Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So avg 23, 2008 8:27 pm

matey18 je napisal/-a:Evo našel trgovino kjer prodajajo pozicijske cisto bele Led in sicer T10 (4v1) ce se koga zanimajo.
http://www.bolha.com/oglas3367245/led-d ... mo-1-9-eur

Sam sem kupil 2 para in zdej zgleda super problem je bil samo na zacetku ko sem moral malo naravnati kontakte na diodah ce ne so utripale ampak zdej delojo bp.

Drugace sem mel pa prave modre skoraj pol leta dokler niso crknile pa me policaj ni nikoli ustavil pa sem sel velikokrat mimo kontrole, radarja itd.

kako se kaj odnesejo?popolnoma bela svetloba?

mene tudi zanima za dnevne luči, kako se te z led diodami odnesejo? imaš kdo kakšne izkušnje?

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Ne avg 24, 2008 8:33 am

Ja svetloba je popolnoma bela in zelo intenzivno sveti jst sm zlo zadovoljen.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne avg 24, 2008 9:41 am

matey18 je napisal/-a:Ja svetloba je popolnoma bela in zelo intenzivno sveti jst sm zlo zadovoljen.

jaz jih bom šele jutri sprobal tako da bom tudi jaz poročal

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 To avg 26, 2008 7:18 pm

Ti je ratal :D

neocodex
Novinec

Napisal/-a neocodex Sr avg 27, 2008 11:08 am

Dans jih bom pa jaz, sicer je pa govora o tem tudi v temi BELE led diode, sm mislo da se tu bol o halogenkah mente :-P

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe avg 29, 2008 4:11 am

adis je napisal/-a:
matey18 je napisal/-a:Ja svetloba je popolnoma bela in zelo intenzivno sveti jst sm zlo zadovoljen.

jaz jih bom šele jutri sprobal tako da bom tudi jaz poročal

kako deluje?

neocodex
Novinec

Napisal/-a neocodex Pe avg 29, 2008 11:55 am

Je bil odgovorjeno v tej temi - http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=64413

Jaz sem bil zadovoljen. Bomo videli, kako dolgo bojo držale :)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr sep 10, 2008 7:55 pm

Pred kratkim sem zamenlaj obstoječe žarnice z Elvelux H7...niso ne plave niti ne kakšne preveč bele...svetijo bolj ''čisto'' ...ponoči se bolje vidi pa tudi po dežju so odlične. Kupiu sm jih na Petrolu in dau za komplet 27€.
Ima gdo z omenjenimi izkušnje?

LP

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če sep 18, 2008 3:55 pm

Zanima me še katere žarnice (jaz imam H7) se najbolje obnesejo kot meglenke?

Uporabniški avatar
landcruiser
Nov uporabnik

Napisal/-a landcruiser Ne sep 28, 2008 11:24 am

Mene zanima, če ima kdo izkušnje z plavimi halogenkami, ki imajo noter neke vrste plin. So neke vrste HID ksenon- tako piše na škatli.Iščem take "plave" žarnice, ki bi tudi podnevi svetile plavo in ne rumenkasto plavo kot večina ostalih.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po sep 29, 2008 12:10 am

landcruiser:
Torej kolikor je meni znano imas ti na svojem toyota landcruiser-ju v meglenkah zarnice
z oznako HB4 in v tem primeru bi svetoval cim bolj modro steklo za primer ti je
pa lahko Narva HB4 (Halogen) ...torej ne svetlo modra temvec temno

Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Gost

Napisal/-a Gost Po sep 29, 2008 9:21 am

zdravo!

zanima me kako bi naredu da imam notranjost (kabino) osvetljeno belo oz da ni cisto rumena osvetlitev, ter da bo svetilo mocneje?
mislil sem ledice kupit,sam se m opazil da je zarnica (na stropu) postavljena vodoravno,se pravi da mi ledica nebi osvetlila nic,ker sveti samo naravnost.
imam pa tako navadno zarnico: http://www.svetila.com/dh8YC/images//im ... 804_2o.jpg

Uporabniški avatar
landcruiser
Nov uporabnik

Napisal/-a landcruiser Po sep 29, 2008 10:24 am

MacTron je napisal/-a:landcruiser:
Torej kolikor je meni znano imas ti na svojem toyota landcruiser-ju v meglenkah zarnice
z oznako HB4 in v tem primeru bi svetoval cim bolj modro steklo za primer ti je
pa lahko Narva HB4 (Halogen) ...torej ne svetlo modra temvec temno

Slika

Hvala za nasvet

anzl
Nov uporabnik

Kraj: topole

Napisal/-a anzl Po sep 29, 2008 12:45 pm

zanima me kako bi naredu da imam notranjost (kabino) osvetljeno belo oz da ni cisto rumena osvetlitev, ter da bo svetilo mocneje?

kup take iste žarnce, sam glej d majo svetlo modr steklo. js mam to not, pa je skor bela svetloba, mogoče čis mal, ampak res čis mal n modro potegne, pa močnej svet k navadna. u a3m-u jih majo zihr.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Po sep 29, 2008 7:03 pm

Kolikor sem jaz videl efektivnost teh "modrih" žarnic, se en qrc vidi ponoči z njimi. Znake vidiš dlje kot z navadnimi žarnicami, cesta pa kot da je ni. Pa, btw, pol leta teme je pred nami ;)
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Gost

Napisal/-a Gost Po sep 29, 2008 8:22 pm

mislis!
ne recm da sveti kot npr.xenon,sam kupi narva pa ne 55w al kok so,mocnejso uzemi,ne vem se mi zdi 85w al kok..
ker je logicno da 55w sveti slabse,ker to je ubistvu navadna zarnica oblecena v "folijo modro" in ze po logiki ce pokrijes zarnico z necem da slabse sveti..ce uzames mocnejso pa je druga stvar..
verjemi da ti ne bo zal tisti 25e al kok so..jst ne grem vec na navadno zarnico.pa noben ne muri..
lp

Uporabniški avatar
miko 55
Nov uporabnik

Napisal/-a miko 55 Po sep 29, 2008 8:34 pm

martk je napisal/-a:Kolikor sem jaz videl efektivnost teh "modrih" žarnic, se en qrc vidi ponoči z njimi. Znake vidiš dlje kot z navadnimi žarnicami, cesta pa kot da je ni. Pa, btw, pol leta teme je pred nami ;)
LP
Martin

WORD
Cesto ne vidiš nič. V suhem še nekako gre, v mokrem pa poraz. Na AC je totalen skret, tale žarnica. Sedaj imam OSRAM Nightbreaker, pa je veliko bolje. Tudi 85W ti ne pomaga nič.

@mondeo01: Kupiš bele ledice, proto ploščo, cin in upore. Lučko dol pobereš žarnico ven zabrišeš, izdelaš lučko iz ledic in daš notri. Več na pm.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po sep 29, 2008 10:21 pm

...al pa za 27€ nabaviš Elvelux žarnice pa so boljše kot Osram Nightbreaker in svetijo lepo čisto...po dežju se prav lepo vidi.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po sep 29, 2008 10:37 pm

chevy je napisal/-a:...al pa za 27€ nabaviš Elvelux žarnice pa so boljše kot Osram Nightbreaker in svetijo lepo čisto...po dežju se prav lepo vidi.

....dobra :!: že časa nazaj desetletje sem v audiju B5 (H4 žarnica) imel vedno 100/90 eveluxa (rumena škatlica) sveti perfektno,izjemna bela svetloba, le "držala" ni nikol več kot 4-5 mesecev....

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po sep 29, 2008 10:47 pm

Sej zato, ker majo nekatere žarnice dobre lastnosti (sveti belo, mordo, močneje, itd.) ima krajšo življensko dobo kot je slikovno prikazano na škatlici od Osram Nightbreaker. Sam moje niso bele, modre niti ne sveti močneje in ni nič prikazano za krajšo živ. dobo, sem pa zadovoljen z njimi - boljše kot serijske H7. Koliko bodo zdžale bomo vidli. Sam jaz se ne sikiram tolko glede žarnic, ker so itak potrošni material.
Dolge luči pa sem zamenjal za Osram Nightbreaker, sam itak dolge luči malo prižigam tako, da bodo dolgo zdržale.
Zanima me kakšne žarnice se najbolje obnesejo za meglenke (jaz imam H7) ?
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost