Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Re: Modne muhe pri stylanju avtov

Napisal/-a valle-leon Sr jul 20, 2011 1:47 pm

Itak nam pa Avstrijci, nemci in pa američani narekujejo tempo :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr jul 20, 2011 4:54 pm

eclipse_R je napisal/-a:Kot vsi vidimo, se pojavljajo stvari pri predelovanju avtov, ki so nekaj časa "NOOOOREEE" in hude in okusne in unikatne, kasneje, ko pa to vidijo ostali in hočejo isto, se zgodi, da je teh stvari na cesti preveč in v marsikaterem primeru (zaradi pomanjkanja financ) slabo narejenih. Potem pride pa ravno do kontra efekta in tisti, ki so trend "zamudili" se jih zmerja z neokusneži, rižarji itd., tisti ki pa so to dali na avto v času trenda, morjo to dajati dol in iti v druge smeri.

Že na začetku si vse lepo povedal.
Jaz razmišljam takole, da praktično vsi pravi stili že obstajajo in bodo še naprej obstajali znotraj posameznih, nekakšnih avtomobilskih subkultur. Fora je samo v tem, da nek stil večinoma pa samo del nekega stila v nekaterem trenutku postane popularen med večinsko rajo, ki nima posebej izdelanega svojega stila ampak samo posnema trend, ki ga je sprožil kakšen film, video spot, dogodek ali pa kar kobinacija vsega in posledično potem zaradi trenda še dodatno snemajo filme in spote v tem stilu, ker ustvarjalci vejo, da bodo na ta način pritegnili to isto rajo v kino in kujejo železo dokler je vroče, vse je spet povezano samo z denarjem.
Naprimer nek "Marjan" ima v njemu ljubem stilu zrihtan avto, ker mu je tako najbolj všeč in je to tudi del njegovega osebnega življenskega stila, kar naenkrat pa ta stil lahko postane širše popularen med rajo, ki začne to bolj ali manj uspešno posnemati in veliko je takih, ki ne dojamejo pravega bistva določenega stila in pogostokrat tudi pomešajo stile, nekaj ostane od prejšnega stila zraven dodajajo, izdelujejo...stvari trenutnega stila počasi pa že predelujejo na prihajajoči novi trend hkrati pa znajo zelo neumno pretiravati zato ta vozila mnogokrat postanejo bizarna skropucala. Po nekem cajtu "Marjanov" stil ni več modna muha in ga ima raja brez svojega stila za zgubo, ki je za cajtom. Jaz sem mnenja, da je popolnoma vsak trendovski styling navaden bullshit, ki je brez prave duše!

EDIT: vsak zase pa dobro ve ali spada med "Marjane" ali med rajo! ;)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe jul 22, 2011 1:03 pm

Se strinjam. Dober primer je npr. rat-look, kateri v USA obstaja že zelooooo dolgo. Sedaj je pa svetovno popularen ratal v kaj, zadnijh dveh letih?
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe jul 22, 2011 2:42 pm

Pa jaz mislim da glede da je tko vse na retro zadnje cajte in da bo tudi nafte zmanjkalo, kmalu moderno imeti wooden wheels :lol:

Pa seveda ker imamo tako zeleno in gozdnato deželo bi lahko potem postali znani razen z avspuhi AKRAPOVIČ tudi z bukovimi felnami znamke LUBADARIČ™

Evo par prototipov
Slika
Slika
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe jul 22, 2011 11:45 pm

Res je, mislim da ste samo ene trije dojeli kaj sem hotel s temo doseči :D

Sicer pa tale ta prvi prototip ma pa še kar dober profil na "gumah" :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Ne jul 24, 2011 9:19 am

Js pa tako pravim vsega je lepo videt na cestah po malem od riža do cleana,tudi tistih takičastih,... do serijskih in pa tudi za popestritev tanajbolj atraktivnih oldtimerjev,ker kako bi pa bil svet dolgočasen če bi bili na slo cestah samo serijski avtomobili? Vsaj meni bi bil ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Ne jul 24, 2011 9:35 am

Black_Racer® je napisal/-a:Js pa tako pravim vsega je lepo videt na cestah po malem od riža do cleana,tudi tistih takičastih,... do serijskih in pa tudi za popestritev tanajbolj atraktivnih oldtimerjev,ker kako bi pa bil svet dolgočasen če bi bili na slo cestah samo serijski avtomobili? Vsaj meni bi bil ;)

se podpišem pod tole. meni je tudi najbolj všeč če je malo mešano kot pa samo clean avtomobili ali pa samo Uncle Ben's :lol:

tista varianta da ima avto več opreme je pa tudi tako na zunaj meni izglea pribljižno enak kot kakšen brez opreme :roll:

hvala bogu smo ljudje različni in zato tudi različni okusi glede avtov ;)

šinki²
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki² So avg 27, 2011 7:09 am

V naših krajih se kar precej pozna nagnjenost ljudi k rallyu. Vsak drug avto ima sparco zavesce (modre, bele, rdeče).
ex šinki

okužen z rallyus virusom

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po avg 29, 2011 1:37 pm

CockroaC je napisal/-a:
croma_man je napisal/-a:
CockroaC je napisal/-a:Da ne pozabimo legnedarne nalepke za tank 8)

še danes ti nisem oprostil ko si mi patent speljal... :mrgreen: :mrgreen:

Ja sej mogoce res da si si jo ti zmislo ... samo kdo pa je mel prvi nalepleno na tanku?

tisti, ki je prvi rjo moral skrit? :o
:lol:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po avg 29, 2011 11:18 pm

Ti z športno seat cordobo bos zaj pametn ja ...
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To avg 30, 2011 6:57 am

CockroaC je napisal/-a:Ti z športno seat cordobo bos zaj pametn ja ...

samo res, pa neke pisanke kitajske...hmmm :mrgreen:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To avg 30, 2011 8:55 am

croma_man je napisal/-a:trend iz tujine ki si ga ne moremo slovenci privoščit je OEM+ high class oprema/motorji/dodelave...v rangu 20-40k€ gladko.

Nekaj takšnega je meni najbolj všeč, le da nažalost nimam viška desetin tisočev ojrotov! :D Nasploh si zase ne bi želel kakšnega "ekstrema" v nobeno smer, ampak predvsem OEM in dodelava čim več detajlov, se mi zdi da je to tudi najbolj večno. Recimo "perfektna" mi je ElGatova predelava Mk1, kjer na daleč ni jasno kaj konkretno je staylano, pa vendar takoj opaziš, da je avto zelo drugačen v pozitivni smeri.

Zanimivo oz. skoraj komično mi je, da se je letos našlo par ljudi, ki so po slabih 6 letih "opazili" feltne na Golfu oz. se zanimali za njih čisto "off topic", pa se gre za ene boge 16", ki so pa besedah strica OZ-ja dizajnirane v tistem obdobju za takratne HB-je(MkV, A3, 147)! :D Po moje bodo te feltne na tem avtu vedno "in", sploh v večji colaži in na znižanem, ker so enostavno delane zanj.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr sep 07, 2011 9:40 pm

That's it. Roza feltne so mi presedle. Vsi jih že majo pa sploh ni važn kake oblike feltn in kok velke.. Ostale barve so mi še nekak sprejemljive, samo vedno manj. Še pred mojo napovedjo :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr sep 21, 2011 5:55 pm

Velike feltne so že 2 leti zastarele, pa jih še vedno dajete gor
Slika Slika

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Če sep 22, 2011 11:21 am

Kot je Croma povedal, OEM+ is the way to go.

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Pe sep 23, 2011 11:11 am

eclipse_R je napisal/-a:That's it. Roza feltne so mi presedle. Vsi jih že majo pa sploh ni važn kake oblike feltn in kok velke.. Ostale barve so mi še nekak sprejemljive, samo vedno manj. Še pred mojo napovedjo :D

lp

Slika
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe sep 23, 2011 11:31 am

pa mat barva tudi že opada :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost