Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre To feb 06, 2007 12:12 pm

mi pove nekdo, kako je s homologacijo alu feltn, ce imas eno s seboj v prtljazniku? Sem na LPP vprasal, pa mi ni znala tocno povedat, pravi da naj bi se naceloma dalo, rajsi pa vidijo da so feltne gor.. Zdaj se mi ne da komplicirat pa 2x feltne menjat, pa bi mel samo eno v prtljazniku, vendar ne vem koliko komplicirajo s tem?
Slika

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo To feb 06, 2007 12:25 pm

jurre je napisal/-a:mi pove nekdo, kako je s homologacijo alu feltn, ce imas eno s seboj v prtljazniku? Sem na LPP vprasal, pa mi ni znala tocno povedat, pravi da naj bi se naceloma dalo, rajsi pa vidijo da so feltne gor.. Zdaj se mi ne da komplicirat pa 2x feltne menjat, pa bi mel samo eno v prtljazniku, vendar ne vem koliko komplicirajo s tem?

sem že tud jaz enkrat vprašal, če je kdo prakticiral to in ni blo odgovora. morda se zdaj kdo najde. :)

Uporabniški avatar
TheRealSlimSergio
Nov uporabnik

Kraj: na sončni strani Alp

Napisal/-a TheRealSlimSergio Sr feb 07, 2007 2:55 am

Zamenjava zadnjih luči

Potrebujemo odtisnen E na luči sami ter certifikat o ustrezni svetilnosti. Tuv-a se pri lučeh načeloma ne dobi zato se ga naj tudi nebi rabilo. V kolikor ga imate ne more škoditi.

Kje nej bi dubu papirje, če se luči zatemni s sprejem doma v garaži????
YOU WILL RESPECT MY AUTHORITAH! Slika

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Napisal/-a jurre Sr feb 14, 2007 3:41 pm

no, eto da ne bo dvomov. Se DA homologirat, ce imas alu feltno s seboj. Jaz sem bil danes na LPP, za vsak slucajn sem vzel vse 4, je rekel naj pokazem eno, prepisal dimenzijo in ET, me vprasal ce gleda kaj ven iz blatnika, sem rekel da ne. Potem sem spravil, je pregledal tuv, pa se ene 2x omenil da ne sme ven gledat, pol pa rece no, saj je avto itak tukaj v tuv-u napisan, pol nimam kaj rect. Pa je bilo to to :D dobrih 20 min vse skupaj, pa se to v glavnem zaradi enega pred mano...

zdj pa cakam kartoncek.. :P
Slika

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Napisal/-a jurre So feb 17, 2007 11:57 am

noro...danes sem ze dobil kartoncek :shock:
Slika

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo So feb 17, 2007 12:03 pm

Zanimivo, torej gre.:)

Predvidevam da si bil v Lj na LPPju, vprašanje kak znajo tukaj na RTIju v mbju zagnjavit. :S

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Napisal/-a jurre So feb 17, 2007 12:40 pm

ja, na LPP, saj sem napisal ;)
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So feb 17, 2007 2:35 pm

jurre je napisal/-a:no, eto da ne bo dvomov. Se DA homologirat, ce imas alu feltno s seboj. Jaz sem bil danes na LPP, za vsak slucajn sem vzel vse 4, je rekel naj pokazem eno, prepisal dimenzijo in ET, me vprasal ce gleda kaj ven iz blatnika, sem rekel da ne. Potem sem spravil, je pregledal tuv, pa se ene 2x omenil da ne sme ven gledat, pol pa rece no, saj je avto itak tukaj v tuv-u napisan, pol nimam kaj rect. Pa je bilo to to :D dobrih 20 min vse skupaj, pa se to v glavnem zaradi enega pred mano...

zdj pa cakam kartoncek.. :P

zanimivo res, tak bi moglo to potekat skoz. Če piše v tuv-u da gre te že gre :)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
[Psyho]
Novinec

Napisal/-a [Psyho] So feb 24, 2007 6:19 pm

Mene pa zanima, če mogoče za letvice za na luči rabim tudi potrdilo o strokovni montaži, ker ga pač nimam. :?

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort To feb 27, 2007 7:44 pm

Rad bi homologiral lite feltne in nove dimenzije gum, imam pa TUV, ki sem ga dobil na inetrnetu in je v nemščini.
Sedaj pa me zanima, ali je tak TUV dober(ker je v nemščini), ali mora biti nov datum in v slovenščini?

Feltne so RIAL, gume pa 195/50-15 ( prej pa 185/55-15)

Res hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To feb 27, 2007 7:49 pm

cliort je napisal/-a:imam pa TUV, ki sem ga dobil na inetrnetu in je v nemščini.

TÜV - Technischer Überwachungs-Verein
so vecinoma ce ne vsi nemski je pa to kvalificirano po normah
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 To feb 27, 2007 7:50 pm

Če v TÜV-u štima dimenzija bi moglo bit vse vredu. Sem dans na RTI-ju lih dal vlogo pa ni blo problema... Pa sn mel isto z neta sprintano
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort To feb 27, 2007 7:55 pm

Roks85 je napisal/-a:Če v TÜV-u štima dimenzija bi moglo bit vse vredu. Sem dans na RTI-ju lih dal vlogo pa ni blo problema... Pa sn mel isto z neta sprintano

Kolk pa to košta?
Pa kolk časa si čakal, da so te povabili?

Roks85
Novinec

Napisal/-a Roks85 To feb 27, 2007 9:08 pm

Danes sem oddal vlogo, v petek pa mam homologacijo. Stalo pa bo nekje 56€. Pa homo kartonček že mam...
Slika
Roks [Mad Tuners]

ziga2
Nov uporabnik

Napisal/-a ziga2 Po mar 12, 2007 7:10 pm

Roks85 je napisal/-a:Danes sem oddal vlogo, v petek pa mam homologacijo. Stalo pa bo nekje 56€. Pa homo kartonček že mam...

Pozdravljen, bi lahko potem, ko boš opravil homologacijo povedal če kej komplicirajo, pa če res cel avto pregledajo, namreč sam nameravam prav tako na rti it homologirat felgne.

Lp Žiga

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Po mar 12, 2007 8:05 pm

Mene pa zanima če morm na LPP zravn vloge za predelavo poslat zravn TUV al ga oddam takrat ko bom mel pregled avtomobila. Vlogo mam pa namen poslat po pošti.
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po mar 12, 2007 8:10 pm

blackghost je napisal/-a:Mene pa zanima če morm na LPP zravn vloge za predelavo poslat zravn TUV al ga oddam takrat ko bom mel pregled avtomobila. Vlogo mam pa namen poslat po pošti.

vlogo bos ti poslal po posti to je samo tisti obrazec... potem bos klican naslednje teden,
14 dni oz. bos dobil povabilo po posti... nato pa bos z vsemi papirji (TUV) odsel na LP tam pa
bo gospod Zajec pogledal tvoje papirje ce se vse ujema...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Po mar 12, 2007 8:12 pm

MacTron je napisal/-a:
blackghost je napisal/-a:Mene pa zanima če morm na LPP zravn vloge za predelavo poslat zravn TUV al ga oddam takrat ko bom mel pregled avtomobila. Vlogo mam pa namen poslat po pošti.

vlogo bos ti poslal po posti to je samo tisi obrazec... potem bos klican naslednje teden,
14 dni oz. bos dobil povabilo po posti... nato pa bos z vsemi papirji (TUV) odsel na LP tam pa
bo gospod Zajec pogledal tvoje papirje ce se vse ujema...

Hvala
Slika

Roks85
Novinec

Napisal/-a Roks85 Po mar 12, 2007 8:20 pm

No jaz sem vlogo oddal osebno, in sem moral met poleg Tüv pa vse ostale papirje.

Kar pa se tiče pregleda so mi pregledali samo felne, vsak krak posebej, pa pač tisto številko šasije ipd. Pregled je trajal cca. 20 min (skupaj s slikanjem vozila), papirje pa sem dobil čez dobre 3 ure...
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek To mar 13, 2007 6:19 pm

Kolko sem dosedaj prebral za homolomo platišč morem na RTI v MB poslat vlogo, potem klicno ali po pošti dobim datum in uro kdaj naj pridem k njim.Sabo moram met TÜV platišč.
Kako je pa z homologacijskim kartončkom, glede na to da je moj avtomobil letnik 97, ampak prva registracija 00 in ga nimam! Na tehničnem mi je sicer rekel da je to bilo komaj konec 97 leta. Zaj me pa zanima če bi lahko komplicirali zato? Ali mi bodo enostavno naredili novega?

Ali je vloga na prvi strani še vedno veljavna?
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov