gasperozimek je napisal/-a:Povedali pa so mi tudi, da če si temnil stekla pred novim letom in imaš urejene vse paprije na katerih piše da si temnil pred 1.1.2008 potem ti na tehničnem ne morejo nič, prav tako tudi policaji ne. Kar je pa po novem letu bo šlo pa čez napravo![]()
dragon22 je napisal/-a:gasperozimek je napisal/-a:Povedali pa so mi tudi, da če si temnil stekla pred novim letom in imaš urejene vse paprije na katerih piše da si temnil pred 1.1.2008 potem ti na tehničnem ne morejo nič, prav tako tudi policaji ne. Kar je pa po novem letu bo šlo pa čez napravo![]()
A to velja tud če si samo temnil pred 2008 in nimaš hoologiranih pred 08, ker na mojem avtu so bila temnjena stekla že leta 2005 ampak še niso bila homologirana, zdej pa ne vem če bom lahko sploh homologiral to?
A pol če pelješ v NM na homologacijo te pošlejo preverit prepustnost svetlobe v LJ ker nimajo naprave za to???
el_diablo je napisal/-a:bam88 je napisal/-a:em a ne vela to da mors v 15ih dneh od dneva temnjena homologirat?
am če smo že pr zakonih,moraš itak takoj homologirat,pa ne smeš se vozit.
v praksi je drugače in lahko pelješ homologirat kadar ti paše.
.:BoMbAsTiC:. je napisal/-a:Mene pa zanima sledeče...Pred kratkim sem izvedel, da naj bi se pritožilo večje število ljudi, ki se ukvarjajo s temnenjem, češ da jim je nekako upadel promet, in da je nesmiselen zakon glede temnitve le zadnjih treh stekel. Baje da so imeli za dobit odgovor konec marca. A mogoče ve kdo kaj o tem?
soncy je napisal/-a:Samo če uporabljajo take merilce, ki se nalepijo/prislonijo na steklo, in dajo na eno stran merilec, na drugo pa vir svetlobe, so potem zunanji vplivi izključeni. Meritev se pa opravlja v rangu od 400 -700 nm. Če uporabljajo takšne naprave, potem bi rekla da so ustrezne. Tudi ena sama meritev je dovolj.
To sem zdaj govorila o window tint metru, ker je en rekel, da uporabljajo nekaj takega.
Ne vem pa 100% kako napravo imajo.
Lp Sonja
DarD je napisal/-a:Postopek merjenja prepustnosti vidne svetlobe opravljajo akreditirani laboratoriji po točno določenih postopkih...sem ga opisal. Pri nas je take meritve delal ZRMK. Tudi v Saturnusovem laboratoriju so lahko opravili takšno delo, a ker niso bili akreditirani, so bili njihovi izidi dobri, a žal neuradni.
soncy je napisal/-a:Samo če uporabljajo take merilce, ki se nalepijo/prislonijo na steklo, in dajo na eno stran merilec, na drugo pa vir svetlobe, so potem zunanji vplivi izključeni. Meritev se pa opravlja v rangu od 400 -700 nm. Če uporabljajo takšne naprave, potem bi rekla da so ustrezne. Tudi ena sama meritev je dovolj.
To sem zdaj govorila o window tint metru, ker je en rekel, da uporabljajo nekaj takega.
Ne vem pa 100% kako napravo imajo.
Lp Sonja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov