Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

bluesystem
Nov uporabnik

Napisal/-a bluesystem So apr 16, 2005 5:55 pm

na avto (seat ibiza) sem dal nova alu platišča in gume. te dimenzije pnevmatik (185/60 r14) so napisane v homologacijskem kartončku, kot dovoljene.

ali je potrebno homologirati? :?:

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback So apr 16, 2005 5:58 pm

bluesystem je napisal/-a:na avto (seat ibiza) sem dal nova alu platišča in gume. te dimenzije pnevmatik (185/60 r14) so napisane v homologacijskem kartončku, kot dovoljene.

ali je potrebno homologirati? :?:

ja itak da ne...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So apr 16, 2005 6:03 pm

Je res potrebno imeti vedno pri sebi kartonček o ustreznosti vozila(tudi če maš vse stock)? In če je potrebno pa ga nimaš:kje ga lahko dobiš novega, če uradnega zastopnika za tvoje vozilo v Sloveniji ni več? Namreč pred enim letom so me na LPPju pošiljali od vrat do vrat, na koncu pa rekli, da ga ne morem nikjer dobit!!! Men ni nič jasno... :?

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne apr 17, 2005 11:49 am

acid je napisal/-a:
black je napisal/-a:eno vprašanje mam :)

Na lpp sm poslal vse papirje kar jih je potrebno za homolomo fedrov skupaj z vlogo.
In zdej se začne čakanje. :D
In me zanima to:sredi maja imam tehnični in v primeru da do takrat še ne bom opravil pregleda na lpp ali bom lahko naredil tehničnega samo s skopirano vlogo pa s štemplom od lpp-ja in seveda z vsemi originalnimi papirji :?:

hvala

Ne velja :evil: brez vpisa v kartonček se lahko obrišeš pod nosom

Ma ne me je*** :evil: :evil:
Zdej lahko pa sam še upam da me pred tehničnim na lpp pokličejo :pray:

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Ne apr 17, 2005 11:51 am

black je napisal/-a:Ma ne me je*** :evil: :evil:

ja ampak kartoncka tudi takrat se ne bos dobil... :P
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne apr 17, 2005 11:53 am

HeP][MeN je napisal/-a:

ja no pa še to :evil: :x :P

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Ne apr 17, 2005 12:15 pm

Speedfighter je napisal/-a:Je res potrebno imeti vedno pri sebi kartonček o ustreznosti vozila(tudi če maš vse stock)? In če je potrebno pa ga nimaš:kje ga lahko dobiš novega, če uradnega zastopnika za tvoje vozilo v Sloveniji ni več? Namreč pred enim letom so me na LPPju pošiljali od vrat do vrat, na koncu pa rekli, da ga ne morem nikjer dobit!!! Men ni nič jasno... :?

Vsako vozilo mora imeti kartonček, če se orginal kartonček izgubi pri rabljenih avtih je to več kot mogoče se izda duplikat. Jaz sem za svoj avto mogel zaprositi za duplikat seveda z vlogo, pri uradnem zastopniku za vozila VW Porsche Ljubljana. Tam so mi izdali duplikat homo kartončka, ker se je orginal očitno izgubil, s katerim sem potem opravil homologacijo in mi je bil kasneje zamenjan za tega večjega.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Napisal/-a acid Ne apr 17, 2005 12:18 pm

black je napisal/-a:
HeP][MeN je napisal/-a:

ja no pa še to :evil: :x :P

Ja upaj da boš prišel skozi, jaz nisem na tehničnem je hotel imeti dokaz se pravi vpis stvari v homo kartonček. Pa vse papirje sem mu pokazal pa ni veljalo :evil: Vso srečo no

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Napisal/-a HyundaiGTI Ne apr 17, 2005 1:38 pm

jest mam avto letnik 94 in ni ne duha ne sluha o homologacijskem kartončku. Kaj nardit a ga rabim met..... kje ga dobit...
Ej štef pazi s kom dirkaš !!!

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Napisal/-a acid Ne apr 17, 2005 5:56 pm

HyundaiGTI je napisal/-a:jest mam avto letnik 94 in ni ne duha ne sluha o homologacijskem kartončku. Kaj nardit a ga rabim met..... kje ga dobit...

Obrni se na uradnega zastopnika tvoje znamke pri nas, tam boš dobil duplikat tvojega homo kartončka. Ja homo kartonček naj bi potreboval, zaradi stvari ki ji homologiraš in ti jih potem vpišejo v homokartonček, razen gume so že vpisane na kartončku.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Ne apr 17, 2005 6:04 pm

acid je napisal/-a:Vsako vozilo mora imeti kartonček, če se orginal kartonček izgubi pri rabljenih avtih je to več kot mogoče se izda duplikat. Jaz sem za svoj avto mogel zaprositi za duplikat seveda z vlogo, pri uradnem zastopniku za vozila VW Porsche Ljubljana. Tam so mi izdali duplikat homo kartončka, ker se je orginal očitno izgubil, s katerim sem potem opravil homologacijo in mi je bil kasneje zamenjan za tega večjega.

Vse lepo in prav, ampak zastopnika za moje vozilo v Sloveniji ni več! Kaj pa v tem primeru?? :?

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Napisal/-a acid Ne apr 17, 2005 6:15 pm

Speedfighter je napisal/-a:
acid je napisal/-a:Vsako vozilo mora imeti kartonček, če se orginal kartonček izgubi pri rabljenih avtih je to več kot mogoče se izda duplikat. Jaz sem za svoj avto mogel zaprositi za duplikat seveda z vlogo, pri uradnem zastopniku za vozila VW Porsche Ljubljana. Tam so mi izdali duplikat homo kartončka, ker se je orginal očitno izgubil, s katerim sem potem opravil homologacijo in mi je bil kasneje zamenjan za tega večjega.

Vse lepo in prav, ampak zastopnika za moje vozilo v Sloveniji ni več! Kaj pa v tem primeru?? :?

Potem pa poizkusi pri večjem prodajalcu vozil tvoje znamke

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Ne apr 17, 2005 6:19 pm

In kdo bi to bil za znamko Proton?? :?

Uporabniški avatar
PIKI
Novinec

Kraj: Izlake

Napisal/-a PIKI Po apr 18, 2005 4:06 pm

PIKI je napisal/-a:lep pozdrav,

nej mi prosm kdo pove, če ti na LPP vzamejo originalni homo kartonček (A), al ti ga pustijo in dajo še druzga (B)???? no v originalu ni še nč popisanga kr se predelav tiče.

hvala in LP

a bi mi lohka kdo povedal???? pliiiiiiiiiiiiisssssssss........

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po apr 18, 2005 4:11 pm

vzamejo originalnega(če že imaš a4 format) in ti notri vpišejo predelave.drugače ti pa tamalega vzamejo in ti ga zamenjajo z a4 plaketo in notri vpišejo predelave.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Sr maj 04, 2005 2:52 pm

Fantje pomagajte: Fant, ki je kupil moj avto me je vprašal, če imam homolog. kartonček, letnik vozila 1996 in je bil kupljen v slo. Ali sploh potrebuje homolog. kartonček? Bo lahko vseeno tehnični pregled opravil?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr maj 04, 2005 2:56 pm

Blacky je napisal/-a:Fantje pomagajte: Fant, ki je kupil moj avto me je vprašal, če imam homolog. kartonček, letnik vozila 1996 in je bil kupljen v slo. Ali sploh potrebuje homolog. kartonček? Bo lahko vseeno tehnični pregled opravil?

bo
ker ti ni treba met homo kartončka, razen če maš na avtu predelave
podpis

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr maj 04, 2005 6:13 pm

lublancan je napisal/-a:
Blacky je napisal/-a:Fantje pomagajte: Fant, ki je kupil moj avto me je vprašal, če imam homolog. kartonček, letnik vozila 1996 in je bil kupljen v slo. Ali sploh potrebuje homolog. kartonček? Bo lahko vseeno tehnični pregled opravil?

bo

no to kratkomalo ni res. homokartončka najvrjetneje nima ker takrat še ni bil obvezen. ampak neglede na to ali ima predelave ali ne homokartonček če ga ima mora pokazati pri tehničnem.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Napisal/-a HyundaiGTI Sr maj 04, 2005 6:58 pm

maky je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:

bo

no to kratkomalo ni res. homokartončka najvrjetneje nima ker takrat še ni bil obvezen. ampak neglede na to ali ima predelave ali ne homokartonček če ga ima mora pokazati pri tehničnem.

torej če ga nima ga ne bo pokazal in bo na tehničnem reku da ga to vozilo s tem letnikom še ni imelo...... al mu bo pa dal 5k pod mizo :lol: :lol:
Ej štef pazi s kom dirkaš !!!

anubis
Nov uporabnik

Napisal/-a anubis Sr maj 11, 2005 3:50 pm

Mene samo zanima, če daš na vetrobransko steklo tisti barvni trak (npr. moder, zelen..) ali je to potrebno homologirat?
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov