Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Re: Folija v Lidlu

Napisal/-a branee So apr 07, 2012 11:59 am

pa dej no temnit stekla s folijo iz lidlna :/:o:/
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

iLLy
Nov uporabnik

Napisal/-a iLLy So apr 07, 2012 2:11 pm

ja sj glih zard tega mi je cudn... Glede na to da Lidl si glih nebi prvoscu neki na grbo... In kot sm oblubu slika ki je na embalazi:

Slika

iLLy
Nov uporabnik

Napisal/-a iLLy So apr 07, 2012 2:19 pm

in kokr sem dojel iz navodil je tole firma ki proizvaja folijo: http://my-guarantee.com/english/guarantee.asp zdj pa me prou zanima kako in kaj je s tem? lahko mas to na avtu ali ne... ker potem lahko npr kupis tipsko folijo za svoj avto na ebay-u in dejansko sam polepis?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: Folija v Lidlu :)

Napisal/-a Daedalus So apr 07, 2012 3:57 pm

Eno vprašanje: kako se te folije za temnjenje (tiste, "taprave") obnesejo pri npr. praskanju z nohti?

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So apr 07, 2012 5:11 pm

Sem 100% prepričan, da bi ti policaj (če bi preverjal in bil zatežen recimo) napisal kazen, pobral tablice itd.., če bi imel to gor. Kaj bi ti potem naredil? Ja nič..rekel bi policaju, da si to kupil v Lidlu in da je bilo napisano, da zaradi ABG ni potreben teh. pregled - bi se bi ti začel smejati, pol bi mu pokazal škatlo, bi od smeha verjetno padel po tleh. In kaj pol? Plačal bi kazen v 8-ih dneh in potem to terjal od Lidla verjetno.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol So apr 07, 2012 6:56 pm

Jaz ne vidim kje piše da ni potrebne homologacije. Da ni potreben tehnični pregled folije nevem kaj naj bi pomenilo...čisto lidl vse skupaj :D

Daedalus je napisal/-a:Eno vprašanje: kako se te folije za temnjenje (tiste, "taprave") obnesejo pri npr. praskanju z nohti?

Vozim psa, včasih tud dva zadaj imata prosto pot do šipe ker imam samo sredinsko pregrado pa se tamali tud kdaj vstane na šipo in z tacami gor, zaenkrat še nimam nič risov ali kakih poškodb. Sem pa temnil pri llumarku, prednji dve ko se pa stalno odpirata in zapirata pa sta za dol potrgat še samo + tak sta se skrčli da sem imel na začetku od roba šipe pa do folije kak mm ali 2mm, sedaj pa je 4-5mm rob okoli šipe tak da že prav grdo zgleda.

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Kristjan.Renault Ne apr 08, 2012 7:39 am

iLLy je napisal/-a:in kokr sem dojel iz navodil je tole firma ki proizvaja folijo: http://my-guarantee.com/english/guarantee.asp zdj pa me prou zanima kako in kaj je s tem? lahko mas to na avtu ali ne... ker potem lahko npr kupis tipsko folijo za svoj avto na ebay-u in dejansko sam polepis?

Ja najbolj pejt v Lpp, ter vprašaj če je potrebna homologacija, tam bos dobil odgovor. Potem poročaj, kaj so rekli :) L.p

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne apr 08, 2012 8:34 am

Ta navodila so samo prevedena iz avstriskih v slovenska. Avstrici imajo pa čisto druge zakone kot pri nas, tako da .........
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne apr 08, 2012 1:00 pm

crxdelsol je napisal/-a:Jaz ne vidim kje piše da ni potrebne homologacije. Da ni potreben tehnični pregled folije nevem kaj naj bi pomenilo...čisto lidl vse skupaj :D

Daedalus je napisal/-a:Eno vprašanje: kako se te folije za temnjenje (tiste, "taprave") obnesejo pri npr. praskanju z nohti?

Vozim psa, včasih tud dva zadaj imata prosto pot do šipe ker imam samo sredinsko pregrado pa se tamali tud kdaj vstane na šipo in z tacami gor, zaenkrat še nimam nič risov ali kakih poškodb. Sem pa temnil pri llumarku, prednji dve ko se pa stalno odpirata in zapirata pa sta za dol potrgat še samo + tak sta se skrčli da sem imel na začetku od roba šipe pa do folije kak mm ali 2mm, sedaj pa je 4-5mm rob okoli šipe tak da že prav grdo zgleda.

Aha, hvala za odgovor. :)

Pardon za offtopic!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne apr 08, 2012 1:52 pm

Prepustnost svetlobe približno 5% pa da ni potrebna homologacija... Malo morgen! :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Ne apr 08, 2012 10:31 pm

ChuckNorris je napisal/-a:Kaj če te policaji ustavijo s temi folijami gor na avtu, maš pravico to na mestu dol potrgat in se peljat dalje, al ti vzame tablice?

Sem tud sam vido to folijo v katalogu od lidla in sem se samo nasmejal. Ta folija bi bla res že skoraj lahk fora za 1 apirl, kaj vse se ne spomnijo še :lol: Pa tud slovenija ni avstrija in veliko izdelkov v lidlu je samo prevedeno v SLO jezik, kot je nekdo že povedal, zakoni pa so zakoni. Če te ustavijo ne samo s temi, s katerikolimi drugimi pa nimaš homologacije ti iz prve roke povem, da sledi odvzem tablic na licu mesta in kazen najmanj 600€ :evil: za neizpravno vozilo, tak da jaz se nebi igral.

ps: najbrž pa nebo manjkalo kakih osebkov, ki nebi to kupli, pa še poceni je :roll: glavno da je poceni
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po apr 09, 2012 8:32 am

Sej ne piše za katero vozilo velja....Za kak traktor bi bilo super. Je včasih na polju kr zabavno, ko ti sonce sije z vseh strani....Ne vem če se nem kr odloču za to :twisted: =P

Je pa verjetno Lidl še v starih časih....Oz. za njih smo še vedno balkan....Leta 2001 si še lahko ime stranske zadnje zatemnjene....potem leta 2002, ko sem prišel na tehničnega pa sem jih mogu odstranit...Brez homologacije oz. uradnega papirja danes žal ne gre več nič spreminjat na vozilo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Napisal/-a acid Po apr 09, 2012 12:17 pm

lisko je napisal/-a:Sej ne piše za katero vozilo velja....Za kak traktor bi bilo super. Je včasih na polju kr zabavno, ko ti sonce sije z vseh strani....Ne vem če se nem kr odloču za to :twisted: =P

lisko za kak traktor pa lahk maš ja :mrgreen: al pa za kak avto ko se furaš z njim po gozdu in gozdnih cestah ;)

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ Po apr 09, 2012 12:20 pm

lisko je napisal/-a:Sej ne piše za katero vozilo velja....Za kak traktor bi bilo super. Je včasih na polju kr zabavno, ko ti sonce sije z vseh strani....Ne vem če se nem kr odloču za to :twisted: =P

jaz pa vem za kaj bi lahk to folijo uporabo... :mrgreen:
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Napisal/-a acid Po apr 09, 2012 1:41 pm

Falco_ je napisal/-a:

jaz pa vem za kaj bi lahk to folijo uporabo... :mrgreen:

lejga bimmerja, nič te ni videt na cesti. Dans šibam pol za mb se grem velikonočno namakat s punco :mrgreen: Me prav zanima zakaj ;)

ps: te rufnem pol kaj, če boš mel čas za kak drink

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ Po apr 09, 2012 2:58 pm

acid je napisal/-a:
lejga bimmerja, nič te ni videt na cesti. Dans šibam pol za mb se grem velikonočno namakat s punco :mrgreen: Me prav zanima zakaj ;)

ps: te rufnem pol kaj, če boš mel čas za kak drink

hehe :D pokliči ;)
aja, sem te videl ko si se mimo pelal, smo bli pri elektrarni :D
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po apr 09, 2012 10:21 pm

lancia hf je napisal/-a:Brez homologacije lahko zatemniš samo zadnje stranske šipe, za vse ostalo je potreben obisk pri LPP-ju.

vir ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po apr 09, 2012 10:30 pm

Courage™ je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Brez homologacije lahko zatemniš samo zadnje stranske šipe, za vse ostalo je potreben obisk pri LPP-ju.

vir ?

Sam poglej kaj sem našel, folijo iz Lidla se brez problema lahko nalpi po novem zakonu :mrgreen:
http://www.zatemni.si/navodila.html
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po apr 09, 2012 11:02 pm

Ja ?

kje to piše ?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po apr 09, 2012 11:13 pm

lancia hf je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:

vir ?

Sam poglej kaj sem našel, folijo iz Lidla se brez problema lahko nalpi po novem zakonu :mrgreen:
http://www.zatemni.si/navodila.html

In kje si ti tukaj prebral da lahko imas temnjena zadnja bocna stekla brez homologacije ?

Se izrecno je napisano na koncu, da po vgradnji mores na tehnicni pregled -> homologacijo.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov