Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

G-4S

Re: Toniranje stekel

Napisal/-a G-4S To maj 28, 2002 10:35 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Sr maj 29, 2002 9:03 pm

Jst mam okol 20cm širok trak na vetrobranski šipi iz te špegu folije. Ta folija kr močno zatemni, še bl kokr kakšna "črna". Drgač mi pa še noben ni zatežu ( niti na tehničnem v Lj. ). Vsaj zaenkrat in upam, da bo tko tut ostal.
Slika Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Re: Re: Toniranje stekel

Napisal/-a dj_em To jul 23, 2002 3:33 pm

admin pravi:
Jest ne bi dal zatemnjenih sip gor ce neb mel crnega avta, tko bo pa pomoje kr kul zgledal, predvsem zadek...

Ja jest mam metalik črno/temno modro barvo Tipota pa sm razmišlu da bi dal tonerat sam tko kot majo kakšne alfe na reklami. ne črno čist ampak uno da se ubistvu ti vidš v šipi.SAM KOK JE PA TO KEJ PONOČ DOBR PA NE VEM

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI To jul 23, 2002 9:16 pm

Baje je taka tema da k greš v rikverc TIPAŠ in pol vidš k se že na anmu naslonjen,da ne gre več nazaj:))))Res mel kolega je dal dol je reku niso vredne da jih ps poščije so baje ponoč hudo težavne.

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI To jul 23, 2002 9:18 pm

Fantje rabim POMOČ!Resno študiram,da bi si dal zatemnit šipe na Hondi pa bi si dal VSEH 5 25% pa me zanima preden greš to vpisat v prometno če ti tm kak kronik prever če maš ustrezne gor,če ne pol dam 30% pa na stranske spredne tud.

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Sr jul 24, 2002 9:57 am

hmm cist simpl vprasanje :D : in sicer, kje in za kolk dnarja bi se dal dokaj pocen in kvalitetno zatemnit stekla na megan copeju, s tem mislem zdanje steklo, zadnja stranska in sprednja stranska spegla...

Kje in kolk dnarja, seveda z a testom, al s papirjem, da je vse cool?!
kwa pa vem ke do 30% tolk kot je kao dovoljeno?!

kolkr jest vem se da zadnje steklo in zadnja stranska dva, zatemnit do nule, tud ce jih z barvo postrihas..., ker te ne ovira pri voznji, kot pri kombijih in manjsih dostavnih vozilih... (imas se vedno stranska ogledala) ne smes pa zatemnit preva dva (no seveda do dolocene meje) in vetrobranskega...

No ne vem no, ne bom pametn, samo tko sm slisu :D
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
vuk
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a vuk Sr jul 24, 2002 10:38 am

Slabo si slišal:zadnja stekla so lahko 55% zatemnjena, sprednja pa 10%. Dobro dela moj kolega Tadej v MB, tudi z atestom, na homologaciji ni bilo nobenih problemov. Homologacija te stane okol 5000 SIT. Aja telefonska-Lešnik Tadej-041/719701;uporablja pa folije od FoliaTec-a.Stalo te bo pa okoli 28.000 SIT
lp vuk

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Sr jul 24, 2002 3:34 pm

A to je za vsak hb al to sam za Mehana??Jest mam Hondo drgač hb.

Aja pa a kdo prever ko daš ti vpisat v prometno te temne šipe če maš res to gor kar hočeš vpisat?!

Uporabniški avatar
vuk
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a vuk Če jul 25, 2002 12:42 pm

Se to ne daš vpisat v prometno ampak v homologacijo;seveda preverjajo;na vsaki šipi ti pod folijo nalepi čist majhno nalepkico z nekimi številkami. 28 jurčkov je blo za cel moj avto-sredaj in zadja stranska ter zadnja šipa;mam pa 206ko.
So me pa ta teden že tretič ustavli policaji;po mojem samo zaradi zatemnjenih šip;samo pokažeš homologacijo-pol jo kako minuto študira,pol pa reče,hvala lepa in srečno vožnjo. :)
lp vuk

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Če jul 25, 2002 3:51 pm

Jest sem bil prvi pr Komoparetu k je dal na 206 temnit šipe je kr reku tok mal časa je auto zun pa že en fanatik k bi mel temne šipe:))

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Če jul 25, 2002 3:53 pm

Aja pa to vem ja da gre to v homologacijsko knizco sam kdo pa nalep te mejhne nalepke na šipo,Loomark al te na lppju??Jest hočm met 20% na sprednih stranskih a če grem na atest se da kej več dat zatemnit??

iguana
Nov uporabnik

Re: Re: Toniranje stekel

Napisal/-a iguana Pe jul 26, 2002 11:06 am

icebreakr pravi:
Toniranje pri Kompare za cliota - 26000 SIT. Pomoje s homologacijo?

A mogoče veš kje točen je to. Hvala

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI Po avg 19, 2002 7:29 am

Ti lahko z določenimi postopki temniš samo stekla odzadja(stranska + zadnja), pravilnik je dokaj jasen glede tega, drugače se pa prijavi na IUS-INFO pa poglej zakon. Obstajajo izjeme glede temnenja sprednjih stekel in pa stranskih. Nedolgo nazaj ta zakon še ni bil tako strog ampak sedaj se je rahlo spremenil.

Nekateri avtomobili imajo v orginialu zatemnjene sprednje stranske šipe in to je pač dovoljeno - ampak samo tovarniško. Sprednja šipa pa ne sme biti temjena, kvečjemu tisti predel, ki je temnjen že na večini današnjih avtomobilov. In če pogledaš na steklo, boš videl eno malo črtico, ki označuje rob do katerega se lahko zatemni sprednje steklo. Lahko ga tudi prelimaš s popolnoma nepropustno folijo.

Prednjih šip pa nimajo temnjenih niti vozila, v voznem parku UVZ, pa se vozijo v njih zelo pomembne osebe. Resda pa imajo lahko zatemnjene sprednje stranske(pa še to nimajo vsi).

Najboljša izbira, po mojem mnenju, je krom efekt folija oz temnitev.
To pomeni, da se zatemnitev folije prilagaja jakosti svetlobe oz. sonca. Kar je dokaj funkcionalno, še posebej ponoči, ko je prepustnost te folije okrog 15-20%(podnevi oz. soncu 50-55%). Folija pa izgleda kot "špegu", tako da ta tip folije ni prepovedan.
Slika

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Po avg 19, 2002 8:42 am

Stari mal si se zmotu glede krom folije.Lej sem pr Lummarku tmnil sipe zadnč pa sem hotu met krom folije pa je reku da ne smem met in pa,da mi on tega ne gre delat,ker v primeru,da-ko me dobijo kapci on izgubi kocesijo in ne bo dolg temnil šip!Tko mi je on reku zdej pa ne vem no sam mislm,da bi tipo mogu vedet kako in kaj k se z tem bavi ze kr precej časa z toniranjem...

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI Po avg 19, 2002 9:02 am

Obstaja folija Krom Efekt s TÜV certifikatom.

Ni pa treba limat gor folije ki 100% odbija žarke. Skor vsaka firma k se bavi s tem biznisom ma pa tud folije, ki ne ustrezajo našim standardom in jih vseeno prodajajo ampak ti prej povejo, da s tem izdelkom ne boš dobil homologacije in bo pač avto samo za na prikolico in razstave.

V nobenem primeru pa on ne bo izgubil licence, ker te opozori na neskladnost folije in ti pač ne izda potrdila. Če ti pa ponaredi dokument o ispravnosti je pa druga pesem. Pa še takrat bi najbrž samo kazen plačal.

Je pa čisto v tvojih rokah kaj boš naredil z avtom. Lahko tudi zavariš šipe s plehom, pa ti nobeden ne bo mogel nič - seveda razen na cesti;)

MG: Si se kdaj peljal za kom, ko je sijalo sonce. Pa verjetno si zelo slabo videl, ko je bi avto pred tabo pod pravim kotom. Vsako steklo 100% odbija žarke pod točno določenim kotom. tega se pač ne da preprečiti, isto je pa z folijo.
Slika

Omelk
Nov uporabnik

Napisal/-a Omelk Sr sep 04, 2002 11:47 am

1. rainer v lj pri kolinski
2. comapre v kamniku
3. SDI temenje v trzinu

jst sm dal pr SDI temnit.... lastnik marko... gut clovk.. zrihtu mojga cliota... nikjer ti nocjo temnit mal bl.. vsi hocjo delat tko k je po predpisih... 35% vse skupi nc... compare pa sdi nardita pa tut tko... samo zment se mors....
drgac je pa compare nehu to delat... zdej ma samo se graficno dejavnost...
ne da se mu vec....

LP Omelk
LP Omelk

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr sep 04, 2002 11:52 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Omelk
Nov uporabnik

Napisal/-a Omelk Sr sep 04, 2002 1:00 pm

ne vem slisu sm ze..samo jst sm nastel tiste katere hvaljo pa da tut kvalitetno nardijo.... za tega mojstra pa ne vem kako dela...
LP Omelk

Uporabniški avatar
mflajs
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a mflajs To okt 22, 2002 8:59 am

A je kaksna firma k temni sipe okrog Nove Gorice?
Mflajs

Omelk
Nov uporabnik

Napisal/-a Omelk To okt 22, 2002 10:08 am

fantje sej niste resni....

Stvar glede zatemnjenosti stekel je taksna!

Zadnja tri stekla imas lahko zatemnjena 55%, sprednja stranska pa 35%. Vetrobranske ne smes met 0%. Lahko imas 15cm sirok trak in to je tudi vse

Kar se tice homologacije je ne boste dobil, ce ne bo folije motiru ksn pooblascen k mu boste placal. Ko mu placas ti nalepi certificirano nalepko s stevilko na steklo, in s tem on garantira da je narejeno tko k more bit!!. U glavnem za Cliota das komplet zadnja in stranske sipe od 30.000 naprej....

lepo se mejte!!
:)
LP Omelk
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov