Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...
-
kstelc
- Novinec
-
Napisal/-a kstelc So apr 03, 2010 6:02 pm
ker tudi če dam nevem halogenko noter in ga imam prižganka da posuši mislim da ko bom ugasnil za nekaj časa in potem prižgal na novo se bo to spet naredilo....ker verjetno nekje spušča al kaj.....nevem no....zato sem dal na ta forum objavo da mi lahko pomagate kaj naredit...
-

dejcc
- Uporabnik
-
Napisal/-a dejcc So apr 03, 2010 6:04 pm
Jaz mam aftermarket luči. Če avto stoji en čas se mi zarosi (ampak samo včasih in takrat večinokrat samo ena). Prav švicne odznotraj in teče po luči. Ko prižgem luči je v minuti vse suho in potem ne dela več tega. Ko pa sem mel xenon pa je skoz blo rosno.
Rela
x take it ea
sY

-

AudiFreak
- Uporabnik
-
- Kraj: Ried im Innkreis
Napisal/-a AudiFreak So apr 03, 2010 6:05 pm
Za roso gotovo nisi ti kriv. To pač je tak, da se največkrat zaj€beš z aftermarket zadevami. Kaj pa meni, ki so angel eyes čist razpadle, pa sem tudi vrgo 200€ čez okno. Vsaka šola nekaj stane.

Zadnjič spremenil
AudiFreak, dne So apr 03, 2010 6:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.
-

nevermind
- Poznavalec foruma
-
Napisal/-a nevermind So apr 03, 2010 6:05 pm
Ja vlaga je prišla, ker ni dobro zatesnjeno.
Kot sem napisal odpret, vse lepo pobrisat noter in na novo sestavit
oz. zapret luč in lepo na novo zatesnit in ne bo več problemov.
-
kstelc
- Novinec
-
Napisal/-a kstelc So apr 03, 2010 6:11 pm
hvala lepa nevermind....vem da se s halogenkami posuši vendar jaz bi rad obe luči imel tako kot levo....ko je čiosto uredu je lahko 14 dni na dežju in zarosi čisto nič(se xenonko) to pomeni da je luč dobro zatesnjena in vlaga ne more priti zraven...z desno lučjo pa zgleda da nekaj ni uredu in da ni dobro zatesnjena tako da ali z xenonko ali brez bo luč rosila...samo brez xenonke gre rosa pač stran za nekaj časa...imam prav ali ne!????
-
kstelc
- Novinec
-
Napisal/-a kstelc So apr 03, 2010 6:14 pm
xenonk pa sigurno ne mislim dat ven ker je bil to "point" nakupa teh luči ker sem imel na vse avtih xenon in sem ga pač na tem auto pogrešal zato sem tudi kupil te luči ker imajo pač lečo da lahko dam xenon noter...
-

nevermind
- Poznavalec foruma
-
Napisal/-a nevermind So apr 03, 2010 6:15 pm
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 9afdb89ea3
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 6c50a5039c
Tole se našel
ok ena izmed problemov k se ti lahko pojavi je ta .. da ko boš daju dol steklo od luči .. torej najlažji način je da daš v vročo vodo luč za 2 min pa greš z olfa al pa nožem ki je tenek med steklom pa med plastiko .. neboš vrjel kako lahko odstopi .. NIKAKOR pa ne daji luč v vodo pa pust da teče .. da se voda dviga počasi in da je luč not .. boš preveč segrel pa zna tut krom mal popokat .. uglavnem ko dobiš dol luč probi na strani .. kok je kej "trden" oz. obstojen pač probi mal s prstom na rahlo popucat če boš vidu da gre dol kul .. če se ti pa začne lupt pa pust vse pr mer .. spuci steklo ter zasilikoneri nazaj steklo na luč.. pust čez noč in to je to.
če se pa krom lahko čisti in ni krhek potem pa vzami kako gazo al pa kaj čim bolj mehkega ..
-
kstelc
- Novinec
-
Napisal/-a kstelc So apr 03, 2010 6:24 pm
hvalasem prebral oboje....ja nič poskusil bom jutri s fenom posušit to roso da ne dajem brez veze odbijača in vsega dol pol pa če nebo bolše bo pa pač treba to vse dol dat pa luč narazen,obrisat pa vse skupaj malo bolj zatesnit...jaz druge rešitve mislim da ne vidim:S:D
-

branee
- Uporabnik
-
Napisal/-a branee So apr 03, 2010 6:31 pm
Ce mas moznost preveri plastike okoli luci ker to bi lahko tudi ali predvsem razlog temu da se ti to dogaja
Minds are like parachutes. They only function when they are open.
-
kstelc
- Novinec
-
Napisal/-a kstelc So apr 03, 2010 6:35 pm
kaj da so kaj počene ali da niso zatesnjene dobro?
-

branee
- Uporabnik
-
Napisal/-a branee So apr 03, 2010 6:51 pm
nekje ti ne tesni prav verjetno ker jest sem imel podobn problem in sem zamenjal kolutecne plastike (nekje 80€ za VW) in je blo reseno
-
kstelc
- Novinec
-
Napisal/-a kstelc So apr 03, 2010 6:54 pm
in kaj so kolutecne plastike???silikon tega nebi rešil:D?odprem in nazaj ko zatesnim in vse kjer bi pač lahko prišlo kaj not zasilikoniram...?
-

branee
- Uporabnik
-
Napisal/-a branee So apr 03, 2010 7:16 pm
kstelc je napisal/-a:in kaj so kolutecne plastike???silikon tega nebi rešil:D?odprem in nazaj ko zatesnim in vse kjer bi pač lahko prišlo kaj not zasilikoniram...?
http://img98.imageshack.us/img98/725/ntq5ml9w.png
Jest mislim da nebo slo vse kr s silikonom

. Stvar je relativno poceni ce je to vzrok je pa res da bi mogu vidt stvar da bi ti lahko zagotovil ali je to krivo. Lahko pa peljes pa povprasas za mnenje nekoga na servisu, nekdo ki zna bo vedel kaj gleda in bo porabil za to 2 minutke..
-
kstelc
- Novinec
-
Napisal/-a kstelc So apr 03, 2010 7:30 pm
ajjjja koloteki...nene mislim da ni to ker koloteki so celi drugače pa se je to naredilo zdaj ko je avto stal 14 dni zunaj....se nisem nič vozil....tako da težko da je to....jaz mislim da luč ne tesni dobro....mislim da kaj drugega je težko ker tudi če recimo koloteki niso dobria v luč vseeno ne sme voda pridit...ker pol bi z zunanje strani ki je nonstop izpostavljena tudi prišlo...tako da res nevem kaj iuma to lahko veze z lučjo....
-
kstelc
- Novinec
-
Napisal/-a kstelc So apr 03, 2010 7:32 pm
pa tudi ko havbo dvignem ni nič mokro kjerkoli notri pri motorju ali pa karkoli tako da to mislim da odpade....problem je samo da ne upam sam luči narazen devati da nebi kaj zlomil:Sbom jutri s fenom fajn posušit probal pa bomo vidleli če bo uredu...čeprav dvomim ampak poskusit ni greh...
-

branee
- Uporabnik
-
Napisal/-a branee So apr 03, 2010 7:33 pm
Ne gre se zato da voda pride. Gre se za kondez ki se ustvarja se (pravi vrh luci hladen medtem ko spodaj greje) in ce ni nekje tesnjeno tudi ce je samo 1 cm mas ze problem
-
kstelc
- Novinec
-
Napisal/-a kstelc Ne apr 04, 2010 2:04 am
vem kaj ti misliš ampak hočem ti povedat da tut če kolotek če je kje počen da če je luč cela(se pravi zatesnjena tako kot mora bit) da se zaradi koloteka to nebi smelo rositi....drugače pa sem rpegledal koloteke vseeno in so celi vsi tako da to ni....ko je avto stal 14 dni zunaj na dežju je verjetno kakšna kaplica prišla not in potem ko sem to prižgal se je najprej zarosilo potem pa se je seveda naredil kondenz....zdaj bomo pa to dali narazen pa nafilal s silikonom da ne pride ničveč nič zraven!mislim da je to edina rešitev....ker druga luč je pa zgleda da dobro zatesnjena in mi ne rosi niti malo....samo ta desna na žalost:Stako da more biti nekaj na tej "tesnitvi" če je samo ena....
-

branee
- Uporabnik
-
Napisal/-a branee Ne apr 04, 2010 5:22 am
vids tle nimas prav, tudi ce je luc cela(tesni super) ce jo spodaj greje zgoraj hladna nastaja kondenz.. Sporoci kaj ti bo uspelo s silikonom

-
kstelc
- Novinec
-
Napisal/-a kstelc Ne apr 04, 2010 11:16 am
sam kaj bi jo lahko od spodaj grelo??tudi če bi nevem koloteki bli počeni?kaj jo lahko greje če je počen kolotek?to mi ni jasno....
-

dejcc
- Uporabnik
-
Napisal/-a dejcc Ne apr 04, 2010 11:31 am
Noben ni reko da jo kaj greje, reko je pač da je voda iz kolotekov ne hladi.
Rela
x take it ea
sY

Iščem povezane vsebine...
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost