Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne okt 12, 2008 9:54 am

sandek je napisal/-a:jaz jih imam v avtu že od lanskega decembra pa še niso "crknile"

Ni važno kako dolgo jih imaš ampak koliko ur so v delovanju. To je pomemben podatek.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
da hype
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a da hype Ne okt 12, 2008 11:47 am

Kupil komplet lani decembra, ena crknila avgusta ena še zmer dela, naredil namanj 15k km od decembra, tako da nimam kaj reč čez njih ;)
Honda Civic 5g. VTI

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Ne okt 12, 2008 1:15 pm

lisko je napisal/-a:
sandek je napisal/-a:jaz jih imam v avtu že od lanskega decembra pa še niso "crknile"

Ni važno kako dolgo jih imaš ampak koliko ur so v delovanju. To je pomemben podatek.

tak ti bom rekel dnevno delam približno 100 kilometrov če ti kaj pomaga

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po okt 13, 2008 8:25 am

Dajte mi povedat kaj naj naredim z mojimi lučmi na Cliotu 2.
Lani decembra sem kupil tele nightbreakerje, ki so mi letos avgusta crknale in zdaj imam spet stare noter, ampak zdaj je pa je res tema pa ta prekleta megla in men luči katastrofalno svetijo.
Problem je še ta, da je avto star 10 let in te luči so plastične, ta plastika pa je taka porjavela in zrisana - nima več tiste prave prosojnosti.
Zdaj pa ne vem kaj naj naredim. Ker zdaj nimam več točno v spominu kak je prej z onimi žarnicami svetilo. Ali so te stare žarnice krive za tako slabo svetlobo ali bi mogel dejansko luči zamenjat. Samo to pa verjetno ni poceni.
Ima mogoče kdo informacijo koliko kaj stanejo take luči ali pa za kake ekstra močne žarnice.
Ker zdaj prav vidim, da ko se peljem zjutraj na šiht, čez naselje, ki je osvetljeno se pri meni sploh ne vidi snop svetlobe, med tem, ko pri avtu, ki vozi pred mano prav vidim snop svetlobe pred njim. Res švoh sveti, sploh pa še sedaj, ko je zjutraj vedno megla pa nasprotni promet in se včasih zgodi, kot da bi padel v neko črno luknjo, ko za trenutek čist nič ne vidiš. Prvo te zaslepi nasprotni avto in potem tista svetloba z mojih luči bolj malo pomaga, da bi kaj videl.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po okt 13, 2008 8:53 am

mišek je napisal/-a:Dajte mi povedat kaj naj naredim z mojimi lučmi na Cliotu 2.
Lani decembra sem kupil tele nightbreakerje, ki so mi letos avgusta crknale in zdaj imam spet stare noter, ampak zdaj je pa je res tema pa ta prekleta megla in men luči katastrofalno svetijo.
Problem je še ta, da je avto star 10 let in te luči so plastične, ta plastika pa je taka porjavela in zrisana - nima več tiste prave prosojnosti.
Zdaj pa ne vem kaj naj naredim. Ker zdaj nimam več točno v spominu kak je prej z onimi žarnicami svetilo. Ali so te stare žarnice krive za tako slabo svetlobo ali bi mogel dejansko luči zamenjat. Samo to pa verjetno ni poceni.
Ima mogoče kdo informacijo koliko kaj stanejo take luči ali pa za kake ekstra močne žarnice.
Ker zdaj prav vidim, da ko se peljem zjutraj na šiht, čez naselje, ki je osvetljeno se pri meni sploh ne vidi snop svetlobe, med tem, ko pri avtu, ki vozi pred mano prav vidim snop svetlobe pred njim. Res švoh sveti, sploh pa še sedaj, ko je zjutraj vedno megla pa nasprotni promet in se včasih zgodi, kot da bi padel v neko črno luknjo, ko za trenutek čist nič ne vidiš. Prvo te zaslepi nasprotni avto in potem tista svetloba z mojih luči bolj malo pomaga, da bi kaj videl.

Poglej na avto.net-u karambolirane clio-te, ki jih prodajajo po delih. Bo prišlo zelo poceni.. Kaj takega mogoče?

Gost

Napisal/-a Gost Po okt 13, 2008 2:50 pm

se da ful dobr spolirat luci..pridejo kot nove vn..prlimi ksno sliko kako zgledajo..

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po dec 01, 2008 9:43 am

Evo, prva nightbreaker žarnica crknila... Par sem kupil tam nekje februarja-marca letos, zdržal do decembra, se reče cca 9 mesecev (in vsaj 15.000 km). Vseeno ni fajn, da tako zgodaj crkne, ampak verjetno bom kar lepo kupil nov par, dobro svetijo.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po dec 01, 2008 2:29 pm

Pol se ti sploh nimaš kaj pritoževat :) so ti nadpovprečno dolgo držale. Zdaj pa pričakuj kak teden dva pa ti še bo druga, vsaj pri meni je bilo tako.
No jaz sem že tud rekel, da takrat, ko mi je odpovedal prvi komlet, da ne bom več teh žarnic kupoval. No potem sem jih pa vseeno in v kompletu z novimi lučmi super svetijo, pričakujem pa da bodo tam nekje maja odpovedale :?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po dec 01, 2008 4:02 pm

No saj pravim, da bom nabavil nov par. Edino ne vem če bi spet Osram Nightbreaker, morda bi (zgolj zavoljo eksperimenta) poskusil morda kakšne druge - tukaj sem bral o Philipsovih (kako se jim že reče?) in nekih Mega White iz Bauhausa. Tako da bi bil vesel kakega update-a glede teh alternativ.

In ja, pričakujem da bo kmalu šla še druga žarnica, tako pač je. Že na mojem prejšnjem avtu (tovarniške žarnice) je najprej crknila ena, v par tednih je sledila še druga. Nimaš kaj.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 01, 2008 7:42 pm

Kako vam nightbreakerce tako hitro crknejo? A je bila kakazanič serija vmes, ker midva jih imava na vitari že več kot eno leto, pa še kr delajo, jaz sem jih dal pa 2 meseca nazaj na ferozo, pa upam, da bodo tut tok dolgo zdržale.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
pero-san
Novinec

Napisal/-a pero-san To dec 02, 2008 12:10 am

sonic je napisal/-a:No saj pravim, da bom nabavil nov par. Edino ne vem če bi spet Osram Nightbreaker, morda bi (zgolj zavoljo eksperimenta) poskusil morda kakšne druge - tukaj sem bral o Philipsovih (kako se jim že reče?) in nekih Mega White iz Bauhausa. Tako da bi bil vesel kakega update-a glede teh alternativ.

In ja, pričakujem da bo kmalu šla še druga žarnica, tako pač je. Že na mojem prejšnjem avtu (tovarniške žarnice) je najprej crknila ena, v par tednih je sledila še druga. Nimaš kaj.

No da še jaz malo pokomentiram. Sam imam te Philipsove žarnice Mega White in sem prav zadovoljen z njimi.
Kupil sem jih pa v Avstriji nekje 3 leta nazaj pa mi še vedno obe gorita bp.
lp

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To dec 02, 2008 9:04 am

Kupil te žarnice lani sredi oktobra, prva crknila teden dni nazaj, vmes prevozil 20.000 km.

Uporabniški avatar
litlleracer
Novinec

Kraj: ilirska bistrica

Napisal/-a litlleracer To dec 02, 2008 11:33 am

se en nasvet prosim....
tui jaz se odlocam za nakup mal boljsih zarnic( z boljso svetilnostjo), pa me zanima kaj priporočate...imel sem te nightbreaker, pa so crklne po 2 mescih, zdej mam pa navadne notr zj skora leto dni...
pa me zanima kaj bi bla ksna taka žarnica kot nightbreaker, sam da ima mal daljso zivljensko dobo....
aja pa uzamte u zakup to, da je avto nižan in tršan(zarad tega verjetno tui hitreje crkavajo)

lp, alen
....so just trust me........let me drive.......

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Pe dec 05, 2008 8:16 pm

a kdo ve kere bolj belo svetijo. nightbreaker ali philips xtreme power?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe dec 05, 2008 11:05 pm

splash je napisal/-a:a kdo ve kere bolj belo svetijo. nightbreaker ali philips xtreme power?

Kok sem gledal po testih.....so extreme power.....maš kje ceno za njih?
Drgač za tele nightbreaker pa je čist odvisno tudi od avta do avta..... men so zdržale 5 mescev.....zdaj pa so not blu xenon 90/100W pa držijo več kot pol leta že....sodelavcu pa nightbreakerce držijo že eno leto brez problemov.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So dec 06, 2008 12:22 pm

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn So dec 06, 2008 3:22 pm

lisko je napisal/-a:
splash je napisal/-a:a kdo ve kere bolj belo svetijo. nightbreaker ali philips xtreme power?

Kok sem gledal po testih.....so extreme power.....maš kje ceno za njih?
Drgač za tele nightbreaker pa je čist odvisno tudi od avta do avta..... men so zdržale 5 mescev.....zdaj pa so not blu xenon 90/100W pa držijo več kot pol leta že....sodelavcu pa nightbreakerce držijo že eno leto brez problemov.

Jaz sem dal 30€ za H4 s pošnino iz Nemčije.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So dec 06, 2008 7:56 pm

te nightbreaker h7 so brez veze. sedajle sem bil na pumpi, pa mi je dal za probat za zmontirat, pa je svetloba ista kot pri navadnih. niso vredne teh 32€

moram še x treme power zvohat nekje

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne dec 07, 2008 8:02 pm

Ne vem kakšne žarnice si mel prej v avtu in kakšnega voziš, vendar na taščinem cliotu tazadnje generacije in mojem Leonu je razlika kot noč in dan.

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba Po dec 15, 2008 9:58 pm

No pa je crknila ena NB in sicer leva, desna pa še vstraja.Zdržala je pa od začetka januarja 2008 pa do decembra 2008.
Bratu v KIA PRIDE pa so crknila po 3-mesecih obe.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost