Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Če jan 31, 2008 10:31 am

boklavdi je napisal/-a:Jaz sem si nastavil sam,..10 metrov pred steno, pa višina žarnice na žarometu in seveda potem označba -5cm na steni,...pa je to to.
KOnčno imam nastavljeno tako kot je treba in ne 20 cm nižje, kot so mi nastavili na tehničnem.

lpB

jh to ti za navadne govoriš!
Dolge nimajo take črte da to vidš na steni!
Pa po moje daš 5cm nad črto???
Tko nekak mam jst zdej. pa bi rad najdu točno, čene bo res treba it do tehničnga... sam mi je problem k morm akumulator vn dat da lahk pol vzad štelam, če ne bi že zdavnej šel in nebi kle sprašval. Na drugi strani morm pa box s filtrom odstrant da zravn pridem.
Slika

primorc85
Nov uporabnik

Napisal/-a primorc85 Če jan 31, 2008 3:56 pm

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje glede zasenčenih luči.

Zanima me, če lahko za zasenčene luči uporabim namesto 55W H7 luči, 80 ali 100W. Pozanimal sem se za montažo in da je treba dat releje gor in to, vendar sem nekje prebral da 100W ni legalno dat gor, zdej me pa zanima če je to res.

Hvala lepa za odgovor :)

Lp primorc

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Napisal/-a Paris Če jan 31, 2008 6:33 pm

primorc85 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje glede zasenčenih luči.

Zanima me, če lahko za zasenčene luči uporabim namesto 55W H7 luči, 80 ali 100W. Pozanimal sem se za montažo in da je treba dat releje gor in to, vendar sem nekje prebral da 100W ni legalno dat gor, zdej me pa zanima če je to res.

Hvala lepa za odgovor :)

Lp primorc

hehe, Jst!
Še prej na starih lučeh k so ble H4 pa steklene, zj mam plastične pa si ne upam.
So ble pa tolk vroče da kable topijo tko da ne priporočam.
Pa ne rabš nobenga releja, sam kabli so se mi mal stopil tm k pridejo gor na žarnico.
Drugač pa nač druzga.
sm mel pa 100/90W (dolge/kratke)
Je blo pa čist legalno saj jih v interšparu prodajajo.
lp

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Če jan 31, 2008 6:39 pm

A lahko nekdo pove, kako so pravilno nastavljene luči in kako je to najlažje narest doma :oops:

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Napisal/-a Paris Pe feb 01, 2008 12:54 pm

Skubic je napisal/-a:A lahko nekdo pove, kako so pravilno nastavljene luči in kako je to najlažje narest doma :oops:

<<POPRAVLJENO>>
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 8&start=20

Bi pa še dodal moje vprašanje kam potem svetijo dolge luči ko smo 10m od stene?
5cm nad začrtano linijo ali ni pomembno če svetijo marsovcem v nebo? (Še vedno ne najdem slikovno razlago za dolge luči.)
Zadnjič spremenil Paris, dne Pe feb 01, 2008 2:53 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe feb 01, 2008 12:58 pm

...ce bi vsi tisti ki dajete linke ostalih slo forumov (ki smo rekl da niso priporocljivi) spremljali tudi tega ugotovil da se prav ta odgovor skriva v znani temi
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 085#610085
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

renyy
Nov uporabnik

Napisal/-a renyy So feb 09, 2008 3:30 pm

Torej kupujem H7 žarnice za kratke luči in ne vem katere izbrati, želim pa da svetijo BELO in ne rumenkasto,gledal sem predvsem:

Super White H7
http://www.mimovrste.com/artikel/3420057526/par-zarnic-super-white-h7-55w-12v

ali

NARVA H7 RANGE POWER WHITE
http://avtodeli.enakupi.com/2-x-Zarnica-NARVA-H7-RANGE-POWER-WHITE-pr-16409.html

Te Super White sem že imel in imajo kr lepo belo svetlobo, naj bi imele 4000K, me pa zanima, če so še kakšne, ki svetijo še bolj belo oz ali te narva RANGE POWER WHITE svetijo še bolj belo?

Za Osram Nightbreaker sem prebral da se dobro obnese, vendar kolikor sem videl, sveti belo/rumenkasto, torej ne pride v poštev.

ali naj izberem tretjo opcijo, da nabavim xenon kit, vendar kot sem prebral ni priporočljivo, ker nimam leče. Ne vem pa, kako se obnesejo kiti oz žarnice, ki so narejene za avte z parabolo? Se to obnese?

avto je clio L 2002

Lp
Zadnjič spremenil renyy, dne So feb 09, 2008 3:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So feb 09, 2008 3:32 pm

Si prepričan, da nimaš leče?

Naš jo ima in je letnik 00, če se ne motim. Lahko da se motim.
-------------

Jaz mam nightbreaker in proti navadni sveti belo. Razen MacTronove primerjave pa še nisem videl razlike med omenjenimi modeli, tako da ne bi vedel v detajle.

renyy
Nov uporabnik

Napisal/-a renyy So feb 09, 2008 3:39 pm

Zdravo.

Luči imam takšne kot tukaj na sliki.
http://content.answers.com/main/content/wp/en/d/dc/Renault_clio_2.jpg

Te narva ne vem kako svetijo, nekje sem prebral da "naj bi imele" 4500K, torej po specifikacijah naj bi svetle še bolj belo kot te superwhite ki imajo "baje" 4000K.

MTEC SUPER WHITE pa se pri nas ne dobijo, tko da ne vem kaj kupiti.

Xenon kit bi kupu, pa kolikor sem prebral, se ne obnese v lučeh, ker nimajo leče(zaradi bleščanja) .

Lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So feb 09, 2008 3:44 pm

Ja ja...ti maš že drug model.

Najbolj simple je da kupiš pač ene dobre halogenke. Prideš dost cenej čez kot s kitom. Nobene od dobrih firm pa ne bodo slabe. To je dejstvo.

renyy
Nov uporabnik

Napisal/-a renyy So feb 09, 2008 3:55 pm

Fora je v tem, ker sem enkrat kupu , ne vem točno katere so ble, uglavnem vem da je gor pisalo ultra white, super xenon..... bla bla bla, pa sem noter zmontiru pa so mele malo bolj belo svetlobo kot navadne halogenke, zato ne bi rad, da še enkrat kupim eno sranje, ki bo svetlo rumenkasto/belo.
Zato pa je toliko težja odločitev, ker ne mislim kupit 5x , da bom mogoče naletel na kakšne bele žarnice.
Je kdo mogoče sprobal obojne, Super White ki jih prodajajo na mimovrste kot tudi v A3M in NARVA RANGE POWER WHITE in če je kakšna razlika v svetlobi ?

Lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So feb 09, 2008 3:59 pm

Lej za ostale ne vem, imam pa nightbreaker in ti garantiram, da svetijo belo.

PS: Če pričakuješ, da bo svetilo kot ksenon, potem kupi ksenon!

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan Ne feb 10, 2008 3:05 pm

mi lahko kdo pove kje kupit nightbreaker v H1 obliki če obstajajo?namreč imam mondeota mk1 model, ki ima še fokus pred žarnico...in to ne sveti ničemur podobno...tak da bi rabil kakšne žarnice ki so bolše od navadnih xenon look in te varjante...
tak da kje dubit nightbreaker v okolici rogaške al pa MB?

lp,slatncan

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne feb 10, 2008 3:08 pm

@slatncan: ce se bos poglobil v tole temo bos marsikaj izvedel
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=58108
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Kraj: Radlje ob Dravi

Napisal/-a _BuLLet_ Ne feb 10, 2008 3:23 pm

_Boštjan_ je napisal/-a:ja jest sm jih imeu zmontirane modre in so svetile zelo intenzivno modro zato so pa policaji tud tok težil.. zamenju sm jih pa za bele in je veliko lepše ter bolše. sej ne svetijo čisto belo ampak imajo malo nežne modre svetlobe.

Tudi jas imam te bele in svetijo zelo lepo .. če ponoči prižgeš samo parkirne (na parkingu seveda:D) se vidi da barva vleče na tako blago modro. Za moje pojme zgleda zelo lepo. Modre res svetijo preveč modro :D

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Napisal/-a _BuLLet_ Ne feb 10, 2008 3:32 pm

no takole na mojem avtu svetijo bele led diode, enake pa imam tudi za osvetljevanje zadnje reg. tablice.

Se opravičujem za umazan avto :P
Priponke
Slika007xxxxxxxx.jpg
Slika006xxxxxxxxxx.JPG

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Ne feb 10, 2008 3:41 pm

Bele ledice lahko dobiš v dveh izvedbah. Te na slikah zgoraj imajo "hladno" belo svetlobo. Dobijo pa se tudi z "toplo" belo svetlobo (razni flashi pri fotoaparatih na GSM-ih).

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Napisal/-a _BuLLet_ Ne feb 10, 2008 4:29 pm

Ja, tiste z toplo belo svetlobo svetijo pa res čisto belo

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne feb 10, 2008 5:15 pm

in kje dobiš tiste :?:
EJ6

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Napisal/-a _BuLLet_ Ne feb 10, 2008 5:27 pm

To pa nevem .. te ki sem jih jas prek bolhe naročo imajo res hladno svetlobo... link je na eni od prejšnjih strani...drugače pa je tak da bolj je hladna svetloba bolj na modro vleče .. če je pa pretopla svetloba pa tut ni vredo ker je potem spet rumenkasta kar pa ni lepo :P
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov