Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če jan 14, 2010 9:30 am

Cash je napisal/-a:Exide: Tko napeta guma, kot je na tem Yugecu, se ne da, ker!!!, homologiraš lahko le feltne, katere imajo TUW, na katerem piše, da ustreza taka in taka dimenzija gum na tiste feltne. Ker pa firme, ki izdelujejo feltne ne pretiravajo pri teh extremih, tako napete gume uradno ne moreš homologirat.

In še BBS odgovor: odgovor si že dobil od MyWay! drugače pa HDR sliko lahko narediš tudi s programom Photomatix. HDR slika najbolje uspe takrat, ko s fotoaparatom posnameš recimo 7 ali pa 10 slik (več kot jih je, lepša je) z različno osvetlitvijo (to ti bo ratalo edino, če boš imel fotkič na stojalu in ga ne boš premikal), lahko pa jo narediš iz ene slike v računalniku, pri kateri spremeniš osvetlitve, shraniš vsako pod svoje ime in potem obdelaš v programčku, samo ne bo tako dobro izpadla, ker ne bodo vidni detajli, ki so sedaj črni, čeprav jih osvetliš, saj jih računalnik ne more pričarati iz nič (črnine)...
Pod Google/Slike napiši HDR in ven ti bo vrglo HDR slike, pa boš videl razliko, da te na rit vrže 8)

Hvala za info, se bom poučil o tem ;)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če jan 14, 2010 10:55 am

to ni res da se neda po legalni poti. jst mam cisto po legalni poti. nekatere bolse firme to ze predvidijo in imajo veliko dimezi napisanih.
Slika

gogo1
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a gogo1 Če jan 14, 2010 11:17 am

ja to bo pa kar štimalo, še posebej felgne ki so širše in imajo dost roba, majo že v osnovi takšen tuv da lahko homologiraš

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če jan 14, 2010 8:06 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:to ni res da se neda po legalni poti. jst mam cisto po legalni poti. nekatere bolse firme to ze predvidijo in imajo veliko dimezi napisanih.

Mogoče so res izjeme (tega nisem vedel), vendar večina proizvajalcev ima normalno širino gum glede na feltne. Dej, povej mi dimenzije gume, pa širino felten, da vidim, kolk je to napeto?

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Če jan 14, 2010 8:55 pm

En lep primerek German stylinga.
+ še en link: http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatf ... vents.html
Priponke
Resize_of_DSC05165.JPG
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Pe jan 15, 2010 12:03 am

Cash je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:to ni res da se neda po legalni poti. jst mam cisto po legalni poti. nekatere bolse firme to ze predvidijo in imajo veliko dimezi napisanih.

Mogoče so res izjeme (tega nisem vedel), vendar večina proizvajalcev ima normalno širino gum glede na feltne. Dej, povej mi dimenzije gume, pa širino felten, da vidim, kolk je to napeto?

175/50/13 na 13col 9J sirine ... je dost napeta :twisted:

Slika

Slika

pa se od zadaj

Slika
Slika

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Pe jan 15, 2010 12:16 am

Za svoje feltne nimam nobenega papirja. Naj bi bile že orginal na avtu :) Samo so preozke, 195 širina gre gor, jaz sem imel 205 zdaj gor pa je zgledalo boljše kot 195 :) Več kot 205 se pa spravi gor samo če širim blatnike, že sedaj je bil problem če je bil poln avto :lol:
Bo treba ene feltne najdt, da lahko tako napnem gumo gor pa da bo homo. Brez homo se ne bom vozil okoli, ker imam kar veliko srečanj s policijo in do sedaj so se vedno vtaknili v višino avta in v gume :x

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe jan 15, 2010 1:35 am

Slika

:D :D dojče do konca :D

EDIT; zmanjšana slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe jan 15, 2010 2:12 am

_B3yBo_: na verjamem, da na cinquecentota legalno s TUW-om lahko daš te feltne in gor te gume, če pa si ti to naredil legalno, pa nam povej kako? Če pa ne moreš povedati, pa si v bistvu že odgovoril.... pa brez zamere 8)
(če si slučajno peljal h kakemu mojstru, ki uradno potrjuje tako homologacijo, nam povej....predvidevam, da bo imel marca 200% obisk)

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Pe jan 15, 2010 3:26 am

_B3yBo_ :bow

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Pe jan 15, 2010 8:14 am

Cash je napisal/-a:_B3yBo_: na verjamem, da na cinquecentota legalno s TUW-om lahko daš te feltne in gor te gume, če pa si ti to naredil legalno, pa nam povej kako? Če pa ne moreš povedati, pa si v bistvu že odgovoril.... pa brez zamere 8)
(če si slučajno peljal h kakemu mojstru, ki uradno potrjuje tako homologacijo, nam povej....predvidevam, da bo imel marca 200% obisk)

pisu sm lepo na schmidt in jim prilozil slike, pa so mi poslali papirje. in mim grede to ni cinquecento ampak seicento
Slika

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe jan 15, 2010 8:32 am

morm rečt eni so res hudi eni pa malo manj, sicer pa bi rabil informacijo, katere litke ima tisti rdeči yugo gor?.........če sem pa kje to spregledal se pa opravičujem......
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe jan 15, 2010 6:29 pm

_B3yBo_, to je isto, kot bi jaz v Phptoshopu spremenil dimenzije...dvomim, da so oni šli samo zate testirat tko ozke gume na tako širokih feltnah, ker uraden TUW zahteva mnogo testov in preverjanj in če so ot naredili, potem bi moralo že v originalnem TUW-u pisat ta dimenzija, tko pa so jo le dodali...glede imena avta pa se opravičujem oops

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Pe jan 15, 2010 6:52 pm

ja samo vazno je da od njih dobis papir in ne da si ga sam doma spacal. tako da te nemorejo optozit ;) itak je pa danes za vecino stvari tako. Tudi za auspuh sem dobil papirje tako da sem sel do proizvajalca in so mi iz italije poslali papirje
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe jan 15, 2010 11:32 pm

Kaj pa policaji, ko vidijo TUW, ti potem še kaj morijo al so tiho?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jan 15, 2010 11:44 pm

Cash je napisal/-a:Kaj pa policaji, ko vidijo TUW, ti potem še kaj morijo al so tiho?

Tako si se v te (pravilno) TUV-e (Technischer Überwachungs-Verein) vrgel, da si pozabil na homologacijski kartoncek namrec policija nima vec kaj gledati TUV-a, pac pa skladnost torej (homologacijo). V tem primeru se samo podjetje obveze, da bo s taksnim certifikatom, ki ga poslje individualno (ali preverjeno) tudi dodal v bazo vpogleda raznim homologacijskim centrom. Tisti, ki pa to delajo po "domace" pa vemo kaj lahko sledi za taksnim posegom... ponarejanje uradnih listin: http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz ... n/256.clen
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So jan 16, 2010 12:04 am

No, se opravičujem glede TUW/TUV-a. Glede preverjanja pa me res zanima, če bi ga policija peljala na LPP ali lokalni tehnični, kjer homologirajo stvari in bi tam v bazi preverili, če piše za Seičentota, da ima lahko 9J široke feltne...pomoje ne piše in bi dobil kazen in moral bi se kasneje z odvetniki reševat ven. Firma pa dvomim, da bi priznala, da so mu poslali spremenjen TUV...verjetno ne bi nič vedeli o tem :-:o Seveda predpostavljam to najbolj verjetno tezo, da se zgodi, ki ni zanemarljiva. Se strinjate?

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ So jan 16, 2010 12:38 am

kot prvo policaj vidi po prometni ze kaj imas homologirano. kot drugo ce me pele na izrednega in sem zadevo homologirav ze. bojo pogledali slike avta ko sem ga tja pripeljal in zadeve katere so homo. pomeni nebi imel probleme.

preverjajo samo papirje ko ti gres homologirat... takrat bi pa smitd potrdil zadevo in nebi bilo problemov. ker tudi klicejo tja
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So jan 16, 2010 1:14 am

No, če je tako zrihtano, da kličejo tja in oni 100% potrdijo, potem v redu, tako, da ti čestitam, da si na tak način zrihtal :tomidelej:

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ So jan 16, 2010 12:17 pm

take stvari ki so jim sumlive preverijo se pri proizvajalcu.... pomeni pri temu ki naj bi ti izdal tuv. tja poklicejo ali pisejo mejl. in ce dobijo potrditev potem naredis drugace vemo vsi kaj sledi.

poznam ze nekaj primerov ko so jim zaradi ponarejanja tuvov zavrnil zadevo ker so preverjal.
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov