Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jan 08, 2008 9:58 pm

speedfreak je napisal/-a:NARVA ne vem kak je tocn naziv, so pa na zunaj modre, svetijo pa čist belo..mam js 2 odveč če rabiš---h7

Narva so en krs, mel v H4 varianti, pa so svetle porazno, sploh ko je bil dez si se pelal ko s parkirnimi.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jan 08, 2008 10:10 pm

Vem, da so krš, zakaj pa misliš, da jih imam odveč.. :D ..svetijo pa res belo, take pa išče on, ni vprašal za svetilnost ampak za barvo
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris To jan 08, 2008 10:20 pm

hehe, vidm da se vrtite v krogu v tej temi! :/:o:/
Če bi si vsak prebral od začetka pa do zdej bi si že sam odgovoru na zastavljena vprašanja. Ampak ne, laži je ponovno vprašat! No kakor kol, dajte si duška, še posebej v teh meglenih dneh, z preizkušanjem novih žarnic.
Pa srečno! :vrum :jy
Slika

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a piagolo Sr jan 09, 2008 10:07 am

Paris je napisal/-a:hehe, vidm da se vrtite v krogu v tej temi! :/:o:/
Če bi si vsak prebral od začetka pa do zdej bi si že sam odgovoru na zastavljena vprašanja. Ampak ne, laži je ponovno vprašat! No kakor kol, dajte si duška, še posebej v teh meglenih dneh, z preizkušanjem novih žarnic.
Pa srečno! :vrum :jy

Že, že, da je krog.
Vendar nihče ni dal objektivnega testa gor. Edini link, ki ga imam je tisti, ki sem ga navedel zgoraj. Nekaj jih je tudi nemških a kaj, ko ne razumem.
903cc

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jan 09, 2008 12:41 pm

Osram nightbreaker..... zdle v megli mi tako dobr svetijo, da meglenk sploh ne pržigam, ker ni nobenega efekta. Pa še dost dobro belo svetijo.

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Garancija

Napisal/-a boklavdi Sr jan 09, 2008 1:03 pm

V eni izmed zeeeloo priznanih LJ trgovin sem zapazil, da dajo 2 leti garancije na halogensko žarnico H7?
Je komu kaj jasno?

lpBoris.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Garancija

Napisal/-a MacTron Sr jan 09, 2008 1:08 pm

@boklavdi: a imajo slucajno pozlacene kontakte?... oz. celotni nastavek
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

?

Napisal/-a boklavdi Sr jan 09, 2008 1:38 pm

Nisem prepričan,...bom ob priliki preveril,...sem pa takrat povprašal, kaj naj to pomeni,...in zdi se mi, da še prodajalcu ni bilo jasno.
Ker mi je npr. ravno danes crknila moga Xenon Mega White (po treh mesecih) iz Bauhausa bi po neki logiki lahko zadevo nadomestil z novo žarnico in 2 letno garancijo in tako imel rešen problem za vedno,...???

Če piše na original embalaži 2 year warranty, kaj naj bi to potem sploh pomenilo???

lpB

renyy
Nov uporabnik

Napisal/-a renyy Sr jan 09, 2008 3:16 pm

speedfreak:
A to maš NARVA H7 RANGE POWER WHITE ?
Sicer ne vem ali sem prav informiran ali ne, ampak sem slišal da te narve kr crkujejo, tko da res ne vem. Tko sem slišu, da ne bo kakšnega spotikanja na moj komentar. 8)

Točno tko,res nisem vprašu po svetilnosti, tko da to ni prioriteta. :D
ker sem sedaj mel noter te superwhite ki jih prodajajo na mimovrste in so ble super, so močne,sam pa mi je ena crknala pa bi rad poskusu še kakšne druge žarnice. Te superwhite so dobre, ampak če kakšne še bolj svetijo belo bi raj vzel tiste, zato pa sprašujem če je mel kdo izkušnje z res belo svetlečimi žarnicami oz vsaj približno kot pravi xenon 6000K.

Drugače pa pri renaultu tud prodajajo žarnice ki imajo dve leti garancije in če prej crkne ti jo zamenjajo. So pa nekak zlatkaste in steklo je pol prozorno pol modro.

Bom pa še kr tuki vprašu, kolikor sem bral v temi za xenon žarnice, torej a v mojega cliota L 2002 ni priporočljivo dajat xenon kit zaradi nepravilne razpršenosti svetlobe ali lahko ? ?

Lp

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Sr jan 09, 2008 5:54 pm

renyy je napisal/-a:speedfreak:
Bom pa še kr tuki vprašu, kolikor sem bral v temi za xenon žarnice, torej a v mojega cliota L 2002 ni priporočljivo dajat xenon kit zaradi nepravilne razpršenosti svetlobe ali lahko ? ?

Lp

Sem omenil nekaj postov zgoraj. Sem se spraševal isto, češ saj pri meni bo pa ok, ampak...
Sam sem bil kupil Xenon kit in ga v 14 dneh prodal.
Nima smisla z glavo skozi zid,...saj enostavno preveč blešči (tudi če imaš clear steklo-Xsara).
Če imaš leče, potem ajde recimo,...sicer pa,...ne, ne in ne.
Vsi, ki vozijo z navadnimi parabolami xenon kite so zame gumpci, ker svetijo zvezdam.

lpB

PS.: pa ne me tepst, vsi gumpci :)

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Re: Garancija

Napisal/-a boklavdi Sr jan 09, 2008 8:44 pm

boklavdi je napisal/-a:V eni izmed zeeeloo priznanih LJ trgovin sem zapazil, da dajo 2 leti garancije na halogensko žarnico H7?
Je komu kaj jasno?

lpBoris.

Aja, pa da ne bomo slepomišili...žarnice z dveletno garancijo sem gledal v šparu v LJ :o .

Imam pa eno vprašanje za poznavalce nastavitve višine snopa žarometa.
Pred nekaj tedni sem namreč v enem izmed servisov (tehnični pregledi) dal nastaviti višino snopa. Možakar je postavil pred žarometa tisto samostoječo napravo (nekakšno lečo), v mojem avtu seveda nastavil regulacijo na "0" in korigiral višino snopa.
Ker sem danes zvečer zamenjal žarnice z novimi Osram Nightbreaker in preveril višino snopa (saj veste tisto v sorodni tematiki Xenon pa to,...10 m od stene, 67cm višina žarometa - 5cm). In kaj sem ugotovil?
Žaromet so mi na servisu nastavili kakšnih 20-25 cm nižje od začrtane linije (linijo sem začrtal na 67cm - 5cm = 62cm).
In sedaj mi nič ni jasno.

Žarometa sem seveda dvignil do linije 62cm (oz. kot kaže skica).
Jutri grem na pot in bom videl, če mi bodo kaj blendali.

Ali je mogoče, da so mi nastavili prenizko? Je mogoče, da imajo napravo za umerjanje kalibrirano na prenizko?

:?

lpB

mihec1510
Nov uporabnik

Napisal/-a mihec1510 Če jan 10, 2008 12:59 pm

No jaz imam narva H1 žarnice in moram povedat da svetijo čisto zanič oz. skoraj nič. Res je da imam na Passatu leče, ko prižgem dolge luči pa se zasveti. Zato me zanima katere žarnice bi svetile dovolj glede na to da imam leče????

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas Pe jan 11, 2008 1:10 pm

PRAVKAR sm montiral osram night breaker h4 žarnic ein delajo super sedaj imam problem , ker so pozicijske preveč rumene, kje bi dobil bele pozicijske,nA MIMOVRSTE IMAJO CEL KUP ZADEV vendar ne vem če je kjera za mene.

mora pa svetiti belo in ne modro

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a piagolo Pe jan 11, 2008 1:57 pm

O Philipsu x-treme powe pa nič .............
903cc

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: ?

Napisal/-a MacTron Pe jan 11, 2008 8:31 pm

@boklavdi: mislil sem drugace tele da isces... oz da si za te spraseval proizvajalec in
distributer naj bi bil EUFAB tu imas njihov sortiman (ce dobro pogledas bos
opazil da za H3 daje celo 5 let garancije - skrita 5) ...sem bom pa pozanimal pri nekom
ki jih prodaja kako je tretirana ta ne majhna 2 letna garancija na produkt

Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 11, 2008 9:26 pm

ja točno te narva imam, ki si jih omenil..svetijo ful belo, če crkujejo pa ne vem, ker sem jih zamenjal za nightbreaker, mam pa js tud lečo in boljš, kot osram mi lahk sveti sam xenon.

Off topic..v teh meglenih dneh sem opazil da ogromno ljudi, kljub megli ne prižge meglenk, medtem ko je dež ali celo lepo vreme ima mal da ne vsak drugi prižgane meglenke..kje je smisel tega? ali jaz zamujam kaj? :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe jan 11, 2008 9:40 pm

@pinjas: Kupi bele led-pozicije. ne morš falit. Sem jih ravno danes namontiral in svetijo popolnoma belo.

lp
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule So jan 12, 2008 2:47 am

Zanima me če ima kdo izkušnje s temi žarnicami

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas So jan 12, 2008 11:36 am

Vz_ace je napisal/-a:@pinjas: Kupi bele led-pozicije. ne morš falit. Sem jih ravno danes namontiral in svetijo popolnoma belo.

lp

kje jih dobim? v novi gorici

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 So jan 12, 2008 12:43 pm

ule je napisal/-a:Zanima me če ima kdo izkušnje s temi žarnicami

to bi blo supr ce bi bla dobra zadeva..da tko zgleda kot pri novejsih avtih..
sam ne vem kok se to vid ce imas zadnje luci rdece..to je pomoje bl za lexuske..mislm leps bi zgledal na lexuskah al se motm...ima mogoce kdo to namontiran...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov