Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Sr jan 19, 2005 1:06 pm

lenivec je napisal/-a:a ne me J**** da si lahk to dovolijo...
LPP in RTI majo različne cene? a saj to ni neki privatnik ko prodaja sadje not...
to je isto kot da bi v lj dobo za jurja nekaj kar je vredno 2 jurjja v MB pa nekaj kar je vredno 500 sit

Se popolnoma strinjam, da za tole ne bi smelo bit različnih cen. Pa naj ne izpade kot provokacija, samo je to prvi primer, da je nekaj izven Lj dražej kot v sami Lj...
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr jan 19, 2005 1:09 pm

Upejmo, da jih ne bojo šli enačit na RTI-jeve. K pol si bom pa bicikl kupu :evil:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
h_man
Nov uporabnik

Napisal/-a h_man Sr jan 19, 2005 5:52 pm

A ve kdo kaj pravi zakon glede teh storitev?
Kaj ni homologiranje predelav na vozilih pod okriljem države, ki pač dodeli koncesijo nekemu izvajlcu pod določenimi pogoji?

lp

Mergy
Nov uporabnik

Kraj: Brezje

Napisal/-a Mergy Sr jan 19, 2005 6:01 pm

Pa da boste vedl, če maš u panelih ugrajene po dve 16ke pa u sprednjih stebričkih visokotonce morš tut homolomo narest. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ;)

Mergy
Nov uporabnik

Napisal/-a Mergy Sr jan 19, 2005 6:32 pm

Sej pomoje bi blo že zej kerga potrebno. Ampak če tko hočjo met kokr pravjo pa če bomo mi hotl met zadeve urejene tko kokr se zagre bomo homolomo pač mogl narest pa neglede na ceno le te.

Lp Mergy

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr jan 19, 2005 6:37 pm

h_man je napisal/-a:A ve kdo kaj pravi zakon glede teh storitev?
Kaj ni homologiranje predelav na vozilih pod okriljem države, ki pač dodeli koncesijo nekemu izvajlcu pod določenimi pogoji?

lp

če ma firma koncesijo, še ne pomen da ji država določa cene
v tem primeru se podjetje glede na stroške in konkurenco odloči in postavi tarifo
cenik mora biti vidno obešen
podpis

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Sr jan 19, 2005 7:22 pm

Sam eno vprašanje, če mam stari kartonček ga moram nujno za novega zamenjat ali mi ga zamenjajo samo če bom dal še kaj not vpisat?
l.p.
Born to be wild !

Uporabniški avatar
h_man
Nov uporabnik

Napisal/-a h_man Sr jan 19, 2005 7:25 pm

lublancan je napisal/-a:

lp

v tem primeru se podjetje glede na stroške in konkurenco odloči in postavi tarifo

maš prav, ceno določi firma sama, ampak da pusti država takšne razlike v ceni. :x
vem da če greš na šnicl k Tinču v gostilno te pride 5x manj kot pa v kakšnem luxuznem hotelu :D
Vendar je država uvedla homologacije, prav tako kot tehnični pregled vozil kjer so cene približno enake neglede na izvajalca storitve.

lp

Mergy
Nov uporabnik

Napisal/-a Mergy Sr jan 19, 2005 7:27 pm

Airborne: Kartonček ti oni zamenjajo ob naslednji homologaciji do takrat ti pa vela stari.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr jan 19, 2005 7:37 pm

h_man je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:

lp

maš prav, ceno določi firma sama, ampak da pusti država takšne razlike v ceni. :x
vem da če greš na šnicl k Tinču v gostilno te pride 5x manj kot pa v kakšnem luxuznem hotelu :D
Vendar je država uvedla homologacije, prav tako kot tehnični pregled vozil kjer so cene približno enake neglede na izvajalca storitve.

lp

kolkr je men znano lahko opraviš homologacijo pri katerikoli firmi, ki ima koncesijo
seprav da lahko mariborčani delajo homologacijo v lj
in tuki je point prostega oblikovanja cen

če grejo usi delat homologacijo na lpp, potem se na rtiju zamislijo in spustijo cene
ko dosežejo neko raven pri kateri mariborčani ne hodijo več na lpp
se lpp zbuni, ker nima več tolk strank in zniža svoje cene....
podpis

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če jan 20, 2005 11:36 am

A mogoče celo kje obstaja cenik homologacij na LPP? Kako bi blo to super za videt!!!

Jst bom tut dav homolomat ene par stvari, zato če kdo kaj ve o tem, naj sporoči!

Uporabniški avatar
guly
Novinec

Kraj: konjice

Napisal/-a guly Pe jan 21, 2005 9:06 pm

Andy je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:hm.ko pravite razliko med rti in lpp, naj kdo pove kok je cena samo za gume na LPP
na RTI me pride 16k z novim kartončkom, ker stari ne velja in je treba plakat zraven vozit, kok bi blo na LPP tole?

Kartonček je fiksna cena povsod, to je 5.000 sit, za gume pa je na LPPju 6.4000 SIT, no se pravi da je v vsakem primeru cenejše v Lj.

ne to pa ni res.
sm glih prejšn tedn homologiru šipe, pa so mi kartonček menjal sam sm plačo za kartonček 2450 sit. homologiro sm pa na rti-ju. tk da zej mi pa res ni jasno
hvalabogu no, še zmer sm js cenej skoz priš :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
joke
Don't drink and drive! You will only spill it!

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen So jan 22, 2005 9:48 pm

Ma jaz bom dal dnar za to homologacijo oz. vpis v homokart. samo da nimam problemov. Sekira me samo to, da si ne bi zakonodajalci cez cajt spet spomnili kaj novega .. da bom mogu na novo homologirat iste stvari, ker uno kar je blo po starem zakonu vpisano kao ne velja.... in takoreceno bom spet metal denar stran ....
Made in Japan

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Po jan 24, 2005 7:53 pm

1.)
ok na RTI lahko kar pozabim, zaj pa me nekaj zanima, na LPP-ju ne rabiš meti potrdila o strokovni vgradnji, samo TUV, pa si celi tuto-komplrto? :D
2.)
aja pa kak je to, jaz bi mogel Homologirati 2 dimenziji gum :D 185/60/14 za po zimi in 195/45/16 za poleti, kak te naj grem tja naj mam 14-ke gor, v kuferamu pa 16-ke :? Mam za obojne TUV :D
3.)
pa mam avspuh z certifikatom na avspuhu pa ni niti ene cifre, kaj to gledajo zelo podrobno?
4.)
kakšna je razlika med novim in starim homo-kartonom, jaz sem namreč novembra 2004 dobil od avtotehne VIS kartonček taki mali ki se odpre kot zvezek, kaj to je novi kartonček?

ok to bo to, da se pripravim :D

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Po jan 24, 2005 8:06 pm

darkdog24 je napisal/-a:+ rabiš še homologacijo za
-prestavno ročico
-usnjeno armaturko
-bele števce
-naslonjalo za roke
-alu predpražniki
-led osvetlitev notranjosti
-šp.filter
-itd....

to so vse predelave,zaradi katerih je vozilo tehnično neipzravno :roll:

eeeeeeeeej a to resno mislte?za te p*******? je treba homologacijo?? :shock: :shock:
pa še neki :naštimaš ene stvari na avto.greš po kartonček,maš te stvari neki cajta gor,pol jih pa nočš met več=maš spet stock avto.kaj je zdej s kartončkom?

Uporabniški avatar
guly
Novinec

Kraj: konjice

Napisal/-a guly Po jan 24, 2005 9:39 pm

ja to pa mene tud zanima

če recimo daš pol spojlerje al pa karkoli dol
ka je pol s kartončkom??
a ve kdo??
a morš spet novi kartonček da ti izbrišejo tist al kak je s tem?

za cifre na auspuhu po moje ne bojo komplicirali, ker baje na lpp-ju ne gledajo številk
js tud grem zej u čet na lpp pa ti bom lahk povedo

kartonček novi pa je drugačn od tega. isto se odpre kot knjiga kao na tri dele, tk ko prometna oziroma isto ko stari, sam da je a4 format

tk ko navadn bel list
pa več placa je not za vpisvat
Don't drink and drive! You will only spill it!

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Po jan 24, 2005 9:54 pm

homolomo :ne
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe To jan 25, 2005 5:41 pm

jurčiboy je napisal/-a:
kartonček novi pa je drugačn od tega. isto se odpre kot knjiga kao na tri dele, tk ko prometna oziroma isto ko stari, sam da je a4 format

tk ko navadn bel list
pa več placa je not za vpisvat

samo kaj te bom jaz tudi mogel kartonek moj menjat, čeprav je zdaj moj "stari" star 2 meseca :shock:

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar To jan 25, 2005 5:51 pm

če boš kej novga homologiral pol ja.
je a4 list s placom za 6 predelav.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov