Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jul 12, 2004 3:49 pm

Kako bi pa zgledal ce bi dal pred diode kaksen 1000pF, ali se mocnejsi kondenzator gor - ce ni vezano na vrata ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po jul 12, 2004 3:53 pm

SEVERcek je napisal/-a:Radio pozere tolk ko je obremenjen tak da nemores primerjat ce je ful naglas obremenjen z 4 zvocniki al pa ce je cist na tiho.

BTW tisto o varovalkah da so predimentzionirane pa ne drzi ker vsaka varovalka prenese manjse sunke ki so visji od deklariranega toka!

LP

ja se strinjam radjo požre odvisno od obremenitve!zato sem reku da sem mel do konca naglas pa mi je vleku 2A max!!
Glede varovalk se nism dobr izrazu.Res vsaka varovalka prenese manjše sunke ki so ki so višji kot je deklarerana.
hotu sem rečt da varovalke so za zaščito napeljave, zato ve lahko varovalka 15A čeprov radio teh amperov ne bo NIKOL vidu!!

glede radia pa da požre 10A :?: :?: :?: no way!!
4x12W->48W in ->P=U*I ->4A!! pa jih ne!!
Če ti stvar vleče 10A se to zelo segreva-> rabiš hladilnik za končno stopnjo!na radiu je le ta velik 4*8cm kar še zdaleč ni dovol!!
Zakaj misliš da majo ojačevalci tok velk hladilnike, in zakaj je ojačevalec 2*večji kot radio pa da ven rečmo 4*45W rms in tak ojač košta neki dnarja če pa lohk na radio prklipiš k je glih tko 4*45W pa ma not še radio, pa cd... ZATO KER NE DA TOLK VEN!!!

In še neki :novejši radiji imajo v vezju switch tehnologijo kar jim dvigne napetost na 24V zato imajo lahko večje izhodne moči!pa tudi te nimajo 4*60W tko kot na dostih piše!
Evo nej se en najde in pomer kolk mu radio žre!!
Da nebomo tok bluzili.Men žre 2A ob max obremenitvi!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jul 12, 2004 4:09 pm

Ok ko smo glih pri ledicah in pri stropni lucki v avtu...
Rad bi naredo ledice tako da ko se vrata odprejo da se prizgejo... ble pa bi nekje pri menjalniku...
Odkod naj potegnem zico???
A je edina varianta da razfukam celi stresni panel???
Al kje pri vratih lahk potegnem???
lp

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po jul 12, 2004 4:17 pm

monster_d je napisal/-a:Ok ko smo glih pri ledicah in pri stropni lucki v avtu...
Rad bi naredo ledice tako da ko se vrata odprejo da se prizgejo... ble pa bi nekje pri menjalniku...
lp

ne
lohk potegneš iz stikala ki je pri vratih.Tam pri pantih samo pazi to stikalo prekinja maso in ne +!! zato + potegneš iz kjer češ maso pa iz stikala.
če pa boš hotu met tudi funkcijo za isklop lučke tako kot maš na strehi pa morš potegnt iz tam al pa en dodatn stikalo dat!

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Po jul 12, 2004 5:06 pm

Gricko je napisal/-a:in zakaj je ojačevalec 2*večji kot radio pa da ven rečmo 4*45W rms

moj ojacevalec ni dvakrat vecji od radia pa da ven vec kot 1000W RMSa :D
Radio ma pa 25A varovalko, tako da nevem

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jul 12, 2004 5:36 pm

Gricko tnx!
Ne stikala pomoje se enega nem dajal medmes, bo cisto dovolj ko odprm vrata :wink:

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po jul 12, 2004 6:01 pm

Fak k nimam skenerja bi vm vse fuknu o ledicah nepa da take bedarije berm mislm sami smehi so teli posti sj nepravm da nimate pojma eni clo mate sam k pa zacnejo pisat take oslarije da sam umeram od smeha :lol: :cry :cry :cry

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Po jul 12, 2004 9:00 pm

HaBBicH je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:in zakaj je ojačevalec 2*večji kot radio pa da ven rečmo 4*45W rms

moj ojacevalec ni dvakrat vecji od radia pa da ven vec kot 1000W RMSa :D
Radio ma pa 25A varovalko, tako da nevem

Moj radio pa ima 20A varovalko, ojačevalec pa 80A.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Po jul 12, 2004 10:07 pm

monster_d je napisal/-a:Ok ko smo glih pri ledicah in pri stropni lucki v avtu...
lp

jest sm najprej hotu sam na stikalo pri vratih vezat ledice, sam se je izkazalo da tam ni nobenega stroma!!! da bi ga pa iz akumulatorja tja vleju pa se dodatno stikalo monterov se mi pa ni dal !!! jest sm + in - kabla kar pritrdil na tista dva jezicka ki drzita stresno lucko!!! zdej mi ledice tocno tako delajo kot stresna lucka! ko zaprem vrata in zacne stresna lucka pocasi ugasati, mi tudi ledice pocasi ugasajo! ko pridem do avta in pritisnem na kljucu gumb za odklenit, se tudi cev avto zasveti !!!

mam pa tud en problem! stresna lucka ima tri stopnje (vedno ugasnjena, zasveti z odprtjem vrat, stalno sveti)! ce jo vklopim tako da stalno sveti, se + in - na lucki zamenjata in to za ledice nebi bilo dobro, zato sem lucko preredil tako, da je ne morem vec premakniti v to stopnjo da bi stalno gorela !!! sam verjetno je sam pri cliotu tko (francozi so zmeri neki posebnega 8) )

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Po jul 12, 2004 10:13 pm

aja,.... pa se to ... da ne bom izpadel nesramen in nehvalezen !!!

Zahvaljujem se Tomazu (modri dirkac), ki je do sedaj imel zelo veliko potrpljenja z mano in mi je vedno znal pomagat !!! ce mi on nebi narisal kako se montirajo ledice, jih se danes nebi imel in bi verjetno z njimi skuril ze vse varovalke v avtu, ker nism niti mal stromarja !!!

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a PaGeR To jul 13, 2004 6:38 am

PiLLLe je napisal/-a:Fak k nimam skenerja bi vm vse fuknu o ledicah nepa da take bedarije berm mislm sami smehi so teli posti sj nepravm da nimate pojma eni clo mate sam k pa zacnejo pisat take oslarije da sam umeram od smeha :lol: :cry :cry :cry

Lp PiLLLe

No pa povej vsaj kdo take oslarije piše? Ali pa nam ti tako na hitro razloži, ko imaš pred seboj zvezek ;)

LP
Ali obstaja rehabilitacijski center za prehitro vožnjo? :)
Opel Corsa 2.0 16V

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich To jul 13, 2004 1:33 pm

Perica je napisal/-a:aja,.... pa se to ... da ne bom izpadel nesramen in nehvalezen !!!

Zahvaljujem se Tomazu (modri dirkac), ki je do sedaj imel zelo veliko potrpljenja z mano in mi je vedno znal pomagat !!! ce mi on nebi narisal kako se montirajo ledice, jih se danes nebi imel in bi verjetno z njimi skuril ze vse varovalke v avtu, ker nism niti mal stromarja !!!

Modri je faca!

Upras kdo mu je ledice rihtal :)

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jul 13, 2004 1:59 pm

bom su dons mal okol cekerat kdo ma skenr da mi tole mojo zadevsno od zvezka skenera :P

Lp PiLLLe

MajstR
Nov uporabnik

Kraj: Dob pri Šentvidu

Napisal/-a MajstR Če jul 15, 2004 9:45 pm

Perica je napisal/-a:
lp

jest sm najprej hotu sam na stikalo pri vratih vezat ledice, sam se je izkazalo da tam ni nobenega stroma!!! da bi ga pa iz akumulatorja tja vleju pa se dodatno stikalo monterov se mi pa ni dal !!! jest sm + in - kabla kar pritrdil na tista dva jezicka ki drzita stresno lucko!!! zdej mi ledice tocno tako delajo kot stresna lucka! ko zaprem vrata in zacne stresna lucka pocasi ugasati, mi tudi ledice pocasi ugasajo! ko pridem do avta in pritisnem na kljucu gumb za odklenit, se tudi cev avto zasveti !!!

mam pa tud en problem! stresna lucka ima tri stopnje (vedno ugasnjena, zasveti z odprtjem vrat, stalno sveti)! ce jo vklopim tako da stalno sveti, se + in - na lucki zamenjata in to za ledice nebi bilo dobro, zato sem lucko preredil tako, da je ne morem vec premakniti v to stopnjo da bi stalno gorela !!! sam verjetno je sam pri cliotu tko (francozi so zmeri neki posebnega 8) )

ej perica to že sam kako si pa kable skril :shock: :?: :shock:

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Pe jul 16, 2004 8:05 am

MajstR je napisal/-a:
Perica je napisal/-a:
lp

ej perica to že sam kako si pa kable skril :shock: :?: :shock:

ce mislis na tiste kable ki naj bi se skozi lucko videli .... pobarval sem jih na belo in jih stisnil cim bolj proti robu lucke

ce mislis na kable ki grejo od lucke pa do ledic .... skriti so pod streho (med oblogo in streho) pol grejo pa po levem stebricku dol

ce mislis na kable ki povezujejo ledice .... na sovoznikovi strani so prilimani z izolir trakom na hrbtno stran plastike od predala, na voznikovi strani pa so tudi prilimani, ceprav tam ni veliko plastike ampak samo ostali kabli od avtomobila (je treba bit mal potrpezljiv)!

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Ne avg 01, 2004 9:05 am

ojačevalec dvakrat večji od radija pa da ven 1000W RMS. :lol: :lol: :lol:
To je verjetno impulzna moč, take moči ne moreš spraviti iz tako majhne velikosti ker še ni takih elementov, če pa že pa bi se ti vse pregrelo ker ne bi mogel odvajati zadosti toplote. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jaz mam ojačevalec 3,5 krat večji od radija pa da ven 380 W RMS.

Dani
Uporabnik

Napisal/-a Dani Ne avg 01, 2004 9:21 am

torstorm je napisal/-a:ojačevalec dvakrat večji od radija pa da ven 1000W RMS. :lol: :lol: :lol:

:?
Poglej si dimenzijo za SPL-a dig 1450

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Ne avg 01, 2004 9:44 am

tako že ,samo to je samo 1-kanalni ojačevalec, pa še to D tipa, ki ni za nič druga kot samo za wooferje.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov