Tinkara je napisal/-a:Nekaj glede nižanja spredaj in zadaj: tukaj pravite, da je ful boljše, če je avto spredaj malo bolj znižan kot zadaj. Videla sem pa že mnogo avtov (predvsem bemvejev), ki so znižani tako, da je zadaj blatnik že precej čez gumo, spredaj pa je še ful lufta med gumo in blatnikom.
gerchy je napisal/-a:ok, nimam volje prebirat vseh postov, zato torej na kratko:
Apex : A3M je na nek nacin monopolist, zato tudi popularnost znamke. Tudi cena je vsaj pol nizja od bolj priznanih znamk (Eibach, H&R ...)
Kolikor sem zasledil, so apex vzmeti namenjene bolj vizualnemu ucinku, kot pa boljsi stabilnosti. Avtomobili kar nekako poskakujejo, se posedajo (predvsem vecja vozila, karavani). Je pa seveda manj izgub na udobju.
Ampak objektivno dejstvo je tako ali tako tezko dobiti. Ponavadi veliko ljudi zagovarja apex, hvalijo lego, pa seveda ceno. Upostevaj, da ima Leon stiri posamicne obese, 4 vzmeti. Mnenja voznikov, ki imajo zadaj stisnjeno torzijo in spredaj samo 2 fedri, ne jemlji kot merodajno. Ce ti ni skoda denarja in zelis res dobro lego s serijskimi amortizerji, vzemi Eibach. Ob dobri izbiri pnevmatik, bo razlika obcutna. Se boljsa izbira so seveda sportnejsi blazilniki v kombinaciji s sportnimi vzmetmi, a to je visji cenovni razred.
Aja, se davek na nizji avtomobil: redko lahko parkiras naprej, priporocljivo je vzvratno, slovenske cestne grbine je moc obcutiti na hrbtenici, prav tako vsak kamencek ali zuzelko (ob ekstremno nizkem preseku pnevmatik). Drugace pa pri 3 ali 4 centimetrih ne bi smelo biti tezav pri spustih in vzponih v raznorazne garazne hise ...
čoko je napisal/-a:Imam občutek, da tisti, ki hvalijo apex še niso imeli drugih športnih vzmeti ( Eibach Vogtland,H&R) da bi lahko občutili razliko med njimi.
TechnoBoY je napisal/-a:Jest drug mesec uzamem 60mm nižje za mojga unota...bomo vidl kako se bo obneslo..
.mam pa že zdej trde fedre in komaaaad trde amortizerje...
tko da upam da bo boljl mehk
LOL
k je k drvarnca
joke.,..
uglavnem...
pomojem bo dobra kombinacija..
johnyr je napisal/-a:čoko je napisal/-a:Imam občutek, da tisti, ki hvalijo apex še niso imeli drugih športnih vzmeti ( Eibach Vogtland,H&R) da bi lahko občutili razliko med njimi.
Peljal sem se že v par avtih z Eibachom in moram povedat da velike razlike ni. Mogoče le v tem da pri eibachu hitro skapiraš da je podvozje športno, pri apex-u pa nekoliko kasneje, ker je v navadni vožnji bolj udobno.
gerchy je napisal/-a:johnyr je napisal/-a:Peljal sem se že v par avtih z Eibachom in moram povedat da velike razlike ni. Mogoče le v tem da pri eibachu hitro skapiraš da je podvozje športno, pri apex-u pa nekoliko kasneje, ker je v navadni vožnji bolj udobno.
In ti ocenjujes kvaliteto vzmeti kot sovoznik? Zanimivo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov