Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Pe mar 10, 2006 4:23 pm

Bengaly je napisal/-a:OK...sam ni mi jasn zakaj bi mogu homologerat original odbijač od ax gt-ja? sej je original od citroena...a sam zato ker mam pač drugo mašino?

Zato, ker odbijač od AX gt-ja ni bil v originalu na tvojem vozilu.

Uporabniški avatar
st-maverick
Novinec

Napisal/-a st-maverick Pe mar 10, 2006 4:30 pm

Mam še jst eno vprašanje, da ne bom nove teme odpiral!

A kdo ve kolk cm od tal je lahko avto (s podaljški) da če daš avto na valje (tko k na tehničnem) ne sesuješ podaljškov!

Al pa če kdo ve al to na homologaciji merijo!

Uporabniški avatar
Cimpi
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cimpi Pe mar 10, 2006 7:28 pm

Imam eno vprasanje.
Ce kdo morda ve kje je ceneje homologacija v Mariboru al Ljubljani ? Pa ce kje lahko vec stvari naenkrat homologiras za kolko dnara?
Pa kje je v Mariboru ( mogoce na teznu ? pri tovarni TAM ?? ) in kje v Ljubljani??
Hvala
Lp

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Pe mar 10, 2006 8:33 pm

DoubleG je napisal/-a:Bengaly: vse kar si naštel. Razen, če se dimenzije gum & felten ujemajo s tistim napisanim v homolomo kartončku

Še js mam eno vprašanje: A pr homologaciji ko ti nardijo tehničn pregled pregledajo celi avto, al sam tist kar si dal predelat?

Homologacija je potrebna za odbijač,če ni bil tak original na avtu pa gume in feltne če so večje dimenzije od tiste ki jo je predpisal proizvajalec,za clean look prtljažnih vrat pa je ne rabiš.
DoubleG pregledajo pa ti samo tisto za kar si se naroču da ti bodo pregledali.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So mar 11, 2006 11:21 pm

st-maverick je napisal/-a:Mam še jst eno vprašanje, da ne bom nove teme odpiral!

A kdo ve kolk cm od tal je lahko avto (s podaljški) da če daš avto na valje (tko k na tehničnem) ne sesuješ podaljškov!

Na LPP-ju greš čez tm z okol 10 cm od tal spredaj, kar je nižje, ti morajo pomagati, pa na valjih je pri mojmu avtu primlo na pragu (9.5 cm od tal) sam se ni nič polomilo, ker nimam pragov, je samo malo podrsalo karoserijo, ti pa na homologaciji ne merijo, kolko maš avto od tal.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Ne mar 12, 2006 6:18 pm

Še eno vprašanje.Če jst kupm 15" feltno pa mam gor gume katere so dovoljene v homo kartoncku, amorm useen it na Lpp pa pokazat ksn ,Tuv certifikat?

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Ne mar 12, 2006 6:25 pm

Vsak neorginalen del na vozilu je potrebno homologirati.....čeprav imaš dimenzijo pneumatik že vpisano je potrebno, da ti upišejo v homologacijski kartonček še dimenzijo platišč ;)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne mar 12, 2006 7:22 pm

ANJCI je napisal/-a:Vsak neorginalen del na vozilu je potrebno homologirati.....čeprav imaš dimenzijo pneumatik že vpisano je potrebno, da ti upišejo v homologacijski kartonček še dimenzijo platišč ;)

:shock: jaz sem pa mislil da če imaš dimenzijo homologirano pol ni panike z feltnami, saj ko homologiraš ti vpišejo dimenzijo ne pa kake feltne maš...kolikor jaz razumem...
lahko kdo to malo bolj razloži? :oops:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Ne mar 12, 2006 7:45 pm

Lahko da imaš dimenzijo pneumatik vpisano v homo kartončku, vendar moraš po zakonu imeti tudi vsak neorginalen del oz. vsako spremembo na vozilu homologirano......tako ti bodo vpisali poleg dimenzije pneumatik, katero imaš že vpisano še dimenzijo platišč ( primer 7JX15 ET 35 ) brez imena proizvajalca le teh. ;)

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne mar 12, 2006 8:59 pm

ANJCI je napisal/-a:Lahko da imaš dimenzijo pneumatik vpisano v homo kartončku, vendar moraš po zakonu imeti tudi vsak neorginalen del oz. vsako spremembo na vozilu homologirano......tako ti bodo vpisali poleg dimenzije pneumatik, katero imaš že vpisano še dimenzijo platišč ( primer 7JX15 ET 35 ) brez imena proizvajalca le teh. ;)

ah dej no,to sploh ni res

Homologira se dimenzijo gume ne pa feltne.
Če piše v homo kartončku eno dimenzijo lahko dajaš gor glih kakršne feltne se zmisliš samo da je dimenzija gum enaka tisti v homo kartončku.

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Ne mar 12, 2006 9:37 pm

Točno tako kot je black reku ;)

Naj mi nekdo neki pove...oz tisti ki ima cel body kit na avtu...a ma vpisano spojlerj, branik, odbijač al kaj?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne mar 12, 2006 10:06 pm

seveda ti vpišejo poleg dimenzij pnevmatik še dimenzije felten in če se bo policaj hotel spuščati v to, ti bo lahko kamot napisal kazen

ZaJeBaNi
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a ZaJeBaNi Ne mar 12, 2006 11:24 pm

st-maverick je napisal/-a:Mam še jst eno vprašanje, da ne bom nove teme odpiral!

10cm
/// Wv \\\

ZaJeBaNi
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a ZaJeBaNi Ne mar 12, 2006 11:32 pm

Za ostale:

1.Izpolnes vlogo za homoligacijo vozila, notri napises katere dele bos homoligiral in kaksne predelave imas, model vozila, letnik, itd..
.
2.Dobis povabilo od LPP
3.Poiseces si zrihtas kakorkoli vse TUV-e za dele, ki so predelani in jih prilozis ko gres na LPP na strokovni pregled predelanih vozil

3.Namontiras vse na avto in se vozis z tem vabilom, ce te ustavi policaj naceloma ni tezav, ker imas vabilo in vedo da naslednic ko te ustavijo bos imel kartoncek, aja pa ce nimas homoligacijskega kartoncka ga dobis na LPP proti placilu

4.Gres z vsemi dokumenti TUV in vabilom na LPP ti pregledajo avto mozakar ti tezi ce kaj ni vredu ce nisi prinesel prave papirje, ostalo pregleda.(Pregeldajo ti samo tiste dele predelav ki si jih vpisal v vlogi ostalo nic ne gleda)

5.Gres srecen domov ce si opravil ce ne pa slabe volje ker bos moral se enkrat iti

6.Cena komplet vseh predelav ko sem jaz delal je bila 19000 sit
Cena enega dela recimo samo feltn, ali pa samo odbijaca pa 12000 Sit

Upam da se razumljivo razlozil ce sem kaj zgresil ali pa se zmotil naj me nekdo popravi LP

:!: ;)
/// Wv \\\

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po mar 13, 2006 8:44 am

black je napisal/-a:
ANJCI je napisal/-a:Lahko da imaš dimenzijo pneumatik vpisano v homo kartončku, vendar moraš po zakonu imeti tudi vsak neorginalen del oz. vsako spremembo na vozilu homologirano......tako ti bodo vpisali poleg dimenzije pneumatik, katero imaš že vpisano še dimenzijo platišč ( primer 7JX15 ET 35 ) brez imena proizvajalca le teh. ;)

ah dej no,to sploh ni res

Homologira se dimenzijo gume ne pa feltne.
Če piše v homo kartončku eno dimenzijo lahko dajaš gor glih kakršne feltne se zmisliš samo da je dimenzija gum enaka tisti v homo kartončku.

To ti praviš.........malo se pozanimaj pa potem piši bedarije....ja ......... ql.
Pokliči na tehnični ali vprašaj policaje pa ti bodo povedali......ali pa si preberi zakon.
Na homologaciji ti vpišejo dimenzijo platišč in ET . ;)
Če bi bilo tako kot praviš ti nebi potrebovali TUV papirjev od proizvajalca platišč temveč samo od proizvajalca pneumatik. Ja po novem ti vpišejo tudi ET platišč, ker so nekateri homologirali frendova platišča samo toliko , da so mu jih upisali nato pa je dal gor svoja z bistveno večjim ET-jem,kar pomeni da so kolesa prišla preveč na ven.......po zakonu pa mora biti kolo skrito pod blatnik oz. del pnevmatike ne sme gledati čez rob blatnika ;)

ikas
Nov uporabnik

Napisal/-a ikas Po mar 13, 2006 9:54 am

Kar pusti ga da stavi gor bilo kašna platišča...ko ga bojo ˝ta plavi˝ ustavili bo že spoznal kdo ima prav :lol:

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po mar 13, 2006 3:53 pm

pa če ma ta kolegova feltna z TÜV-om enak ET pol ni nobenga blema...?

se pravi da se pol komot homologira kolegove fletne, samo dimenzije morajo bit enake kot jih potem misliš imet gor?
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Po mar 13, 2006 10:36 pm

Ce ma kolegova feltna ET in vse ostalo isto pol pomoje ni problema.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To mar 14, 2006 6:51 pm

Je kdo pred kratkim sel na homologacijo v MB. Mal me zanimajo kaksne so kaj cene? Kr sem dobil nekaksne cudne info. o cenah pa se mi zdi smesno poceni (cca 5000 za eno stvar) LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo To mar 14, 2006 8:30 pm

Mam eno težavo.Sm mau gledu po internetu pa teh forumih pa sm zasledil,kjer en iz Lpp-ja odgorja,da ne morš dt na svoj avto veččje dimenzije gum kot piše v Homo-kartončku.V mojmu (Polo 9n) piše da maš lah največ 205/45/r16.pol sm šu pa gledat na en form iz VB in vidm,da si folk gor daje od 17" pa tud 18" felge.A mamo sam mi komplikacij glede homologiranja, pa kje so "taprave" meje kok velke dimenzije lah daš na svojga konjička?
Lp
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost