Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne avg 19, 2007 1:28 pm

rhino v avstriji kupo zadnje led luči....pri njih ni potrebno homologirat pri nam pa sem na RTI mogo peljat pa homologacijo naredit pa so tudi mele E oznako!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Ne avg 19, 2007 5:38 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:rhino v avstriji kupo zadnje led luči....pri njih ni potrebno homologirat pri nam pa sem na RTI mogo peljat pa homologacijo naredit pa so tudi mele E oznako!

Za zadnje pri nas ne komplicirajo tako kot za sprednje.Pri nas bi naj za homolomo za zadnje zadostoval le E-znak.Pri sprednjih pa bi naj še moral imeti TÜV certifikat...
Se pravim,pri nas je narobe svet. Ko en govori tak,drugi tak,nategujejo pa te vsi.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne avg 19, 2007 5:52 pm

ja na stvari ej blo tak v bistvu jaz sem se šel samo informirat pa so mi na RTI rekli da je treba to homologirat,ampak jih nisem.Sem avto prodal in tisto osebo je policija ustavla in je hotela napisat kazen glede tega in potem jih je tista oseba mogla it homologirat... ;) od tam jaz vem da je treba zadnje tudi če imajo E oznako homologirat
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Ne avg 19, 2007 6:37 pm

saj rhino kot si napisal, eni ne komplicirajo, drugi pa. Po zakonu jih je glavno potrebno homologirat, pa tudi če nočeš priznaz
Slika

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne avg 19, 2007 6:42 pm

Ac|d_Burn je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:Imam AngelEyes. Pozicija mi sveti modro in sem homologiral na RTI-ju brez problemov.

Lahko dodas kako fotko,da vidim kako zgleda?
Pa ce pogledamo pri nakupo teh izdelkov dobis tuv papirje,prodajalec zagotavlja o ustreznosti tek izdelkov za nase trzisce pol te pa tam se vseeno jebejo...kaj bi sploh radi?Tak masno sluzijo,ce gledamo da bi naj vsako predelavo homologiral ob predpostavku cene cca 30€ na homo.
Z eno besedo pravi butli...mores na pravega naletet.
Lp,Dejan

Tako zgleda ponoči, slabo se vidi, vendar v resnici sveti modro:
http://i205.photobucket.com/albums/bb53 ... 07/noc.jpg

Tako pa podnevi:
http://i205.photobucket.com/albums/bb53 ... eleyes.jpg
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Ne avg 19, 2007 7:18 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:ja na stvari ej blo tak v bistvu jaz sem se šel samo informirat pa so mi na RTI rekli da je treba to homologirat,ampak jih nisem.Sem avto prodal in tisto osebo je policija ustavla in je hotela napisat kazen glede tega in potem jih je tista oseba mogla it homologirat... ;) od tam jaz vem da je treba zadnje tudi če imajo E oznako homologirat

Mislim da nisi razumel kaj sem napisal.Po "našem" zakonu : Za homologacijo zadnjih luči je že dovolj E-oznaka na lučeh.Za sprednje pa potrebuješ E-oznako in še TÜV.

blindek je napisal/-a:saj rhino kot si napisal, eni ne komplicirajo, drugi pa. Po zakonu jih je glavno potrebno homologirat, pa tudi če nočeš priznaz

Vidiš,od teh,ki pa se ukvarjajo s tem,sem pa slišal drugače.No pa saj smo že debatirali o tem kaj je potrebno in kaj ne.V glavnem folk je pri nas zmeden.Kaj si res ni noben prebral zakona,od katerega sem vam dal link?Jaz si tak zakon tolmačim tako,da če ma nekaj E oznako,to zadostuje za homologacijo.So mi pa že povedali nekateri,ki se tudi poklicno ukvarjajo z zakonom,da luči ki imajo E-oznako ni potrebno homologirati.
Kot sem že povedal-- homologacija ni nič drugega kot pregled o vgradnji in ustreznosti.In kaj bo meni nekdo pregledoval luči in ugotavljal njihovo ustreznost,če pa so luči odobrene s strani EU zakonov.A pol pri nas veljajo kakšni drugi,mogoče afriški zakoni?

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Ne avg 19, 2007 7:19 pm

AudiFreak je napisal/-a:
Ac|d_Burn je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:Imam AngelEyes. Pozicija mi sveti modro in sem homologiral na RTI-ju brez problemov.

Pa ce pogledamo pri nakupo teh izdelkov dobis tuv papirje,prodajalec zagotavlja o ustreznosti tek izdelkov za nase trzisce pol te pa tam se vseeno jebejo...kaj bi sploh radi?Tak masno sluzijo,ce gledamo da bi naj vsako predelavo homologiral ob predpostavku cene cca 30€ na homo.
Lp,Dejan

Tako pa podnevi:

Meni tudi mogoče malo na modro potegne,vendar to zato ker so prižgane tudi glavne luči.Ko pa te izklopiš pa gorijo samo krogeci,pa le-ti svetijo belo.

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Ne avg 19, 2007 9:01 pm

=ZiAn= je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:Gume majo E-oznako?

lol ubiu si me čist sm spregledu te E-je :lol: :oops:

gume imajo E oznako!

rhino je napisal/-a:Mislim da nisi razumel kaj sem napisal.Po "našem" zakonu : Za homologacijo zadnjih luči je že dovolj E-oznaka na lučeh.Za sprednje pa potrebuješ E-oznako in še TÜV.

to ni čisto res. sam sem na LPPju homologiral sprednje in zadnje luči samo z E oznako

@Megane.Coupe: če imaš na luči E oznako, jo boš lahko homologiral, drugače pa res ne

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Ne avg 19, 2007 9:05 pm

mega_ne je napisal/-a:
=ZiAn= je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:Gume majo E-oznako?

lol ubiu si me čist sm spregledu te E-je :lol: :oops:

gume imajo E oznako!

rhino je napisal/-a:Mislim da nisi razumel kaj sem napisal.Po "našem" zakonu : Za homologacijo zadnjih luči je že dovolj E-oznaka na lučeh.Za sprednje pa potrebuješ E-oznako in še TÜV.

to ni čisto res. sam sem na LPPju homologiral sprednje in zadnje luči samo z E oznako

@Megane.Coupe: če imaš na luči E oznako, jo boš lahko homologiral, drugače pa res ne

No hvala,nisem vedel da majo E-oznako.No za gume pa ne potrebuješ TÜV,ampak ustrezno dimenzijo...
Saj pravim,da v MB veljajo drugačni zakoni kot v LJ.Mi je ženska na RTI-ju rekla,da v LJ pa se mogoče da brez TÜV-a homologirat luči. :bonk:

Uporabniški avatar
Megane.Coupe
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Megane.Coupe Ne avg 19, 2007 9:43 pm

mega_ne .. imam E of course da je... ampak jih ne morem homolog. ker so modre pozicijske - vsaj tako navaja pravna oseba zaposlena v tisti ustanovi.

rhino a ti misliš da bi blo bolš it to probat homologirat na LPP kot pa RTI? :s
V siru, več kot je lukenj manj je sira in
več kot je sira več je lukenj, torej več kot je sira manj je sira.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Ne avg 19, 2007 9:56 pm

Megane.Coupe je napisal/-a:mega_ne .. imam E of course da je... ampak jih ne morem homolog. ker so modre pozicijske - vsaj tako navaja pravna oseba zaposlena v tisti ustanovi.

rhino a ti misliš da bi blo bolš it to probat homologirat na LPP kot pa RTI? :s

Vsekakor...Na Lpp je veliko manj kompliciranja.Pa tudi drugi mi tako pravijo,da so bolj zadovoljni z LPP kot RTI.

Aja,kaj podnevi se tudi modro vidijo krogeci?

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne avg 19, 2007 10:00 pm

pa odklopi tiste krogce za tist cajt ko boš šel na homologacijo...
EJ6

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Ne avg 19, 2007 10:02 pm

kaWsk je napisal/-a:pa odklopi tiste krogce za tist cajt ko boš šel na homologacijo...

Tudi ena od rešitev.Samo a pozicije niso obvezne?

Uporabniški avatar
Ac|d_Burn
Nov uporabnik

Napisal/-a Ac|d_Burn Ne avg 19, 2007 10:23 pm

AudiFreak je napisal/-a:
Ac|d_Burn je napisal/-a:

Lp,Dejan

Tako pa podnevi:

Saj ce pogledas mojo sliko bos videl,da so isti ringci istega proizvajalca le luci za audi-a v tvojem primeru.
Pravis,da si uspesno upravil na RTI-i.Megane.Coupe idi tja s papirji brez pomislekov.Pa bos videl.Ne more eden naret drugi ne...Jaz za 1x se ne mislim nix nabavit dokler ne pridemo do srecnega konca :P
Aja pa AudiFreak luci zgledaju super ;)
Lp,Dejan

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne avg 19, 2007 10:26 pm

rhino je napisal/-a:
kaWsk je napisal/-a:pa odklopi tiste krogce za tist cajt ko boš šel na homologacijo...

Tudi ena od rešitev.Samo a pozicije niso obvezne?

ne vem zakaj bi sploh mel prižgane luči na homologaciji, lepo ugasneš še preden zapeleš not, pa je
EJ6

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po avg 20, 2007 12:09 am

pa kva vm ni jasn?
ko gres homologirat ti sploh ni treba met przganih luci.to njih ne zanima.to bojo ti na tehnicnem tezil za to.poglej v mojo temo kako men svetjo modro ko sm dau not ledice u angel ayes pa sm homologirau brez tezau .sploh mi niso nc luci przigal se ksenon kit ma notr pa nben nc reku ni.pobrau je stevilke z luci dol.pa je reku adijo.
ce mas odtisnjen e na luceh bos brez tezau homologirau.
p.s. pjt na lpp jebes rti.

Uporabniški avatar
Megane.Coupe
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Megane.Coupe Po avg 20, 2007 1:25 pm

ja ok hvala... bom šeo kr na LPP jz sam fora je ko mi ena pozicijska ne dela : )
pozicijske luči so drgač obvezne ja... jih ne smeš odklopit nikol
V siru, več kot je lukenj manj je sira in
več kot je sira več je lukenj, torej več kot je sira manj je sira.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po avg 20, 2007 7:49 pm

Jaz sem mu jih mogel prižgat na RTI-ju. Je hotel.... :roll:
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc To avg 21, 2007 7:02 pm

montiral angels na c2, kupo prek ebaya.. tuv so mi poslali po mailu iz tiste firme ko so luči,... prišo na rti z 29 stranmi dolgim tuv-om pa je neke komplicirala, da fali tuv o vgradnji luči pa take,.. na konc so pol vseen homologirali... pa imajo tud E oznako gor...
Slika

BlueBlu
Nov uporabnik

Napisal/-a BlueBlu Pe avg 24, 2007 7:46 pm

Pozdravljeni mi lahko kdo prosim pove koliko stane homologacija za zadnje led luči?
Lep pozdrav
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost