Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To feb 12, 2008 2:30 pm

Kozlo je napisal/-a:Danes sem klical na CAR TATOO v MB.
Rekli so mi da je zaradi spremembe zakona dovoljeno imeti samo še zadnje 3 stekla zatemnjena,sprednja bi naj bila že serijsko dovolj,torej da jih ni dovoljeno temnit.Niti bočnih. Je to res?
Rekel mi je da mi na RTIju nebo šlo skozi če si dam sprednji 2.Lahko kdo kaj pomaga?

Ker če imaš samo zadnje 3 zatemnjene ja grdo zgleda :?

Lahko kdo kaj svetuje?

o tem je tekla debata par strani nazaj.je vse napisano,treba je le pogledat it :[]
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 To feb 12, 2008 5:20 pm

c.o.b. je napisal/-a:off: kokr jst vem, tekalna površina gume ne sme gledat čez rob...

Imaš prav, tako imajo zgoraj, ampak naši kmetje so tudi tam posnemali naše sosede, s tem, da ne vejo kaj je tekalna površina, zato mora bit pač celo kolo v blatniku.
Če pa so zakon glede stekel spremenili zaradi varnosti, čeprav ne vem za kakšno nesrečo, ki je bila posledica tega, potem ne vem zakaj se folk še zdaj vozi pozimi z letnimi gumami in zakaj imamo takšne ceste. No, za ceste vemo zakaj so po par letih uničene, izvajalcu del pač rečeš, ti meni naredi poceni varianto, računaj pa dražjo, da nama nekaj ostane, popravilo bojo pa davkoplačevalci plačali. Kot pri tunelih, ko zdaj nobeden ni kriv in en na drugega s prsti kažejo. Malo sem skrenil s teme, samo je dejstvo, da je veliko drugih dejavnikov na cesti, ki nam ogrožajo varnost, kot pa temna stekla na sprednjih vratih. Mi smo še vedno Balkan.

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N To feb 12, 2008 6:53 pm

coffa06 je napisal/-a:
c.o.b. je napisal/-a:off: kokr jst vem, tekalna površina gume ne sme gledat čez rob...

Imaš prav, tako imajo zgoraj, ampak naši kmetje so tudi tam posnemali naše sosede, s tem, da ne vejo kaj je tekalna površina, zato mora bit pač celo kolo v blatniku.
Če pa so zakon glede stekel spremenili zaradi varnosti, čeprav ne vem za kakšno nesrečo, ki je bila posledica tega, potem ne vem zakaj se folk še zdaj vozi pozimi z letnimi gumami in zakaj imamo takšne ceste. No, za ceste vemo zakaj so po par letih uničene, izvajalcu del pač rečeš, ti meni naredi poceni varianto, računaj pa dražjo, da nama nekaj ostane, popravilo bojo pa davkoplačevalci plačali. Kot pri tunelih, ko zdaj nobeden ni kriv in en na drugega s prsti kažejo. Malo sem skrenil s teme, samo je dejstvo, da je veliko drugih dejavnikov na cesti, ki nam ogrožajo varnost, kot pa temna stekla na sprednjih vratih. Mi smo še vedno Balkan.

respect ;)

dobro da sem temnil pred novim letom :twisted:
Extreme N

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To feb 12, 2008 8:11 pm

coffa06 je napisal/-a:

1) mi ne sodimo v balkan :!: kot ti je verjetno ob urah zemljepisa govorila profesorca sodimo v srednjo evropo... če pa si želiš dol ni problema...

2)ljudi se vozijo z letnimi gumami kjer ne rebijo zimskih, recimo na primorskem ;)

drugo ti pa dam prav ;)
Slika

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 To feb 12, 2008 9:45 pm

Doc, jaz sem doma na koroškem, pod Peco in kolko gledam po parkiriščih, so na 20-30% avtomobilih letne gume.

roky636
Nov uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a roky636 So feb 16, 2008 10:56 pm

A je šel že kdo homologirat šipe po 1.1.2008, je kdo poizkusil tudi s sprednjimi?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So feb 16, 2008 11:18 pm

roky636 je napisal/-a:A je šel že kdo homologirat šipe po 1.1.2008, je kdo poizkusil tudi s sprednjimi?

..da, kolega in na LPP gladko zavrnjen...
ponovil vajo samo z zadnjimi 3-mi ...pass ok
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox So feb 16, 2008 11:25 pm

MacTron je napisal/-a:
roky636 je napisal/-a:A je šel že kdo homologirat šipe po 1.1.2008, je kdo poizkusil tudi s sprednjimi?

Je imel vgrajenega piskača za vzratno vožnjo tudi :?:

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. So feb 16, 2008 11:42 pm

mene sam zanima kko je pol s ponovnim opravljanjem ( recimo homologacijskega pregleda ne opraviš iz bilokaterga razloga) a je podobna fora kokr pri tehničnem ko maš neki cajta da zrihtaš al si zavrnjen in še enkrat plačaš 31€ za pregled?

Lp

Mikki
Nov uporabnik

Kraj: Mozirje

Napisal/-a Mikki Ne feb 17, 2008 10:29 am

eentox je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:

Je imel vgrajenega piskača za vzratno vožnjo tudi :?:

emmm mogoče mal butasto vprašanje, ampak kakšne veze ima piskač za vzratno vožnjo pri homologaciji temnjenih šip. Piskač samo opozarja okolico, da se vozilo premika vzratno in res nima nič s tem če ti vidiš v vzratno ogledalo al ne.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne feb 17, 2008 11:48 am

Mikki je napisal/-a:emmm mogoče mal butasto vprašanje, ampak kakšne veze ima piskač za vzratno vožnjo pri homologaciji temnjenih šip. Piskač samo opozarja okolico, da se
vozilo premika vzratno in res nima nič s tem če ti vidiš v vzratno ogledalo al ne.

kaj ko bi prebral najprej pravilnik preden ...begas ljudi
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4196 4. clen

Piskač je obvezen za vsa vozila, pri katerih ni mogoče neposredno opazovanje
dogajanja za vozilom (z neposrednim pogledom skozi zadnje okno).

vir: mnz.si

@eentox: tudi piskaca ima...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

roky636
Nov uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a roky636 Ne feb 17, 2008 3:56 pm

kaj pa če greš in zatemniš samo zadnje šipe in greš na homologacijo, po opravljeni homologaciji pa zatemniš še sprednje!
A te lahko policist kaznuje?
tehnični pregled tak ni problem ker je nov avto pa ima tehničnega šele 2011

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Ne feb 17, 2008 4:27 pm

..da, Jaz naredil z manjšimi komplikacijami..... 8) ;) več o tem v tej temi

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=180
....

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Ne feb 17, 2008 5:07 pm

roky636 je napisal/-a:kaj pa če greš in zatemniš samo zadnje šipe in greš na homologacijo, po opravljeni homologaciji pa zatemniš še sprednje!
A te lahko policist kaznuje?
tehnični pregled tak ni problem ker je nov avto pa ima tehničnega šele 2011

na homologacijskem kartončku ti točno piše katere šipe so bile zatemnjene in homologirane... tako da vsak policaj (vsaj upam) zna to prebrat in te kaznovat..
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne feb 17, 2008 6:25 pm

ja v homologacijskem kartončku piše, kolk je kle zatemnjeno. Če te bo ustavu ponoč, verjetno ne bo opazil, bolj hudič bo podnevi :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
momo
Novinec

Kraj: SAVINJDSA DOLINA

Napisal/-a momo Ne feb 17, 2008 6:44 pm

Mene pa neki zanima ...tip ki je imel ta avto ,ki ga imam js zdej je lani temnil šipe vse in ko je bil na homologaciji ni imel papirjev in so mu pod opombe napisali ,da so zatemnjene šipe ampak brez štampilke...js zdej imam papirje in na njih je datum iz lanskega leta...zdej me pa zanima ,če grem na homologacijo mislite ,da bojo to sprejeli ali ne...
Audi.... zakon!

Uporabniški avatar
bjakof
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a bjakof Ne feb 17, 2008 9:11 pm

c.o.b, če te zavrnejo na homologaciji imaš čas 15 dni da kaj popraviš ali pa da dobiš še kakšna potrdila....plačati pa ne rabiš ponovnega pregleda , ker samo tam prideš mu pokažeš tisti papir s katerim te zavrnejo ,pogleda tisto kar je bilo narobe i greš..

93436936
Nov uporabnik

Napisal/-a 93436936 Po feb 18, 2008 12:09 am

Pozdravljeni, v kratkem se bom tudi sam odpravil temnit stekla pa me zanima sledece:
Pri Grande Puntotu so stekla ze v osnovi videti tonirana, tako da jih verjetno ni dovoljeno temniti oz. mogoce dodatno 5%, me pa zanima koliko bi temnil zadnja, da ne bo videti prevec odstopanja in vse skupaj ne bi presegalo 50%, tako da ne bom potreboval se piskaca, ki je v tem primeru obvezen.
Racunam torej zatemnitev nekje sprednjih 5% in zadnjih 40%, kaj menite vi?

hvala za odgovore

Uporabniški avatar
soncy
Novinec

Kraj: malo na Vrhniki, večina v Senožetih :)

Napisal/-a soncy Po feb 18, 2008 12:34 am

Pa kdo ve s katerimi napravami to merijo?
Honda sedan- 6.gen.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Po feb 18, 2008 9:25 am

93436936 je napisal/-a:Pozdravljeni, v kratkem se bom tudi sam odpravil temnit stekla pa me zanima sledece:
Pri Grande Puntotu so stekla ze v osnovi videti tonirana, tako da jih verjetno ni dovoljeno temniti oz. mogoce dodatno 5%, me pa zanima koliko bi temnil zadnja, da ne bo videti prevec odstopanja in vse skupaj ne bi presegalo 50%, tako da ne bom potreboval se piskaca, ki je v tem primeru obvezen.
Racunam torej zatemnitev nekje sprednjih 5% in zadnjih 40%, kaj menite vi?

hvala za odgovore

raje se nekje pozanimaj točno številko % toniranja steklel pri puntotu
Slika pugi.si
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov