Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

dean007
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a dean007 Ne okt 02, 2005 9:21 pm

dean007 je napisal/-a:
dean007 je napisal/-a::!: :!: :!:
Zanima me kak je z homologacijo izpuha ki nima gor stevilk/IMA PA ZRAVEN ORIGINAL PAPIRJE.
Je kdo sel tak homologirat.

LP

ttt

A ve kdo,ali sploh bere kdo to-da ne odpiram nove teme...???

Uporabniški avatar
dennis18
Nov uporabnik

Re: Osnove homologacij------->FAQ za začetnike

Napisal/-a dennis18 Pe okt 07, 2005 4:36 pm

maky je napisal/-a:Tole so čiste osnove in vsakemu začetniku najprej priporočamo naj prebere tole temo šele potem naj (v primeru kakih nejasnosti) odpira novo temo.

Za kaj vse potrebujemo homologacijo:
  • Drugačne dimenzije pnevmatik kot so vpisane v vašem homokartončku

Potrebujemo Tüv certifikat od platišč. V temu certifikatu more biti vpisano naše vozilo in naša pnevmatika. Pnevmatike in platišča morajo biti na dan homologacije nameščena na našem vozilu.Potrdila o strokovni montaži NE potrebujemo.
  • Športni izpuh

Za športni izpuh prav tako potrebujemo Tüv certifikat. V temu certifikatu more biti vpisano naše vozilo (predvsem tip motorja).Potrdila o strokovni montaži NE potrebujemo ampak ne more škoditi če ga imamo.
  • Spojlerji + pragovi

Potrebujemo Tüv certifikat proizvajalca (oziroma potrdilo o ustreznosti slovenskega proizvajalca (fazer,ustyle).V temu certifikatu mora biti vpisano naše vozilo. Potrdila o strokovni montaži NE potrebujemo ampak ne more škoditi če ga imamo.
  • Zatemnjena stekla

Potrebujemo certifikat o ustreznosti folije in potrdilo o strokovni montaži. Vetrobranskega stekla NE smemo temniti!
  • Znižano vozilo (vzmeti+predelani amortizerji)

Potrebujemo Tüv certifikat vzmeti. V temu certifikatu mora biti vpisano naše vozilo. Prav tako potrebujemo tudi potrdilo o strokovni montaži in izpisek optike. Za stršane amortizerje NE potrebujemo homologacije.
  • Zamenjava zadnjih luči

Potrebujemo odtisnen E na luči sami ter certifikat o ustrezni svetilnosti. Tuv-a se pri lučeh načeloma ne dobi zato se ga naj tudi nebi rabilo. V kolikor ga imate ne more škoditi.
  • Stroški homologacije

Cenik je obljavljen tule.Vendar se upravni organi tega cenika bolj malo držijo tako da se cena določa na licu mesta in varira od osebe do osebe.Nekje za povprečen vpis (do 3 stvari) boste plačali med 5000-11000. V primeru da imate avtomobil starejši od letnika 93 potrebujete tudi nov homokartonček (če ga še nimate). To stane dodatnih 4000.
  • Postopek homologacije

Najprej je potrebno izpolniti vlogo za homologacijo. Dobite jo lahko na sedežu LPP-ja oz. RTI-ja ali na straneh avtomobilizma.com (Link do .pdf formata vloge za predelavo). V kolikor ste jo izpolnili doma jo pošljete na naslov napisan na obrazcu ali pa jo osebno odnesete na LPP ali RTI. V roku 2 tednov prejmete vabilo na pregled.S seboj prinesite vse papirje,ki jih imate in se navezujejo na predelavo (četudi jih večino ne rabite jih imejte vseeno sabo kajti nikoli se ne ve... :) ).Pregledi so ponavadi ob 7. in trajajo nekje 20min na vozilo zato bodite potrpežljivi in počakajte na morebitno vrsto.
    Na LPP-ju se pregledujejo samo stvari katere želite homoligirati.Ostalih stvari ne pregledujejo (vsaj tako je bila praksa do sedaj) in ne vplivajo na uspešnost homologacije.
    Po usešno opravljenem pregledu prejmete homokartonček po pošti na dom (po nekje 3 tednih do 3 mesecih).

(se še dopisuje)

Ellow!

Kaj slucajno kdo ve keko kosta ce dam homologirat naslednje stvari na LPP v lj?

- zadnje luci
- M-look ogledala
- jezen pogled
- felne + gume
- fedre
- pasove
- auspuh

pa mislim da trenutno nic vec.

LP

Uporabniški avatar
atanko
Nov uporabnik

Napisal/-a atanko Pe okt 28, 2005 12:11 am

Kako je pa z homolomo, če predeluješ avto starejšega letnika, konkretno 1970?
Nekje sm slišu da za take ne morejo sledit ker nimajo podatkov za tko nazaj, kaj lahko na njega daš pa kaj ne...
Mini Morris 100% BMW Free

dean007
Novinec

Napisal/-a dean007 Če nov 17, 2005 7:26 pm

:!:
Zanima me kak homologirat ALU platišča 17 na Seat Ibiza 04 ker so od Leona top sport-ni zraven papirjev.Naj grem na PORSCHE SLOVENIJA pa mi oni to uredijo???? :?

Uporabniški avatar
Vaillante
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a Vaillante Če nov 17, 2005 9:40 pm

hello zanima me če ima mogoče kdo TUV za auspuh powerful, bi bil zelooo hvaležen če bi mi ga kdo lahko posredoval,rabim nujno :cry: moj mail: vaillante@email.si
HVALA!
Chevrolet Kalos 1.4 16V
Slika

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Če nov 17, 2005 10:24 pm

Mene pa zanima glede alu platišč. Jst mam na Golfu napisan(tm k se tanka) da dam gor lahk feltne do dimenzije 195/50/15, a če dam take gor mi ni trebe homologirat??? :?:

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Če nov 17, 2005 10:32 pm

men so v a3m dal papirje za vse spojlerje, kao da so vsi carzone pa niso, tko da poklič njih pa vpraš al pa porsche slo.aja avspuh pa tut nimam homologiran kr mi je reku na homologaciji da mi bo mrde dal, ampak ni mi dal homologacije. pa k so mi policaji pobral tablce ni nč gledal avspuha vse drugo pa je. itak rečš da maš nastavk. tko pametni pa niso

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Če nov 17, 2005 11:34 pm

RKay je napisal/-a:Mene pa zanima glede alu platišč. Jst mam na Golfu napisan(tm k se tanka) da dam gor lahk feltne do dimenzije 195/50/15, a če dam take gor mi ni trebe homologirat??? :?:

Če so te dimenzije napisane potem ne rabiš.

dean007
Novinec

Napisal/-a dean007 Sr nov 23, 2005 12:47 am

dean007 je napisal/-a::!:
Zanima me kak homologirat ALU platišča 17 na Seat Ibiza 04 ker so od Leona top sport-ni zraven papirjev.Naj grem na PORSCHE SLOVENIJA pa mi oni to uredijo???? :?

Klical sem na PORSCHE SLO in so rekli da te feltne nimajo nobenih papirjev in jih tudi ne morejo izdat in so homologirane samo za Leona topsport :roll: ,pol sem pa reku če mi lahk vpišejo dimenzije v kartonček kot uradni uvoznik za SEAT,pa spet nič-pravi da to ceč oni nemorejo da mora to nardit LPP ali RTI :roll: ,pol sem pa naroču nove feltne in jih dobim jutri-niso pa Seat topsport :P .

8)

Uporabniški avatar
[Boštjan]
Nov uporabnik

Napisal/-a [Boštjan] Sr nov 23, 2005 8:54 am

Mene pa nekej zanima v homologacijskem kartončku imam vpisano dimenzijo 195/45 R15, pa me zanima kaj rabim če bi hotu homologirat pnevmatike 195/50 R 15. Kakšno potrdilo o pnevmatik moram imeti??
Lp

Boštjan

Uporabniški avatar
tomos
Nov uporabnik

Napisal/-a tomos Po nov 28, 2005 10:25 pm

Boštjan, če so izven dimenzijske pnevmatike, morš dobit zravn certifikat (TUV), kjer pišejo podatki pnevmatik in avta, za kater avto je...vsaj js sm tko dobu.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
tomos
Nov uporabnik

Napisal/-a tomos Po nov 28, 2005 10:35 pm

No pa še jst eno vprašanje glede homolomo. Tko je, mam športni filter KD2 in pač v SLO ni možno dobit papirjev za homologacijo.

In kolega trdi, da teh filtrou ni treba homologirat, da naj bi bli sami po sebi homologirani (karkol to pomen :lol: ) in da policaju (če me ustavi) pokažem račun in da je uredu, ker jih pač ni treba met homologiranih :lol: OK ane....Kuko bo policaj vedu da je to kd2, če še marsikdo drug, ki se spozna na avte in to, ne ve kaj je KD2? :) Zdj se na vas obračam, kdor se spozna na kd2, kuko lahko homologiram?

Lp
Slika
Slika

Uporabniški avatar
ShineR
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a ShineR Po nov 28, 2005 11:03 pm

...khm... no to je tko nekak - policaju se ne bi čist nč sanjal ker filtr maš ti to pa če maš KD2, BMCja, kej od Greena al pa Kekec Pašteto. tko da dej ti rajš to vseen homologirat da ne bo kasneje kkšnih težav v smislu položnic za 100k sit in podobno... :)

aja sej res, nimaš papirjev :P

no jst ti drgač lahko zrihtam ene certifikate od BMCja, ki so ene parkrat že uspešno prestali pregled na LPPju. ampak uspeha ti pa pač ne morem zagarantirat ker je ene par folka tud že pogrnl s temi papirji, saj se na LPPju na polno zmišljujejo. da jim gre pa po glavi samo $$$ pa itaq že vsi vemo...

no anyway - če rabiš kej tazga, napiš :)