Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Osramove nove žarnice - Nightbreaker

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 06, 2011 3:34 pm

Teoretično svetijo boljše kot NB (+90%), ker imajo +100%, X Power so imele pa "samo" +80% in so svetile manj belo kot NB. Problem pri NB je bila življenska doba (pri meni cca. 9 mesecev), ampak odkar so dali na trg NB Plus pa je podaljšana. Par X Vision je skoraj dvakrat dražji kot par NB Plus, tako da vprašanje kaj se bolj splača. Glede barve pa ne vem kako je pri teh novih.

@radar: Si že preizkusil Night Breaker in X-treme Power ali primerjaš kar z navadnimi, da si tako prepričan v svojo trditev?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če apr 07, 2011 10:33 am

Včeraj menjal navadne z NB+ v H7 verziji.

Sploh ni nek "wauu" če maš dobre fokuse/leče razlike, bolj se opazi pri zjebanih lučeh pomoje. Osebno iz avta ne opazim neke razlike.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 07, 2011 10:40 am

crxdelsol je napisal/-a:Včeraj menjal navadne z NB+ v H7 verziji.

Sploh ni nek "wauu" če maš dobre fokuse/leče razlike, bolj se opazi pri zjebanih lučeh pomoje. Osebno iz avta ne opazim neke razlike.

No če ma Golf 5 zjebane fokuse, potem se strinjam, drugače se ne. Pri njem se namreč zelo opazi. :D Drugače se pa očitno opazi kar na večini, ker pri tem testu so imeli en kup različnih žarometov in zadevo podkrepili s strokovnimi meritvami, pa tudi vsi uporabniki nekako to potrdijo:

http://www.youtube.com/watch?v=owxGQmwlpu4

Zdaj ali ti slabo opažaš, ali imaš slučajno ravno tak avto, da se ne pozna, ali si pa imel že prej kakšne boljše žarnice, pa tega nisi vedel! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če apr 07, 2011 1:39 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Včeraj menjal navadne z NB+ v H7 verziji.

No če ma Golf 5 zjebane fokuse, potem se strinjam, drugače se ne. Pri njem se namreč zelo opazi. :D Drugače se pa očitno opazi kar na večini, ker pri tem testu so imeli en kup različnih žarometov in zadevo podkrepili s strokovnimi meritvami, pa tudi vsi uporabniki nekako to potrdijo:

http://www.youtube.com/watch?v=owxGQmwlpu4

Zdaj ali ti slabo opažaš, ali imaš slučajno ravno tak avto, da se ne pozna, ali si pa imel že prej kakšne boljše žarnice, pa tega nisi vedel! ;)

Na audi a3 se mi je zelo zelo poznalo, pravtako na puntu in crx-u, vedno sem si kupil NB in opazil razliko in bil zadovoljen, sedaj pa res nevem kaj je. Nekako na corolli sem bil že prej zadovoljen z žarnicami, sedaj ko sem kupil NB+ pa ne opazim razlike iz avta, ajde od spredaj ko pogledaš je bolj belo na cesti pa nebi upal trdit. Tudi kakšne so prejšnje nisem prepričan moram pogledat.

Za dolge pa bom dal 100W žarnice, ker itak ne svetijo ponavadi dolgo da bi prišlo do kakega pregrevanja fokusov.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Če apr 07, 2011 1:54 pm

radar je napisal/-a:Pozdravljeni,
če hočete dobre žarnice, si kupite tole... philips xtreme vision, ki je naslednica xtreme power... :D :twisted:

http://www.mimovrste.com/artikel/342033 ... eme-vision

verjemite, nobene druge ne boste več kupili...

lp

K te žarnice so samo 55W? al obstajajo tud 85W?
Jaz če se ne motm mam od varte, tud ta varjanta bele svetlobe 85W, svetjo mi pa tud že skor eno leto. in si bol težko predstavlam kako naj bi svetile ene 55W bolš?

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Po apr 18, 2011 10:12 am

Tudi sam sem preizkusil NightBreaker Plus in svetijo zelo dobro. Skoraj, da ne rabim več dolgih prižigat :D samo snop dvignem pa je to, to haha :D Vozim pa Hondo Civic 6.gen. Pri bratu na Mazdi 323 F je bila razlika še toliko bolj očitna 8) Če bodo dolgo svetile jih bom z veseljem še enkrat kupil :D
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po apr 18, 2011 10:54 am

Tud jaz morem priznat da zdaj vidim razliko ko sem naštelal snop svetlobe. Samo prve dni se mi zdi da ni blo tak...ali pa sem preveč pričakoval.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To apr 19, 2011 8:01 am

~toMmy~ je napisal/-a:Teoretično svetijo boljše kot NB (+90%), ker imajo +100%, X Power so imele pa "samo" +80% in so svetile manj belo kot NB. Problem pri NB je bila življenska doba (pri meni cca. 9 mesecev), ampak odkar so dali na trg NB Plus pa je podaljšana. Par X Vision je skoraj dvakrat dražji kot par NB Plus, tako da vprašanje kaj se bolj splača. Glede barve pa ne vem kako je pri teh novih.

@radar: Si že preizkusil Night Breaker in X-treme Power ali primerjaš kar z navadnimi, da si tako prepričan v svojo trditev?

Prepričan sem, ker sem imal obe varianti..
v avtu vw polo letnik 2001 (6n2), se XP obnesejo boljše (v jasni noči, kakor tudi v dežju), napram NB.
Pri NB me je zmotila predvsem kratka življenska doba žarnice, samo cca pol leta, XP pa držijo zdele že skor eno leto (na nekaterih v EU so imele garancijo eno leto - tako, me je vsaj prodajalec opozoril, kar je bil tudi prvotni razlog za nakup). Ni se mi več dalo se j**** pri menjavi žarnic.
Glede barve svetlobe, svetijo manj belo kot NB, sam osebno bom ostal samo še na tej žarnici (polo je 2. avto pri hiši, ampak je stalno v uporabi na kratkih relacijah in je v glavnem ogromno prižiganj in ugašanj luči).

Pa še za ceno sem se takrat dogovoril, da je bila cenejša kot NB - vse se da... :)

lp
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost