Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr apr 16, 2008 7:05 pm

sej cena je res huda, sm to nardiš ti pol ni tolk škoda dnarja, sem že vidu par avtov tam narjenih in nimm kj rečt, pa k človek vid kaki avti se tam rihtajo, pol lohk veš da tega ne počne kr tko en pacar
dones bli tam passat karavan, meu en del spoliranga in en del ne vidu očitno razliko, zunej pa biu še bmw 5 noter pa še črn porsche turbo (ka pa vem kir model ker pač nsem uzadej skaku da vidm oznako :lol: )

Uporabniški avatar
Kstepe
Nov uporabnik

Kraj: Mengeš

Napisal/-a Kstepe Sr apr 16, 2008 7:50 pm

veliko je odvisno tudi od stanja avtomobila kakšen bo končni izdelek.

Danes smo delali črnega megana, lesk je bil fantastičen, vendar je bil lak dobesedno požrt od smole in ves popikan od kamenčkov, tako da če je lak dobro ohranjen se da narediti čudeže 8)

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Sr apr 16, 2008 8:05 pm

kaj pa pri avtu ki je bil na novo barvan in lakiran, se splača poliranje in zaščita?

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr apr 16, 2008 10:48 pm

takrat avto najbolj rabi poliranje, da se že v štartu prepričijo poškodbe laka.
Slika

Uporabniški avatar
Kstepe
Nov uporabnik

Napisal/-a Kstepe Sr apr 16, 2008 11:44 pm

dragon22 je napisal/-a:kaj pa pri avtu ki je bil na novo barvan in lakiran, se splača poliranje in zaščita?

Ponavadi ličarji na hitro zbrusijo prehod in zapolirajo, tako da v večini primerov
ja.

Če se popravlja, se popravlja meglo, steklo barvo, ostale dele kateri niso bili barvani (obledela barva) itd

Zaščita pa sigurno, ne samo na novo barvanemu, tako tudi na novih, oziroma rabljenih vozilih, kdor da kaj na svoj avto.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Če apr 17, 2008 5:27 pm

Mislm da bom šu to v kratkem nardit, k se moj lepo sveti in bi ohranu to :D

Če je več avtov je pa popust ane ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
Kstepe
Nov uporabnik

Napisal/-a Kstepe Če apr 17, 2008 10:46 pm

vse se da zment 8)

Uporabniški avatar
El fuego
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a El fuego Ne apr 27, 2008 10:45 am

sej cena je res huda, sm to nardiš ti pol ni tolk škoda dnarja, sem že vidu par avtov tam narjenih in nimm kj rečt, pa k človek vid kaki avti se tam rihtajo, pol lohk veš da tega ne počne kr tko en pacar
dones bli tam passat karavan, meu en del spoliranga in en del ne vidu očitno razliko, zunej pa biu še bmw 5 noter pa še črn porsche turbo (ka pa vem kir model ker pač nsem uzadej skaku da vidm oznako Laughing )

Se vedno so amaterji kar se tice poliranja ,uporabljajo nekaj let stare izdelke za neverjetno veliko denarja .

Dokler bo lastnik enga porsha s polno denarnico mislo da je to to potem jim bo posel sel ko pa bo prisel na sceno en dober detailer potem bojo lahko se samo rocno prali avte :twisted:

Uporabniški avatar
m.a.n.
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.n. Ne maj 04, 2008 7:13 pm

Ziv,
Nov sem na forumu in sem v eni od tem že iskal pomoč pa ni bilo ravno odziva zato upam, da mi tu kdo odgovori:
Kupil sem dve leti starega Audija A3 črne barve, ki pa ima na strehi in na pokrovu motorja po celotni površini majhne pikice(ki so skodrajda nevidne)
Bil sem na Topfinishu in je možakar povedal da so te pikice najverjetneje posledica kakšne smole, ki se je usedla na avto in sčasoma poškodovala lak.
Predlagal mi je brušenje in nato poliranje (ker s samim poliranjem naj tega ne bi mogel popraviti). Na koncu pa bi mi dodatno še zaščitil lak z CAIRBONOM. Cena tako na hitro izračunana naj bi bila okrog 750 eurov.
Zdaj me pa zanima če ima kdo podobne izkušnje s tako poškodbo laka in kako jo je rešil? In če pozna kdo še koga (poleg TOP FINISHA)ki bi to kvalitetno popravil? Zanima me tudi če tak poseg pusti kakršne koli posledice na laku, tu mislim predvsem na brušenje in s tem na tanšanje laka?

Pričakujem čim več konkretnih odgovorov in se vam zahvaljujem.

LP
V službi so me dali na cesto.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po maj 05, 2008 5:35 pm

kake smole je to mislu? od drevesa ali česa druga? smole naj ne bi reagirale na lak (vsaj prvič slišim).
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po maj 05, 2008 6:43 pm

vsak ptičji al podobn drek je zlo priporočljivo takoj dol spucat k ga opaziš, če ostane kak čas gor, barvo dobesedn razžre

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Po maj 05, 2008 7:32 pm

No, jaz sem pri top finshu naročil pasto (al nekaj takega) za mat dele avta.... nič od tega!!!! pustil cifro, dvakrat sem se tam oglasil pa vedno isto "te pokličemo ko dobimo" sem po pol leta obupal....
Sem pa na lastne oči videl na pol spoliran avto tam in razlika je VAU!!!!

_primy_
Novinec

Napisal/-a _primy_ Po maj 05, 2008 9:18 pm

top finish je mal drazji ja sam naredi pa kot je treba :twisted:

Uporabniški avatar
m.a.n.
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.n. Pe maj 09, 2008 6:31 pm

Smola naj bi se usedla na streho in pokrov motorja in ker avto verjetno ni bil redno pran je počasi poškodovala lak. Te pikice so res miniaturne, ni pa nič rekel za kakšno vrsto smole naj bi šlo. Definitivno pa ni mehanska poškodba naprimer od toče.
V službi so me dali na cesto.

Uporabniški avatar
DrSaso
Nov uporabnik

Napisal/-a DrSaso So maj 10, 2008 7:59 am

Evo sam sem dal avto njim spolirat in rezultat je na spodnji sliki. Vreme pa ni bilo hudo sončno, celo malo je bilo dežja.

Slika

Presodte pa sami. Moje mnenje je, da se splača in fantje res vedo kaj delajo.

LP,
Sašo
It's nice to be important, but it's more important to be nice!

Uporabniški avatar
plansar
Nov uporabnik

Napisal/-a plansar So maj 10, 2008 10:06 am

A se podstopijo tud kakšno pomarančo polirat? Jz sem se mal zaj... k sm dal cel avto štrihat enmu "majstru"...valda hotu pršparat, zdej pa mam...cel avto pomarančast :oops: Se da s tem kej nardit? Pa cena?

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So maj 10, 2008 10:42 am

plansar je napisal/-a:A se podstopijo tud kakšno pomarančo polirat? Jz sem se mal zaj... k sm dal cel avto štrihat enmu "majstru"...valda hotu pršparat, zdej pa mam...cel avto pomarančast :oops: Se da s tem kej nardit? Pa cena?

Postopek bi bil isti kot pri možakarju z Audijem A3, se pravi brušenje, poliranje ter zaščita laka. Cena pa tudi piše, tako na hitro 750€. ;)

_primy_
Novinec

Napisal/-a _primy_ Po maj 12, 2008 4:11 pm

DrSaso je napisal/-a:Evo sam sem dal avto njim spolirat in rezultat je na spodnji sliki. Vreme pa ni bilo hudo sončno, celo malo je bilo dežja.

Slika

Presodte pa sami. Moje mnenje je, da se splača in fantje res vedo kaj delajo.

LP,
Sašo

maš metalik ali kovinsko barvo ? pa koliko si potem odštel ?

Uporabniški avatar
DrSaso
Nov uporabnik

Napisal/-a DrSaso Po maj 12, 2008 6:08 pm

Barva je kovinska. Odštel sem pa 243€ z 30% popustom, ker so imeli akcijo.

Lp,
Sašo
It's nice to be important, but it's more important to be nice!
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov