Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po apr 19, 2010 10:06 pm

vojkostar je napisal/-a:...konc koncev kupiš TDI 170 chip na 200 in imaš toliko konj kot GTI ter več navora

No še eden,ki misli,da ve vse o tuningu.Tunin se najprej začne v glavi nato pa v zavorah podovzju.Kaj ti pomeni 200 konjev in več navora kot ga ima GTI,če je podvozje namenjeno udobju in je narejeno z konpromisom.Pri GTI verziji dobiš v paketu še boljše podvozje boljše zavore boljše vzmetenje.....
Vsi bi neki fejkali pa čipali noben pa ne pomisli,da je te konje treba spravit na cesto in te konje je treba tudi ustavit.
Da ne govorim o dvigovanju ega pri tipu,ki ima TDI in GTI look :),ker prenekateri nato dobi krila in misli,da je car.
Ok dosti offtopica,ker avtorju teme smetimo in moraliziramo ampak še vedno sem enakega mnenja kot v mojem prvem postu.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Po apr 19, 2010 10:08 pm

BBS je napisal/-a:Avtor do zdaj ob toliko odgovorih še ni dobil odgovora na vprašanje, koliko bi stali odbijači in pragovi od GTI.

Prednji odbijač: 100 €
http://www.silux.si/spletna-trgovina/ka ... -gti-04-09

Maska GTI satovje: 83,42 €
http://www.silux.si/spletna-trgovina/ka ... -gti-03-09

Pri Mstylingu je malo dražje:

Maska
http://www.mstyling.net/shop/volkswagen ... i-s49.html

Odbijač
http://www.mstyling.net/shop/volkswagen ... i-s52.html

Pragovi so pa pomoje tudi nekje tam okrog 100 €.

Glej pri mstyling se ti bl splača, ker dobiš za 240€ use. Tako posebi je pa odbijač 100€ maska 83€ plus une mrežice boš mogu kupt pri meglenkah pa une (plastike k pride not pranje žarometa) in ko zračunaš te bo prišlo dražje ;) vem iz lastnih izkušenj sem se že use pozanimal. Tko da 240€ + štrihanje računi cca 130€. pragi so pa 100€. No tok od mene :D mal pomoči

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po apr 19, 2010 10:13 pm

Fantje,če že devate na avto neki fejk look-e dejte vsaj orginal.Nevem kaj je folku kupi kavni mlinček in sanja o raketi nato nabije gor poliestrske fake odbijače pa maske in mulo ves zadovoljen spi :)
Če že pol orginalne odbijače a tu se bo vrjetno vse ustavilo,ker bo vrjetno predrago.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Po apr 19, 2010 10:16 pm

seat je napisal/-a:Fantje,če že devate na avto neki fejk look-e dejte vsaj orginal.Nevem kaj je folku kupi kavni mlinček in sanja o raketi nato nabije gor poliestrske fake odbijače pa maske in mulo ves zadovoljen spi :)
Če že pol orginalne odbijače a tu se bo vrjetno vse ustavilo,ker bo vrjetno predrago.

Dej se mal pomer dedek ;) če ima fant avtomobil je verjetno dovolj star da razmišlja s svojo glavo. Je tako :?: Avtomobilizem forum ti že sama beseda pove, zadeva se vrti okoli avtomobilov. Tako da ni treba držati neumnih predavanj, take stvari se lahko vlečejo v nedogled ker vsak človek drugače razmišlja. Tako da če nimaš informaciji ki bi mu pomagale glede odbijačev ni treba takih neumnosti pisat ;) pa ne me narobe razumet, tudi jaz raje vidim original gti.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po apr 19, 2010 10:22 pm

Dj Big je napisal/-a:Dej se mal pomer dedek ;) če ima fant avtomobil je verjetno dovolj star da razmišlja s svojo glavo. Je tako :?: Avtomobilizem forum ti že sama beseda pove, zadeva se vrti okoli avtomobilov. Tako da ni treba držati neumnih predavanj, take stvari se lahko vlečejo v nedogled ker vsak človek drugače razmišlja. Tako da če nimaš informaciji ki bi mu pomagale glede odbijačev ni treba takih neumnosti pisat ;) pa ne me narobe razumet, tudi jaz raje vidim original gti.

Če me ne poznaš mi ne govori dedek :)
In ja poznam par modelov,ki imajo avto in bi morali razmiššljati z svojo glavo pa vseeno delajo neumnosti tko,da... o tem nebi govoru.
Avtorju bi na "lep" način hotu povedat,da naj se izogiba poceni variantam ala poliester,ker mu bo žal.Če že potem orginal aus VW

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Po apr 19, 2010 10:51 pm

seat je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:Dej se mal pomer dedek ;) če ima fant avtomobil je verjetno dovolj star da razmišlja s svojo glavo. Je tako :?: Avtomobilizem forum ti že sama beseda pove, zadeva se vrti okoli avtomobilov. Tako da ni treba držati neumnih predavanj, take stvari se lahko vlečejo v nedogled ker vsak človek drugače razmišlja. Tako da če nimaš informaciji ki bi mu pomagale glede odbijačev ni treba takih neumnosti pisat ;) pa ne me narobe razumet, tudi jaz raje vidim original gti.

Če me ne poznaš mi ne govori dedek :)
In ja poznam par modelov,ki imajo avto in bi morali razmiššljati z svojo glavo pa vseeno delajo neumnosti tko,da... o tem nebi govoru.
Avtorju bi na "lep" način hotu povedat,da naj se izogiba poceni variantam ala poliester,ker mu bo žal.Če že potem orginal aus VW

Nevem no neda se mi prerekat. Lohka sam rečem da mi ni jasno kaj eni tok komplicerate. Pa sej nebo vozu Forda F350 po kamnolomu. Tko da če bo pa že nekam prbiu, bo pa v obeh primerih treba menjat odbijač. ;)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To apr 20, 2010 6:46 am

Dj Big je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Načeloma nimam toliko proti GTI izgledu, vendar je večinoma pomankljivo izveden, avtor pa tudi ne omenja menjave podaljška zadnjega odbijača. Takšna delna predelava potem deluje neskladno in zame osebno smešno.

Res je, da ima 5ka v osnovni izvedbi bolj kot ne beden sprednji odbijač, kot je bilo praktično pri vseh generacijah golfov. Na srečo so se pri 6ki že v osnovi malo bolj "izprsili".

Zaradi izgleda sem omenil zanimivo alternativo, GT ali jettin sprednji konc in zadnji podaljšek od GT-ja. Osebno bi se tako lotil 5ke, originalen lep in skladen izgled.

To je res, že ene 3 golfe sm vidu kao gti look. Use na pou narjen, kao gti odbijač pa pragi odzadi pa tdi pa feltne 15 col, in to res bedno zgleda :lol:

se strinjam, mora bit vsaj malo podobno GTIju pa vsaj 17 feltne da nekak zgleda stock GTI

seat je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:...konc koncev kupiš TDI 170 chip na 200 in imaš toliko konj kot GTI ter več navora

No še eden,ki misli,da ve vse o tuningu.Tunin se najprej začne v glavi nato pa v zavorah podovzju.Kaj ti pomeni 200 konjev in več navora kot ga ima GTI,če je podvozje namenjeno udobju in je narejeno z konpromisom.Pri GTI verziji dobiš v paketu še boljše podvozje boljše zavore boljše vzmetenje.....
Vsi bi neki fejkali pa čipali noben pa ne pomisli,da je te konje treba spravit na cesto in te konje je treba tudi ustavit.
Da ne govorim o dvigovanju ega pri tipu,ki ima TDI in GTI look :),ker prenekateri nato dobi krila in misli,da je car.
Ok dosti offtopica,ker avtorju teme smetimo in moraliziramo ampak še vedno sem enakega mnenja kot v mojem prvem postu.

ja očitno eni res živčni ratate če je nekdo za 10k€ ceneje pršov skoz z ceno vozila pa ravno tako lomi vratove ko se pelje mimo :)....sicer imaš pa ravno tako pri TDIju sport/GT /R pakete opreme ki vključujejo spremembe na podvozju tako da nebi o tem kaj ja in kaj ne, pač če nekomu paše naj tudi SDIja z 75km predela v GTI look, če nekomu paše zakaj pa ne, če drugi zavidate pač vaša stvar.
glede na cene pa moram rečt da so kr ugodne, orginal spredni odbijači so nekje 300€+ tko da je tisto kr solidna cena, edino kako štrihanje je treba računat kar nanese še vsaj 100€

rolle
Nov uporabnik

Napisal/-a rolle To apr 20, 2010 7:13 am

Hvala vsem za odgovore. Nism vedu da bom sprožil tako burno in moralno debato :)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To apr 20, 2010 7:18 am

čuj sj nekterim pač ne gre zamert .......... :lol:
drgač pa nared ka teb paše, pa se ne ozirej na take in drgačne .... :D

rolle
Nov uporabnik

Napisal/-a rolle To apr 20, 2010 7:43 am

Dj Big je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:Avtor do zdaj ob toliko odgovorih še ni dobil odgovora na vprašanje, koliko bi stali odbijači in pragovi od GTI.

Prednji odbijač: 100 €
http://www.silux.si/spletna-trgovina/ka ... -gti-04-09

Maska GTI satovje: 83,42 €
http://www.silux.si/spletna-trgovina/ka ... -gti-03-09

Pri Mstylingu je malo dražje:

Maska
http://www.mstyling.net/shop/volkswagen ... i-s49.html

Odbijač
http://www.mstyling.net/shop/volkswagen ... i-s52.html

Pragovi so pa pomoje tudi nekje tam okrog 100 €.

Glej pri mstyling se ti bl splača, ker dobiš za 240€ use. Tako posebi je pa odbijač 100€ maska 83€ plus une mrežice boš mogu kupt pri meglenkah pa une (plastike k pride not pranje žarometa) in ko zračunaš te bo prišlo dražje ;) vem iz lastnih izkušenj sem se že use pozanimal. Tko da 240€ + štrihanje računi cca 130€. pragi so pa 100€. No tok od mene :D mal pomoči

Ok, tenx. Zanima me še podaljšek zadnjega odbijača. Na tej strani od mystiling tega nisem našel. Še to me zanima: ko nabavim vse te kose, kje to zdej zmontiram gor?

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To apr 20, 2010 8:37 am

maš neke podobne zadeve tudi pri a3m, sicer pa h kakemu kleparju/ličarju pelješ bi tud znal verjetno ti porihtat, sploh če veš da bo treba pred tem še štrihat

rolle
Nov uporabnik

Napisal/-a rolle To apr 20, 2010 8:46 am

vojkostar je napisal/-a:maš neke podobne zadeve tudi pri a3m, sicer pa h kakemu kleparju/ličarju pelješ bi tud znal verjetno ti porihtat, sploh če veš da bo treba pred tem še štrihat

No, sej to me je zanimalo, če to lahko naredim kar pri kakšnem avtoličarju.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To apr 20, 2010 9:05 am

vojkostar je napisal/-a:ja očitno eni res živčni ratate če je nekdo za 10k€ ceneje pršov skoz z ceno vozila pa ravno tako lomi vratove ko se pelje mimo :)....sicer imaš pa ravno tako pri TDIju sport/GT /R pakete opreme ki vključujejo spremembe na podvozju tako da nebi o tem kaj ja in kaj ne, pač če nekomu paše naj tudi SDIja z 75km predela v GTI look, če nekomu paše zakaj pa ne, če drugi zavidate pač vaša stvar.
glede na cene pa moram rečt da so kr ugodne, orginal spredni odbijači so nekje 300€+ tko da je tisto kr solidna cena, edino kako štrihanje je treba računat kar nanese še vsaj 100€

10k€ ceneje? Kdo to? Golf GT 170 konjev, dizel, je bil po ceniku dražji od 200 konjskega GTIja z več opreme.
Pa tudi ne vem zakaj bi voznik Civica TypeR (seat) zavidal nekomu SDIja z GTI look-om :)

rolle
Nov uporabnik

Napisal/-a rolle To apr 20, 2010 10:17 am

rolle je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:maš neke podobne zadeve tudi pri a3m, sicer pa h kakemu kleparju/ličarju pelješ bi tud znal verjetno ti porihtat, sploh če veš da bo treba pred tem še štrihat

Še to me zanima: Ali ti kosi od GTI, ki bi jih kupil na mystiling pašejo na običajnega 1,9 TDI?

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big To apr 20, 2010 12:53 pm

rolle je napisal/-a:
rolle je napisal/-a:

Še to me zanima: Ali ti kosi od GTI, ki bi jih kupil na mystiling pašejo na običajnega 1,9 TDI?

Glej teli odbijači od mystiling pašejo na običajnega TDI zato ker so tko prirejeni. Original GTI odbijač je pa treba vezno steno predelat. Če se pa za to zadevo resno zanimaš, se zapeli do trgovine. Tam ti bojo podrobno razložili, cene in tudi montažo. majo čez tudi montažo če se ne motim ;)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To apr 20, 2010 1:17 pm

vojkostar je napisal/-a:ja očitno eni res živčni ratate če je nekdo za 10k€ ceneje pršov skoz z ceno vozila pa ravno tako lomi vratove ko se pelje mimo :)....sicer imaš pa ravno tako pri TDIju sport/GT /R pakete opreme ki vključujejo spremembe na podvozju tako da nebi o tem kaj ja in kaj ne, pač če nekomu paše naj tudi SDIja z 75km predela v GTI look, če nekomu paše zakaj pa ne, če drugi zavidate pač vaša stvar.

Lej meni se nena bo zlomil vrat,če bo peljal mimo mene Golf z GTI look-om.Nobenemu ne zavidam nobenga avta pa če ima sosed ferrarija v garaži mi je vseeno .Jst vozim kar mi je všeč in se ne oziram na znamko tko,da dost o tem.
Point tega je,da pravi GTI zgubi tisto dostojanstvo,ker ga kopirajo kavni mlinčki.To je ravno tako kot,da bi ena znamka naredila kopijo Ferrarija z enako močjo in vsem pa še vedno to nebi bil tisti pravi Ferrari a kapiraš.
Če maš ti pa TDI-ja mi pa dol visi vsak vozi kar mu sede in kar mu nudi nasmešek na ustih.Nevem zakaj sploh delajo potem navadne golfe naj bi bili vsi GTI pa bi blo ane.To je ravno tako ko na TypeS-e gredo muloti limat typeR nalepke pa spojlerje :) pol pa sanjajo,da majo neki več.Če je v štartu uporabnik bil zadovoljen z navadnim TDI naevem kaj bi zaj rad imel raketo mogoče....
Se umikam iz teme,da nau še kdo kake tople vode odkriv. :)
Itaq risti,ki vedo kaj hočem povedat tako vedo ostali pa no.... sej bo bolje :D

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid To apr 20, 2010 5:19 pm

Matr kaka razprava zarad enih odbijačev, sam da bo GTI look :lol: Vsak naj da gor kar mu paše, mene tako sploh ne gane. Sej znanec ma tud na srebrnem TDIju GTI sprednjo masko, sej avto je lep za pogledat zaradi GTi odbijača, ko pa zaštarta je pa druga zgodba. :twisted: Plus tega čipan TDI 170KM se nikol nebo peljal, tak dobro kot stock GTI, pa lahk ma več navora so what.

No rolle tule maš dve sliki za predstavo, se lepo vidi navadn odbijač in na mojem GT odbijač ;)

spredaj
Slika

odzadaj
Slika
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 20, 2010 5:54 pm

@acid A kaj veš kako je blo z drugimi podaljški zadnjega odbijača pri GT-jih? So jih dali šele pri novejših letnikih al kako?

Meni osebno sicer bolj sede ta GT sprednji konc kot GTI, če predeluješ kakšno "civilno" verzijo...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Sr apr 21, 2010 12:37 am

~toMmy~ je napisal/-a:@acid A kaj veš kako je blo z drugimi podaljški zadnjega odbijača pri GT-jih? So jih dali šele pri novejših letnikih al kako?

Golf GT ki je prišel ven leta 2006 je imel tak zadnji odbijač, vsaj kar se tiče orginala pri golfu 5 GTju se ni nič spremenilo.;)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 21, 2010 1:14 am

Na katere so polj dajali takšne odbijače? Obstajajo z izrezom za ispuh in brez. Vem, da so v ponudbi kot originalni športni dodatki, so pa tudi na nekaterih GT-jih originalno, če se ne motim... A GT Sport je mogoče nadgrajena verzija GT-ja?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/23/VW_Golf_V_GT_Sport_rear_20080709.jpg
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov