Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Đasmin
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Đasmin Po apr 27, 2009 9:18 pm

Jerch_ je napisal/-a:predzadnji model passata..
mah sej ga nisem nič predelal skoraj. verjetno nisem še par malenkosti omenil.. najbolj koristne so bile xenon luči in čip.

zalepil si sliko leona, ki pa je kar lepo dodelan.. verjetno ima kar 18col (feltne poglej na netu kolko stanejo, gume so 225/40/R18 gor in si tudi malo na netu poglej cene), skoraj sigurno gewinde (nekajkrat več kot fedri stanejo) plačati bi moral montaži in homologirati oboje.

priporočam ti najprej kupit avto in potem lepo počasi "žicat" pri nonah in dedkih :lol: in najprej kake lepe felge.. podalške, pragove in ostale plastike dajaj nazadnje gor, ko te bo tisti prvi val f&f občutkov že obšel :lol:

:lol: :lol: No sei neki pa že je... 8) pa počasi še naprej pa se bo že nabral :)
Te na njemu so 19ke, ja to pa ja...počasi bo treba, če bom hotu vse lpo zrihtat..mhm dej mi sam prosm povj, kaj pomen ta oznaka za gumo 225/40/R18 ? k gledam feltne na netu vidm take oznake zravn pa nwm točn kaj to sploh pomen : :?

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po apr 27, 2009 9:20 pm

Klemenko83 je napisal/-a:
Đasmin je napisal/-a:Tolk?!?Brez kaska?!? :shock: 8.000€ :o velik vellik :? ...ker avto pa si razbou?

če sm točn je takrat blo to 2mio. sit. jah brez kaska sm mel ker je blo sam še nekej tednov do izteka zav. ko sm ga kupu. sm reku bom pol komplet za cel let plaču. za avto ti pa lah privat povem al pa pošlem link do slike...

;) mhm kr dei, pošl link ;)
Zadnjič spremenil Đasmin, dne Po apr 27, 2009 9:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po apr 27, 2009 9:22 pm

Jerch se strinjam s tabo, Đasmin le posluš pametne nasveti ki ti jih talajo. tut jaz sem začel za jajčkom od yugota, pa sem prou vesel da nisem v štartu kej bolšga nabavu. ker največ napak se dela tko nekako prvi 2 leti..
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Po apr 27, 2009 10:22 pm

uf 6000 za 03 Leona se mi zdi prepoceni glede na cene ostalih. Teli Leoni, predvsem ohranjeni, držijo ceno in se mi zdijo že kar predragi za kar nudijo. Najprej malo raje po Sloveniji pobrskaj, če pa ni nič potem pa se zavedaj, da je nekaj zezanja z uvozom iz Nemčije in stroškov. Jaz sem ravno dobil avto iz Nemčije vendar preko ene firme, kjer so mi avto našli in pregledali in vse ter se lahko le klanjam, ker je res ohranjen. Vendar take firme tudi računajo.

Sicer pa se strinjam tudi s tem kar ostali pravijo. Za prvi avto, sam sicer ne bi tega sebi nikoli priznal, zna biti pametno imeti nekaj, kar ti ne bo preveč škoda malo rukniti kam. Sem imel tudi sam kar ene par srečanj z nepremičnimi ovirami in podobnih neljubih nezgod. Je pametno kupiti za začetek nekaj bolj temu primernega. Kar pa ne pomeni, da mora biti prvi avto dolgočasen. Daleč od tega.

In pa pazi pri predelavah, ne pretiravaj z vložkom keša, če nisi 100% prepričan kako in kaj in če nisi čisto prepričan, da si morda, čisto malo, pa vseeno želiš nekaj drugega. Sicer pa slika, ki si jo dal, čisto zavisi cena. Feltne nimam pojma, koliko stanejo, vendar se pogosto dobi kake "poceni" replike, gume niso nikoli poceni ravno, folija za dvobravne kombinacije ni draga, spustiti avto pa tudi ni umetnost. Imaš pa vedno cheap ali ta drago&kvalitetno možnost stylinga.

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon To apr 28, 2009 12:00 am

jaz ti predlagam tako kot je rekel cupraR, če ŽE, kupiš leona sej ni treba pa v 1 tednu menjati odbijačev, nižat....lepo počas, k se nikamor ne mudi.
Je pa pametno nabirat izkušnje in probavat robnike z kakim drugim, cenejšim avtom , za začetek...

lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To apr 28, 2009 10:10 am

Đasmin je napisal/-a:
mah sej ga nisem nič predelal skoraj. verjetno nisem še par malenkosti omenil.. najbolj koristne so bile xenon luči in čip.

zalepil si sliko leona, ki pa je kar lepo dodelan.. verjetno ima kar 18col (feltne poglej na netu kolko stanejo, gume so 225/40/R18 gor in si tudi malo na netu poglej cene), skoraj sigurno gewinde (nekajkrat več kot fedri stanejo) plačati bi moral montaži in homologirati oboje.

priporočam ti najprej kupit avto in potem lepo počasi "žicat" pri nonah in dedkih :lol: in najprej kake lepe felge.. podalške, pragove in ostale plastike dajaj nazadnje gor, ko te bo tisti prvi val f&f občutkov že obšel :lol:

:lol: :lol: No sei neki pa že je... 8) pa počasi še naprej pa se bo že nabral :)
Te na njemu so 19ke, ja to pa ja...počasi bo treba, če bom hotu vse lpo zrihtat..mhm dej mi sam prosm povj, kaj pomen ta oznaka za gumo 225/40/R18 ? k gledam feltne na netu vidm take oznake zravn pa nwm točn kaj to sploh pomen : :?

Greva po vrsti, malce si preberi tovarno znanja na tem forumu in predsvem beri in beri :D ne samo o gumah, beri o vsem..

http://www.avtomobilizem.com/modules/articles/?art_id=23

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=17718

Če na hitr razložim 225/40/18:
225 je širina pnevmatike,
40 pomeni višino pnevmatike v odstotkih glede na širino
18 pa colaža.

Ko kupuješ feltne rabiš torej prvo pazit da imajo taprav razmak (za tvoj avto), da bo colaža ustrezna gumi ki jo msiliš gordat, taprav ET (offset) da ne bodo feltne preveč pod blatnikom oz čez rob blatnika in ustrezna širina feltne, spet glede na širino gume, ki jo misliš gor dat.

Vendar nič bat, večina proizvajalcev, ko izbereš avto ti sami vn vržejo kaj paše na makino :D Tvoja nalioga je da mal številke pogledaš, da veš kaj paše na avto :D

Pejt recimo na Rial.de, pa zaženi wheel configurator in se mal poigraj.

Če malce dodam za te orginal odbijače (ki so zgoraj na slikah) je dovolj tudi 17 col, v mojem primeru je čisto lepo zgledalo (pač takrat je blo cenovno 18 kot sedaj 22).

Poišči mojo temo v podforumu slike, so slike od tega modela Leona, lahko ti pa link tukaj nalimam če ne boš našel. Se lepo vidi kako se je orginal modelu počasi dodajalo zadeve, kakor ti sam svetujem.

Na splošno je pa Leon super zadevca, idealno za prvi avto (ni predrag, ima pa opremo in je varen) vendar ne lih 1.9 TDI 150 oz 1.8t motor. Je predvsem drag pr zavarovanju in bencinu. Samo vzdrževanje ni problematično.
Vozt brez izkušenj močnejše modelče se da bp, če je glava ok. Govorim iz lastnih izkušenj.

Torej: malce obrni avto.net za 1.6 modeli in 1.9 TDI z 90 oz 110ps. Sploh dizli so super, ker nekako v tem rangu ni pametnega bencinarja. Po možnosti z sport opremo, saj so materiali na malce višjem nivoju.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin To apr 28, 2009 11:42 am

CupraR je napisal/-a:
Đasmin je napisal/-a:

Greva po vrsti, malce si preberi tovarno znanja na tem forumu in predsvem beri in beri :D ne samo o gumah, beri o vsem..

http://www.avtomobilizem.com/modules/articles/?art_id=23

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=17718

Če na hitr razložim 225/40/18:
225 je širina pnevmatike,
40 pomeni višino pnevmatike v odstotkih glede na širino
18 pa colaža.

Ko kupuješ feltne rabiš torej prvo pazit da imajo taprav razmak (za tvoj avto), da bo colaža ustrezna gumi ki jo msiliš gordat, taprav ET (offset) da ne bodo feltne preveč pod blatnikom oz čez rob blatnika in ustrezna širina feltne, spet glede na širino gume, ki jo misliš gor dat.

Vendar nič bat, večina proizvajalcev, ko izbereš avto ti sami vn vržejo kaj paše na makino :D Tvoja nalioga je da mal številke pogledaš, da veš kaj paše na avto :D

Pejt recimo na Rial.de, pa zaženi wheel configurator in se mal poigraj.

Če malce dodam za te orginal odbijače (ki so zgoraj na slikah) je dovolj tudi 17 col, v mojem primeru je čisto lepo zgledalo (pač takrat je blo cenovno 18 kot sedaj 22).

Poišči mojo temo v podforumu slike, so slike od tega modela Leona, lahko ti pa link tukaj nalimam če ne boš našel. Se lepo vidi kako se je orginal modelu počasi dodajalo zadeve, kakor ti sam svetujem.

Na splošno je pa Leon super zadevca, idealno za prvi avto (ni predrag, ima pa opremo in je varen) vendar ne lih 1.9 TDI 150 oz 1.8t motor. Je predvsem drag pr zavarovanju in bencinu. Samo vzdrževanje ni problematično.
Vozt brez izkušenj močnejše modelče se da bp, če je glava ok. Govorim iz lastnih izkušenj.

Torej: malce obrni avto.net za 1.6 modeli in 1.9 TDI z 90 oz 110ps. Sploh dizli so super, ker nekako v tem rangu ni pametnega bencinarja. Po možnosti z sport opremo, saj so materiali na malce višjem nivoju.

Aha, no zdej pa že mal bol razumem za kaj se gre...Hvala ti ;)
Ja sm bil še mal na tisti strani za feltne pa sm šou mal na leončka probavat feltne, je zanimiv program :D Res ti lahko pomaga da si tako kot treba predstavljaš celotno sliko avta z feltnami ki si jih želiš...priročna zadevca ;)
:? Nenajdem pa tvoje teme, isku sm pa pod Forum\ Galerija...nism nč našu, a sm mogoče narobe isku... :D Če ti ni odveč ti kr nalimi link, bo še najlažji :lol: pa da si js mal ogledam kako pa kaj
Tistie tovarne znanja se pa pravkar lotevam ;) :)
In še enkrat, hvala ti za nasvete in pomoč ;) nič ni odveč :D čisto nič

LP

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To apr 28, 2009 11:47 am

Za fajn rihtat stran je simulcar.com, probaj z user in kodo: dejanherc. Če ne bo delal povej, bom prečekiral kaj mam že za eno kodo :lol: :lol:

Link dobiš, sam da cajt najdm...

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin To apr 28, 2009 11:52 am

CupraR je napisal/-a:Za fajn rihtat stran je simulcar.com, probaj z user in kodo: dejanherc. Če ne bo delal povej, bom prečekiral kaj mam že za eno kodo :lol: :lol:

Link dobiš, sam da cajt najdm...

:lol: :lol: :lol: Sm probu na tej strani, za oboje in user in kodo: dejanherc pa ni delal ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To apr 28, 2009 12:44 pm

Se mi je zdelo da bo k: cuprar bo pravo, oboje 8) Ma da dela 8)

Nekaj slik imaš tukaj: pač tista klasika, orginal garnitura odbijačev, eibachi in sicer nč posebne 17 col feltne. ampak u živo je še nekak zgledal..

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?p=1033554#1033554

mi je pa osebno tale rešitev še boljša, orgina CupraR. Pragi so isti, spredaj in zadaj so pa drugi odbijači, ki so novi malce dražji in jih je težje dobit rabljene. se pa kopije dobijo bp. Feltne so tukaj serijske 18, bile so tudi verzije z 17.

Slika

Osebno vsaj zame najbolši izgled Leona, +je serijsko, feltne se pa še kkšne lepše dajo pa zmagaš 8)

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin To apr 28, 2009 1:01 pm

CupraR je napisal/-a:Se mi je zdelo da bo k: cuprar bo pravo, oboje 8) Ma da dela 8)

Nekaj slik imaš tukaj: pač tista klasika, orginal garnitura odbijačev, eibachi in sicer nč posebne 17 col feltne. ampak u živo je še nekak zgledal..

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?p=1033554#1033554

mi je pa osebno tale rešitev še boljša, orgina CupraR. Pragi so isti, spredaj in zadaj so pa drugi odbijači, ki so novi malce dražji in jih je težje dobit rabljene. se pa kopije dobijo bp. Feltne so tukaj serijske 18, bile so tudi verzije z 17.

Slika

Osebno vsaj zame najbolši izgled Leona, +je serijsko, feltne se pa še kkšne lepše dajo pa zmagaš 8)

:lol: evo, cuprar deluje ;) se bom mal poigrou s tem 8) :lol:

Lep je ta Leonček, res super avto...js bi mu sam zamenju feltne , kšne temno sive al pa kr črne...i to je to 8)
to je pa še bolša rešitev s CuproR al pa z Top Sportom...brez menjana odbijačev in pragov( po lže zgleda preveč kičast, zame ) samo kšne bol hude feltne daš gor i gotovo...No pa muska seveda 8) 8) :lol:

A ti dobr služ ta tvoj Leonček?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To apr 28, 2009 1:28 pm

Ja samo računaj da ti odbijači niso na švohnejš verzijah. CupraR je bila tako ali takona voljo le z 1.8t in 210 oz 225ps.
Treba pač zamenjat 8)

Leon je že šel od hiše, služil je 7 let odlično, je sedaj novejša verzija, ki pa vizualno vsaj meni ni tolk lepa. So pa pač drugi +-i.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin To apr 28, 2009 2:05 pm

CupraR je napisal/-a:Ja samo računaj da ti odbijači niso na švohnejš verzijah. CupraR je bila tako ali takona voljo le z 1.8t in 210 oz 225ps.
Treba pač zamenjat 8)

Leon je že šel od hiše, služil je 7 let odlično, je sedaj novejša verzija, ki pa vizualno vsaj meni ni tolk lepa. So pa pač drugi +-i.

8) Ahm , jah to je edino na kar se mora pazt :? ...
Ta nov leon je pa tko tko...Je hud ampak samo če se ga res dobr predela...(kokr so ga naprimer pr JE Designu )drgač pa ni kei posebnga je bol tko nekak preveč hrošču podobn avto...

Evo poglei če bi ti ta biu ušeč, od JE Designa 8) :D
http://www.je-design.de/en/20_Showroom/ ... _Cupra.php

kaj pa maš zdj, ker avto ?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To apr 28, 2009 2:45 pm

Za daily drive mam mal zrihtanga Civica (do nadaljnega), za zravn pa od fotra Cupro 8) ki je še "stock", samo bomo počas začel rihtat :D

Rdečga mi je mal škoda, po drugi strani pa met taka 2 podobna avtomobil pr bajt je čist brezveze :D

Maš v moji temi vse poslikan itd.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin To apr 28, 2009 3:20 pm

CupraR je napisal/-a:Za daily drive mam mal zrihtanga Civica (do nadaljnega), za zravn pa od fotra Cupro 8) ki je še "stock", samo bomo počas začel rihtat :D

Rdečga mi je mal škoda, po drugi strani pa met taka 2 podobna avtomobil pr bajt je čist brezveze :D

Maš v moji temi vse poslikan itd.

Huuuda hondica...vidu sm un gumb za vžig...Fancy fancy ;) :lol: ql si jo zrihtu ni kej...
prebrou sm da si jo čist iz stocka začeu predelova...kok ti je približno časa use to vzel?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To apr 28, 2009 3:30 pm

Ma pr men ni nekih ektremnih predelav da bi cajt šel, pač postopoma se je kaj rihtalo, ko padeš mal notr v te zadeve, ti sede kej po avtu prčkat, če popoldne nimaš kaj za delat :lol: :lol: To je največ pr predelavah +da se iz izkušen učiš.

Predvsem se je pa rihtalo v okviru finančnih zmožnosti, do letos sm bil na faksu, tko da tut dnarja ni blo preveč :lol:

Sej boš sam vidu, ko boš začel kej rihtat :D :D maš pa v galeriji še precej bolj hude projekte, kokr sm reku mal forum okol obrni 8) 8)

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin To apr 28, 2009 3:57 pm

CupraR je napisal/-a:Ma pr men ni nekih ektremnih predelav da bi cajt šel, pač postopoma se je kaj rihtalo, ko padeš mal notr v te zadeve, ti sede kej po avtu prčkat, če popoldne nimaš kaj za delat :lol: :lol: To je največ pr predelavah +da se iz izkušen učiš.

Predvsem se je pa rihtalo v okviru finančnih zmožnosti, do letos sm bil na faksu, tko da tut dnarja ni blo preveč :lol:

Sej boš sam vidu, ko boš začel kej rihtat :D :D maš pa v galeriji še precej bolj hude projekte, kokr sm reku mal forum okol obrni 8) 8)

Kaj pa študeraš? 8)

Ja itq sei mal sm že pregledu na splošno in še celo eno galerijo tko mal nahitr mi je ratal sestavt...sm mal experimenteru...sam čakam, da moderator foruma pregleda slikce pa pol jih bo dou v galerijo...dou sm slikce 3 mercedezov d vidm kko kei zgleda...
pa mal sm tud po forumu mal brou različne teme tuning pa take zadeve ;) 8) js to počasi... :lol:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To apr 28, 2009 4:44 pm

Ekonomijo sm lan zakluču, tko da že veselo delamo pa zlo počas šparamo za kkšna nova kola in seveda nov styling/tunning 8)

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin To apr 28, 2009 4:49 pm

CupraR je napisal/-a:Ekonomijo sm lan zakluču, tko da že veselo delamo pa zlo počas šparamo za kkšna nova kola in seveda nov styling/tunning 8)

Čestitke na zaključenem faksu.8) ...

:D :lol: ;) super, kaj pa kei planiraš za nov carmobil:-P
kej večjiga? močnejšga mogoče? 8) ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To apr 28, 2009 5:01 pm

Močnejš definitivno, kaj bo bom pa vidu kako bo z financami
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov