Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe okt 26, 2007 3:23 pm

ja, res je boljš manjše feltne + boljše gume. Sam zakaj bi zdele neki slabšega kupoval (ker maš lih tok keša), če pa lahko počakaš npr. 2 mesca (če se ti recimo v tem cajtu nabere denar) in maš tisto, kar si si želel.

Bi dal na pa tvojem mestu 17".
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe okt 26, 2007 3:34 pm

Courage™ je napisal/-a:Brezveze kupujes felne ce nimas dnarja za njih. Rabljene felne in gume, pa se to 16" na passatu. Daj malo pomisli. Na passatu bojo 16" smesne, tudi 17", ce pa ze sedaj govoris da nimasdnarja za 17" pol pa brezveze da kajrihtas. Pusti tak ko je pa fertik.

Yep, vse ti je povedal.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe okt 26, 2007 3:46 pm

Hec je da ne bo kupil gum samo 1x. Jaz sem razmišljal da bi preobul svojega safrana, ki ima original 15 colske v 17-ke. Malo so me srbele tudi biturbo feltne (18"). Original sicer sploh ne izgleda "tako slabo" ("debele" gume tako da ne zgleda kot kotalke, pa lite feltne), ampak itak vedno hočeš lepše.

Potem pa računaš... 195/65 R15 je ena izmed cenejših dimenzij. Zelo dobre gume so okoli 80-90 eur, vrhunske 100 (gledam trenutno zimske).
Isti modeli gum, samo da bi bile 205/50 R17 (malo odstopanje števca) bi bile 180-250 (continental iz 100 na 250 eur, GY UG uz 85 na 180). Da ne govodim kake bi bile številke če bi šel iz 15 na 18...

Z drugimi besedami, vsake 4 leta se menja gume, seveda letne in zimske, torej 8 kosov; pri teh cenah dam za 15 480-800, pri 17 pa 1280-2000 euro. Poenostavljeno, poleg tega da se bolj udobno vozim in manj trpi podvozje (je pa izgled slabši in v teoriji manj drži) prišparam kar veliko denarcev. Pri istem modelu gum vsaj 800 če ne več eurov na 4 leta, t.j. 200 euro na leto.

Sam sem se odločil da mi "hude felge" ne pomenijo toliko, oz. da imam raje kje drugje ta denar. Na vsakem je da se odloči sam, ampak ko se odloča naj nikakor ne gleda samo na ceno felten.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So okt 27, 2007 2:09 pm

KOrmoran sploh zimska je zelo dobra guma tak da ne bi o tem...

Kar se tice menjave gume, jaz jih menjam vsako sezono pa kaj :D ..ne grem pa npr na 17 ( nekak max za moj avto )..iz preprostega razloga ( ce odstejem ceno )..zaradi upada zmogljivosti, vec dam na same performanse avta kot na izgled..jebat ga, nisem sminker po dusi :D

Pa npr 195 45 16 guma je ceneje kot 185 55 15, ko smo ze pri cenah :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN So okt 27, 2007 2:10 pm

17" daj gor nimaš kej falit, da bo pa zelo vpadljiv pa 18". O 16" ne razmišljaj, ker so enostavno premajhne za tvoj avto.
lp

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri So okt 27, 2007 2:41 pm

hladni je napisal/-a:ja in kaj zaj to pomeni premajhne??

da je bolje da se vozi dalje na serijskih platiščih...
Slika

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR So okt 27, 2007 3:11 pm

Moje mnenje je, da ce dajes na avto feltne ki niso vecje od najvcjih originalih platisc ponujenih serijsko, potem ciljaj na serijske feltne ki so namenjene avtomobilu - poleg tega vsaj pasejo in ne zgleda smesno! Razen redkih izjem seveda...

primer highline-ovih platisc:
Slika

LP :hi

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny So okt 27, 2007 3:28 pm

Če je avto nekoliko spuščen tudi 16 super izgleda.

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri So okt 27, 2007 3:44 pm

kolko col je to na zgornjem passatu?
Slika

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR So okt 27, 2007 3:55 pm

pi je napisal/-a:kolko col je to na zgornjem passatu?

To je pa 17 zoll, meni so krasne za tega passata ;)

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks So okt 27, 2007 4:11 pm

vsaj 18 dej gor,o manjših jst sploh nebi razmišljal

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks So okt 27, 2007 4:16 pm

syncmaster je napisal/-a:
Pa kup golfa drugič, si bo vsaj gume lahko privoščil... Ne razumem folka k rine v predimenzionirane stvari... :?

ne razumem tvojega posta. :roll: za 17" al pa 19" ne bo guma za golfa nč cenej kot pa za passata

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® So okt 27, 2007 4:47 pm

Mah najprej razmišljaj o nekih solidnih gumah ker varnost je prva,potem pa boš vido kok ti bo ostal za feltne,sam js osebno neb dajal manj ko 17" na pasata,pa če boš dajal manj ko 17" daj obvezno feltne gor ki se obtično ne bojo zmanjšale na pogled,dj ene 5 krake,če boš dal več krakov se bojo še obtično zmanjšale bojo 17 zgledle ko 15 " ;) No na pasatu če gledamo potem da lepo zgleda če daš kaj na videz se pol šteje od 18" napej :twisted:
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So okt 27, 2007 5:26 pm

najprej kritika na vse "bedaste" odgovore, saj če nimate kaj pametnega za napisat ne pišite nič, pa z neumesnime komentarje prihranite za svoja "čedna" dekleta ali mamice.

17" bo optimalna felga na tvojem passtu, kot si videl na primerih iz slik izgleda zelo lepo, vsaj meni precej lepše kot kakšne 19" ali 20". kot je že nekdo pred namo omenil raje 100e več in ima lepe 17tke.

dober nakup želim, pa mimogrede koliko "ojrotov" imaš na razpolago oz kje ti je zadnja meja pri ceni?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So okt 27, 2007 5:31 pm

Sonny je napisal/-a:Če je avto nekoliko spuščen tudi 16 super izgleda.

Ja, na cliotu.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So okt 27, 2007 5:33 pm

hladni je napisal/-a:
fiatpowered je napisal/-a:
hladni je napisal/-a: V samih felnah ni neke blazne razlike v ceni, v gumah pa je astronomska. Rajši mam 16 in vrhunske gume, kot 17 pa gume nankang. Kamorkoli grem in iščem nek poceni komplet mi hočejp podturit nankang in podobno sranje, hvala lepa!! Dobro gumo vidiš le na dobrih avtih, ki jo imajo že v originalu gor. Vse ostalo je....kitajsko sranje in neke čudne variante. Pol pa se zapičiš pa nimaš ne avta,ne gum, mogoče ti felne ostanejo. Roko na srce...sploh pa ne vem čemu 18,19 na avto?
LP

Ja ja ti greš pa že v drugo skrajnost. Saj vem kaj misliš, če ni michelin, goodyear ali bridgestone je pa kitajsko sranje. Ziher so kormoran, toyo, sava, gt-radial, pa še kaj podobnega sranje zate. Jaz pa pravim tako, normalno se mi zdi da če imaš avto vreden 5mio SIT da daš vsaj 25k Sit za gumo, če pa maš avto vreden 1mio SIT ali še manj, pa že za 30€ dobiš čisto solidno gumo, če po avtocestah ne goniš čez 180km/h, je vsaka guma dobra da le ni prestara. Bolj se mi zdi to važno, ker vskaka kormoranka je nova boljša kot pa 4 leta stara mišelinka.
In jaz osebno sem najbolj srečen ko uživam v vožnji in pridem varno iz A na B. Konc koncev pa feln med vožnjo niti ne vidim, avta pa v dnvno sobo tudi ne peljem,torej jih kupujem za druge in se pederisam. hvala lepa!

hladni je napisal/-a: Rajši lubico na karibe peljem za 14 dni. neumnost čista.
Če nimaš dnara, pusti raje.
LP

Jah to kaj je za koga neumnost in kaj ne, to je debata brez konca, ker dejansko je tako, nekdo bo dal 19" na avto drug bo šel pa v novo zelandijo na dopust za ta denar, srečna bosta pa oba. A ni to edino kar šteje da si potem srečnejši ko nekaj narediš, kupiš...

Ja to da je za vsakega nekaj drugo pametno se popolnoma strinjam. Ampak če ti imaš avto za 5000eur in družino, po možnosti še več otrok, meni niti na pamet ne pride da bi dal gor kormoran....nikol niso in ne bodo bolše od mišelinke 3 leta stare....zmota na kvadrat.(spet odvisno kolk se voziš, lahk majo 20t al pa 130t km). Vsak ima svoje razloge zakaj da nankang,federal in podobne na svoj avto,večini zmanka denarja,važno da so 18. Roko na srce....kolk jih pa ima ene poštene gume na 18,19, sploh razni tunig friki....dajmo ne se slepit. Da o tem, da jaz delam ogromno kilometrov in se td rad malo hitreje v ovinek zapeljem niti ne govorim, vse prihranke bi dal samo za gume, ker jih menjam na 2 leti,sem računal in sem se kr poslovil od 17,18,19. Sicer tak razmišljam jaz, kakšen prepotenten mladenič pa se mi seveda smeji. Pol pa se kam zabije, se pa smejim jaz njemu, pa neglede al ma avto za 4000 al za 30t eurov.

Gumam kot so Nankang, Federal in podobne, ki jih imas ti za "manjvredne" v dimenzijah 18+ sploh nic ne manjka, sem sprobal vse gume, od GY do Nankang, pa ne morem rect da so kaka drasticna odstopanja, je pa res da nisem divjak in imam gume na felnah 20" ki jim je primarna naloga avtoshow.

Brezveze se kregat pa trdit vsak svoje, eni zapravljate na gumah, drugi pac na spojlerjih, jebiga.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Ne okt 28, 2007 12:54 am

hladni je napisal/-a: Vsak ima svoje razloge zakaj da nankang,federal in podobne na svoj avto,večini zmanka denarja,važno da so 18. Roko na srce....kolk jih pa ima ene poštene gume na 18,19, sploh razni tunig friki....dajmo ne se slepit

ne posplošuj zadev.sicer pa federalke,falkence itd so čist uredu gume,zdej če še niso tolk uveljavljene znamke še ne pomen da so gume slabe.
sicer pa si omenil tuning frike :roll:
tuning=styling,nenene :roll:

Uporabniški avatar
CLIO3
Novinec

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a CLIO3 Ne okt 28, 2007 8:03 am

Courage™ je napisal/-a:
Sonny je napisal/-a:Če je avto nekoliko spuščen tudi 16 super izgleda.

Ja, na cliotu.

Jest imam zimske 16" je smesn! Letne imam 18" pa je nekak ravno prav! Na cliotu seveda!
Clio III Dynamic Sport 1.6 16V

GOGO_MAN
Nov uporabnik

Kraj: Črna n Koroškem

Napisal/-a GOGO_MAN Ne okt 28, 2007 10:28 am

Predlagam 18,al pa 19 col,manj se ne splača
Gogo_man

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Ne okt 28, 2007 11:01 am

ti dej ali od audija a8 gor,ali pa za moje pojme najlepš pa najbolj original 17" velingtonce (ne znam napisat pravilno :? )
višje,močneje,hitreje
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov