Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Po apr 17, 2006 9:21 pm

Mene tud neki zanima ... Jst mam homologirano dimenzijo 195/45 R15, čeprav je originalni gumi po obsegu bližje 195/50 R15, ki jo imam tudi na avtu. Zdej me pa zanima, kaj moram storiti, če hočem to dimenzijo homologirat ...

Za moje feltne se ne dobi noben TÜV ... Imam Fiat Punto l.01 in feltne Toora Canonica. Ali lahko to dimenzijo homologiram s papirji za moj avto za enako veliko (15''), enako široko (7J) feltno z enakim ETjem itd. itd. ali to pač ne gre?

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
Cimpi
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cimpi Po apr 17, 2006 9:22 pm

Gkosto: ne navadnih tepihov ne rabis met... pa dvomim da ti bo policaj tecnaril al pa kaj reko za alu tepihe...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po apr 17, 2006 9:27 pm

Cimpi je napisal/-a:Gkosto: ne navadnih tepihov ne rabis met... pa dvomim da ti bo policaj tecnaril al pa kaj reko za alu tepihe...

te dvomi men ne bodo nc koristl k me bo zaceu en polcaj drkat u glavo,da nimam tega homologiran, ker lahk mi noga zdrsi gor...pa bog ve kwa bo se kej nabou..ze to da ti lah napise kasn zara preglasne muske je kr neki...po čem sod kwa je glasno

Uporabniški avatar
Cimpi
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cimpi Po apr 17, 2006 9:30 pm

Ti om povedal nasledni vikend ce lahko mas okej ;) alu tepihe glede police strani...
Da bo za ziher pa stopalke še . Pa kdaj ti policaj noter gleda ? ;) razen ce iscejo kakega kriminalca... takrat pa nebo mel casa za tepihe rect moj nasvet upostevaj ali ne ;)
Glasno po cem sodi ? kak mu je ce vidi da noris ti za to lahko da kazen
Lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po apr 17, 2006 9:38 pm

Cimpi, dj probi kj zvedet, tko črno na belem, da pol škifu pomolim listek pod nos, pa še osebno mu preberem (če bo u mojo korist seveda :lol: ) !
Sicer pa če je škif uredu ti itk ne bo težil , če je pa zatežen te bo pa tk dolg j*bal da bo neki najdu! ;)
LP

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po apr 17, 2006 9:41 pm

stopalk 100% ne mors. Ker se ne da dubit Tuv-a ker so narjene za vse avte, edin, če dubu že od proizvajalca zravn(sam da zdj znas dokazat,da so ble zravn)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po apr 17, 2006 10:49 pm

doma bo narjena sredinska konzola in sprednji podalsek pod avtom....sam tista tacna k je uspodi na sliki....drugac nimam nobenga papirja za prage,obrvi in spojlr....pa je org. nadomestni dev (celo abs plastika je in uzadi so same sifre)
Priponke
By D.Ssokchevicc(1270).jpg
podalsek bo neki podobnga temu
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr apr 19, 2006 11:07 am

a ma kdo to vlogo v kkšni drugi obliki? ker men .pdfja noče odpret. hvala :D

lp
Slika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr apr 19, 2006 11:32 am

Polooo je napisal/-a:stopalk 100% ne mors. Ker se ne da dubit Tuv-a ker so narjene za vse avte, edin, če dubu že od proizvajalca zravn(sam da zdj znas dokazat,da so ble zravn)

ne trapaj. jaz mam moje delane točno za moj avto (so tud mal dražje kot univerzalne) in zato tudi imam tuv (in ja je orginalen). samo se mi zdi kretensko upisovat stopalke.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr apr 19, 2006 11:48 am

nerab se ti zdet....je kretensko :P
Slika

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr apr 19, 2006 1:40 pm

maky je napisal/-a:
Polooo je napisal/-a:stopalk 100% ne mors. Ker se ne da dubit Tuv-a ker so narjene za vse avte, edin, če dubu že od proizvajalca zravn(sam da zdj znas dokazat,da so ble zravn)

ne trapaj. jaz mam moje delane točno za moj avto (so tud mal dražje kot univerzalne) in zato tudi imam tuv (in ja je orginalen). samo se mi zdi kretensko upisovat stopalke.

Lej tko so men povedal na Lpp-ju. če dobiš od poizvajalca svojga avtomobila se da dobit papirje, sam homologirat mors stopalke(Univerzallne pac ne mors...)
Dobr bi blo, če bi se te zakoni mau oblikoval po predlogih samih voznikov...

renault f1
Nov uporabnik

Ima kdo K&N TUV za clio??? Nujno

Napisal/-a renault f1 Sr apr 19, 2006 2:46 pm

Potreboval bi TUV za filter K&N.
avto: renault clio 1.4, L.95.
Če ima kdo (lahko tudi za drug renault) naj mi prosim pošlje na mail.
Našel sem enega za opel-a, pa ne vem kaj naj vpišem v tabelo. Zato bi prosil kakšnega od mojstrov za nasvet.

pa še en problem je....
avto ob nakupu ni imel homologacijskega kartončka (ali pa ga je prejšnji lastnik kam založil pa noče priznat) pa mezanima kaj zdaj? Ga dobim na LPP?
Priponke
K&N.doc
kaj naj vpišem???
(258.5 KiB) Prenešeno 417 krat
Še bl na gas, še bl na poskok!!!!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr apr 19, 2006 3:00 pm

nism reku da oem stopalke.
so od firme je design ki pa ni nič povezana z audi-jem.
zato pa pravim da ne govorit 100%. univerzalnih loncev tud ne moreš homologirat. zato pa se jim reče univerzalni ane...
SlikaSlika

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos Ne apr 23, 2006 11:40 am

Pozdravljeni!

Se opravičujem, če je že bilo kje povedano, vendar nisem bral celotne teme...

Zanima me, če se da homologirat Fazerjeve dele na RTI v MB ali samo v LJ na LPP? Konkretno gre za podaljške in pragove :D

Lp in hvala za odgovor ;)

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr apr 26, 2006 9:35 am

seveda se da. sej če si jih pri njemu vzel ti more tako ali tako izdati potrdilo,da jih je on izdelal.
SlikaSlika

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos Pe apr 28, 2006 1:50 pm

Ja saj sem dobil potrdilo, samo sem nekaj slišal, da so Fazer in RTI v sporu...

Lazyass
Nov uporabnik

Napisal/-a Lazyass Sr maj 03, 2006 12:22 am

Lp,
Jst mam eno vprašanje predn dam karkol monterat:
namen imam dat nova lita platišča z gumami (v zvezi s tem vem use pač dobim TUV od platišč in ga imam sabo ob homo pregledu)
potem temnenje šip kle nism čist sigurn pa nej me en poprav če je to vse kar moram narest : grem k nekomu ki zatemnjuje stekla on mi zatemni in mi da certifikat ta certifikat pa imam na pregledu zrav (tuki nebi smel bit problemov na pregledu ane ?)
in pa še vzmeti bom dal (zaenkat še nevem kje in katere) tukaj me najbol muči to kar ste nekaj strani nazaj nipsali in sicer to da mora vzmeti vgraditi pooblaščeni serviser za moje vozilo. A je to 100% ali jih lahko vgradi tudi kdo drug in imam od njega račun ? Pa zraven vzmeti dobim tudi TUV ane ? Katerga morm imeti prav tako ob pregledu seboj.
Pa zanima me še a je kej ceneje če dam use troje naekrat pregledat ali kako je s tem? Pa če kdo v prbližne cene za to ? Homo kartonček imam ker je avto nov (5 mesecev)
Zdej me pa zanima še ker ste strokovnjaki kle gor : a nej dam prej vzmeti gor pa pol platišča al kako ? Pa kaj mora bit use narjen (ne zarad pregleda ampak zaradi kakovost montaže) centriranje to vem kaj je pa z optiko kdaj se to nardi?

Najlepša hvala

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Sr maj 03, 2006 6:20 am

Naj ti na kratko odgovorim. Najbolj se ti splača, da daš vse naenkrat homologirat, boš imel najmanj stroškov. Se pravi; temne šipe, fedre in platišča. Najcenej in najmanj komplikacij boš imel na LPP. Cena bi se lahko gibala okoli 15.000 SIT ali kakega jurja več z novim homo kartončkom. Se pravi, da boš obvezno dobil nov homo kartonček, ki je bistveno večji od originalnega, ki ga imaš zdaj. Vse stvari naj ti naredijo osebe, ki so pooblaščene za to. Za šipe ti svetujem Lešnika ali Kompareta. Na folijo ti bodo dali oznako, katero bojo na LPP preverjali. Zraven boš dobil seveda tudi vse papirje. Pravtako naj ti fedre da gor nekdo, ki je zato pooblaščen (priporočam Procar iz Kranja), ker boš rabil na LPP potrdilo o strokovni montaži feder, brez katerega ne boš dobil homologacije. Svetujem ti tudi, da preden boš montiral fedre, avto obuješ tudi v nova platišča in gume (sicer ni nujno, je pa fajn). Ob montaži feder je obvezno potrebno narediti še optiko, za katero potrdilo boš moral pravtako predložiti na LPP.

Pa vso srečo!

Lazyass
Nov uporabnik

Napisal/-a Lazyass Sr maj 03, 2006 8:59 am

Zdravo,
zdej sm klicu un tetko na LPP je rekla da je cena 16400 ker mam pač že t nov homo kartonček. Pol za gume je tko k je pač sam tuv certifikat, za šipe je tut treba samo potrdilo al certifikat prnest sabo za fedre mi je pa mal čudn: dobr optiko pa tuv razumem
ona pa reče da mi more pooblaščen servis za nissan to vgraddit/monterat... na strani Procar sm prebrov da je pr njih use poskrblen za homo... kaj je zdej res ? Al je ona to misnla da so oni tut za nissan poblaščeni ?

Najlepša hvala

LP

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Sr maj 03, 2006 10:22 am

Ma ona nima pojma...
Tako kot sem ti rekel. Če boš kupil fedre npr. pri Procarju ti bodo tam naredili tudi strokovno montažo, ker imajo pooblastilo s strani ministrstva, da lahko to delajo. Ti ne rabi nissan servis delat. Najboljše, da jih pokličeš, pa boš sam videl.
Jst mam Audija, pa nisem šel na uradni servis vgrajevat, ampak sem to naredil tam, kjer sem jih kupil.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov