Tak jst sem zdej včeri šel k Frazerju širit blatnike.
Če se vam ne ljubi brat lahk skočte mal niži na povzetek.
Nahajajo se sicer na bolj odmaknjeni lokaciji, sam jih ni težko najti (no ja, tabla bi lohk bla mal pred odcepom postavljena ne pa za odcepom). Prvi vtisi, ko sma se s kolegom pripeljala tja so bli bolj slabi. Delavnica je sicer kar solidna no sej se jo vid tud na njihovi strani. Zunaj je bil parkiran en spedenan Audi 80 pa še ena rdeča (rjaveča) "pedenana" zadeva, zravn so stal trije ljudje (jst sam ugibam) šefe (pomojem je to un z očali pa bradico), njegova žena (sej nimam, pojma sam se mi zdi), pa kr en delavc (edini z kombinezonom). Vsi skup so se mi zdeli bolj taki amaterji. V delavnici je bil en moder Megan Coupe na kterga so lih montiral prage, pa letvice na luči. Ker sma mogla čakat sma si šla mal pogledat kao trgovino. Notr so mel kataloge, pa tri nastavke za auspuhe, pa kataloge, pa en par spojlerjev, pa kataloge, pa ene štiri nastavke za "šalthebl", aja pa kataloge so tud mel:) V glavnem nimajo na zalogi skor ničesar, tak da si ne morš nobene stvari ogledat, če bi si kaj rad kupil. Pa kaj nima ta človk nobenga prometa, da nima ničesar v trgovini za videt?! S tem sem bil jst še bolj prisiljen v tisto mojo mišlenje o njihovi amaterskosti. Zdej sem dobil tist odgovor, k ga po telefonu nisem, niso še nobenga tastarga Cliota širil (juhu pol pa sigurn obvladaš delat neki kar še nikol nisi, sem si mislu sam pr seb (to leti na tiste Cliotove ravne blatnike, ki jih na drugih avti nisem opazil). OK živčki delajo na polno, a ne bi raj odpelu avta, pa si raj druge fedre kupm, tak da bo avto mal višji, k pa da ga bi tuki rihtu, sem prašu kolega. Nekak sem se pol odloču, da pstim, kar bo pač bo. Končno je prišel čas, da je moj Clio prišel na vrsto. Tak fejst, ko sem se veselil, da bom vidu kaj bojo delal z mojimi blatniki, tak fejst sem bil razočaran. Zakaj, zato, ker sta naju s kolegom, šefe in njegova žena dobesedno nagnala. Šefe se je sicer ponudil, da naju zapelje, do najbližje na oko 1km oddaljene gostilne. Na poti tja mi je hotel dopovedati, da ne pusti gledati kak se blatniki širijo, ker je baje enmu k je zraven gledu enkrat valjček v glavo priletu??!! Tud prov mene to ne mot, sej k doma kej šraufaš tud kdaj kej v glavo dobiš, in sem ga na vsak način hotu prepričat, da bi jst rad gledu kak to on dela. Sicer na (res) zlo prijazen način me je nato pregovoril, da nej pridema s kolegom čez kakšno urco nazaj. Tako naju je prpelu do gostilne, kamor sma šla pol na Laško (brez zamer) pa na pico. Zdej sem bil pa totalno brez upanja, da bo iz Cliota še kej ratal. Končno je tista ura minila in midva sva odpeketala do Fazerja. Prijeva tja pa naju žena pred vhodom prestreže, še eno urco je rekla. Ker je blo zuni svinsko vroče sma šla v trgovino. Kolkr sem vidu delajo kr solidno plastiko za avte (od podaljškov, letvic, pragov,...), no samoumnevno je, da sam tiste bolj razširjene znamke. Cene so (tak k se je tud sam šefe pohvalil) visoke (za tistga megana recimo, k ga je lih rihtu, so prišli pragovi brez barvanja pa montaže 30k SIT), res pa je da je vse A-testirano in res vredu narejeno. Mal me je motil, da se tista teta ni in ni moglat oglašat na telefon, ko je zazvonil, no sej proti koncu zvonenja se sicer je ampak... Po dveh prelistanih katalogih (en je bil od Riegerja, en pa kr neki), so mi bila vrata odprta. Upanja, da bo stvar narejena vsaj približno, kaj šele vredu, itak že skor nisem več mel. Prvi pogled levega blatnika, hmm, zanimivo, nato desnega (tega so gume najbolj ogrožale oziroma lih obratno, ker je prejšni lastnik nekam ravsal z njim in je bil rahlo notr upognjen), še bolj zanimivo. Nej povem, da je zadeva zgledala res zlo simpatično (tk k pravjo, kamen se mi je odvalil iz srca) Vsi tist črni pogledi na Fazerja so kr izginl, kr naenkrat so mi bli vsi ful vredu pa najboljši:) Zdel se mi je tud, da so se pol vsi mal boljš obnašal. In nenazadnje kar sem najbolj čakal: probefart. Prvi ovinek 130km/h, drugi 190km/h, tretji 266km/h,

mal nakladam, pa sej tist k tole bere me more met že itak poln k... Zdej pa zares, sej ne bo več dolg trajal. Problem pri testni vožnji je bil, ker jst bil v Srednjih Bitnjih sem sploh prvič, tak da zdej pa najd dobre ovinke za testirat, pa to sred belga dneva ob dveh popoldne. Odloču sem se za en điro kr po vasici (sej stare mame me itak ne poznajo, pa najbrž me tud zadnjič vidjo, sem si mislu

), ovinki so šli brez problemov, rausal ni nikjer (tud stare mame se niso kej preveč zame zmenle, k sem na dokaj blagih ovinkih cvilu, pa se matru, da bi ja čim kasnej začel zavijat), zadnji preizkus je bil parkir plac pred tisto gostilno k sma bla prej (tam so me še najbolj čudn gledal k sem cikcak med avti vozu), tud to je šlo brez večjih težav. Rausa sam še notranji blatnik, to je tist iz gume sam to itak ni panike. Račun smo poravnal (okroglih deset Prešernov) in odpeljala sma se domov.
V skrajšani verziji moram povedat, da je ta Fazer zadeva kr vredu (taka po domače varjanta, sicer pa so te ponavad med boljšimi), kar se pa širjenja blatnikov tiče v mojem primeru je lak počil, to poč sam tam, k je rob zavihan, tak da za tiste k jih ne mot neki ful sploh ni treba dat barvat, ker to ni tak hudo, ko si kdo misl (iz avijona se ziher ne vid

), jst bom vseen dal barvat, ker je desni blatnik že od prej poravsan, pa še ogledala bi barval, pa je cenej, če vse naenkrat.
Kaj čmo, lahk bi blo boljš, lahk bi blo slabš, jst sem vsekakor zadovoljen, sej se lahk zdej saj vozm (no ja auspuh bi blo še treba mal višji prestavt, ker potem krneki iskrce za menoj letijo

), poleg tega 10k SIT se za tak del men ne zdi velik, sploh in sploh pa se nobenmu kleparju tega ne da it delat, tak da bolj ali manj druge izbire itak nisem imel. Sicer zadeva pride na ostalih avtih čist na izi narjena, tak da jo sprostim očesom sploh ne opaziš, pr men pa pač ni več čist ravn blatnik. Pa če zadeva ni vredu, prideš nazaj in ti jo zastonj pošlihta tak k hočeš. Tak kot je že TechnoBOy povedu. Če bo kterga zanimal, bom poslikal zadevo, poskeniral pa dal na net (zakaj je mogu kolegu digitalc crknat:( ) Drgač pa to je to.
Mal kritike mora bit drgač pa še enkrat ponavljam, da so pr Fazerju kr vredu (zaenkrat) Ne me pojest, če se kdo ne bo strinju zmano. Aja, pa napak se mi tud ni lubl popravljat.
Zdej so pa blatniki tak fajn šroki, da bom najbrž kr distančike gor dal