Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip Pe jan 30, 2004 10:20 am

tj je napisal/-a:Super svetle ledice, 5cd, barve (ki jih imam trenutno doma na testiranju) so rumeno-oranžna, modra, bela, cena za komad pa je 400 sit...

Glede vezave: ledici je potrbno omejit tok, ki teče skoznjo, kar se reši z preduporom. Glede na barvo ledice vidiš prehodno napetost in potem na to napetost in glede na max. tok ki lahko steče skoznjo in napajalno napetost (npr. 12v) izračunaš predupor...

lp

Drugace se cene gibajo( od najcenejse do najdrazje): rumena(oranzna( in rdeca-cheep, modra, zelena,ter najdrazja bela.
Da, LED je tokovni element, ne napetostni kot folk misli.Padec napetosti ( ti "forward voltage drop") je pri razlicnih proizvajalcih razlicen.Pri meni imajo rdece, rumene(oranzne) 2V, modre 3,5V, zelene 3,6,bele enako.
Lahko jih vezemo zaporedno ali vzporedno.Bolj "zihr" je vzporedno, samo so predupori vecjih moci, pa se vec je treba cinit.Zaporedna je bolj "simpl", samo ce je z eno nekaj narobe, potem cela veja ne gori.Dobra lastnost pa je da so takorekoc vecne.ledice namrec.Jaz sam uporabljam zaporedno vezavo, predvsem zaradi prostora( npr.parkirne luci), do sedaj ni se nobena sla "rakom zvizgat".Pozicijske imam pri sebi ze cca pol leta, dela ko noro, s tem da delajo min.2ure na dan :D
Druge na odbijacu so izpostavljene vlagi in mokroti, pa se kar vstrajajo.Brez zascite. :D
Ce pa crknejo, se pa poceni zamenjajo :lol:

L.P. vsem

Chip

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj Pe jan 30, 2004 10:30 am

Joj, kako si ti prijazen!!!! :P

Dej na PM, če si ne upaš javno povedat! :roll:
Slika
Caliber CA1375 + Blaupunkt VW300 + Missy Elliott: "Pass That Dutch" = 142dB

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Pe jan 30, 2004 11:00 am

Nu-NRG je napisal/-a:
HaBBkE je napisal/-a:Jest sem za LEDice, ker: so poceni, imajo doooolgo ziv. dobo in svetjo k pr norcih....

Jest bom mel komplet spodnji del osvetlejn z LEDicami za 20K SIT(okol 80LEDic)

Pa ne modre tamocne .. razn ce jih kje zelo cenej dobis .. btw .. se ti bo dalo lotat 80 ledic?

Ja, modre tamocne-sponzor CHIP.Drugace pa koncni rezultat odtehta cinjenje.Z dobrim spajkalnikom ni blema. :D

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Pe jan 30, 2004 11:11 am

tj je napisal/-a:Joj, kako si ti prijazen!!!! :P

Dej na PM, če si ne upaš javno povedat! :roll:
:?:

Kdo,kaj :?:

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Pe jan 30, 2004 11:13 am

HaBBkE je napisal/-a:poceni :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 So jan 31, 2004 12:18 am

Hello chip... mene ena stvar zanima, imaš kake izkušnje s temi ledicami za števci? Js mam plastične nastavke in notri žarnico, danes mi je uspelo eno ven dat, tako da bi se verjetno dalo ledico noter spravit. Druga stvar pa je: js mam knof za štelat moč žarnic v za števci, kako bi se to obnašalo z ledicami?

Hvala ti!!

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip So jan 31, 2004 7:54 pm

Skull23 je napisal/-a:Hello chip... mene ena stvar zanima, imaš kake izkušnje s temi ledicami za števci? Js mam plastične nastavke in notri žarnico, danes mi je uspelo eno ven dat, tako da bi se verjetno dalo ledico noter spravit. Druga stvar pa je: js mam knof za štelat moč žarnic v za števci, kako bi se to obnašalo z ledicami?

Hvala ti!!

Jaz osebno nimam,vem pa da so forumovci delali te variante-uspesno.Z mojimi ledicami.
Naredis pa lahko tako,da zdrobis podnozje od zarnice,zacinis ledico s preduporom in to je to.
Glede potenciometra in nastavljanja jakosti ozadja je pa tako,da bo stvar delala tudi z ledicami.S potenciometrom zmanjsujes napetost,tako ledica dobi manj napetosti,zaradi predupora se zmanjsa tok in s tem svetilnost.Ne bos dobil linearnega odziva, saj ledica ni linearni element(odzivnost tok/svetilnost),zarnica pa je.Ampak ni krize. :D

Chip

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe So jan 31, 2004 8:02 pm

CHIP, kje bi se dal, pa po kolk $ bi se dal kupt bele ledice, čim svetlejše. Namesto parkirnih luči, bi 3 zvezu zaporedno. Kakšen predupor bi bil potreben. V LJ po možnosti.

TNX

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Ne feb 01, 2004 4:35 pm

alfa331.5 je napisal/-a:CHIP, kje bi se dal, pa po kolk $ bi se dal kupt bele ledice, čim svetlejše. Namesto parkirnih luči, bi 3 zvezu zaporedno. Kakšen predupor bi bil potreben. V LJ po možnosti.

TNX

Zdravo!
Bele ledice imam jaz, sicer pa lahko pogledas na nasem Renault forum, je eden naredu iz "mojih" ledic bele parkirne.Zgleda super.
Sicer sem v sluzbi v lj, pa mi pisi na PM.

Chip

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Kraj: rojstni šentjur

Napisal/-a obi Po feb 02, 2004 10:09 am

no ok mal ste res iz teme zašli ampak ok.zaj me pa zanima koliko ledic bi mogel nabaviti če če bi hotel razsvetiti podvozje punteja 2 se pravi spredaj zadaj in ob strani pa naj bojo ledice modre super svetleče.aja pa brez kakih vezav zaporedno vzporedno pač bo šlo vse na upore pa majhno krmilno vezje.
Štrom for WIFE ( ups for life )

Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Po feb 02, 2004 10:10 am

se pravi vzporedno

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Po feb 02, 2004 10:21 am

go2obi je napisal/-a:no ok mal ste res iz teme zašli ampak ok.zaj me pa zanima koliko ledic bi mogel nabaviti če če bi hotel razsvetiti podvozje punteja 2 se pravi spredaj zadaj in ob strani pa naj bojo ledice modre super svetleče.aja pa brez kakih vezav zaporedno vzporedno pač bo šlo vse na upore pa majhno krmilno vezje.

Cca 70 - 80 kom.Pa toliko uporov.Pa 1/2 W morajo biti!

Chip

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Napisal/-a obi Po feb 02, 2004 10:28 am

zakaja pa nebi en upor za eno vzporedno vejo vezu( recimo za ldeice spredaj posebej) pa bi pol pol dal en upor zaporedno sem bi ta upor bil 5W al pa več če je potrebno.

Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Po feb 02, 2004 12:30 pm

Chip: si dobu pm?

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Po feb 02, 2004 12:40 pm

go2obi je napisal/-a:zakaja pa nebi en upor za eno vzporedno vejo vezu( recimo za ldeice spredaj posebej) pa bi pol pol dal en upor zaporedno sem bi ta upor bil 5W al pa več če je potrebno.

Tudi bi slo ja: na 15KOM bi rabil nekako 25ohmov/5W./ pri 30mA na ledico)

Chip

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Napisal/-a obi Po feb 02, 2004 4:06 pm

no vidte da gre samo krmilje morm nardit za omenjeno zadevo pol bo pa to unikat če ga še tu noben nima seveda.govorim o avtomoatskem preklopu.

Slika

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Po feb 02, 2004 8:10 pm

go2obi je napisal/-a:no vidte da gre samo krmilje morm nardit za omenjeno zadevo pol bo pa to unikat če ga še tu noben nima seveda.govorim o avtomoatskem preklopu.

UNIKAT? Nic vec, je ze narejeno!
Ce misliva isto

Chip

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Po feb 02, 2004 8:23 pm

Evo ti krmilja- na daljinsko vodenje :lol: :lol: Made by me!
Sicer se ne krmili ledic pod avtom, ampak spredaj na avtu.Pa bo
samo se en cip zraven prsu al pa dva pa bo tudi za spodaj.Na daljavo :lol:
Slika
Chip

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 To feb 03, 2004 12:49 am

Chip: si dobu moj P.M.??? Me imaš na črni listi??

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip To feb 03, 2004 8:14 am

Skull23 je napisal/-a:Chip: si dobu moj P.M.??? Me imaš na črni listi??

Ne, ne nikogar!
Nekaj ta sistem obvescanja po mailu ne dela, pa vseeno.Mas PM.

Chip
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov