Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
.:BoMbAsTiC:.
Stalni uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Po apr 17, 2006 11:19 am

Slika
Slika
Prve slike,ki sem jih poslikal in to novembra :lol:

Na desni strani je lepo videt eno vdolbino.Pod pravim zornim kotom ob primerni svetlobi je videt tud luknice od toče sam na dotik jih ni čutit....
Kaj pravte?

Če je rečmo 1kg barve 5k, bi rabu za prebarvat cel avto (ne da bi pri motorju barval in rečmo ostale nevidne dele) bi rabu cca 6kg barve--> 30k barva+lak (ne vem kolk je)+kit+delo (brez peči)= tm okrog 100k?

V dvomu sem,ker ne vem ali bom dobil zaposlitev po končani srednji šoli (izredni študij) in pa seveda kakšna bo plača,ker če bo solidno potem se mi najbrš bol splača šparat za drug avto...al dat še kakšnih 150k na tega. Po mojem bi ga mogu met še najmanj 1 leto (registracija poteče marca 2007),pa še en servis sem mel tko da je sedaj avto pripravljen na naslednjih 10k km rečmo....

Mika pa me obdržat avtič,ker če bi ga poštimal bi bil edn redkih zx-ov v Sloveniji,ki bi bil poštiman...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po apr 17, 2006 12:08 pm

Ta hauba se da zrihtat, to sploh ni panike. Ker če boš šel na odpad iskat drugo haubo , je tut zelo malo možnosti, da boš dobil kako odlično ohranjeno. Teto samo skitaš, daš v špric kit in polakiraš.
Glede lakiranja celega avtomobila, ti bom pa reko takole: če boš lakiral samo zunanje dele, brez notranjosti vrat in pokrova motorja in prtljage...rabiš približno 3 litre barve. Cena metalic barve je približno 8-10k na liter, lak je cca. 3-4k, trdilec 3-4k. To so cene s katerimi se jaz srečujem, mogoče boš kje dobil kaj ceneje. ;) Kit je 1 kg mislim da okol 4k. kaj pa špric kit si računal ali boš kar brez tega polakiral ?
Glede lakiranja celega avtomobila bi pa rekel, da se ti ne splača, razen če imaš cel avto potolčen od toče al kaj podobnega, ker s tem je kar dost dela, rabiš demontirat in nazaj zmontirat odbijače, letvice.... ;)
Odločitev je tvoja!
LP

Uporabniški avatar
Stalni uporabnik

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Po apr 17, 2006 1:17 pm

hvala za nasvet GKOSTKO ;)

Uporabniški avatar
pery
Stalni uporabnik

Kraj: cerknica

Napisal/-a pery Po apr 17, 2006 2:04 pm

če boš že barvu haubo,se ti splača še bad-look pršvasat :P ,pol pa itak vse skupi špricneš ;)
Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
Stalni uporabnik

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Po apr 17, 2006 2:34 pm

Ja sam potem bo pa kakšn policaj rada pokritiziral se meni zdi in pa kakšno kazen napisal.Kolk pa je kazen za tako reč? Bi mogu prej letvice dat pole peljat na LPP in bi zmagu.

Uporabniški avatar
pery
Stalni uporabnik

Kraj: cerknica

Napisal/-a pery Po apr 17, 2006 3:21 pm

.:BoMbAsTiC:. je napisal/-a:Ja sam potem bo pa kakšn policaj rada pokritiziral se meni zdi in pa kakšno kazen napisal.Kolk pa je kazen za tako reč? Bi mogu prej letvice dat pole peljat na LPP in bi zmagu.

ja pa sej čist izi badlook nardiš,tko kot maš zdej letvice gor,ok mogoče mau bl agresivn ;) ne pa zdej nek ekstremnega da pou luči zakriješ ;) mislim da ti policaji za to neb tok sikal...
Slika Slika Slika

changer
Novinec

Napisal/-a changer To apr 18, 2006 3:32 pm

andrazzupan je napisal/-a:Changer kolk pa je cena za kilo metalic črne barve za avto? A lahko dobim naslov trgovine?

trgovina se imenuje MAK trgivina z barvai al neki podobnega. lahko poiščeš v imeniku pod 07 omrež. al pap očakaš da najdem vizitko, sam to bi znalo trajat:)

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan To apr 18, 2006 5:20 pm

No dons sem bil v trgovini in sem spraševal za barvanje avta. Rekel mi je da potrebuem 3-4 kg barve ter 2 kg laka. Cenačrne metalne barve je bila 7000 SIT/kg (najdražja pa 10k) Lak stane približno 3000 SIT. Pobarval pa bi cel avto od zunaj (brez notranje strani vrat ipd.) Renault Clio 1.
Trgovina pa je bila avto Mony v Lescah.

Uporabniški avatar
Stalni uporabnik

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. To apr 18, 2006 5:45 pm

V najdražjem primeru si potem ob:
40.000sit za barvo
6.000 lak
46.000sit...Potem še delo itd..Po mojem okrog 100k-150k vse skup...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov