Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po avg 09, 2004 2:58 pm

maky je napisal/-a:
gajo_g je napisal/-a:
maky je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Zaj pa ste me res v smeh spravli ?? Kak te nena vete kaj so xenon kaj pa ne... Lečo majo že skor vsi novi avti, audi a4, bemfle 3, 5, vectre...

maky glede motenja.. če ti direkt v luči gledaš pol valda da si slep, sej to tudi pri navadnih. če pa ti gledaš recimo odsev v dežju xenonk al pa navadniih luči pol pa vidiš kere te bol motijo...

ja samo tudi v vzvratnem ogledalu se bolj xenonke vidijo in najedajo kot navadne luči...
pri men v vzvratnem ogledalu ponavadi ni kaj videt zato me sploh motijo !!
:D :D :D :D

sej pri meni tudi se (samozatemnitvenoogledalo.press) :twisted:

Pri men tud ne (samooddaljitvenoogledalo.press) :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Po avg 09, 2004 3:00 pm

Off topic!!!
maky je napisal/-a:sej pri meni tudi se (samozatemnitvenoogledalo.press) :twisted:

Kaj ta press pomen? :?: :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po avg 09, 2004 3:02 pm

HORSE je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:...če pa ti gledaš recimo odsev v dežju xenonk al pa navadniih luči pol pa vidiš kere te bol motijo...

A si zihr, da je tole logično? Zakaj se pa svetloba od xenonk ne bi odbijala enako kot od "H" žarnc?

odbija se že, ampak bolj moteča je tista zoprna rumena farba. Xenon pa le ma neko usmerjenost (leča ni za okras) in mene osebno recimo nena tak moti. Pa tudi samo ko sem meu xenonke sem vido da je manjkrat luč moje avta posvetla v kabino nasprotivozečega čeprav je AVANTIME kr visok avto...

jaz lahko samo pozitivne stvari govorim o Xenonkah.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po avg 09, 2004 3:04 pm

HORSE, beri Mladino.... :wink:
Slika

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Po avg 09, 2004 3:07 pm

Courage™ je napisal/-a:
HORSE je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:...če pa ti gledaš recimo odsev v dežju xenonk al pa navadniih luči pol pa vidiš kere te bol motijo...

A si zihr, da je tole logično? Zakaj se pa svetloba od xenonk ne bi odbijala enako kot od "H" žarnc?

odbija se že, ampak bolj moteča je tista zoprna rumena farba. Xenon pa le ma neko usmerjenost (leča ni za okras) in mene osebno recimo nena tak moti. Pa tudi samo ko sem meu xenonke sem vido da je manjkrat luč moje avta posvetla v kabino nasprotivozečega čeprav je AVANTIME kr visok avto...

jaz lahko samo pozitivne stvari govorim o Xenonkah.

Sploh nisem od tebe hotel kakšnega priznanja, da so xenonke crap, ker so tut men ful ušeč, samo še vedno mi nekak jasno zakaj bi se svetloba drgače odbijala in ne bi motila... V dežju kvečemu bolj, ker je pač xenon močnejši in je tako tudi odboj močnejši... Mi je pa xenton ful ušeč, če pa nasproti vozeče mot pa ni moj problem... :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Po avg 09, 2004 3:18 pm

Ja ce mas xenonke gor se ponoc peles po cesti pa se ti zdi da je dan, daljsa zivljenska doba (vem da BMW daje na njih garancijo 100.000 km), lepsi videz avta.... uglavnm ZAKON ;)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Po avg 09, 2004 3:56 pm

HORSE

ne bom ti nič dokazoval, nobenih računov polagal. Moje izkušnje so take, sprobaj enkrat pa boš mogoče dojel kaj ti hočem povedat. Ni vse v izgledu, so funkcije xenonk kr dosti NAD navadnimi H žarnicami. Med drugim se razlikujejo že zaradi leč pri xenonkah in navadnih lučeh... Pelji se enkrat ko bo dež pa prvo poglej navadne luči oziroma njihov odsev pol pa odsev xenonk pa mi povej kaj te je bolj zbodlo v oči.
Slika

Uporabniški avatar
S8
Novinec

Napisal/-a S8 Po avg 09, 2004 4:04 pm

tuki se ena slikca kako zgleda pri nas xenon
Slika
tale slikca je pa med čiščenjem žarometa
Slika

blink
Novinec

Napisal/-a blink To avg 10, 2004 10:19 am

Fora pri xenonu je v drugačni žarnici. Mislim, da majo novejši avti iste žaromete za xenon in halogenke, pri xenonu mora biti obvezno avtomatsko prilagajanje višine žarometa in pralna naprava. Kar se pa tiče žarnic pa sta dve vrsti xenonk za avtomobile: D2S in D2R. Ene so namenjene avtom s projekcijskimi žarometi (tisti s prozornim steklom pri katerih vidiš leče) druge pa za tastare, ki imajo lečo razbrazdano na steklu. Drgač pa se da dobit eno xenon žarnico že za cca 23.000 sit. Na netu maš razne xenon kite, ki se jih lahko uporabi za nadgradnjo sistema s halogenkami (H1,H4,H7..) npr. www.xenonvalot.com pokurjo tudi manj elektrike, ker ma ena žarnica porabo 35W (za offroad majo 50W- svetilnost pa 5200 lumnov!!!! - H4 halogenka ima npr. cca. 1200 lumnov), ena halogenka ma pa 55W, je pa treba met za vklop xenonke cca. 20000 voltov, da se vklopi oblok med elektrodama in to opravta dve male škatlice (elektronika) v xenon kompletu, tko da ni tlele samo to da bi pa loh zamenjal samo žarnico. Drgač je pa xenon svetloba isto kot svetloba pri švasanju, da se pa dobit tut xenon žarnce za različne barvne temperature 3500K - rumena ala halogen, 6000K - bela, 8000-1200K škrlatno modra... življenjska doba xenonk je pa več let. Tolk o tem :)

blink
Novinec

Napisal/-a blink To avg 10, 2004 10:40 am

Evo še en link, na levi strani maš pa meni za navigacijo..
http://www.eur.lighting.philips.com/int ... xenon.html

Mr. Durst
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mr. Durst To avg 10, 2004 11:38 am

sam so xenonke res bolse :D

Slika
Vozm kt norc ampak varno

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ To avg 10, 2004 11:58 am

Mr. Durst je napisal/-a:sam so xenonke res bolse :D

To smo že dokazali ja, vse ostalo pa ti je lepo blink povedal.
Slika

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san To avg 10, 2004 12:06 pm

Če bi že rad imel vsaj približno xenon imajo v A3M-u za cca. 148.000 neke približke xenon lučem!

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To avg 10, 2004 12:10 pm

Kako približke :?:

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san To avg 10, 2004 12:57 pm

Nisem ravno siguren, da so tisto enake, kot če bi jih vzel original.Reciva, da dvomim o kvaliteti, če bi vzel reciva za BMW serije3 ali katerega koli drugega.Ne vem, mene ne prepričajo!!!

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Sr avg 11, 2004 8:43 am

V bistvu ni tako grozne razlike. Svetloba je predvsem bolj bela, morda malenkost bolj usmerjena, precej daljsa zivljenska doba in obcutno visja cena. Ni problem samo v zarnicah (te se dobijo od nekje 15k naprej), pac pa je moznost okvare tudi na drugih modulih. Res je tudi to, da imajo vsi zarometi samodejno prilagajanje visine ter pralno napravo. Bi si skoraj upal trditi, da tisti, ki ste svoje H4 ali H7 zarnice zamenjali za 100W, imate kar boljsi "pregled" nad nocnim dogajanjem. Kar pa vsekakor ni priporocljio za fokuse.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr avg 11, 2004 8:30 pm

Da ti dodatno vgradijo v avto xeon(tako da kupiš avto brez xeon) pri MB in BMW plačaš okoli 300-400k.

Z xeon je res ene 20% boljša vidljivost, motijo pa manj. Nevem zakaj, mogoče ker je bolj čista svetloba
Slika Slika

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt Sr avg 11, 2004 8:41 pm

motijo manj, ker imajo dober t.i. cut-off. to pomen, da jih lepo poreže na zgornji strani snopa in ti ne svetijo toliko razpršeno v višino.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr avg 11, 2004 8:51 pm

Men se tud zdi da xenonke manj motijo ko se avto pripelje nasproti, saj je svetloba bolj vsmerjena, predvsem pa so luči bolše naštimane (višina) , medtem ko pa me zelo motijo ko negdo z xenonkami vozi za menoj!!To me pa full slepi!
Najbolj moteče so pa luči od kakih mal starej avtov sploh R5 majo dostkrat čist razštelane luči in svetjo kar malo po svoje, pa kaki unoti...
se mi zdi da to veliko bolj moti kot xenonke ki so dobro naštimane :wink:

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr avg 11, 2004 9:08 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov