Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne jul 25, 2004 1:25 pm

mojster je napisal/-a:H :DDD O :twisted: N :bow D :twisted: A
nimaš druge izbire to je stroj

Kaj če bi kaj konkretnega napisali ko priporočate avto. Sej ni treba nekih raziskav delat, samo če že priporočaš nekaj je dobr če še svoje razloge zraven poveš.

Cizi
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cizi Ne jul 25, 2004 1:50 pm

Fast-B je napisal/-a:Vzev bi BMW-ja absolutno!
BMW je pač le tipičen športen avto z pogonom zadaj :wink:
Drugač pa BMW zdrži zihr dost več kilometrov kot honda. Prijatelj je imel na takem BMW-ju 400.000km pa se je še skos vozu.

Znanec ima tudi na Acordu čez 400k pa se vozi. Tu je pač vse odvisno od samega ravnanja z avtom, rednega vzdrževanja itd.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne jul 25, 2004 7:08 pm

Evo moji razlogi za Civica 1.5 ki ga mam jst. Maš ful opreme, nizka poraba, pocen vzdrževanje, če te mal zanima tuning&styling dobiš tok robe da enostavno ne veš kaj uzet. Tut sama izdelava je brezhibna, najbolši del avta je pa itak motor, kjer morš pazt samo na olje ( btw men ga nč ne kur) in ni varjante da ti kej crkne-motor je suh ko popr, brez enga fleka olja. :P

Uporabniški avatar
jerney
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a jerney Ne jul 25, 2004 8:04 pm

Sej sploh nevem vec??

BMW mi je full lepsi notr pa vrjetn tut bl udobn kolk se pa kej kvar pa kaksni so stroski z enim in drugim pa nimam pojma. Za pogon zadej pa tut se nism nkol vozu tko da nevem kok je to bols al pa slaps :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Ne jul 25, 2004 8:22 pm

BMW-ma svoj dizajn in čar tako kot verjetno tudi honda za tiste ki jo vozijo...če boš kupo BMWja ne verjamem da boš kdaj sploh pomislo da bi kupo hondo.

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo Ne jul 25, 2004 8:59 pm

jerney je napisal/-a:Sej sploh nevem vec??

BMW mi je full lepsi notr pa vrjetn tut bl udobn kolk se pa kej kvar pa kaksni so stroski z enim in drugim pa nimam pojma. Za pogon zadej pa tut se nism nkol vozu tko da nevem kok je to bols al pa slaps :?: :?: :?:

Hja, v suhi cesti se ti nebo dosti poznalo. V mokri je pa druga štorija -
sm vidu od frenda, k smo se vozil. Dobro, res da je bil i S (16v --> 140 ps)
sam je mel gume gor 225 - 17 eagle F1. Pa ne rabi dosti za slide.

Nč, ti kr uzam Hondo, BMW - ja bom jst. :D :D :D :D
Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne jul 25, 2004 9:12 pm

Vico je napisal/-a:
jerney je napisal/-a:Sej sploh nevem vec??

Hja, v suhi cesti se ti nebo dosti poznalo. V mokri je pa druga štorija -
sm vidu od frenda, k smo se vozil. Dobro, res da je bil i S (16v --> 140 ps)
sam je mel gume gor 225 - 17 eagle F1. Pa ne rabi dosti za slide.

Nč, ti kr uzam Hondo, BMW - ja bom jst. :D :D :D :D

Na suhem se pozna predvsem v dost boljšem filingu za volanom in bolj nevtralno lego na cesti. V mokrem je pa treba bit malo bolj previden. Ampak pri normalni vožnji po omejitvah +- 10% je čist vseen kje imaš pogon.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne jul 25, 2004 9:13 pm

no pa moja mal bl resna,

jaz bi vzel BMW-ja(dizajn,udobje,športnost,ma eno svojo karizmo), pa še ful se mu cena drži,
ma frend 1.8 navadnga,brez kake opreme, ma sam šibija in servo...,pa se je ful hudo pelat v njem in se tud ZELO dobr vrti, pa zvok ma tud hud za stock-vse,
zdej je gor dal še 17-ke in je res strup, pa še poglej to koplk je ta avto stal v štartu ko je prišel ven,kolk pa honda :roll: ,
pa boš že tuki vidu kam spada BMW in kam Honda...

sej jest nimam prov nč proti hondi sploh kaki znamki, če je avto dobr je dobr :wink: ,
ma frend tud VTI in res čupa pa vse kul sam če bi zbiru

BMW-avto mojih sanj iz otroštva( no sej 19-16V tud zato jo imam)

BTW:sem se že velikrat pelu po AC z mojo krš fiestico pa sem na odstavnem vidu vse mogoče strupe kak stojijo in čakajo na vleko , jaz pa z nasmeškom mim :lol: ,
tko da ni vedno znamka tista ki daje kvaliteto,
pač ena meca bo delala 400k km ena ista pa pr 30k crkne :shock:

moj favorit BMW :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Ne jul 25, 2004 9:46 pm

Mah sej je trapasto primerjat BMW 3 z Hondo Civic :? primerjaj ga z Accordom (če že Honda) pa se vidi kaj ima katera znamka opreme :wink:

Kar se pa tiče mokre ceste nebi točno vedu za BMW letnik 96 ampak po moje ima kako pomagalo -> tko da sam od sebe se sigurno ne suče :wink: :lol:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne jul 25, 2004 9:53 pm

frendu nč kej preveč ne spodrsava,

sej če nočeš pač ne prpiz..iš u ovink,če pa hočeš pa mal motaš in to ti je sigurno filing ko obvladaš enkrat avto :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo Ne jul 25, 2004 10:04 pm

killah bee je napisal/-a:no pa moja mal bl resna,

jaz bi vzel BMW-ja(dizajn,udobje,športnost,ma eno svojo karizmo), pa še ful se mu cena drži,
ma frend 1.8 navadnga,brez kake opreme, ma sam šibija in servo...,pa se je ful hudo pelat v njem in se tud ZELO dobr vrti, pa zvok ma tud hud za stock-vse,
zdej je gor dal še 17-ke in je res strup, pa še poglej to koplk je ta avto stal v štartu ko je prišel ven,kolk pa honda :roll: ,
pa boš že tuki vidu kam spada BMW in kam Honda...

sej jest nimam prov nč proti hondi sploh kaki znamki, če je avto dobr je dobr :wink: ,
ma frend tud VTI in res čupa pa vse kul sam če bi zbiru

BMW-avto mojih sanj iz otroštva( no sej 19-16V tud zato jo imam)

BTW:sem se že velikrat pelu po AC z mojo krš fiestico pa sem na odstavnem vidu vse mogoče strupe kak stojijo in čakajo na vleko , jaz pa z nasmeškom mim :lol: ,
tko da ni vedno znamka tista ki daje kvaliteto,
pač ena meca bo delala 400k km ena ista pa pr 30k crkne :shock:

moj favorit BMW :twisted:

Se totalno podpišem pod to.
BeEmVe je tut moj dream car že od nekdaj (eden od mnogih :D ).

Ma tudi u mokri cesti če imaš ene fanj gumce gor morš že mal pretiravat, da ga vzame.

Aja, pa ravno včeri smo pomagali z frendi nakladat eno mečko na kamion od
amzs - ja. Se mi je prow fanj zdelo. :D
Slika

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne jul 25, 2004 11:48 pm

sam te teme so pa res :roll:
hehe...dj to kup itd. moj frend itd. :D
eh ja..kaj jst vem..najbolš je avto probat pa vidš kako ti leži..mogč ti popolnoma ne leži..mogoč ti pa..pač..jst nebom pisov o iskušnjah (tako kot mnogi tukaj) ker jih nimam niti z enim niti z drugim avtom.
osebno bi zbrau hondo...nevem zakaj...lahko da je razlog zima - ker ko nekam hočem zares hočem :roll:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jul 26, 2004 12:38 am

Dejstvo je da pleharce padajo na BMW ali honde, tak da ce bi se odloco za eno ali drugo bi blo ok :D :lol:

Jaz bi uzel bemfla, ze oblika lepsa, pa zadn pogon dela svoje :D

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM Po jul 26, 2004 6:22 am

Ful je pametnjakovičev,ko niso imel ne enga in drugega avta in zdaj bi radi povedali kako drago je vzdrževanje.
Kako hudiča to veste?Od kolega frend povedal,da je to rekel njegov znanec........?? :noro

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Po jul 26, 2004 6:59 am

Nebom nikogar prepriceval vzem kar ti se zdi da je boljse povem pa samo !!
If you don't see who is wearing the crown you must bee blind ! BMW :D

Uporabniški avatar
Roky
Novinec

Kraj: duplek

Napisal/-a Roky Po jul 26, 2004 7:26 am

Moj brat ma bemfo 316 pa tudi ni vzdrževanje tak drago, če pa je kak del že dragi pol pa ga greš v avstrijo kupit al pa v avstrijo na odpad. :D
kupi bmw boš videl da se ti bo splačalo.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po jul 26, 2004 10:07 am

Res ne vem, kako veste da je vzdrževanje drago pri BMW. Pa delov v Avstriji je pomoje več za BMW. Letnik 96 ima že M43 mašino, ki nima več zobatega jermena (kot moj :evil: ), ampak spet ketno, kar je bolje. Nasploh so z M43 mašino naredili pri BMW boljši motor kot predhodnika, M40 mašino.

Ne vem točno za katero izvedbo gre, ampak konji so nekako takole: 316i ima okoli 105 KM, 318i ima 115KM, 318iS ima 140KM, s tem da je zadnji 16V, kar je tudi edina razlika med 318i in 318is. Tej motorji so ob vsaj približno dobrem vzdrževanju zelo vzdržljivi, in 300kkm zanje ni noben problem. Motor se kaj rad vrti, mogoče 318i res malo moči rabi (včasih ko prehitevam si zaželim da bi imel 320i), ampak za hitrost do 200km/h je čisto dovolj. Porabo imam, ob kar dinamični vožnji, od 8.1 do 8.7 l/100km. Res pa je, da ga mrzlega nikoli ne tiščim (prva 2km gre mašina samo do 2500o/min) in NIKOLI vročega ugasnem takoj.

Serviserjev je cenejših od AA veliko in avti so zelo hvaležni in vzdržljivi. Karoserija je podcinkana (že na mojem ki je letnik 91), tako da rja ni problem. Avto se vozi super, ob kolikortoliko dobrih gumah tudi dež ni problem. Letos mi tudi sneg ni delal preglavic, pa sem ga imel šele en mesec in je bil to moj prvi RWD avto. Med zadnjim hudim snegom sem šel iz Portoroža po avtocesti in to brez problemov, da bi mi avto kaj drsel. Edini pogoj so dobre zimske gume, kot na vsakem drugem avtu.

Uglavnem jest sm za BMW, sigurno pa ma tud Honda neke adute da se zanjo zanimaš. Če je BMW dobro ohranjen jest sploh nebi razmišljal, ni vzdrževanje BMWja tak bavbav kot ga nekateri hočejo prikazat (primer, sva se s frendom pogovarjala, je kupoval nov žmigovc za Nissan Maximo, košta 30kSIT, za BMW pa 15kSIT original ali 5kSIT neoriginal, a isto dober).
Slika

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Sr avg 04, 2004 10:58 pm

JZ bi ti tud dal en nasvet- v prid BMW-ju! BMW je pač športn avto, tko ku honda, ampak jz misled de je velik bul vdržljiv. Sploh pa če mislš 318i uzet, pol tud ne boš mel kakih problemu z RWD, kr je useen mal prešvoh mašina za kak resn drift, al pa de bi te kr odnesl.

Je pa tud vse odvisn od tega, kok je avto vzdrževan, pa to. mi smo kupl BMW-ja 530d, pa nam je pa 1 tednu turbina šla, ker prejšn lastnik ni nč olja dolivu... sej ti pravm. Pred avto kupš, ga pel k mehaniki, pa nej ti pove če use štima! pa velik sreče!
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

mojster
Uporabnik

Napisal/-a mojster Sr avg 04, 2004 11:07 pm

eto z avtomobili je glih tko kt z mobiteli, če dobrga narajmaš ti bo služu več let lahko pa maš smolo in se z avto jebeš do konca
Sam mam izkušne z hondo in lohka rečem da majo močnejše mašine kt nemci, kot primerjavo bmw z4 in honda s2000
bmw ma 3.0 mašino pa ˝samo˝ 231KM
honda pa ma 2.0 mašina pod pokrovom pa skriva 240 KM
No isto je z civic, acord,.... in ostalimi hondami
Če ti je pa bmw bl ušeč pa izvoli

Uporabniški avatar
TenzoR
Nov uporabnik

Kraj: Knele land

Napisal/-a TenzoR Sr avg 04, 2004 11:34 pm

Kupi bemfla,da bos potem vidu kaj bi moral kupit,ko.....pa povejte si sami :P
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten