Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _miha_ So okt 20, 2007 12:32 pm

Gregamax je napisal/-a:ja mam ta isti podaljšek na svojem polotu in sm ga samo zataknu v režo pod odbijačem in na oblogah privijaču na vsaki strani po enem vijakom pa drži ko sneto!Bom ga pa čez zimo zadelal gor da bo zgledalo kot en odbijač in to bom naredu s poliestrom!

kako boš pa poliester pa plastiko skupi dal da se bosta držala?
Zadnjič spremenil _miha_, dne So okt 20, 2007 6:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo So okt 20, 2007 4:02 pm

:shock:

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k To okt 23, 2007 3:54 pm

:lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k To okt 23, 2007 3:55 pm

:lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ Sr okt 24, 2007 3:24 pm

ewo sm dal švasat pa za silo dal podalšek gor, slike so pa kle :D
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 916#914916

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Re: Dobil podaljšek s čim ga fikserat na odbijač? kako barva

Napisal/-a _miha_ Sr okt 24, 2007 9:35 pm

A mi lahko en pove kako nej nardim zdej?? podaljšek sem fikseral z štirimi šravfi na odbijač, zamenjal bom šravfe z neti. a nej podaljšek ukoli zalijem z lepilom sikaflex? pa dam pol barvat use skupaj al podaljšek dol pa posebi??

pa kako je z kitanjem? nej zakitam šprajno med podaljškom in odbijačem ali ne?? da nebo počlo? pa če morm cev podaljšek kitat ker je še čisti poliester.
Slika
Slika
Slika

LP

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Kraj: Dolenjske toplice

Napisal/-a bobi11 Če okt 25, 2007 2:24 pm

načeloma je bolš da prej daš skup podalšek in odbijač, ker če boš to štimal po barvanju boš lahko kaj popraskal :D
za kit se pa sam odloč če boš dobr zalepu skup ti pol naj nebi kit pokal ker se ne bo premikalo vse skup in ga daš lahko gor ( pa uporab kit za plastiko k je bol elastičen za vsak primer)

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Re: Dobil podaljšek s čim premazat prvo? ker kit? ,.. str

Napisal/-a _miha_ Pe okt 26, 2007 6:16 pm

zdej sem neki rezal podaljšek, ker je predolg nakonc in pride preveč vn.

Pa sem odrezal lukno, kupil kit poliester. pa me zanima kako se zmeša smola trdilc pa pospeševalec skupaj?? kok kerga? (piše mi 1 čajno žličko trdilca pa eno čajno žličko pospeševalca sam ne piše kok smole??)

morm pa to lukno zaflikat k je spodi na sliki!
Tkole pa zgleda na obeh straneh
Slika
Pa če mi lahko en pove iz katere strani lepim poliester?? a iz zadnje ? a morm na podalšku kit dol zbrusiti čist al kako?

LP

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Pe okt 26, 2007 9:40 pm

ewo miha..ti bom kr tukaj odgovoril....nwm kako si si to ti zamislil....glede teh vlakn..še nisem delal z njimi...vprašaj tam kjer si kupil-bo najbrž najboljše...trdilca pa se ponavadi da čist mal...samo..na tvojmu mestu bi se jaz lotil to čisto drugače delat...tko da nwm..pogruntaj svo stil...in morda boš še marsikaj pogruntal...ali pa malo eksperimentiraj...iz napak se učimo! :)
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Pe okt 26, 2007 10:07 pm

Poliester lepi iz zadnje strani. Jah zna bit zaj**** če to prvič delaš. Probaj koga dobit k zna to delat vsaj da ti prvič pokaže. Jest to bolj po občutku mešam, tak k kuharji k ne rabjo več tehtat sestavin :D

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Pe okt 26, 2007 10:19 pm

Aha zj šele razumem :P
Ti bi rad zaključek nardil tu na pragu al podaljšku al kaj že imaš to,če se ne motim? :D
No luknjo kr od znotraj blago fajn našpanaj in ga nekak mal z nekim abdek trakom zalepi,pol s penzlom razmočiš blago in pstiš da se posuši,pol še pa en sloj al pa 2 gor nardiš in je...
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ So okt 27, 2007 7:48 am

Black_Racer® je napisal/-a:Aha zj šele razumem :P
Ti bi rad zaključek nardil tu na pragu al podaljšku al kaj že imaš to,če se ne motim? :D
No luknjo kr od znotraj blago fajn našpanaj in ga nekak mal z nekim abdek trakom zalepi,pol s penzlom razmočiš blago in pstiš da se posuši,pol še pa en sloj al pa 2 gor nardiš in je...

pod besedo blago misliš vlakna a ne? drgač pa pravilno sklepaš na novo morm nardit zaključek na podaljšku. A bi bilo dobro da saj 3cm ukol zbrusim stran kit od spredaj??
Kako je pa z vogali nakonc a se da lepo nardi? raj bom naredu več slojev ene 4-5 da bom pol laži brusu.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® So okt 27, 2007 10:00 am

ne ;)
Rjuho sem mislilal pa kašno podobno blago,rjuho ko napojiš s smolo lahko fajn oblikuješ,s tem da si od sodaj pač nardiš linije z kakim lesom ali pa čem podobnim potem pa rjuho samo našpanaš čez in z poliester smolo spenzlaš da se napoji pol pa s poliester vlakni čez :P
In če si prej lepo linije nardiš nimaš pol kj velik šmirglaja,drgače pa šmirglaš ko fuknen :lol:
Lej tisto luknjo ko si reko da bi zaflikal,tut nimaš lažjega dela če neko blago pač čez našpanaš in napojiš z smolo,potem še pa spodaj en sloj vlaken al pa dva in nimaš skor nič šmirglanja,mal potegneš z finim šmirglčkom in je..
Imem prav? :D
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® So okt 27, 2007 10:16 am

Ewo d ti še slikovno pokažem ko sem dlih tak dobra dušica,pa sem ti šel prejle zgodi zjutri to na hit neki nardit za silo da vidiš kako prbložno zgleda :lol:
No tuki je blago prepojeno s smolo,v zgornjem desnem kotu pa so že spoliestrana vlakna pol gor en sloj ;)

Slika

No pa sj dobim za pir ane :P
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ So okt 27, 2007 1:52 pm

Black_Racer® je napisal/-a:ne ;)
Rjuho sem mislilal pa kašno podobno blago,rjuho ko napojiš s smolo lahko fajn oblikuješ,s tem da si od sodaj pač nardiš linije z kakim lesom ali pa čem podobnim potem pa rjuho samo našpanaš čez in z poliester smolo spenzlaš da se napoji pol pa s poliester vlakni čez :P
In če si prej lepo linije nardiš nimaš pol kj velik šmirglaja,drgače pa šmirglaš ko fuknen :lol:
Lej tisto luknjo ko si reko da bi zaflikal,tut nimaš lažjega dela če neko blago pač čez našpanaš in napojiš z smolo,potem še pa spodaj en sloj vlaken al pa dva in nimaš skor nič šmirglanja,mal potegneš z finim šmirglčkom in je..
Imem prav? :D

jap maš prov!
Hvala ti za slikco, to se pravi da najlažje da napnem eno rjuho, pa smolo, trdilec pa koncentrat zmešam skupi pa namažem rjuho, sam a pol se da rjuha stran al kako? Tega z rjuho ne zastopim čist, rjuho imam kot model??

A maš kak msn? piš privat

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ So okt 27, 2007 1:55 pm

Black_Racer® je napisal/-a:Ewo d ti še slikovno pokažem ko sem dlih tak dobra dušica,pa sem ti šel prejle zgodi zjutri to na hit neki nardit za silo da vidiš kako prbložno zgleda :lol:
No tuki je blago prepojeno s smolo,v zgornjem desnem kotu pa so že spoliestrana vlakna pol gor en sloj ;)

Slika

No pa sj dobim za pir ane :P

dej mi sam povej kako mero si uzel za smolo pa trdilec pa koncentrat?

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash So okt 27, 2007 3:22 pm

kejk sm js zastopo, mors rjuho mal prepojit s trdilcem, da postane taka bol trda, dajo oblikujes lahko, pol pa vlakna cez? :)
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Napisal/-a Black_Racer® So okt 27, 2007 3:36 pm

Ne ne ne :lol:
Slika

Gklej slikco to luknjo na podaljšku...
Kako boš z vlakni to luknjo zadelal???
Če vlakna gor položiš na luknjo pa 2 cm okol da so vlakna čez,kaj se naredi?
Vlakna se bojo upognala notri u luknjo u nek lok ;)

Zato pa se za prvi sloj namesto vlaken uporabi blago (od kake rjuhe,serveta,...),to blago se opa fajn našpana čez luknjo od znotraj podaljška in se nekod fiksira da ostane našpanana,potem pa zmešaš smolo in v njo pospeševalc in katalizator,zmešaš fajn in s penzlom in to smolo razmočiš to blago,tako da ko se strdi in še vedno ostane našpanana in trda,rjuha a ostane pol gor to je 1 sloj z rjuho,pol še pa daš eden al pa 2 sloja vlaken gor položiš,ker če bi pa 1 sloj dal z vlakni gor sem ti pa tako na vrhu napisal kaj bi blo ;)

Zdj razumeš? :D
U glavnem blago uporabiš sam za 1 sloj,namesto vlaken daš blago ki ga razmočiš enako kot vlakna ;)

Bolj u izi pa nevem če še lohk razložim :twisted:
Zdj pa veselo na delo...
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash So okt 27, 2007 4:00 pm

ja js sm razumev ja, da das rjuho gor da je to pol fajn naspanano, da se ne upogne :) sam gor si nekot cudno napiso en stavek, nekot da se rjuha napije smole, da nekot lahk oblikujes ...to meje mal zmedlo! drgac pa sseveda cist logicno! ce se bom jst kdaj igral s temi vlakni, pol vsekakor delam z rjuho :) hvala za nasvet
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ So okt 27, 2007 6:33 pm

jaz sm tudi sedaj zastopil.

a bi se dalo iz kakega kartona narediti šablono, točno po tej lukni?? jutri bom tok zbrusil podaljšek da zdrgnem to črno dol pa pridm do poliestra ( na tej strani, ki je treba popravt)

a pol k bojo vlakna gor morm še kej kitat ali lahko špric kit pa barvo takoj??

LP
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov