Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs So jul 05, 2008 2:41 am

Katero folijo za temnenje priporocate? Katere sploh trzijo pri nas?

- FoliaTec
- LLumar
- Huper Optik
- Solar Gard
- V-Kool*
- Sun-Gard

* me se najbolj zanima, saj ima zelo mocen IR filter

LP
Slika

Gost

Napisal/-a Gost So jul 05, 2008 10:01 am

no pa se ena.
npr.imam racun,na katerem pise datum in use,da sem temnil lansko leto ko je bil se stari zakon. in zdej npr.da nisem takrat sou homologirat,pac sm se furu brez homologacije al pa da je avto npr.stal in ni bilo potrebne homologacije..
in bi zdej rad sel homologirat. ali bi moru sprednje folije dati dol,ceprav imam dokaz da je takrat delano ko je bil se stari zakon.

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted So jul 05, 2008 10:07 am

lol, js mam isti problem ko ti. Neda se homologirat, razn če trgamo prednje dol. :cry:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jul 05, 2008 10:27 am

mondeo01 je napisal/-a:no pa se ena.
npr.imam racun,na katerem pise datum in use,da sem temnil lansko leto ko je bil se stari zakon. in zdej npr.da nisem takrat sou homologirat,pac sm se furu brez homologacije al pa da je avto npr.stal in ni bilo potrebne homologacije..
in bi zdej rad sel homologirat. ali bi moru sprednje folije dati dol,ceprav imam dokaz da je takrat delano ko je bil se stari zakon.

Vprašanje... načeloma nisi homologiral po prejšnjem zakonu, kljub temu da si takrat temnil...

Tako da pomoje to ne bi smelo veljat.
Bo treba kar še enkrat preverit ali klapa z novim zakonom če ne pa na novo...

Sicer se pa točno pozanimaj na lokacijah kjer delajo homologacije.

Casper1
Nov uporabnik

Kraj: šentjur

Napisal/-a Casper1 Ne jul 06, 2008 9:15 am

mene pa nekaj druga zanima, kaj mislite da se bo to kdaj v bližnji ali dalni prihodnosti spremenilo nazaj tak ko je bilo in da bomo lahko spet vse šipe homologirali ali smo obsojeni na ta zakon?? se že kaj ve, bojo kake spremembe?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jul 06, 2008 9:31 am

Casper1: poglej... sele letos smo uvedli ta zakon in ce bi se kaj spremenilo bi se moralo
ze na zacetku ko je bilo vroce... sedaj je itak vse zelo brezpomensko sploh pa zaradi
EU kar ce dobro pogledas kdaj so ta zakon sprejeli ze v ostalih drzavah bomo kvecjemu
ostali pri tem kjer smo...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Ne jul 06, 2008 12:40 pm

MacTron je napisal/-a:Casper1: poglej... sele letos smo uvedli ta zakon in ce bi se kaj spremenilo bi se moralo
ze na zacetku ko je bilo vroce... sedaj je itak vse zelo brezpomensko sploh pa zaradi
EU kar ce dobro pogledas kdaj so ta zakon sprejeli ze v ostalih drzavah bomo kvecjemu
ostali pri tem kjer smo...

se strinjam s tem..

pa se nekej zakon o temnenju ni popolnoma nic spremenjen. edino kar je spremenjeno je to da merijo prepustnost kar prej niso poceli. temnis pa lahko se zmeraj isto CE imas dovoljeno prepustnost stekla kar pa tovarnisko tonirani avtomobili tega nimajo.
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Po jul 07, 2008 12:15 pm

MacTron je napisal/-a:
baSix je napisal/-a:mene zanima če se da kje temnit stekla tud z drugimi barvami razn črno (npr. modra, rdeča)

lahko... po zelji (barvne lestvice, ki so navoljo) vendar spet do predpisanih prepustnosti
je pa nekaj (chrome, sliver, gold itd) so pa prepovedane

3. clen
Vgradnja zrcalnih folij na stekla vozil je prepovedana.

ke pa bi se to dalo dobit?

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To jul 08, 2008 9:21 am

Sem mislil dati spredaj netemnjene UV folije, pa je baje tudi to prevec - Bleki.

LLumar® UVShield™ is the only automotive window film that is legal for application on automobiles in all 50 states.

http://www.uv-shield.com/car.htm
Slika

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če jul 10, 2008 12:42 pm

Vceraj sem dal temnit zadnja stekla in sel danes na homologacijo. Po meritvi, prepustnost je 20%, moram dati piskaca :shock:

Baje se zamenja samo zarnica za vzvratno lucko s tako, ki piska. Kje to prodajajo?

Izmeril mi je tudi netemnjeno sprednje stransko sipo in je prepustnost 79%, kar pomeni, da lahko dam gor eno rahlo temnjeno folijo.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če jul 10, 2008 1:57 pm

kixs je napisal/-a:Baje se zamenja samo zarnica za vzvratno lucko s tako, ki piska. Kje to prodajajo?

lp

V (pomoje) vsaki trgovini z avtodeli. Vem, da sem jo videl v GMT. Nisem pa gledal kolko stane.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če jul 10, 2008 3:21 pm

Hvala. Pot pod noge pa bo.
Slika

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ Če jul 10, 2008 4:26 pm

kak je zdaj z tem temnenjem ??? se še da zatemnit po teh novih zakonih al ne??

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če jul 10, 2008 10:04 pm

kixs je napisal/-a:Vceraj sem dal temnit zadnja stekla in sel danes na homologacijo. Po meritvi, prepustnost je 20%, moram dati piskaca :shock:

Baje se zamenja samo zarnica za vzvratno lucko s tako, ki piska. Kje to prodajajo?

Izmeril mi je tudi netemnjeno sprednje stransko sipo in je prepustnost 79%, kar pomeni, da lahko dam gor eno rahlo temnjeno folijo.

lp

to piskalico ti ugradi temnilec.. no vsaj men jo je ugradil Bleki in je bla vklucena v ceno temnenja.

Ghostrider lahko temnis stekla isto kot po starem zakonu ce imas dovol prepustnosti netmenjenih stekel. To smo povedali ze nestetokrat. Zakon po sebi ni spremenjen nic samo merit so zacel prepustnost kar prej niso.
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če jul 10, 2008 11:42 pm

Sem mislil it k Blekiju, pa je imel vse zasedeno. Ker grem zdaj na dopust, seveda nisem hotel cakat ;)

Najbolj me pa moti, da te firme za temnenje nimajo teh naprav za merjenje prepustnosti! To je OSNOVNO orodje pri tem delu!!
:x
Slika

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če jul 10, 2008 11:49 pm

kixs je napisal/-a:Najbolj me pa moti, da te firme za temnenje nimajo teh naprav za merjenje prepustnosti! To je OSNOVNO orodje pri tem delu!![/b] :x

x2 :tomidelej: :ue
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jul 11, 2008 8:43 am

el_diablo je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:Najbolj me pa moti, da te firme za temnenje nimajo teh naprav za merjenje prepustnosti! To je OSNOVNO orodje pri tem delu!! [/b] :x

x2 :tomidelej: :ue

Jaz drugemu, kot nekomu ki ima to opremo, sploh ne bi šel!!!
To je enako, kot da bi šel nastavljat optiko na oko...

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe jul 11, 2008 9:29 am

Potem pa povej kdo to ima?
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jul 11, 2008 10:22 am

kixs je napisal/-a:Potem pa povej kdo to ima?

Še nimam namena temnit... ko ga pa bom imel se bom pa sigurno pozanimal...
Ne mislim met nobenga piskača na riti pa tud 2x ne bom nazaj na homologacijo in temnenje hodil...

...če nekaj delajo naj to naredijo profesionalno ali pa naj se s tem sploh ne ukvarjajo.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe jul 11, 2008 10:27 am

Se strinjam. Piskaca pa vseeno zaenkrat ne mislim dajat.

lp
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov