Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Napisal/-a sergej Če okt 16, 2008 12:29 pm

hvala da si napisal ni mi blo za brat.....edino kaj bom kupo je namesto 50w 55w...in to je to..
Z xenom kitom pa mam slabe izkusnje okol policije..

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Če okt 16, 2008 1:51 pm

curkl21 je napisal/-a:Kot je že nekdo napisal nekaj časa nazaj je res najboljši kar ksenon kit, ker je zelooooooooooo težko najti takšne žarnice za ceno od 10-25 e, ki bojo svetile čisto belo.

PA LP, SANDI

Pozab'!
Citiram moj text izpred pol leta:

"Fantje ne ga srat,...
tudi sam sem upal da bo vse ok in sem nabavil Xenon kit,...ga veselo namontiral (avto Xsara 2001 clear steklo brez leče), se veselo vozil 14 dni in končno po pameti ugotovil, da vendarle ne gre slepiti ljudi okoli sebe.
Res,...brez veze,...dejansko si kot nekakšna kresnička in po mojem navaden kmet, ki bi rad nekaj imel, za kar pač nimaš pogojev,...res smešno.

Tisith 100€ je veliko pametneje raskirati za dva ali tri komplete malo boljših žarnic ala Osram Nightbreaker in potem pač voziti dokler dela,...

poleg tega so pa tu še policaji, ki te njegadne lahko orubijo za 800€ (oz. 400€ če plačaš v nekaj tednih)...kje je potem smisel?

Moja računica:
- nabavil xenon kit za 100€ z, pazi , dvoletno garancijo
- veselo vozil in slepil 14 dni
- končno ugotovil, da nima smisla, saj me je že en policaj pogledal postrani
- prodal zadevo naslednjemu nadebudnežu za 50€, ki pa je imel vsaj lečo, če že ostalega ne

Halo?
"

lpB

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Če okt 16, 2008 4:33 pm

:bow
Sicer je pa za v megleno-zimske razmere boljša "rumena" žarnica, ker dlje in z veliko manj odboja sveti skozi meglo, dež in sneg. Ko bi le kje dobil Osram all-season :cry:
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če okt 16, 2008 4:44 pm

Osram all season...kakšne izkušnje maste z njimi (živ. doba, svetloba ?, itd.) ?
Aja...naj mi negdo svetuje, katere žarnice se najbolje obnesejo kot meglenke...sm enkrat prej napisu pa ni bilo odgovora...gre pa za H7.

LP

curkl21
Nov uporabnik

Napisal/-a curkl21 Če okt 16, 2008 8:31 pm

Kar se tiče ksenon kita ne morem nč rečt. Napisal sem samo, da je POMOJEM mnenju boljše, nimam pa izkušenj z njim.
Vglavnem, danes sem prvič stestiral te žarnice iz a3m-a. Moram reči da sem po 15 km vožnje avto ustavil in zamenjal žarnice z osramovimi nightbreakerji, ker je bila vidljivost skoraj nična (malo megle in dež.)

NE PRIPOROČAM.NAJ SVETI MALO RUMENO, PRVA JE VARNOST !!!!

LP, SANDI

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Če okt 16, 2008 10:48 pm

No da še jaz povem...jas sem za finto kupo žarnice v Interšparu za 11€- H4-kao bele (xenon light-steklo je celo modro)...pač zanimalo me je...no sem zmontiral zraven pa sem še dal bele pozicije (ledike z not vrezano kapico)...in svetijo res belo je ful razlika od navadnih rumenkastih, se res ful pozna...no edino sranje tega je...TEMA+DEŽ=PORAZNO :x ...no kak dolgo bo svetlo bo pol bom pa menjal :roll:..

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če okt 16, 2008 10:53 pm

jaz sem mel te nekaj časa pa kler so mi svetile sm jih mel potem pa nazaj rumene notr ker z belimi nisem videl nič od nič...poraz
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Kraj: Radlje ob Dravi

Napisal/-a _BuLLet_ Če okt 16, 2008 11:13 pm

LP! vidim, da je res problem najti žarnice ki bi svetile popolnoma belo .. No, če vas zanima jih imajo v interšparu!! za 7 eur sem jih enkrat kupil za hec, ker so bile pač poceni in svetijo res popolnoma belo !Na škatlici je napis Grand prix pa spodaj piše Super white, bom ju3 poslikal, danes se mi več neda ker je pozno, LN vsem.

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Kraj: Radlje ob Dravi

Napisal/-a _BuLLet_ Če okt 16, 2008 11:16 pm

gaši je napisal/-a:No da še jaz povem...jas sem za finto kupo žarnice v Interšparu za 11€- H4-kao bele (xenon light-steklo je celo modro)...pač zanimalo me je...no sem zmontiral zraven pa sem še dal bele pozicije (ledike z not vrezano kapico)...in svetijo res belo je ful razlika od navadnih rumenkastih, se res ful pozna...no edino sranje tega je...TEMA+DEŽ=PORAZNO :x ...no kak dolgo bo svetlo bo pol bom pa menjal :roll:..

sem zdaj prebral tvoj post .. najdi v interšparu tiste ki so še bolpoceni za 7 eur :D
Jaz sem 1x kupil te ki si ti rekel, ker ni bilo na zalogi onih najbol poceni in niso svetile tako dobro.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če okt 16, 2008 11:17 pm

Take sm tudi js kupu u Šparu poceni...res svetijo belo, ampak po dežju ne vidiš pou kur** nič...niso mi crknile, sem jih pač zamenjal zaradi omenjene vidljvisti po dežju...imam jih še zmeraj v original škatlici H7 in H4, če je gdo blizu mene (Ilirska Bistrica) mu jih podarim ;)

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Pe okt 17, 2008 7:55 am

Mene pa samo nekaj zanima rad bi nabavil te žarnice in me zanima kakšne žarnice gredo za dolg in kratek snop svetlobe gre pa za avtomobil vw polo 6n letnik 95

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe okt 17, 2008 11:31 am

cky2k: VW Polo 6N ima samo H4 zarnico (katera vsebuje kratko in dolgo)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe okt 17, 2008 12:24 pm

cky2k je napisal/-a:Mene pa samo nekaj zanima rad bi nabavil te žarnice in me zanima kakšne žarnice gredo za dolg in kratek snop svetlobe gre pa za avtomobil vw polo 6n letnik 95

ti je že mactron povedal drugače so pa to H1 pa H7
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Pe okt 17, 2008 2:51 pm

chevy je napisal/-a:Osram all season...kakšne izkušnje maste z njimi (živ. doba, svetloba ?, itd.) ?
Aja...naj mi negdo svetuje, katere žarnice se najbolje obnesejo kot meglenke...sm enkrat prej napisu pa ni bilo odgovora...gre pa za H7.

LP

Če se ne motim, jih ne delajo več :cry: Svetijo pa bolj rumeno, za meglo so zakon.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Ne okt 19, 2008 12:05 pm

MacTron hvala za odgovor :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne okt 19, 2008 12:10 pm

martk je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:Osram all season...kakšne izkušnje maste z njimi (živ. doba, svetloba ?, itd.) ?

Če se ne motim, jih ne delajo več :cry: Svetijo pa bolj rumeno, za meglo so zakon.

Tako je All Season ne dobis vec zato pa je njena "naslednica" v drugi firmi All Weather (H1,H3,H4,H7)

Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne okt 19, 2008 2:07 pm

MacTron je napisal/-a:
martk je napisal/-a:

Tako je All Season ne dobis vec zato pa je njena "naslednica" v drugi firmi All Weather (H1,H3,H4,H7)

Slika

Hvala MacTron...kaj tele svetijo bolj rumeno ?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne okt 19, 2008 2:15 pm

chevy je napisal/-a:Hvala MacTron...kaj tele svetijo bolj rumeno ?

Ni kaj... torej svetijo nekako takole
Slika
Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne okt 19, 2008 2:24 pm

Ne spada lih v to temo ampak bom kle napisal...glede meglenk...meni svetijo previsoko in ko jih mam vklopljene mi nasprotujoča vozila blendajo...vem, da je pri meglenki šraufek, za naštimat višino snopa...sedaj me zanima koliko m mora biti dolg snop...naj sam naštimam ali naj peljem v kakšen servis...ali obstaja kakšna shema, da vidim kako morajo svetit (kot tista shema za štimat žaromete gor/dol, levo/desno) :?:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne okt 19, 2008 2:28 pm

chevy: Ni zanemarljivo vprasanje ampak vseeno ali to uporabljas, ko je res megla
torej, da se ne vidi tako dalec (50m pred seboj) ali to uporabljas tudi, ko je dez?
to je bilo napisano v smislu glede "nasproti blendajocih vozil"...

Glede nastavljanja pa imas nad meglenko oz. pod (odvisno od vozila) vijak s
katerim uravnavas snop oz. dolzino tega nekateri imajo pa ze tudi 3 stopensko
elektricno nastavitev ...snop meglenke pa ne sme presegati 15m.
Zadnjič spremenil MacTron, dne Ne okt 19, 2008 2:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov