Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Če avg 10, 2006 8:44 pm

ANJCI je napisal/-a:GOLFGT
Zadeva je taka. Vozim Golfa GT, ki je bil narejen iz Golfa CL. Ko je bil avto končan (leta 1996), je bil na njem opravljen A-test. Ima Gtijevo opremo, samo školjka je CL.
Na podlagi tega sem ga kasneje lahko registriral.
Zdaj pa tole. Homologacijskega kartončka nimam, listina o A-testu pa je nekje v arhivih LPPja. In jasno sem na podlagi opravljenega A-testa sploh lahko registriral avto.
Zanima me naslednje. Ali sem dolžan imeti pri sebi homologacijski kartonček (ker mi ga nikoli niso izdali)?. Na avtomobilu do sedaj nisem menjal nič, bom pa zamenjal zadnji lonec, ker ga je pobralo. Montiran je bil momo zadnji lonec (športni). Ali je okej, če nataknem gor športni lonec SLO proizvajalca (Novak, Lauš itd)?

Kaj sledi. Ali moram to menjavo homologirati ali se enostavno delam bebčka? Hvala za odgovore.

Zaradi potrdila o opravljenem A testu in homologacijskem kartončku ti ni potrebno nič skrbeti dokler je avto v originalnem stanju.
Homologacijski kartonček pa boš potreboval če boš opravil kakeršnekoli spremembe na vozilu.
Ker misliš na menjavo zadnjega športnega lonca moraš pri nakupu le tega dobiti TUV certifikat, da ustreza za tvoje vozilo neglede na proizvajalca ( tuji ali naš ). Na LPP ali kje drugje boš moral zaprositi za vpis izpuha in na podlagi pregleda vozila oz. predelave, TUV-a izpuha ti bodo izdali homologacijski kartonček z vpisano predelavo. Od predelave naprej ga potrebuješ imeti vedno s seboj .

lexuss
a športne filtre je treba tut homologirat?

Tako je ....športni filter spada pod predelavo / večja moč itd.../ zato ga je potrebno homologirati. ;)
Lahko ti ga priskrbim več na PM ;)

sm ti že pisu na pm
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
Frizzy
Nov uporabnik

Napisal/-a Frizzy Pe avg 11, 2006 3:23 pm

od keterega letnika naprej je treba imeti homologirane dodatne stvari, ki se dajo na avto?

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Pe avg 11, 2006 3:51 pm

Frizzy je napisal/-a:od keterega letnika naprej je treba imeti homologirane dodatne stvari, ki se dajo na avto?

Letnik vozila na predelavo oz. homologacijo dodatne opreme ne vpliva neglede na to ali avto že ima homologacijski kartonček ali ne / starejši od letnika 1996 /.
Problem je samo pri starejših letnikih vozil, ker je izredno težko dobiti tuv cerifikate ...da se lahko predelava vpiše ter da se izda homologacijski kartonček ;)

Uporabniški avatar
ddean1
Novinec

Napisal/-a ddean1 Sr avg 16, 2006 5:48 am

Imam eno vprašanje glede homologacije.
V ponedeljek ob sem dobl uro na LPP-ju. Ker imam čez dve uri še nek opravek me zanima kako hitro gre ta postopek. Ali lahko računam da bom realno opravil homologacijo v eni uri. Gre se pa za homologiranje temnih stekel.

lp
Bodi prijazen-vsakdo, ki ga srečaš, bije težak boj.

discovery
Nov uporabnik

Napisal/-a discovery Sr avg 16, 2006 7:20 am

Pozdravljeni!

Mene pa zanima kako je z temi homologacijami ce je avto naprimer letnik "70" ?

L.P.

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Pe avg 18, 2006 11:43 am

discovery je napisal/-a:Pozdravljeni!

Mene pa zanima kako je z temi homologacijami ce je avto naprimer letnik "70" ?

L.P.

Pri nas je za ta letnik nemogoče karkoli homologirati razen temnenja stekel, ker se vsi podatki predelav vpisujejo na podlagi TUV papirjev proizvajalca opreme, katero imaš namen namestiti na vozilo, kot so recimo platišča, spojlerji, vzmeti itd...
Za te letnike in tudi novejše nekje do 1980 je skoraj nemogoče pridobiti te papirje...ostane ti samo A test vendar je bolje da se prej pozanimaš na LPP ali RTI ;)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe avg 18, 2006 12:00 pm

lexuss je napisal/-a:
ANJCI je napisal/-a:GOLFGT
Zadeva je taka. Vozim Golfa GT, ki je bil narejen iz Golfa CL. Ko je bil avto končan (leta 1996), je bil na njem opravljen A-test. Ima Gtijevo opremo, samo školjka je CL.
Na podlagi tega sem ga kasneje lahko registriral.
Zdaj pa tole. Homologacijskega kartončka nimam, listina o A-testu pa je nekje v arhivih LPPja. In jasno sem na podlagi opravljenega A-testa sploh lahko registriral avto.
Zanima me naslednje. Ali sem dolžan imeti pri sebi homologacijski kartonček (ker mi ga nikoli niso izdali)?. Na avtomobilu do sedaj nisem menjal nič, bom pa zamenjal zadnji lonec, ker ga je pobralo. Montiran je bil momo zadnji lonec (športni). Ali je okej, če nataknem gor športni lonec SLO proizvajalca (Novak, Lauš itd)?

Kaj sledi. Ali moram to menjavo homologirati ali se enostavno delam bebčka? Hvala za odgovore.

Zaradi potrdila o opravljenem A testu in homologacijskem kartončku ti ni potrebno nič skrbeti dokler je avto v originalnem stanju.
Homologacijski kartonček pa boš potreboval če boš opravil kakeršnekoli spremembe na vozilu.
Ker misliš na menjavo zadnjega športnega lonca moraš pri nakupu le tega dobiti TUV certifikat, da ustreza za tvoje vozilo neglede na proizvajalca ( tuji ali naš ). Na LPP ali kje drugje boš moral zaprositi za vpis izpuha in na podlagi pregleda vozila oz. predelave, TUV-a izpuha ti bodo izdali homologacijski kartonček z vpisano predelavo. Od predelave naprej ga potrebuješ imeti vedno s seboj .

lexuss
a športne filtre je treba tut homologirat?

Tako je ....športni filter spada pod predelavo / večja moč itd.../ zato ga je potrebno homologirati. ;)
Lahko ti ga priskrbim več na PM ;)

sm ti že pisu na pm

hm, a lahko še men napišeš kaj več glede homologacije filtra na PM

a je možno homologirat s papirji od drugega filtra? A3M rules :evil:

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Pe avg 18, 2006 1:45 pm

ddean1 je napisal/-a:Imam eno vprašanje glede homologacije.
V ponedeljek ob sem dobl uro na LPP-ju. Ker imam čez dve uri še nek opravek me zanima kako hitro gre ta postopek. Ali lahko računam da bom realno opravil homologacijo v eni uri. Gre se pa za homologiranje temnih stekel.

lp

ni problema, še prej boš konc, razen če bi se pri komu pred tabo kej zapletlo...
pa itak tista ura ki si jo dobu, ni se je treba tako držat... kar mal prej prid tam...

alen85
Nov uporabnik

Napisal/-a alen85 So avg 19, 2006 11:11 am

živjo
nism kej dosti iskau okuli.. sam me zanima če morda kdo ve kje lahko zvem, ali lahko razširim blatnike sam, kaj morm met kake račune od mehanika pol ko bi delal homologacijo.. skratka bi lepo prosiu če kdo kaj ve o tem da bi mi napisau.. (imam pa zastavo 750)
lp alen

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne avg 20, 2006 11:47 am

najbolje, da pokličeš k Fazerju in se pozanimaš o tem

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W Ne avg 20, 2006 12:34 pm

stench je napisal/-a:
zeleni dirkač je napisal/-a:A mogoče kdo ve kolk stane homologacija, če je nimaš?

Homologacija gum stane 6500 SiT + novi homologacijski kartonček 5000SIT.

Kak te to da stane samo 6500sit, če sem pa jaz klical v MB na RTI pa mi je ženska rekla, da 14000sit+ novi kartonček če ga seveda nimaš!??! :roll: :roll:
325i Coupe

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne avg 20, 2006 12:47 pm

LPP ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Napisal/-a B_M_W To avg 22, 2006 8:54 am

Mene pa zanima kolko je cena če daš homologirat gume, platišča in na prednjih lučeh letvice? Homologiral pa bi v LPP?
Hvala za odgovovre!
325i Coupe

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Napisal/-a shaq32 To avg 22, 2006 9:38 am

B_M_W je napisal/-a:Mene pa zanima kolko je cena če daš homologirat gume, platišča in na prednjih lučeh letvice? Homologiral pa bi v LPP?
Hvala za odgovovre!

mislim da lahko računaš tam okol 12-14 tisoč

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Napisal/-a B_M_W To avg 22, 2006 9:42 am

shaq32 je napisal/-a:
B_M_W je napisal/-a:Mene pa zanima kolko je cena če daš homologirat gume, platišča in na prednjih lučeh letvice? Homologiral pa bi v LPP?
Hvala za odgovovre!

mislim da lahko računaš tam okol 12-14 tisoč

Vprašal sem zaradi tega, ker sem klical v MB na RTI in mi je tam rekel da me bo to prišlo tam nekje okrog 32-34k, pa sem samo čudno polgedal. :x
325i Coupe

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Napisal/-a shaq32 To avg 22, 2006 9:51 am

RTI je drag ko svina....edino mogoče manj komplicirajo...

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Napisal/-a shaq32 Po avg 28, 2006 6:52 pm

kako je sedaj čist uradno glede športnega filtra? baje da ga ni treba več homologirat? je to res? :?:

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz Po avg 28, 2006 8:07 pm

Pravijo da je res, koncno 8)
Lp
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po avg 28, 2006 8:08 pm

Pokliči na LPP ali RTI in vprašaj, bo najbolj sigurno.
Slika

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI To avg 29, 2006 8:40 am

shaq32 je napisal/-a:kako je sedaj čist uradno glede športnega filtra? baje da ga ni treba več homologirat? je to res? :?:

To kar je napisal uporabnik CupraR ne drži .
Športni filter je potrebno še vedno homologirati ;) Preverjeno 100%
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov