Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jun 10, 2010 12:59 pm

mihaing je napisal/-a:Lepljenje avtomobila se ne splača. Če hočeš da je delo narejeno kot je treba (poleljeni tudi pragovi, kompletna vsa vrata in ostali detajli), je dražje kot samo barvanje vozila.

P.S Dober kolega dal preobleči M3 v belo barvo kot se zagre in ga je koštalo 1800EUR :roll:

M3 kateri se je uporabljal tudi za drift? Tisti je stal dobrih 1000€ s popustom (redna cena baje cca 1,4k€) pri firmi Marking, ti pa iz izkušenj povem da ti celega avta ne pobarvajo za ta denar, vsaj ne kvalitetno. Naju z ženo je barvanje kompletnega avtomobila stalo 2k€ (resda perla barva), s tem da je avto prišel h ličarju že razstavljen in kleparsko obdelan oziroma skoraj na tretjino pripravljen za barvanje.
Slika

DonMarco
Nov uporabnik

Napisal/-a DonMarco Če jun 17, 2010 2:49 pm

Car wrap je daleč od enostavnega. Za kvalitetno polepitev se demonitrajo recimo luči, letvice, kljuke...skoraj enako kot za lakiranje...

Folija prenese marsikaj...kamenčke od zimske služe preživi, če pa bo priletel večji kamen pa bo najprej vidna udrtina.

Veliko naših strank pa pripravimo še na sledeče stroške:

- zavarovalnice ne krijejo in izplačujejo poškodbe folij
- odstranjevanje folij je strošek (cca 15€ na m2), ker je potrebno nato s posebnimi čistili odstraniti še lepilo, ki ostane za folijo...ponavadi to na kak avto znese cca 150-200€...mi uporabljamo isopropanol ki ne poškudje laka, temveč dejansko odstrani samo lepilo

Prednost je pa ta:
- folije ni potrebno homologirati tudi če se original barve ne vidi več
- popravila določenega kosa folije je enostavno in ugodno cenovno (recimo 50€)

Moj kombi je recimo polepljen. Letos me je na poledeneli cesti odneslo v odbojno ograjo. Večino poškodb je prenesla folija, nekaj prask je tudi na laku...vendar minimalno...imam pa udrtino od udarca...če bom imel čas bom pripel tu sliko udarca z polepljenim odbijačem...pred nekaj meseci sem posodil kombi kolegu za prevoz peči pa so mi z kovinskimi nogicami zadeli zadnji blatnik in hvala bogu poškodovali samo folijo.

LP

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe sep 03, 2010 8:00 pm

torej koliko stane poleplenje celotnega vozila? do zdj ste mel samo rekla kazala cene.. lahko kdo dejansko pove koliko firme racunajo?
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Po sep 06, 2010 10:13 am

Nixxon je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Lepljenje avtomobila se ne splača. Če hočeš da je delo narejeno kot je treba (poleljeni tudi pragovi, kompletna vsa vrata in ostali detajli), je dražje kot samo barvanje vozila.

P.S Dober kolega dal preobleči M3 v belo barvo kot se zagre in ga je koštalo 1800EUR :roll:

M3 kateri se je uporabljal tudi za drift? Tisti je stal dobrih 1000€ s popustom (redna cena baje cca 1,4k€) pri firmi Marking, ti pa iz izkušenj povem da ti celega avta ne pobarvajo za ta denar, vsaj ne kvalitetno. Naju z ženo je barvanje kompletnega avtomobila stalo 2k€ (resda perla barva), s tem da je avto prišel h ličarju že razstavljen in kleparsko obdelan oziroma skoraj na tretjino pripravljen za barvanje.

Ko sem kupoval m3, sem šel gledat tega m3ja in nisem bil ravno navdušen nad leplenjem. Vidi se rumena na robovih, in pri vratih. Če bi ga kupil bi dal dol te nalepke, je še lepši v original barvi
Slika Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov