Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a PaGeR Sr maj 12, 2004 8:52 pm

Kje najti tako žirijo?

LP
Ali obstaja rehabilitacijski center za prehitro vožnjo? :)
Opel Corsa 2.0 16V

Uporabniški avatar
BMW 850i
Novinec

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a BMW 850i Sr maj 12, 2004 10:51 pm

V Avstriji na bmw srečanjih:
Izbere se žirija npr. 6 članska iz različnih klubov.
Vsak avto, ki tekmuje se pripelje na oder, kjer se prične ocenjevati pred to komisijo.
Vsak ima svoj obrazec na katerem piše ocene od 0 - 10 točk.
Na obrazcu so navedene ocenjevalne teme npr.:
Zunanjost:
predelava karoserije
spojlerji
znižanost
lak
itd,.
Notranjost:
akustika
notranja predelava
itd.
Predel motorja:
predelanost
urejenost
itd.
Pa še več teh točk imajo in nato vsak za vse te točke daje ocene od 0 - 10
Se sešteje in dobijo zmagovalce npr. za splošno
nato pa še na podlagi teh točk dobijo tudi najlepša notranjost, zunanjost,...

Pri nas se bi lahko tudi določila 6 članska komisija na vsakem srečanju. Član ne more tekmovati. Člani vsi različni, iz različnih klubov oz. znamk avtov.
Isto se lahko naredijo točke kaj ocenjevat in grejo od avta do avto ter ocenjujejo. Na koncu se točke sestejejo in imamo zmagovalce.
Približno tako imajo urejeno v tujini, če nimajo kako redno komisijo.

LP BMW850i
Predsednik AK Street race team MS

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Napisal/-a PaGeR Če maj 13, 2004 6:33 am

BMW 850i

I like it :P

Sam kje boš dobu žirijo, ki bo cel dan ocenjevala npr. 200 avtov?
Drugače pa ideja ni slaba... !!!

LP
Opel Corsa 2.0 16V

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Če maj 13, 2004 7:19 am

Se moje mnenje glede spojlerjev:
Jaz prisegam na unikate!! Ampak vseeno raje vidim kupljen spojler kot pa salbo narejen domac spojler.
Jaz iz plastike ne znam delat in v mojem primeru bo spojler kupljen al iz kataloske ponudbe ali od kasnega domacega izdelovalca ker hocem da je kvalitetno. Kot kaze bom imel homemade odbijace in kupljene obrobe.

Zdej pa nevem v katero kategorijo bi to spadalo?
Made in Japan

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če maj 13, 2004 8:12 am

BMW 850i je napisal/-a:V Avstriji na bmw srečanjih:
Izbere se žirija npr. 6 članska iz različnih klubov.
Vsak avto, ki tekmuje se pripelje na oder, kjer se prične ocenjevati pred to komisijo.
Vsak ima svoj obrazec na katerem piše ocene od 0 - 10 točk.
Na obrazcu so navedene ocenjevalne teme npr.:
Zunanjost:
predelava karoserije
spojlerji
znižanost
lak
itd,.
Notranjost:
akustika
notranja predelava
itd.
Predel motorja:
predelanost
urejenost
itd.
Pa še več teh točk imajo in nato vsak za vse te točke daje ocene od 0 - 10
Se sešteje in dobijo zmagovalce npr. za splošno
nato pa še na podlagi teh točk dobijo tudi najlepša notranjost, zunanjost,...

Pri nas se bi lahko tudi določila 6 članska komisija na vsakem srečanju. Član ne more tekmovati. Člani vsi različni, iz različnih klubov oz. znamk avtov.
Isto se lahko naredijo točke kaj ocenjevat in grejo od avta do avto ter ocenjujejo. Na koncu se točke sestejejo in imamo zmagovalce.
Približno tako imajo urejeno v tujini, če nimajo kako redno komisijo.

LP BMW850i

dobr sistem samo pri nas težko izvedljiv...
zakaj? ker bi se vse razvleklo... 100 avtov če se ocenjuje enega dobro porabiš vsaj 10-20 minut... to je pa že za ufff skor cel dan dela...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Če maj 13, 2004 9:03 am

Ja, cool da ste to premaknl na posebno temo.
Men u bistvu že skoz ni jasn, zakaj ni "people's choice" kategorije nikol. Pol bi se vseen mal vidl za kaj so glasoval ljudje in za kaj žirija.
Glede starosti avtomobilov se tud ne strinjam. V tujini dostkart zmaga kakšn Golf I al pa Peugeot 205, da o starih Mercedesih, BMW, itd. sploh ne govorimo. Zarad mene tud če doma v banjo flikneš tri kartinske škatle in si iz lepenke z fuuul ogromno truda nardiš home-made odbijač, me prov mal briga kok si se trudu, če bo zgledal kot kup kartona na avtu, bo pač zgledal kot kup kartona na avtu in to si pač ne zasluž nagrade. In kje pol nardiš mejo med home-made in profesionalnim izdelkom. Recimo no-name spoilers - k so zdej že ene par avtov spedenal, in majo to že poštudirano na profi nivoju, a so oni pol še vedno home-made al ne? Kje je potem Fazer? To bi bla prevelika zbrka. Jest u bistvu ne vidm preproste rešitve, kako doseč da bo Monsta dobil pokal za styling... Ne vem... mogoče če bi razdelil na "Styling" kot ga poznamo zdej, torej zamenjani odbijači, podaljški, dodatki, etc. in pa novo kategorijo "Modified" v katero bi spadali originalni odbijači z mrežico namesto plastičnih rež, pa pobarvane luči, pa home-made blende, lukne itd. Sam tud to po mojem ne bi šlo, k recimo en k je avtoličar iz velike družine mehankarjev, ma doma delavnico in čeprav je predelal vse sam in pri sebi doma, je to profesionalno delo ličarja v ličarski delavnici in ne šraufanje avta enga laika pred bajto na vrtu.

Da zaklučm, men zdej niti ni tok slabo narjen, sam moral bi bit tok fer in razumet, da Slovenija ni tok velka, da folk ne bo dojel, če bo isti avto zmeri dobil isti pokal... To so zdej res za*ebal s to 206-ko. Še najbol se mi zdi pa, da je bistvo zadel Darkdog, k je reku, da je njemu važn, da je njegov avto njemu ušeč. Ker tist moment, ko začneš razmišlat "če bi pa dons mel VeilSide spredn odbijač, bi pa sigurn zmagu" si za moje pojme čist mimo usekal, zato ker svoj denar, čas in trud porabiš za to, da na svoj avto daš nekaj kar bo ušeč nekomu drugemu.
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če maj 13, 2004 10:36 am

Preveč ste (smo) se obesili na to home made vs. kupljeno - tist moj predlog je bil v osnovi mišljen predvsem v tem smislu, da gre za razliko pri stilu predelav. Ogromnokrat sem že slišu, da je za nekoga najlepši avto, ki je znižan, ogromna kolesa gor, zatemnjene šipe in to je to. Spljuval je pa nek avto, ki je bil drugače (za njegove pojme) kičast v resnic se je pa človek pač vrgu bolj v extreme.

Torej tu bi se to nekako ločilo in glede na to, da določeni avti že po defaultu nimajo šans pri tistem "elegantnem" stylingu bi se le ti, lahko skoncentriral na freestyle varianto kjer bi tud imel več možnosti. Veliko je pa takih avtov, ki so lepo porihtani vendar ne v smislu tiste extremnosti showcara in bodo tudi ti avti imel več možnosti v svoji kategoriji.

Še enkrat poudarjam ne gre toliko za home made ali ne, ampak gre za to, da pri nas še ni prav dovbro izoblikovan pojem show car oz. da iz avta praktično nardiš skulpturo. Zato bi moral začet nekako delat tud v tej smeri, da se to malo vzpodbudi.

Sej mogoče sem utopist in teoretik ampak vseen mislim, da bi bilo to izvedljivo. Seveda samo na tak način, da nekdo to konstruktivno skritizira in da svoj kontra predlog, ne pa da se sam reče: ah to je brezveze naj ostane tko kot je (ne ciljam na nikogar konkretno, gre za vsesplošni odnos).

Tako točkovanje "od avta do avta" smo že imeli - čisto prvo leto v Grosuplju, kjer sva z G-4som skor crknila od pregledovanja vseh tistih avtov. Varianta bi bila edino ta, da lastnik pripelje avto na določen prostor (se naredi kar kolona), kjer ga žirija pogleda in oceni, tako se prišpara vsaj nekaj časa pomoje. Tu spet pride v poštev delitev na 2 večji grupi, ker sta tako lahko 2 žiriji, ki ocenjujeta istočasno vsaka svojo kategorijo in je takoj spet vse lažje.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 Če maj 13, 2004 11:14 am

Sale je napisal/-a:Preveč ste (smo) se obesili na to home made vs. kupljeno - tist moj predlog je bil v osnovi mišljen predvsem v tem smislu, da gre za razliko pri stilu predelav. Ogromnokrat sem že slišu, da je za nekoga najlepši avto, ki je znižan, ogromna kolesa gor, zatemnjene šipe in to je to. Spljuval je pa nek avto, ki je bil drugače (za njegove pojme) kičast v resnic se je pa človek pač vrgu bolj v extreme.

Torej tu bi se to nekako ločilo in glede na to, da določeni avti že po defaultu nimajo šans pri tistem "elegantnem" stylingu bi se le ti, lahko skoncentriral na freestyle varianto kjer bi tud imel več možnosti. Veliko je pa takih avtov, ki so lepo porihtani vendar ne v smislu tiste extremnosti showcara in bodo tudi ti avti imel več možnosti v svoji kategoriji.

Dobro napisano!
Se popolnoma strinjam.
Recimo meni osebno so zelo všeč elegantno predelani avtomobili, ne pa tisti extreme kič :roll:
Jaz bi izbral popolnoma druge avtomobile v Kopru, kot pa jih je izbrala žirija, glede na slike iz Kopra, ker me tam ni bilo. Če se ne motim je zmagala v eni izmed kategorij tista rumena Ibiza. Sam vozim tako ibizo in mi je zelo všeč, samo sorry tista predelava je bila pa za bruhat! :?
Tako, da z uvedbo dveh ločenih kategorij bi se dalo zmanjšat "krivico", ki se dogaja elegantnem stylingu :D Ker če pogledamo je 80% ljudi všeč bolj extreme styling, kot pa elegantni. Tako da elegantni nimajo možnosti na takih ocenjevanjih.

LP
Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Če maj 13, 2004 11:24 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če maj 13, 2004 11:26 am

G-4S je napisal/-a:Evo še moj predlog glede ocenjevanja:

Torej glasovanje po glasovnicah, ki se dodelijo nastopajočim ostanejo (s tem dobimo glas ljudstva). Nato pa strokovna žirija te glasove sešteje in na osnovi tega naredi nek ožji izbor avtov (doda še kakšnega svojega, če strokovno oceni, da si to zasluži) izmed katerih (na podlagi STROKOVNE OCENE seveda) določi zmagovalce. V to žirijo pa bi bili vabljeni člani klubov, ki sodelujejo na showih (seveda iz vsakega kluba enako število članov), da se ne bo potem govorilo a favoriziranju kakšnih klubov.

Podpiram tudi predlog, da se kategorija NAJLEPŠA ZUNANJOST razdeli na dve podkategoriji. Za ocenjevanje notranjosti, motornega prostora, prtljažnega prostora, extremne predelave ne vidim razloga za dve kategoriji.

no to je pa dober predlog... :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Če maj 13, 2004 11:45 am

Glas ljudstva po moje od sodelujočih ne dobimo, ker pol lahko še vedno domačini al pa najštevilčnejši klub glasuje za en svoj avto, vsem obiskovalcem showa je pa to največji podn od stylinga. Recimo, da se men ursničjo sanje in kupm Mitsubishi Eclipse, se učalnm v GTT in potem, ker vem da ste carji, mi vsi ful pomagate, da ga upedenam. Pol gremu usi v Grosuple, smo najštevilčnejši Tuning team in ker smo vsi sodeloval pr stylingu mojga avta, nam je valda ful carski in vsi glasujemo zanga. Obiskovlcem showa pa je to najbl grd podn od nagravžnga japonskega j***a in ni nobenmu ušeč... Torej to ni glas ljudstva. Naprimer.

Drugač se valda strinjam, da bi blo treba kej spremenit... Hmmm, tale Saletov tekst mi je dal mislt... Mogoče bi blo treba met tri kategorije in mal je to blo prisotno verjetn že v Kopru s tistim Beast from the East... Hm, mogoče kategorije Elegant/Exstreme/Freestyle. V prvi bi bli pač te elegantni (spuščen z velkimi valarji, itd.), v drugi pol razni ful bodykit, z spojlerji, nalepkami, in ne vem še s čim, v FreeStyle pa te zadeve ala home-made, pa stari avti, pa to.

To z nevtralno žirijo mogoče ne bi blo slabo.
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če maj 13, 2004 11:49 am

Mare9mm je napisal/-a:Hm, mogoče kategorije Elegant/Exstreme/Freestyle. V prvi bi bli pač te elegantni (spuščen z velkimi valarji, itd.), v drugi pol razni ful bodykit, z spojlerji, nalepkami, in ne vem še s čim, v FreeStyle pa te zadeve ala home-made, pa stari avti, pa to.

kam jaz padem če dam spet tatoo gor? :? :? (samo na primer)

drugače pa glede tistega domačina pa to... smo že nekaj razmišljali da nebi smel glasovati za člana svojega kluba... smo potem ravno tu najebejo veliki klubi... :? :?
SlikaSlika

G-4S

Napisal/-a G-4S Če maj 13, 2004 11:51 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Če maj 13, 2004 12:49 pm

maky je napisal/-a:
alesi je napisal/-a:Mislim da bi bilo pametno zacet razmisljat da bi tekmovanje naredili loceno HOME MADE in KUPLJENO.Bi bilo za vse veliko bolj fer.

bedarija... a sedaj ko sem pa kupil spojlerje in odbijače in nimam doma narejenih moj avto ni nič vreden???? daj ne serite z takimi... pač sam ne znam narediti odbijača... nisem nadarjen za to! sem za kaj drugega in z tistim zaslužim dovolj da si lahko kupim odbijač al pa kar koli za svoj avto.

dejmo pol nardit še po barvi pa po znamki pa po velikosti gum pa po....

še enkrat BEDARIJA!

tako kot si rekel maky! tisti ki majo home made se počutijo kaj več vredne?? no kdo pokale nosi se ve!

mislim kake bedariej se bodo še eni spomnili!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Če maj 13, 2004 1:30 pm

Maky:
kam jaz padem če dam spet tatoo gor? (samo na primer)

drugače pa glede tistega domačina pa to... smo že nekaj razmišljali da nebi smel glasovati za člana svojega kluba... smo potem ravno tu najebejo veliki klubi...

Ma, ja , sej pravm da je to ful komplikacija...Po mojem ma tale moj sosed, G-4S, še najbolšo idejo, da bi blo nekje pol-pol Glasovanje - Žirija. :?

:roll: Skoz eni in isti tle pišemo. Kva a drugi pa ne morjo/ ne smejo u službi po forumu surfat, al to res nobenga ne zanima. :?:
Slika

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Napisal/-a PaGeR Če maj 13, 2004 1:38 pm

Problem je pomojem v tem, da nihče ni prepričan, kako bi bilo najboljše in najbolj objektivno glasovanje...
Da bi pa vsak po svoje nabiju, bi blo pa tud podn za znoret...

Kako je recimo v tujini poleg BMW treffna? Mogoče kdo dosti hodi po tujih zborih?

LP
Opel Corsa 2.0 16V

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če maj 13, 2004 1:50 pm

maky je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:
darkdog24 je napisal/-a:Monster taki kot si ti pa js 100% podpiram,ker vsaj meni je lepo videt nekoga ki da nekaj na auto ampak da je to bilo narejeno iz njegovih rok oziroma da ni nekaj vsakdanjega.Ne rečem da so serijski spojlerji grdi ipd.ampak če ima nekdo nekaj homemade gor mi je zelo zanimivo in lepo za videt.

Tnx...
Sicer pa ok... usem ni pac eno delo usec se pac recimo spojlerji itd nekaterim ne dopadejo... useen pa je pravicno da se nekatera unikatna dela tudi mal bolj cenijo kot se sedaj, pa magar da ni kaj prevec lepo.. je pa vlozenega ogromno dela in truda in je skoda da bi slo v nic!

brez zamere ampak če predeluješ avto da bi pobiral pokale pol pa tudi... žal ti ne gre najbolje... zakaj? premalo opazno.... pač je avto take oblike da ga je treba res konkretno predelat da se sploh kaj vidi... vem da je to veliko dela samo če ti je bistvo predelave pokal potem raje začni širiti blatnike in nabavi ene 14 col pa 8j feltne pa ga daj čist do tal pa vrjemi bo bolj extremen in bo več pokalov kot če ga predelaš tako kot je tebi všeč...

je pa dejstvo da se vedno ocenjuje oblika. in ne kako je bila le ta pridobljena (doma al kupljeno) :wink:

Marsikeri smo v svoj avto vlozli ogromno ur dela in zakaj nebi to blo ovrednoteno.
Marsikeri smo spojlerje sami doma kvackali in nismo sli do prodajalca vrgli 50k na mizo da mi naroc pa zmontira... Ce razumes.
Se fedre in amortizerje sem sam menjaval, da ne govorimo o sivanju ledra pri prestavni rocki, barvanje notranjosti, obdelava odbijaca in montaza in take fore. Use sam.
Tu not je lukna...

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če maj 13, 2004 2:03 pm

monster_d je napisal/-a:
maky je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:
darkdog24 je napisal/-a:Monster taki kot si ti pa js 100% podpiram,ker vsaj meni je lepo videt nekoga ki da nekaj na auto ampak da je to bilo narejeno iz njegovih rok oziroma da ni nekaj vsakdanjega.Ne rečem da so serijski spojlerji grdi ipd.ampak če ima nekdo nekaj homemade gor mi je zelo zanimivo in lepo za videt.

Tnx...
Sicer pa ok... usem ni pac eno delo usec se pac recimo spojlerji itd nekaterim ne dopadejo... useen pa je pravicno da se nekatera unikatna dela tudi mal bolj cenijo kot se sedaj, pa magar da ni kaj prevec lepo.. je pa vlozenega ogromno dela in truda in je skoda da bi slo v nic!

brez zamere ampak če predeluješ avto da bi pobiral pokale pol pa tudi... žal ti ne gre najbolje... zakaj? premalo opazno.... pač je avto take oblike da ga je treba res konkretno predelat da se sploh kaj vidi... vem da je to veliko dela samo če ti je bistvo predelave pokal potem raje začni širiti blatnike in nabavi ene 14 col pa 8j feltne pa ga daj čist do tal pa vrjemi bo bolj extremen in bo več pokalov kot če ga predelaš tako kot je tebi všeč...

je pa dejstvo da se vedno ocenjuje oblika. in ne kako je bila le ta pridobljena (doma al kupljeno) :wink:

Marsikeri smo v svoj avto vlozli ogromno ur dela in zakaj nebi to blo ovrednoteno.
Marsikeri smo spojlerje sami doma kvackali in nismo sli do prodajalca vrgli 50k na mizo da mi naroc pa zmontira... Ce razumes.
Se fedre in amortizerje sem sam menjaval, da ne govorimo o sivanju ledra pri prestavni rocki, barvanje notranjosti, obdelava odbijaca in montaza in take fore. Use sam.
Tu not je lukna...

ja in kaj naj zdaj jaz? ti dam pokal za največ ur vloženega v avto? ne pozabi da sem jaz vsaj 2x toliko ur delal da sem lahko kupil tisto kar sem...
zdej res ne razumem več... ti praviš da so če so doma narejeni spojlerji več vredni kot če so kupljeni? zate ja ker si jih sam delal... meni pa ne.meni so čisto isto vredni kot kupljeni... odbijač/spojler je odbijač/spojler... pa če je doma narejen al pa če daš zanjga 100 čukov...

in ne pozabit tud jaz sem dosti ur vložili v svoj avto... sploh ko kupuješ nekaj česar se pri nas NE da dobiti... gre zelo veliko ur tudi sem...

sicer pa tole kar naštevaš je več ali manj delo za mehankarja... jaz kot ekonomist nimam blage veze z tem kako se amortizer zamenja... na svojem avtu se tudi nebi šel igrajčat in učit...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če maj 13, 2004 2:24 pm

Itak je unikat vec vredn kot tisto kar je recimo 1000kosov ali vec, usaj v svetu se take zadev tut mal boj cenijo, ker prnas je totaln podn :twisted:

Slovenska scena kr zaostaja... Saj nene pravim da bi home maide izdelki spodrinli kupljeno ampak useen bi lahk bila ena klasa se poleg...
Dovolite da tudi taki imamo nekaj od tega :wink:

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Če maj 13, 2004 2:58 pm

Res je tak. Unikat je unikat zato, ker je eden in edini. Vreden pa je več samo tedaj, ko je narejen kvalitetno, estetsko in mora biti tudi všečen. Kaj boš naprimer z unikatom, če se nikomur ne dopade :roll:

To ti je isto kot prototip avtomobila. Če se ljudem ne dopade se ga ne izdeluje.

Sicer pa narediti unikat iz kupljenega spojlerja sploh ni nevem kakšen bau bau. Med unikatom in serijskim spojlerjem je po moje zelo tanka črta. Vreži dodatno luknjico, mogoče malo poliestra zraven prilimaj, oznake dol iz spojlerja zbrusi in kaj imaš ?
Unikat.
Ocenjevati bi po moje morali sam končen izdelek avtomobila in ne porekla njegovih dodatkov. Da ti je naprimer en avto več vreden in dobi boljšo oceno zato, ker je imel remusa gori, drugi pa pač drug identičen auspuf home made ali pa obratno je po moje bedarija.
To je moje mnenje :P :D
Če se bojiš brzine prelepi števec!
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov