Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

krimic
Nov uporabnik

Napisal/-a krimic Če mar 11, 2010 5:23 pm

Ja najlazje je rect da lazemo sam bom reku,da je vse to pri odvetniku pa tud papirje mam doma tako od sodisca kot odvetnika.Mije pa sodisce tud poslal sodnega izvedenca iz homologacije da mi je pregledal avto na domu ce je res vse to kar imam vpisano tudi dejansko na avtu.Povedal mi je tudi kako stvari stojijo glede policajev in pa odvzemanja tablic itd...Tko da ne govori da nekateri lazemo.Se sedaj cakam na odgovor sodisca. Imam pa tudi cifro tega izvedenca,ki ga je poslalo sodisce tko da dokazi da govorim resnico so v mojih rokah.Zato nehaj obtozevati ljudi da lazemo in se prvo prepricaj ce lazemo sele potem obtozuj.Lp

gaara
Nov uporabnik

Napisal/-a gaara Če mar 11, 2010 10:52 pm

kartonček moreš met zraven, tle ni debate, tudi na LPP pravijo, da dokler ni homologacija končana, zakonsnko vožnja ni dovoljena po cesti, sicer pravijo da se da s policaji zmenit če mu pokažeš da je avto v postopku homologacije in jst tud mislim da se da marsikej zmenit, če si pa nadut in nesramen, pol si pa tako ali tako kazen zaslužiš

backspace
tehnično neispraven avto se da prevažat tudi s preiskušnjo, za 3 dni tam 40-45€, boljš kot avtovleka

Uporabniški avatar
dzanzi
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a dzanzi Če mar 11, 2010 11:57 pm

ehnično neispraven avto se da prevažat tudi s preiskušnjo, za 3 dni tam 40-45€, boljš kot avtovleka

Tole je pa laž, tudi avto s preizkušnjo mora biti tehnično brezhiben:
230. člen

(1) Inšpektor sme izločiti iz prometa motorno ali priklopno vozilo:
- ki ima vgrajene nehomologirane dele, naprave, opremo ali posamezne sklope, če se za takšne naprave, dele, opremo ali posamezne sklope zahteva homologacija;
- pri katerem vgrajeni del, naprava, oprema ali sklop ni tipsko ali posamično odobren za to vozilo;
- ki ni registrirano ali nima veljavnega potrdila za preizkusno vožnjo ali za katero je potekla veljavnost prometnega dovoljenja;
- ki ni tehnično brezhibno;
- katerega voznik ne omogoči ali ne sodeluje pri pregledu vozila, naprav ali opreme;
- ki ni obvezno zavarovano v skladu s predpisi;
- za katerega niso poravnane obveznosti iz naslova plačila letnega povračila za uporabo cest;
- ki ne izpolnjuje predpisanih zahtev glede varstva okolja;
- ki ni ali ni na predpisan način označeno z registrskimi tablicami;
- ki je označeno z registrskimi ali preizkusnimi tablicami, ki niso izdane za to vozilo.

(2) Inšpektor, ki izloči iz prometa vozilo iz prejšnjega odstavka, lahko odvzame registrske oziroma preizkusne tablice.

(3) Če v primeru iz prejšnjega odstavka voznik ne odstrani registrskih ali preizkusnih tablic z vozila, se jih odstrani z neposredno fizično prisilitvijo na voznikove stroške.

(4) Odvzete registrske tablice se v roku treh dni od odvzema vrnejo uporabniku ali lastniku vozila, s katerega so bile odvzete, če je odpravljen razlog, zaradi katerega so bile odvzete. Po tem roku se pošljejo registracijski organizaciji, ki jih je izdala. Odvzete preizkusne tablice se uničijo.
DZANZI

gaara
Nov uporabnik

Napisal/-a gaara Pe mar 12, 2010 7:35 am

dzanzi,
zdej mi pa povej, kako pa veš, a je avto neizpraven, če za preiskusne tablice ne rabiš opravit tehničnega ?

Dr
Nov uporabnik

Napisal/-a Dr Pe mar 12, 2010 7:39 am

krimic je napisal/-a:Ja najlazje je rect da lazemo sam bom reku,da je vse to pri odvetniku pa tud papirje mam doma tako od sodisca kot odvetnika.Mije pa sodisce tud poslal sodnega izvedenca iz homologacije da mi je pregledal avto na domu ce je res vse to kar imam vpisano tudi dejansko na avtu.Povedal mi je tudi kako stvari stojijo glede policajev in pa odvzemanja tablic itd...Tko da ne govori da nekateri lazemo.Se sedaj cakam na odgovor sodisca. Imam pa tudi cifro tega izvedenca,ki ga je poslalo sodisce tko da dokazi da govorim resnico so v mojih rokah.Zato nehaj obtozevati ljudi da lazemo in se prvo prepricaj ce lazemo sele potem obtozuj.Lp

Kako zanimivo bi bilo, če bi forum podpiral zvočno predvajanje in bi tale "grdi" policist, ki grdo ravna z ljudmi ali pa tisti prvi, ki ti je odvzel tablice, na telefon posnel postopek s teboj. Takrat bi se temu lahko reklo biti v škripcih. Zdi se mi, da si večino odgovora dobil pri Gaara. Sploh v zadnjem delu odgovora. Iz nacina tvojega pisanja je očitno zakaj imaš težave. Hotel sem te le opozoriti, da je po veljavni zakonodaji v RS preko spleta prepovedano objavljati katerekoli osebne podatke ljudi, ki ti tega ne dovolijo. Ampak pomembne so le tvoje pravice. Tebe se pa nekdo dovoli obtoževat. Upam, da sta oba policista, ki delata protipravno že brezposelna.

gaara je napisal/-a:dzanzi,
zdej mi pa povej, kako pa veš, a je avto neizpraven, če za preiskusne tablice ne rabiš opravit tehničnega ?

Če ti kdorkoli na cesti lahko opravi vizualni pregled (prez tehničnega pregleda) pomeni, da so tehnične nepravilnosti tako očitne, da jih vidiš tudi ti (gume,zavore,karoserija, prebit izpuh,...) in veš, da vozilo ni brezhibno.
Pri predelavi pa ob posegu v vozilo, v ali na katerega vgradiš del ali dele, ki niso tipsko izdelani za to vozilo šteje za predelavo, za katero moraš pridobiti potrdilo o ustreznosti vgrajenih delov ali krajše - homologacijo. To pomeni, da se vozilo od predelave pa do pridobitve potrjene homologacije ne sme več uporabljati v cestnem prometu.
Vidim, da nekateri zagovarjajo mnenje, da je dovolj, da je vozilo bilo na homologacijskem pregledu in se ga po tem lahko vozi po cesti.
To bi bilo približno tako, kot bi se kandidat vpisal v avto šolo, opravil CPP preizkus, začel voziti pod nadzorstvom inštruktorja in ker bo vozniško dovoljenje tako ali tako slej ko prej opravil do takrat lahko vozi tudi sam, svoje vozilo v prometu.
Tukaj je jasno, da to ne gre, za predelave bi pa imeli druga pravila. Zaenkrat to žel ne gre. Će bi bila stvar le v pregledu, bi homologacijo potrdili takoj.
V filmih je včasih tudi kaj nemogočega!!

gaara
Nov uporabnik

Napisal/-a gaara Pe mar 12, 2010 9:53 am

Dr,
kar pa recimo, ko kupiš rabljen avtomobil in ima vgrajene nehomologirane dele, recimo podvozje, tega ne opaziš, prodajalec ne pove
načelno je praska da avto (kateremu je potekla registracija seveda) prepelješ s preiskušnjo ?

Dr
Nov uporabnik

Napisal/-a Dr Pe mar 12, 2010 3:05 pm

gaara je napisal/-a:Dr,
kar pa recimo, ko kupiš rabljen avtomobil in ima vgrajene nehomologirane dele, recimo podvozje, tega ne opaziš, prodajalec ne pove
načelno je praska da avto (kateremu je potekla registracija seveda) prepelješ s preiskušnjo ?

Gledano zakonsko je za tovrstne prekrške odgovoren voznik vozila, kar je v zakonu jasno napisano, razen, če piše lastnik. Žal je največkrat voznik in še lastnik.Pri predelavi pa tudi tisti, ki je dele vgradil, če ve, da zanje homologacije ni mogoče pridobiti in tudi prodajalec, ki prodaja takšno robo (lep primer je kitajski xenon). V takšnem primeru ti predlagam nasvet Gaara. (Odkrito poveš v čem je problem ne pa z nadutostjo in pametovanjem prodajati brihtol). Saj poznaš - lepa beseda lepo mesto najde. Od letnika 98 naprej morajo pa tako vsa vozila imeti Izjavo o ustreznosti v kateri je vse opisano. Na cesti se ti bo malokdo spuščal v skrito vgrajene dele (čipi, filtri, vzmetenje,... ampak v tisto kar se že na daleč vidi.
V filmih je včasih tudi kaj nemogočega!!
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov