Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Po avg 06, 2007 6:22 pm

vidid da ste se kar razpisali...

zdaj za nemški stil moj avto ni preveč ker vse kar je širše od 7J baje pobira notranjo plastiko pri kolotekih.

@AudiRSboy tisto kar si napopal je corsa D, jaz sem lastnik corse c se pravi prejšnje različice.

prilagam slikco za približno predstavo vzeto iz avto.net-a
Slika

Kar se 17-k tiče sem imel v mislih samo ene-OZ ultraleggera 17x7J

16-ke pa borbet T (men je osebno še vedno lepa za popizdit) ampak so kar široke za corso (7.5J :roll: ), ali pa alutec Colt. nekaj v tem smislu.
Slika
Slika

se pa priporočam še za kakšna mnenja oz predloge
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po avg 06, 2007 8:21 pm

maccek_21 je napisal/-a:@AudiRSboy tisto kar si napopal je corsa D, jaz sem lastnik corse c se pravi prejšnje različice.

ce bi dobro prebral pol bi videl da sem napisal da je novejsi model ....

drugac pa ce nespravs gor vec k 7j nevem kaj pol sanjas o 17col
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po avg 06, 2007 8:40 pm

AudiRSboy je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:
AudiRSboy je napisal/-a:15ke na rob pa gevinde in si zmagu

a sprašuje za gewinde? pa kakšne 15m saj nima seicentoja

drugac je seicentota in en seicentoja, kokr drugo si pametnakovic da ti kr tece vn :roll: ( moj seicento ma krepko vecjo konjenico k ta corsa).... mam pa 13col schmidtke gor in ne 15

pa njemu se gre da avto potegne in zato 15col..... ce bi mu blo usen kakao gre pol bi gor dv 17 al pa celo 18 col in nebi tuki sprasev kako bo su avto ce bi to gor dv.ker avto z 17 col mu bo ratu neodzivn in bo na izi pospesov (dobesedno nikamor vec nebo slo)... sam se za sminko bo (mam iskusne kar se tega tice)...

ekola novej model k njegov z 16kami siroke 9j

Slika

kar pomen da bi njegova z 15kami zgledala bomba (seveda ce bi jo v tla vrgu)

sem imel sam na prejšnem cliotu, ki je ena velikost kot ta corsa gor 15ke pa znižanega in vem kako je bilo------>grozno, absolutno premale.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po avg 06, 2007 8:41 pm

AudiRSboy je napisal/-a:
maccek_21 je napisal/-a:@AudiRSboy tisto kar si napopal je corsa D, jaz sem lastnik corse c se pravi prejšnje različice.

ce bi dobro prebral pol bi videl da sem napisal da je novejsi model ....

drugac pa ce nespravs gor vec k 7j nevem kaj pol sanjas o 17col

kaj ne več kot 7J? 7,5 dobiš gor z gumo 205 brez težav, sam et mora biti pravi.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po avg 06, 2007 8:46 pm

maccek_21 je napisal/-a:vidid da ste se kar razpisali...

zdaj za nemški stil moj avto ni preveč ker vse kar je širše od 7J baje pobira notranjo plastiko pri kolotekih.

lej na cliotu imam original dimenzijo enako kot ti, 185/55/15 in nima nič širših kolotekov kot corsa tako, da mi zdaj s 17 col čisto nič ne drsa, smo se že peljali 4 komadi iz vršiča navzdol in navzgor pa ni nič ribalo. če pa neboš tvegal pa daj gor 16ke z gumami 195/45/16 in bo tud ful zakon, sam s kakšnimi 15 ne. če pa bodo 15 na rob boš moral pa avto ful nižat da bo nekako zgledalo sam potem boš pa čisto zgubil udobje.

PS: misliš kaj nižat?

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Po avg 06, 2007 8:57 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:

on je napisu da nesprav na avto vec k 7j gor...malo preberi poste

nevem kake veze ma et z dimenziami gum?

SAVINJCAN je napisal/-a:sem imel sam na prejšnem cliotu, ki je ena velikost kot ta corsa gor 15ke pa znižanega in vem kako je bilo------>grozno, absolutno premale.

tudi sam sem imel cliota tako da vem kako je.... drugace kliota in corso nemores primerjati..

15ke seveda zgledajo grdo ce so brez roba (take kokr jih ma usak) pa se avto ni spuscen...pol res zgledajo grozno..

17ke bojo zgledale pa tudi grozno ce avto nebo spuscen kajti zgledu bo k jeep

v obeh primerih bo moru avto spustit...s tem da pri 15kah res v podn k drugac brezveze kar kol

no itaq je pa odlocitev negova...
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po avg 06, 2007 9:07 pm

AudiRSboy je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

on je napisu da nesprav na avto vec k 7j gor...malo preberi poste

nevem kake veze ma et z dimenziami gum?

SAVINJCAN je napisal/-a:sem imel sam na prejšnem cliotu, ki je ena velikost kot ta corsa gor 15ke paznižanega in vem kako je bilo------>grozno, absolutno premale.

tudi sam sem imel cliota tako da vem kako je.... drugace kliota in corso nemores primerjati..

15ke seveda zgledajo grdo ce so brez roba (take kokr jih ma usak) pa se avto ni spuscen...pol res zgledajo grozno..

17ke bojo zgledale pa tudi grozno ce avto nebo spuscen kajti zgledu bo k jeep

v obeh primerih bo moru avto spustit...s tem da pri 15kah res v podn k drugac brezveze kar kol

no itaq je pa odlocitev negova...

cliota kateri model? 01 do 05? ti si tak zgleda že vse avte imel. a audija RS tud?

neveš kaj ima veze ET s širino gume? pa tak predelovalec :P ja kaj kej res, normalno, da če hoče gor spravit več kot 7J, da mora imet pravi ET, da jo gor dobi, širina gume pa seveda tud vpliva, da ne riba po blatniku a ne, bolj ko bo napeta in ožja kasnej bo ribala. nevem kako lahko braniš svoje znanje s tako otročjo izjavo.

zdaj pa piši kr hočeš, ker itak vidim, da kr neki nabijaš neke fore. sem dovolj bral tvojo temo o prejšnem avtu .
Zadnjič spremenil SAVINJCAN, dne Po avg 06, 2007 9:12 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Corsa-GSi
Nov uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Corsa-GSi Po avg 06, 2007 9:10 pm

Usem verjetno ne potegne nemški stajling. ;)

Drugač pa 17 gre brez problema na corso, mam nast tut na svoji, pa nč ne ruži.

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn Po avg 06, 2007 9:12 pm

Tele Tomason-ke bi na tvoji Corsi zgledal hudo 8)
Priponke
TOMASON_TN1.JPG

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Po avg 06, 2007 9:12 pm

@SAVINJCAN:dej se vecje piramide deli...

klita 96 letnik modelno leto 97 (ma bol zaokrozene luci , odbijac mau drugacn, 3zavorna luc itd)..

ET nima noben veze z sirino gume....ti za sirino gume gledas kok je feltna siroka in potem ves a gre gor al ne....
ET je zato da ves koliko je feltna premaknena proti notri ali proti vn (podomace a ti bo notri v blatniku ali ti boo strlela izven blatnika)....

tok o tvojm znanju k si napisu da more biti pravi ET da lahko spravs gumo 205 na 7,5j feltno :roll:

zdej pa dost off topica....
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po avg 06, 2007 9:15 pm

AudiRSboy je napisal/-a:dej se vecje piramide deli...

klita 96 letnik modelno leto 97 (ma bol zaokrozene luci , odbijac mau drugacn, 3zavorna luc itd)..

ET nima noben veze z sirino gume....ti za sirino gume gledas kok je feltna siroka in potem ves a gre gor al ne....
ET je zato da ves koliko je feltna premaknena proti notri ali proti vn (podomace a ti bo notri v blatniku ali ti boo strlela izven blatnika)....

tok o tvojm znanju k si napisu da more biti pravi ET da lahko spravs gumo 205 na 7,5j feltno :roll:

javvv, razmišlji malo kok je guma napeta. a ti narišem, da boš vedel? če bo širina gume 195 na felgi 7,5J bo kasnej ribalo kot pa če boš dal gor 215 na 7,5J? sem se kaj zmotil? itak pa moraš dat potem še pravi ET, da zaradi ET ne riba. zdaj pa povej kaj sem narobe napisal pa ne nabiji. poleg tega je imel pa tisti tvoj clio ožje koloteke kot pa ta cliota zdaj in manjše odprtine po obsegu. v osnovi je mel 13 col ta zdaj ima pa 14 col v osnovi.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po avg 06, 2007 9:19 pm

ko sem napisal tole "kaj ne več kot 7J? 7,5 dobiš gor z gumo 205 brez težav, sam et mora biti pravi" sem mislil glede širine pri ET ju, sem čist lepo vejice uporabil, če si imel pa slovnico popravco pa nemorem pomagat.

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Po avg 06, 2007 9:59 pm

Problem pri teh corsah je ponavadi kolikor sem prebral in slišal ta plastični rob. Ki se lahko tudi odreže če je tako.

Grem v petek pogledat ene 17-ke :twisted:

Fedri so že naročeni (eibach).

Tomasonke sem tudi jaz gledal pa me skrbi 8J širina...pa še vse bolj pogoste so....

tako da 17-ke če mi uspe dobiti bom OZ super oz ultraleggero ki so malenkost lažje od povprečne felge da ne bo take dramatične razlike med 15 kam in 17kam
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po avg 06, 2007 10:23 pm

16" je za picke .. bodi moz pa daj 17" 8)
Slika

Uporabniški avatar
DaDDo
Novinec

Kraj: Mala Nedelja Maribor

Napisal/-a DaDDo Po avg 06, 2007 11:00 pm

Evo neki v pomoč.. Cole in ET ki ga je možno dat na avto, ki pa se seveda razlikuje tudi od tipa felne...

Pod Application list si zaženi programček, in izberi si svoj avto ter mu nalimaj felnice.. ;)
http://www.ozracing.com/2006/pages/index.php?lang=en

Pa tule sem dal en primer, kjer se vidi, da je očitno možno tud 18 col dat na corso...
Priponke
corsa C.jpg
Slika

Uporabniški avatar
DaDDo
Novinec

Kraj: Mala Nedelja Maribor

Napisal/-a DaDDo Po avg 06, 2007 11:11 pm

Pa kokr sem gledal tud več kot 7J ne spraviš na avto..
Pa če vseeno daš večjo širino gor kot 7J, bo po moje tudi problem pridobit Tüv za tvoj model avta..
Tak da jih verjetno tud homologirat neboš mogel.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To avg 07, 2007 4:12 am

DaDDo je napisal/-a:Pa kokr sem gledal tud več kot 7J ne spraviš na avto..
Pa če vseeno daš večjo širino gor kot 7J, bo po moje tudi problem pridobit Tüv za tvoj model avta..
Tak da jih verjetno tud homologirat neboš mogel.

photoshop dela čudeže

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 07, 2007 7:18 am

Jst ti priporočam 21 colske s ledicami, katere ti ob priklopu na računalnik rišejo sproti sliko. :lol:

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v To avg 07, 2007 8:25 am

Kot so ti že povedali, je pri corsi zelo važen ET, jaz imam npr. platišča 15x7j in ET 35 in spuščen avto in sem moral velik del kolotečnih plastik porezat da se avtomobil lahko pelje, pa še zdaj se zgodi da guma podrsa ob plastike, še posebej čez luknje v ovinkih, tako da jaz bi na tvojem mestu gledal ET 40+...Kar se pa velikosti tiče, jaz ne bi dajal gor več kot 16 col, ker je že to kar velik napor za 1.2 mlinčel, sam imam gor 15col in se že pozna proti 14 col zimskim platiščem. Tukaj je pa slika moje z 15col:
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... 934&size=1
lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To avg 07, 2007 9:43 am

www.dc-performance.com .. pošleš mail na to firmo, če ti naredijo 17"-ke po naročilu, pa si zmagal. Seveda so to iste felne ko TN1 in TN4.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov