BMW 850i je napisal/-a:V Avstriji na bmw srečanjih:
Izbere se žirija npr. 6 članska iz različnih klubov.
Vsak avto, ki tekmuje se pripelje na oder, kjer se prične ocenjevati pred to komisijo.
Vsak ima svoj obrazec na katerem piše ocene od 0 - 10 točk.
Na obrazcu so navedene ocenjevalne teme npr.:
Zunanjost:
predelava karoserije
spojlerji
znižanost
lak
itd,.
Notranjost:
akustika
notranja predelava
itd.
Predel motorja:
predelanost
urejenost
itd.
Pa še več teh točk imajo in nato vsak za vse te točke daje ocene od 0 - 10
Se sešteje in dobijo zmagovalce npr. za splošno
nato pa še na podlagi teh točk dobijo tudi najlepša notranjost, zunanjost,...
Pri nas se bi lahko tudi določila 6 članska komisija na vsakem srečanju. Član ne more tekmovati. Člani vsi različni, iz različnih klubov oz. znamk avtov.
Isto se lahko naredijo točke kaj ocenjevat in grejo od avta do avto ter ocenjujejo. Na koncu se točke sestejejo in imamo zmagovalce.
Približno tako imajo urejeno v tujini, če nimajo kako redno komisijo.
LP BMW850i
Sale je napisal/-a:Preveč ste (smo) se obesili na to home made vs. kupljeno - tist moj predlog je bil v osnovi mišljen predvsem v tem smislu, da gre za razliko pri stilu predelav. Ogromnokrat sem že slišu, da je za nekoga najlepši avto, ki je znižan, ogromna kolesa gor, zatemnjene šipe in to je to. Spljuval je pa nek avto, ki je bil drugače (za njegove pojme) kičast v resnic se je pa človek pač vrgu bolj v extreme.
Torej tu bi se to nekako ločilo in glede na to, da določeni avti že po defaultu nimajo šans pri tistem "elegantnem" stylingu bi se le ti, lahko skoncentriral na freestyle varianto kjer bi tud imel več možnosti. Veliko je pa takih avtov, ki so lepo porihtani vendar ne v smislu tiste extremnosti showcara in bodo tudi ti avti imel več možnosti v svoji kategoriji.
G-4S je napisal/-a:Evo še moj predlog glede ocenjevanja:
Torej glasovanje po glasovnicah, ki se dodelijo nastopajočim ostanejo (s tem dobimo glas ljudstva). Nato pa strokovna žirija te glasove sešteje in na osnovi tega naredi nek ožji izbor avtov (doda še kakšnega svojega, če strokovno oceni, da si to zasluži) izmed katerih (na podlagi STROKOVNE OCENE seveda) določi zmagovalce. V to žirijo pa bi bili vabljeni člani klubov, ki sodelujejo na showih (seveda iz vsakega kluba enako število članov), da se ne bo potem govorilo a favoriziranju kakšnih klubov.
Podpiram tudi predlog, da se kategorija NAJLEPŠA ZUNANJOST razdeli na dve podkategoriji. Za ocenjevanje notranjosti, motornega prostora, prtljažnega prostora, extremne predelave ne vidim razloga za dve kategoriji.
Mare9mm je napisal/-a:Hm, mogoče kategorije Elegant/Exstreme/Freestyle. V prvi bi bli pač te elegantni (spuščen z velkimi valarji, itd.), v drugi pol razni ful bodykit, z spojlerji, nalepkami, in ne vem še s čim, v FreeStyle pa te zadeve ala home-made, pa stari avti, pa to.
maky je napisal/-a:alesi je napisal/-a:Mislim da bi bilo pametno zacet razmisljat da bi tekmovanje naredili loceno HOME MADE in KUPLJENO.Bi bilo za vse veliko bolj fer.
bedarija... a sedaj ko sem pa kupil spojlerje in odbijače in nimam doma narejenih moj avto ni nič vreden???? daj ne serite z takimi... pač sam ne znam narediti odbijača... nisem nadarjen za to! sem za kaj drugega in z tistim zaslužim dovolj da si lahko kupim odbijač al pa kar koli za svoj avto.
dejmo pol nardit še po barvi pa po znamki pa po velikosti gum pa po....
še enkrat BEDARIJA!
Maky:
kam jaz padem če dam spet tatoo gor? (samo na primer)
drugače pa glede tistega domačina pa to... smo že nekaj razmišljali da nebi smel glasovati za člana svojega kluba... smo potem ravno tu najebejo veliki klubi...
maky je napisal/-a:monster_d je napisal/-a:darkdog24 je napisal/-a:Monster taki kot si ti pa js 100% podpiram,ker vsaj meni je lepo videt nekoga ki da nekaj na auto ampak da je to bilo narejeno iz njegovih rok oziroma da ni nekaj vsakdanjega.Ne rečem da so serijski spojlerji grdi ipd.ampak če ima nekdo nekaj homemade gor mi je zelo zanimivo in lepo za videt.
Tnx...
Sicer pa ok... usem ni pac eno delo usec se pac recimo spojlerji itd nekaterim ne dopadejo... useen pa je pravicno da se nekatera unikatna dela tudi mal bolj cenijo kot se sedaj, pa magar da ni kaj prevec lepo.. je pa vlozenega ogromno dela in truda in je skoda da bi slo v nic!
brez zamere ampak če predeluješ avto da bi pobiral pokale pol pa tudi... žal ti ne gre najbolje... zakaj? premalo opazno.... pač je avto take oblike da ga je treba res konkretno predelat da se sploh kaj vidi... vem da je to veliko dela samo če ti je bistvo predelave pokal potem raje začni širiti blatnike in nabavi ene 14 col pa 8j feltne pa ga daj čist do tal pa vrjemi bo bolj extremen in bo več pokalov kot če ga predelaš tako kot je tebi všeč...
je pa dejstvo da se vedno ocenjuje oblika. in ne kako je bila le ta pridobljena (doma al kupljeno)
monster_d je napisal/-a:maky je napisal/-a:monster_d je napisal/-a:darkdog24 je napisal/-a:Monster taki kot si ti pa js 100% podpiram,ker vsaj meni je lepo videt nekoga ki da nekaj na auto ampak da je to bilo narejeno iz njegovih rok oziroma da ni nekaj vsakdanjega.Ne rečem da so serijski spojlerji grdi ipd.ampak če ima nekdo nekaj homemade gor mi je zelo zanimivo in lepo za videt.
Tnx...
Sicer pa ok... usem ni pac eno delo usec se pac recimo spojlerji itd nekaterim ne dopadejo... useen pa je pravicno da se nekatera unikatna dela tudi mal bolj cenijo kot se sedaj, pa magar da ni kaj prevec lepo.. je pa vlozenega ogromno dela in truda in je skoda da bi slo v nic!
brez zamere ampak če predeluješ avto da bi pobiral pokale pol pa tudi... žal ti ne gre najbolje... zakaj? premalo opazno.... pač je avto take oblike da ga je treba res konkretno predelat da se sploh kaj vidi... vem da je to veliko dela samo če ti je bistvo predelave pokal potem raje začni širiti blatnike in nabavi ene 14 col pa 8j feltne pa ga daj čist do tal pa vrjemi bo bolj extremen in bo več pokalov kot če ga predelaš tako kot je tebi všeč...
je pa dejstvo da se vedno ocenjuje oblika. in ne kako je bila le ta pridobljena (doma al kupljeno)
Marsikeri smo v svoj avto vlozli ogromno ur dela in zakaj nebi to blo ovrednoteno.
Marsikeri smo spojlerje sami doma kvackali in nismo sli do prodajalca vrgli 50k na mizo da mi naroc pa zmontira... Ce razumes.
Se fedre in amortizerje sem sam menjaval, da ne govorimo o sivanju ledra pri prestavni rocki, barvanje notranjosti, obdelava odbijaca in montaza in take fore. Use sam.
Tu not je lukna...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov