Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Če feb 14, 2008 9:50 pm

h4ck je napisal/-a:Ah ta nightbrake.. men tud po 3 mescih danes ena crknla... sn montiral nazaj stare zarnice pa se vidi konkretna razlika :( , a ve kdo slucajno a se sam v kompletu prodajajo al bi lahk sam eno dobo(H7) :twisted:

Kar dve vzami, brez skrbi ti bodo pršle še kako prav :P

Btw meni zaenkrat delajo še obe, je pa skoraj 3 mesece od nakupa. Če (ko) bo katera crknila, verjetno ne bom več novih kupovat, ampak bom nabavil xenon.

Tajfun77
Nov uporabnik

Kraj: Mežica

Napisal/-a Tajfun77 Če feb 14, 2008 10:15 pm

h4ck je napisal/-a:Ah ta nightbrake.. men tud po 3 mescih danes ena crknla... sn montiral nazaj stare zarnice pa se vidi konkretna razlika :( , a ve kdo slucajno a se sam v kompletu prodajajo al bi lahk sam eno dobo(H7) :twisted:

pol je boljše da par kupiš.
boš imel vsaj rezervo, če ti bp spet kera crknla. :P
Če to bereš, pol res nimaš kaj za delat.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če feb 14, 2008 11:14 pm

hehe.. nebom jih kupu .. jebš ta halogen..
čeprov jest s svojimi orginal vidm dobr tut ponoče pa vse..

fora je v paraboli če je čista pa da maš celo da ni kej zažgana al pa kej motna.. pol je kul tut s tastarimi se da preživet ;)

ta ostala halogen j***a pa dokler ne bojo začel garancije dajat gor na njih ne bom kupu

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Pe feb 15, 2008 8:12 am

Zois je napisal/-a:
Tajfun77 je napisal/-a:
boklavdi je napisal/-a:..., sicer ne več kot dva meseca,...

kaj misliš s tem "dva meseca" ?
a uporabljaš jih šele 2 meseca al crknejo po dveh mesecih ? :lol:

crknejo.sem mel špar xenon.bele so res ble v dežju nisem videl NIČ crknale pa po dveh mescih

Pa kaj blodiš.
Kolikokrat naj še napišem, da Bauhaus Xenon Mega White +30% niso fake in ne svetijo nič slabše od Osram NB. Edinole svetijo BOLJ belo.
Tudi sam sem imel prej špar varianto (2 dni) in potem nabavil te iz Bauhausa.
Mater eni ste pa res trmasti. Zakaj raje ne probate.

Pa da ne bo kdo mislil, da sem sin šefa uprave Bauhausa.

lpB

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe feb 15, 2008 9:34 am

boklavdi je napisal/-a:
Zois je napisal/-a:
Tajfun77 je napisal/-a:
boklavdi je napisal/-a:..., sicer ne več kot dva meseca,...

kaj misliš s tem "dva meseca" ?
a uporabljaš jih šele 2 meseca al crknejo po dveh mesecih ? :lol:

crknejo.sem mel špar xenon.bele so res ble v dežju nisem videl NIČ crknale pa po dveh mescih

Pa kaj blodiš.
Kolikokrat naj še napišem, da Bauhaus Xenon Mega White +30% niso fake in ne svetijo nič slabše od Osram NB. Edinole svetijo BOLJ belo.
Tudi sam sem imel prej špar varianto (2 dni) in potem nabavil te iz Bauhausa.
Mater eni ste pa res trmasti. Zakaj raje ne probate.

Pa da ne bo kdo mislil, da sem sin šefa uprave Bauhausa.

lpB

Si prepričan da na škatli ne piše samo za off road ?
Slika

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Pe feb 15, 2008 10:15 am

Ne.
Sem pa primerjal pred steno NB levo in Xenon Mega White desno in lahko samo potrdim, da je bila razlika le v barvi.
Bauhausova je svetila bolj belo.
Verjetno ne bi lagal sam sebi.

Sicer bom videl, koliko mi bo zdržala Osram NB, ampak če podobno samo dva meseca, bom v prihodnje gotovo kupoval v Bauhausu saj je le nekaj € ceneje.

lPB

PS.: poleti, ko je itak dolg dan, pa bom verjetno uporabljal kar spar navadno varianto z dveletno garancijo. Sicer lahko zmečem kar nekaj denarja za te jeb__e žarnice. Še škoda, ker nimam leče (bi takoj nabavil Xenon kit, ki sem ga že imel v navadnem žarometu in ga zaradi slepenja seveda vrgel ven).

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a piagolo Pe feb 15, 2008 1:57 pm

Boklavdi, katere Špar super duper žarnice si pa imel?
Jaz sem une modre od Sumexa sprobal. Na dveh avtih s parabolo in gladkim steklom so se izkazale kot dobro svetleče. Na avtu z lečo pa so original Osram (navadne) bolj svetle pa čeprav bolj rumeno od teh Šparovih.
Si primerjal tudi Šparovke in Baubauke?
Glede trajanja so pa definitivno Motocraft-ove neuničljive - ena crknila po skoraj 6 letih in druga ne crkne niti po 7 letih in 160 kkm.
903cc

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe feb 15, 2008 7:29 pm

boklavdi je napisal/-a:
Sicer bom videl, koliko mi bo zdržala Osram NB, ampak če podobno samo dva meseca, bom v prihodnje gotovo kupoval v Bauhausu saj je le nekaj € ceneje.

.

NEkaj ne razumem........ govoriš da pride v bauhauso komplet 15 evrov..... a NB pa pride 13 evrov...... torej po tvojem so one iz bauhausa cenejše? :D

Drgač pa moje uporaljam že skoraj tri mesce......... 100km na dan ( okoli 2.5 ure na dan)

pa še vedno trkam po lesu. Nazadnje so mi šparove ( 90/100W) zdržale 9 mescev....je pa res da imam ločen tokokrog in pa nove parabole.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Pe feb 15, 2008 7:37 pm

Jaz sem plačal za H7 Osram NB 22€, za bauhausove Xenon Mega white +30% pa dobrih 15€.
Verjetno misliš na H1 ali morda H4, ki so nekoliko cenejše.

lpB

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Pe feb 15, 2008 10:52 pm

Meni tudi se drzijo od konca decembra. Upam da Nightbreaker (prekmalu) ne postanejo Heartbreaker.

Uporabniški avatar
landcruiser
Nov uporabnik

Napisal/-a landcruiser Pe feb 22, 2008 5:28 pm

Mogoče malo čudno vprašanje...A obstaja med "rumenimi "žarnicami kakšne "manj rumenkaste" ali je to odvisno od same luči+leče na avtu. Tukaj nimam v mislih žarnic tipa nightbreaker ampak une klasične z neobarvano žarnico.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To mar 04, 2008 8:32 am

A bi lahko prosim kdo od oglaševalcev tukaj pojasnil pripeto sliko :?: :!:
V celi debati nisem opazil opombe, da je življenska doba NB žarnic za 1/2 standardne žarnice :!: :evil: :idea:
Priponke
osram_NB_life-period.jpg
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

pet144
Nov uporabnik

Napisal/-a pet144 To mar 04, 2008 8:46 am

Po mojih izkušnjah je življenska doba nightbreaker žarnic 10%, ne pa le polovico običajnih. Je še komu crknila v 20 dneh ??? :(

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To mar 04, 2008 9:02 am

reber je napisal/-a:A bi lahko prosim kdo od oglaševalcev tukaj pojasnil pripeto sliko :?: :!:
V celi debati nisem opazil opombe, da je življenska doba NB žarnic za 1/2 standardne žarnice :!: :evil: :idea:

Je že bilo lepo povedano, da to ne pomeni 1/2 življenske dobe, ampak pomeni samo krajšo dobo delovanja, kot običajna.

Je bil pa tudi natečaj pri Osramu, če se ne motim, kjer so najboljšo sliko (ki orisuje skrajšano življensko dobo na najboljši način) tudi nagradili in bila naj bi tudi uporabljena na naslednjih pakiranjih.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To mar 04, 2008 9:35 am

Kaj pa je drugega krajša doba delovanja, kot pa življenska doba v praktičnem pomenu besede? :P uporabnike zanima predvsem trajanje. No, očitno sem pri prebiranju dolge teme to nekako zgrešil.

Hja, svetloba teh žarnice je boljša od običajnih žarnic, tako da je sedaj odločitev na strani uporabnika kaj bo storil ... menjal žarnice 2x bolj pogosto in imel boljšo svetlobo ali pa raje imel nekoliko slabšo svetlobo ...

Že nekaj časa razmišljam o predelavi luči na avtu in sedaj bom to zagotovo kmalu storil. Meglenke s H1 žarnico so v žarometu poleg parabole s H4 žarnice, zato bom za dnevne luči uporabil meglenke ... kaj pravi črka zakona me niti ne zanima kaj dosti, ker se v to mislim da ne bo nihče kaj dosti poglabljal, saj ne bo moteče, bo pa funkcionalno. Aja, meglenke so z lečo, je pa to škoda octavia 2002, na ta način pa mislim, da bom življensko dobo krepko podaljšal, tudi običajnim žarnicam bi jo, bodo pa seveda bolj pogosto umirale žarnice od meglenke ...pač dam noter bolj navadne in cenejše, že tako je nižja cena kot H4
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To mar 04, 2008 3:56 pm

IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

FreaK_22
Novinec

Napisal/-a FreaK_22 Sr mar 05, 2008 5:21 pm

http://www.sportline.si/akcije.php ali tukaj Narva, osebno sem bil razočaran nad Osram NB.
Allways tuning

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr mar 05, 2008 5:29 pm

Meni prejšni teden v treh dneh crknili obe. S svetilnostjo sem bil izredno zadovoljen, razočaran sem edino le, ker so tako hitro crknile :roll:

lp

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr mar 05, 2008 5:37 pm

Tudi v testu so se pritoževali nad izdelavo. Nekatere so super nekatere pa zanič...
Slika

FreaK_22
Novinec

Napisal/-a FreaK_22 Sr mar 05, 2008 5:47 pm

katare zdaj narva al osram
Allways tuning
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov