Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
sir videc
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a sir videc To okt 30, 2007 7:20 pm

lahko kdo ki ima kake izkusnje pove razliko med temi dvemi:
- http://avtodeli.enakupi.com/2-x-Zarnica ... 16410.html
- http://avtodeli.enakupi.com/Zarnica-NAR ... 16414.html

in pa zanima me kako svetije kej tele pozicijske...a sveti kot halogen(samo barva me zanim, ker zdej mam tko da oboje sveti drugacno...
- http://avtodeli.enakupi.com/Zarnica-NAR ... 16445.html
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To okt 30, 2007 7:32 pm

@sir videc:

1. prva Narva ki je bolj modra (na sliki) bo svetilia tudi bolj belo... ker ko zasveti zarilna
nitka v zarnici je rumena skozi modro steklo pa razbije to rumeno v belo z manjsim modrim
odtenkom ...druga je logicno da bo bolj rumena ker steklo na zarnici ni prav modro
temvec svetlo modro... kar pa pomeni da bo svelilo bolj rumeno-belo

barva spodnjih pozicijskih 5W je cisto normalna... rumenkasta

Slika

ce ze zelis bolj belo... moras enako kot pri ostalih zarnicah vedeti da morajo
biti malenkostno modre ali pa popolnoma modre... tu pa se lahko omenimo bele LED diode (pozicijske)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

_Matej_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Matej_ To okt 30, 2007 7:50 pm

Sploh obstajajo bele 5W žarnice? Včasih so prodajali cool blue s plavim steklom ampak jih ni nikjer več. Baje niso ustrezale zakonu in so jih umaknil iz prodaje :(

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To okt 30, 2007 8:40 pm

_Matej_ je napisal/-a:Sploh obstajajo bele 5W žarnice?

seveda se obstajajo in tudi na prodaji so se... toda koliko je to skladno z zakonom je pa druga :idea:
http://avtodeli.enakupi.com/Zarnica-W5W ... 16817.html
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

cx65a
Nov uporabnik

Napisal/-a cx65a Ne nov 04, 2007 10:44 am

Ali mi lahko kdo pove kje bi se dalo dobiti te xenon look žarnice v H8 obliki. Sam sem sicer zasledil, da ima HELLA neke OPTILUX žarnice, ki naj bi bile xenon look, ampak ne vem kje bi se jih dalo dobiti.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower So nov 10, 2007 2:42 pm

Nisem vsega bral zato samo eno kratko strokovno vprašanje žarnice narva h7 power white in ˝bele˝ led diode je to dovoljeno mislim po zakonu policaji itd. hvala

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fricko1 So nov 10, 2007 4:10 pm

h7 narva modre je dovoljeno sej v bistu svetijo čisto belo, vsaj jz nism slišal za primera da bi kdo kaj težil. Za pa bele led pozicijske pa so prepovedane, povem ti iz lastnih izkušenj, meni je hotel tablice pobrat dol.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Pe nov 16, 2007 10:58 pm

cliopower je napisal/-a:Nisem vsega bral zato samo eno kratko strokovno vprašanje žarnice narva h7 power white in ˝bele˝ led diode je to dovoljeno mislim po zakonu policaji itd. hvala

No a noben neve al nima izkušenj al kako lepo bi prosu za mal vec odg,
hvala

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich Pe nov 16, 2007 11:23 pm

jst mam ksenonke 6000 in vidljivost je naravnost odlična:) sicer je to draga stvar, ampak sej poznate uno: malo dnarja, malo muske:)

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs So nov 17, 2007 1:36 am

Se danes zvecer peljem in za mano nek avto z modrikastimi lucmi... sej ni panike, ampak svetu je pa tko, kot bi imel dolge... sovrazim take :evil: Pa se direkt za ritjo mi je vozil, sem moral uporabit meglenko :twisted:

Dejte si te "mocnejse" luci nastavit na pravilno visino!!
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So nov 17, 2007 9:52 am

cliopower je napisal/-a:
cliopower je napisal/-a:Nisem vsega bral zato samo eno kratko strokovno vprašanje žarnice narva h7 power white in ˝bele˝ led diode je to dovoljeno mislim po zakonu policaji itd. hvala

No a noben neve al nima izkušenj al kako lepo bi prosu za mal vec odg,
hvala

Lej. Če greš samo 3-5 strani nazaj boš dobil točen odgovor. Če se pa tebi ne da potruditi za samega sebe, potem pa ne vem zakaj bi se jaz zate.

Sicer sem jih pa imel jaz. Ne niso dovoljene za moje pojme. Ker pri meni je že na škatli od žarnic pisalo "not for use in europe". Imajo plavo barvano steklo. Sveti pa popolnoma belo, kar pomeni, da ti skoraj 100% ne bo nihče težil.

jani1234
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a jani1234 Ne dec 02, 2007 10:10 am

Jaz sem si sedaj nabavil Narva h7 power white in te sedaj svetijo, kot morajo :D

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

info

Napisal/-a Paris Če dec 06, 2007 4:55 pm

Kle mate en dokument k so slike in primerjave žarnic.
Jst mam une BLU-EX in so mi kul: http://www.pilot-tuning.com/4_lights.pdf

Najbolj se pa baje obnesejo MTEC 4750K za tiste k bi mel fake xenon. (mal pogooglajte)
Slika

PiTT_BuLL
Nov uporabnik

Napisal/-a PiTT_BuLL Če dec 06, 2007 7:06 pm

Hi,

Lahko vam povem izkusnjo z policaji in modrimi pozicijskimi. Me je ustavo policaj z civilno hondo in mi htel tablice pobrat. Lucke sem mogo ven pobrat. Na koncu sem dobil 125EUR kazni. Imel sem jih pa samo zacasno, ker sem kupil nove luci. Imam pa eno vprasanje a te "bele" ledice pa lahko mas ? Ker se malo blescijo vijolcno.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Če dec 06, 2007 7:45 pm

PiTT_BuLL je napisal/-a:Hi,

Lahko vam povem izkusnjo z policaji in modrimi pozicijskimi. Me je ustavo policaj z civilno hondo in mi htel tablice pobrat. Lucke sem mogo ven pobrat. Na koncu sem dobil 125EUR kazni. Imel sem jih pa samo zacasno, ker sem kupil nove luci. Imam pa eno vprasanje a te "bele" ledice pa lahko mas ? Ker se malo blescijo vijolcno.

Ne, te prodajajo v a3m pa so mi na tehničnem težil raje kupi une modre 5W žarnice k vsaj belo svetijo.
Slika

PiTT_BuLL
Nov uporabnik

Napisal/-a PiTT_BuLL Če dec 06, 2007 7:57 pm

Zdaj mam one led "bele". Pa studiram da bom te vzel ja navadne bele.

MYSTERYFTW
Nov uporabnik

Napisal/-a MYSTERYFTW Če dec 06, 2007 9:14 pm

Jaz pa mam majhen problem .. no sicer ni problem , moti me nekaj, kupim xenon-blu žarnice , jih dam v avto .. in mi sveti mal drugač , leva luč mi sveti dokaj celotna modro , desna pa mi je tudi , ampak odkar sem menjal steklo od luči ker je kamen priletel not ( verjetno so tudi menjali fokus ) pa mi sveti desna mal drugač , bol rumenkasto na sredini pa je tako modrikasto, se komu sanja zakaj bi to tak? Žarnica je not enaka ker sem preveril , verjetno zaradi tega ker je novi fokus pa to ampak ni mi jasno zakaj xenon-blu sveti rumenkasto/modro... rumenkasto se sicer vidi le od zelo blizu nekje do 4 metre.

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ To dec 11, 2007 7:08 pm

lahko da se je žarnica poškodovala ko si menjal luč

Uporabniški avatar
landcruiser
Nov uporabnik

Napisal/-a landcruiser Sr dec 19, 2007 6:11 pm

Mogoče malo neumno vprašanje... :D

Zanima me če vse navadne rumene pozicijske žarnice 5w svetijo enako rumeno. Ali je možno, da bi bile kakšne manj rumene-bolj svetlo rumene. Tukaj ne mislim na tiste bele-cool blue ipd. Zanimajo me navadne rumene- le za kakšen odtenek manj rumene, če se razumemo...

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ Sr dec 19, 2007 7:33 pm

to pa ne vem če je možno.. :D
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost