Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

šipe

Napisal/-a darkdog24 Če okt 30, 2003 10:57 pm

Dej te mi eno stvar povedat.A bi men kej težili če bi js šel homologacijo delat za šipe in bi mel vse papirje ampak auto ma pa unikatne odbijače,zatemnjene zadnje luči,pragove itd...Skratka auto je predelan vendar za stayling nimam papirjev.Če bi šel v LJ na LPP in bi hotu homologirat šipe in bi imel papirje za šipe, ali bi mi težili za druge dele automobila?Js bi pač homologiru trenutno šipe pol bi pa še ostalo-no saj tk bi jim reku.
Prosim za pomoč.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Če okt 30, 2003 11:35 pm

Ne...

Homologiras pac tiste stvari kere hoces

kycysymet
Nov uporabnik

Re: šipe

Napisal/-a kycysymet Pe okt 31, 2003 6:37 am

darkdog23 je napisal/-a:Dej te mi eno stvar povedat.A bi men kej težili če bi js šel homologacijo delat za šipe in bi mel vse papirje ampak auto ma pa unikatne odbijače,zatemnjene zadnje luči,pragove itd...Skratka auto je predelan vendar za stayling nimam papirjev.Če bi šel v LJ na LPP in bi hotu homologirat šipe in bi imel papirje za šipe, ali bi mi težili za druge dele automobila?Js bi pač homologiru trenutno šipe pol bi pa še ostalo-no saj tk bi jim reku.
Prosim za pomoč.

Če se ne motim, se ti splača homologirat vse hkrati ker plačaš 1X za vse.

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy Pe okt 31, 2003 10:56 am

Mislim, da to na bo držalo. Po mojem moraš za vsako stvar posebi plačat. Bi drugače prepoceni čaz prišel :-P
Shit Happens

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Pe okt 31, 2003 11:48 am

4 al 5 stvari na enkrat lahko...

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

lpp

Napisal/-a darkdog24 Pe okt 31, 2003 12:07 pm

Težili mi pa nebi za druge stvari ane?

Yacksy
Novinec

Napisal/-a Yacksy Pe okt 31, 2003 12:44 pm

Vprašanje veš, nikol se ne ve.

Zdaj, kako se šipe homologira ne vem, vem pa ko sem šel fetne homologirat, me je najprej čez tehničnega poslal. Potem sem pa sam papir pod nos unmu izvedencu podturil, pa je sam papir spravil pa podpisal. Bolio ga za vse, važn da je papir pa tehnični.

Tako, da če te bo čez tehničnega poslal, nema homologacije, ker avto ni ustrezen.
Shit Happens

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe okt 31, 2003 1:18 pm

to sploh ne drzi, sej ti ne delas tehnicnega ampak pregled za homolomo vozila tko da... Cez te sam posle da majstri vse kar je na avtu popisejo(cifre feltn,auspuha, folij..itd..) poj pa tist izvedenec sam certifikate pobere in podpise. Pa vec kot mas stvari za homologirat vec placas

Yacksy
Novinec

Napisal/-a Yacksy Pe okt 31, 2003 5:17 pm

Ne vem, sam men so najprej vse cifre popisal, pol pa bremzlne pregledat, sireno, lučke..... Seveda sem felge homologitu. Kot pravi, kakšen postopek je pri drugih stvareh ne vem...
Shit Happens

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Pe okt 31, 2003 5:21 pm

kycysymet je napisal/-a:
Astral je napisal/-a:Težko bi ti to kdo odgovoril. FoliaTec je uvoznik za Evropo, folijo pa izdelujejo v USA. Prvotno je bila ta razvita za potrebe NASE.
3M ne vem kje delajo, obstaja pa tudi že nekaj časa, samo se ni kaj extra prijela. Na Hrvaškem vem da dela nekdo z 3M, v Slo pa nevem kdo. Če sploh.
V bistvu pa ne more biti kakšne velike razlike med njima.

Hvala za odgovor, danes sem že zatemnil s 3M folijo na AW design Ljubljana - izdelano za 10tko :wink:

Kolk stane ta zadeva ? Pa kolk lahko zatemniš ? Jaz bi dal to poštimat ampak se mi zdi grdo če so stranske šipe temnejše kot sprednja.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

clio

Napisal/-a darkdog24 Pe okt 31, 2003 5:25 pm

Ja js mam trenutno homologirane samo vzmeti,auspuh mi ni treba prav tako pa tudi spojlerje,prevelikih felgn pa tud nimam.Zdej bom pa dal zatemnit šipe in uredit si papirje za šipe.Sam če mi bojo težili za druge stvari v LJ pol nebom naredu.Ker v Velenju nam tega sranja da morš vse homologirat ni treba.Na tehničnem nam ne težijo,no saj men niso.Js sm šel na tehnični v zloglasno podjetje ki se je nekoč imenovalo APS danes pa je ena druga firma.Tam so tk zajebani da brez veze.In so me spustli.Na autu sem mel pragove,podaljšek sprednjega in zadnjega odbijača,letvice na sprednjih lučeh,zatemnjene stranske smernike,športni filter-to vse brez papirjev in seveda športne vzmeti z papirji.PHomologacijo za vzmeti nisem mel zraven ker je še kr na LPP-ju,vendar sem mel račun da sem plaču.In mi ni nč težil!!!!Tk da mislim da mi tud za unikatne odbijače in letvice za zadnje luči nebojo težili.Pri nas v Velenju je važno da če hočeš čez teh.moraš imet papirje za vzmeti,felgne,šipe!!!!!!Te tri stvari so najbolj pomembne.Spojlerji in druga krama pa nč!!!!!!!!!
Zato mene zanima kk bo v LJ ko bom šel homologirat trenutno samo šipe.Nerazumem zakaj bi moru js zdej še enkrat delat tehnični pregled če sem ga že naredu???????

kycysymet
Nov uporabnik

Napisal/-a kycysymet Pe okt 31, 2003 10:21 pm

iKst je napisal/-a:
kycysymet je napisal/-a:
Astral je napisal/-a:Težko bi ti to kdo odgovoril. FoliaTec je uvoznik za Evropo, folijo pa izdelujejo v USA. Prvotno je bila ta razvita za potrebe NASE.
3M ne vem kje delajo, obstaja pa tudi že nekaj časa, samo se ni kaj extra prijela. Na Hrvaškem vem da dela nekdo z 3M, v Slo pa nevem kdo. Če sploh.
V bistvu pa ne more biti kakšne velike razlike med njima.

Hvala za odgovor, danes sem že zatemnil s 3M folijo na AW design Ljubljana - izdelano za 10tko :wink:

Kolk stane ta zadeva ? Pa kolk lahko zatemniš ? Jaz bi dal to poštimat ampak se mi zdi grdo če so stranske šipe temnejše kot sprednja.

35-50 KSIT odvisno od avta, točnih podatkov o dovoljeni stopnji zatemnitve pa nimam.

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Astral So nov 01, 2003 1:22 pm

35-50 KSIT odvisno od avta, točnih podatkov o dovoljeni stopnji zatemnitve pa nimam

Dosti dražje! Isto kot pri Komparetu. Dosti jih delava iz Avstrije in celo Nemčije, kjer je to še dražje, okrog 400 eur! Jaz naredim za 30.000 sit kvalitetno, brez pikice in z 10 letno garancijo! Kar dajo redki. Lummark ima menda samo 3 leta gar. Malo se moram pohvalit :lol:
Dovoljeno je spredaj 10%, zadaj pa 55% temnjeno. Večina delava samo zadnjo 55% stranske pa vse 10%. Je najlepše videti.

LP

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice So nov 01, 2003 1:44 pm

Ta teden imam na LPP pregled za zatemnjene sipe narejene pri Komparetu... ali poleg njegovih papirjev mogoce rabis se kej? Ker bom popizdu, ce mi bo en tm zacel tupit da rabim strokovno potrdilo uradnega Renaulta servisa kot se je zgodil pri nizanju podvozja :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So nov 01, 2003 1:50 pm

ice je napisal/-a:Ta teden imam na LPP pregled za zatemnjene sipe narejene pri Komparetu... ali poleg njegovih papirjev mogoce rabis se kej? Ker bom popizdu, ce mi bo en tm zacel tupit da rabim strokovno potrdilo uradnega Renaulta servisa kot se je zgodil pri nizanju podvozja :)

Dej ICE povej mi kolk si placu za temnenje stekel pri Komparetu in kako ti je naredu a je dobro opravu delo.LP SEAT
P.S.aja pa se neki me zanima pr enmu sm vidu pa nevem kako je to mozno lej a ti lakha na zadnji sipi odstopi folija zaradi ogrevanja stekel tam kjer prideta v stik folija in mreza za gretje a mogoce ves kako je stem :roll:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Astral So nov 01, 2003 2:42 pm

Nemore, ne sme odstopit folija pri zadnjem gretju. Se še ni zgodilo pri FoliaTecu. Zato 10 let garancije.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice So nov 01, 2003 3:28 pm

Seat: Kompare mi je zatemnil cliota v celoti, cena je bila pomoje okoli 30k sit, res kvalitetno vse narejeno... gretje sedaj na zadnjem steklu uporabljam vsak dan, pa ni nobenih problemov... naslednji avto peljem ravno tako k njemu v Mengeš.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So nov 01, 2003 6:54 pm

ice je napisal/-a:Ta teden imam na LPP pregled za zatemnjene sipe narejene pri Komparetu... ali poleg njegovih papirjev mogoce rabis se kej? Ker bom popizdu, ce mi bo en tm zacel tupit da rabim strokovno potrdilo uradnega Renaulta servisa kot se je zgodil pri nizanju podvozja :)

rabiš samo un papir ko ti ga je dal ta ki ti je delal... kjer ti piše gor da gre za tvoj avto in kaj je blo narejeno...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat So nov 01, 2003 7:34 pm

No pa potem dela gretje normalnosam vprasam za tist avto pa nevem ampak folija je odstopla
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat So nov 01, 2003 7:37 pm

Ice pa ti je potem kompare vzel stekla ven.Sej to mas 3 vratno razlicico ane.A ti je zadnje stekla vzel ven. :?:
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost