na slikah ne vid nč kej, da bi blo velik poširjen, vseen pa bi naj blo cca 2-3cm. Drgač pa ti bi klepar naredil podobno kot je men Fazer sam ceneje, sam vsi kleparji ne delajo tega radi, ker če hočeš da je vredu narjeno pol je treba, da se blatniki potem tud pobarvajo (večina kleparjev/ličarjev drgač gleda na avto, njemu je avto dost lepši, če je čist navadn pa lepo pobarvan, kot pa spedenan, pa solidno pobarvan), zato tud nočejo enmu, ki ima lepo pobarvane blatnike (recimo serijsko) naredit tako "zveglane" (ne najdem drujga izraza, upam da si predstavlate) in razpokane blatnike (se prav mu jih uničit), ker vejo da jih po vsej verjetnosti ne bo dal barvat, potem pa ko bi kje na kakšnem srečanju, ostali sprašvali kdo je širu blatnike, bi pa vsi kritiziral ta izdelek/tistga ki je širu (na tak način k jst zdele Fazerja, pa ga nočm). BTW: Predstavlite si kak bi zgledu en avto ki ima poškodovan recimo bok, pa bi bil sam poklepan ampak nč pobarvan.
Zdej pa mal iz druge strani. Kar se Fazerja tiče, men je vredu človk (čeprov sem ga vidu sam 2x), tud njegovo delo je zdej v končni fazi dobro, sam glupo mi pa je ker je takrat rekel da gre širjenje do 3cm brez barvanja oz. brez, da barva poči. Sej so mi takrat govoril (Zoranwagen,...), da ne gre brez barvanja, sam takrat nisem mel druge izbire. Sej blatnike sem itak mel namen slej kot prej dat barvat, sam enmu z novim avtom pa ne verjamem, da mu bo vseen. Mogoč, da ima zdaj tisto napravo, ktero sem jst mislu, da je tud pr men uporablju, sam takrat je men klepal blatnike, tud iz delavnice se je slišalo udarjanje po kovini (če je pa takrat slučajn kej drujga delu, si je pa sam kriv, da me ni pustil da gledam kaj se dela z mojim avtom, tak da sem si jst zdej trdno ubil v glavo da je klepal :twisted: :) )

Zaključek: Tak narejen kot je (poudarjam) MEN naredu Fazer, je brez barvanja obupn narjen, drgač pa nek sredn dobr narjen kleparski del (sem gledu kolega kak kleparsko nardi avto, pa je dost lepš v končni fazi), za prvo silo je vsekakor dobr, v končni fazi, ko pa so blatniki pobarvani pa je rezultat lep.
Če zdej Fazer dela s tisto napravo za širjenje/peglanje blatnikov skor ni vprašanja al bi al ne bi (če je potreba), dal nardit njemu, tud drgač, če še kr dela na tak način kot je pr men je za prvo silo vredu narjen. Tak da, če ni drujga je Fazer dobra izbira. BTW: Baje tud en tip z Venturijem (mogoč iz MB, tist ki tud draga) blatnike vn vleče.

@Yacksy: Zadi nisem nič širu (v osnovi sploh ni blo potrebe), sicer sem hotu sam pride to tak grd narjen za moj okus, da ni za nikamor (na 90-98l. Cliotu).
Slike povejo več kot veliko besed:
Slika
Slika
Slika

Oziroma bi zgledal vredu na ostalih (večini) avtih ki imajo zaokrožene blatnike, ne pa tak kot Clio, ki ima ravne.
Ali, če jih predelaš na Cliotu:
Slika
Slika
To je pa kr ql.

LP, Primož

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
BTW: Avto se prodaja, info na: http://www.avto.net/rabljena2002/oglasP ... p?id=40387
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ To mar 02, 2004 11:05 pm

Ne smeš bit zraven ko ti dela nekaj na TVOJEM avtu?

jst bi ga v 3pm poslal...

PiLOT (jani16)
Nov uporabnik

Napisal/-a PiLOT (jani16) Sr mar 03, 2004 11:06 am

Mal nateguje tale fant, a? 10k Sit za največ uro dela če prov razumem? Pa še barvat je treba pol it. Jao, jao.

Drgač pa kliič zdej fajn zgleda :wink:

Uporabniški avatar
Mica
Novinec

Kraj: Radenci

Napisal/-a Mica Sr mar 03, 2004 3:09 pm

Neon je napisal/-a: men ni naredu tak k bi mogu, cca 1cm in je barva že odletela, nekako neprofesionalno se mi je zdelo za 6ksit in 5min dela. :?

5 min dela???? Ka ti pa je??? Kako pol to dela ta fejzer???
En par delaš ziher en dan, če hočeš da so res "razširjeni profesionalno"!!!
Nepa neki 5 min!!! ufff
Saj ti ni razširitev, če ti nekaj na silo "vun vleče"
ja, ja....treba še malo pleha dodata....tisto so razširjeni blatniki
S4-'92, 240HP
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov